Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιταμίνη Α, D και σίδηρος σε νεογέννητο ου θηλάζει αποκλειστικά.Μήπως είναι νωρίς?

Recommended Posts

Την περασμένη βδομάδα μας είδε ο παιδίατρος και μας είπε από αυτή τη βδομάδα να αρχίσουμε του μπέμπη μας βιταμίνη Α και D και σίδηρο σε σταγόνες ,δύο την ημέρα.: Μήπως όμως είναι νωρίς? :rolleyes::rolleyes Δεν τις έχω πάρει ακόμη,μήπως να πάρω καμία δεύτερη γνώμη?Δεν υποτίθεται ότι όταν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά παίρνει ότι χρειάζεται από την μανούλα του?:confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό και εμείς στην αρχή αλλάξαμε τρεις παιδιάτρους για άσχετους λόγους . Κανεις όμως δεν μου είχε αναφέρει κάτι τέτοιο.Και η μητέρσα μου που της το είπα μου είπε ότι δεν μασ έδινε. και όσες φίλες έχω που θήλαζαν καμια δεν έδινε. Σας είπε το λόγο?

Όχι και η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα εκείνη την ώρα να ρωτήσω γιατί ο μικρός ούρλιαζε επειδή τον είχε ξεντύσει να τον εξετάσει και αποπροσανατολίστηκα..Σίδηρο ξέρω πως ίσως πάρουν τα μωράκια αλλά δεν ξέρω αν είναι από τόσο νωρίς και μία μανούλα μου είπε ότι και αυτής της έδωσε βιταμίνες επειδή τώρα είναι χειμώνας και δεν τα βλέπει ήλιος τα μωρά..Ξέρω και γω?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εγω πάντως θα ρώταγα και κάποιον άλλομ παιδίατρο. Τι να σου πω μου φαίνεται πολύ μικρουλακι για συμπληρώματα. Και τι σημασία έχει που είναι χειμώνα Και εγω που γέννησα καλοκαίρι μέχρι να σαραντίσει δεν τον είχα βγάλει έξω οπότε δεν τον είχε δει ήλιοσ

Ναι αυτό θα κάνω,θα πάρω και δεύτερη γνώμη γιατί με όσους φίλους το έχω συζητήσει όλοι μου είπανε πως δεν πήρανε τίποτα τα μωράκια τους..Απλώς είπα να ρωτήσω και εδώ μπας και βρω καμία άλλη απάντηση..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Την aquasol σου είπε να πάρεις?? Είναι πολύ κλάσσικό συμπλήρωμα στα μωράκια κ εμείς το έιχαμε πάρει όπως κ πολλοι άλλοι φίλοι μας. Ομως τώρα που ψάχνομαι περισσότερο στη θέση σου θα έπαιρνα ένα πιο καλής ποιότητας...

Εχει ξανασυζητηθεί καπου το θέμα οπότε ψαξε κ θα βρεις κ άλλες απαντησεις..

Yugup3.png

Aquasol πήραμε κι εμείς και παίρνουμε ακόμη βέβαια είχε κάνει ψηλό ικτερο εμένα σίδηρο μας είχε πει ο Παιδίατρος ν αρχίσουμε στον πέμπτο μήνα αλλα εγω του έδωσα μόνο μια μέρα κ δν ξαναδωσα γιατί τον πείραξε πολυ στην κοιλιτσα.εκλαιγε το μωρο μου σα να είχε κολικους που δεν είχε κάνει ποτέ.πάρε καλύτερα κ μια δεύτερη γνώμη γιατί είναι πολυ μικρακι απ ότι βλέπω στο τικερ σου .να σου ζήσει!

Παντως βιταμινη D εδινα εγω στον μικρο μου απο μωρο λογο μειωμενης ηλιοφανειας με κινδυνο παρουσιασης ραχιτιδας κλπ..βεβαια εγω ζω και γερμανια και εδω τον ηλιο τον βλεπουμε στον υπνο μας αλλα εκει δεν ξερω γιατι σας ειπε...τι να πω ξαναρωτα τον ιδιο γιατρο για πιο λογο η παρε αμεσως δευτερη γνωμη

Παντως βιταμινη D εδινα εγω στον μικρο μου απο μωρο λογο μειωμενης ηλιοφανειας με κινδυνο παρουσιασης ραχιτιδας κλπ..βεβαια εγω ζω και γερμανια και εδω τον ηλιο τον βλεπουμε στον υπνο μας αλλα εκει δεν ξερω γιατι σας ειπε...τι να πω ξαναρωτα τον ιδιο γιατρο για πιο λογο η παρε αμεσως δευτερη γνωμη

Και εδω δινουν πολυβιταμινες με την εξοδο απο το μαιευτηριο ασχετα με το αν το μωρο θηλαζει ή οχι. Βεβαια διαφορετικες οι καιρικες συνθηκες εδω..

Katerinoula23 ναι την aquasol μου είπε να πάρω..Δεν ξέρω και εγώ για τον σίδηρο αυτό σκέφτομαι Missliza μήπως του κάνει δυσκοιλιότητα και πρόβλημα..Ήδη χθες το βράδυ είχαμε ολονυχτία από τους κολικούς..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Μίλησα με ένα φίλο παιδίατρο και μου είπε πως για τις βιταμίνες ΟΚ η αμερικάνικη οδηγία λέει πως παίρνουν από νεογέννητα πλέον αλλά για τον σίδηρο από 4 μηνών και μέτα..Σκέφτομαι το απόγευμα να τηλεφωνήσω και σε μία ακόμη παιδίατρο να έρθει από το σπίτι να δει το μωρό να δούμε τι θα μας πει και αυτή..Εσείς τι λέτε?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Αυτα για μενα ειναι βλακειες.Ετσι θα δωσεις σιδηρο και βιταμινες στο παιδι χωρις λογο κι αιτια?Εκανες εξετασεις και ειδες να τα χρειαζεται?

Χωρις λογο να υπερφορτωσεις το παιδι με σκευασματα?

Εμενα ειναι 11 μηνων.Ο παιδιατρος μου ελεγε μαλλον θα χρειαστει να του δωσουμε σιδηρο γιατι τα παιδακια που ηλαζουν μετα τους 6 μηνες εχουν ελλειψη σιδηρου.Προχθες καναμε εξετασεις...ειδαμε τελικα οτι ο σιδηρος του ειναι μια χαρα οποτε δεν μας εδωσε τπτ.

Σε τοσο μικρο μωρο για ποιο λογο?Δε τον ρωτησες?

Όπως έγραψα και πιο πάνω δεν τον ρώτησα γιατί αποσυντονίστηκα επειδή εκείνη την ώρα έκλαιγε γοερά ο μπέμπης μετά την εξέταση.Και εγώ αυτό πιστεύω πάντως...Μου είπε αυτός ο φίλος παιδίατρος ότι το μωρό παίρνει ότι σίδηρο χρειάζεται από την κοιλιά της μαμάς που το καλύπτουν για 4 μήνες..Τι να πω!Και όχι τίποτα αλλά με τους κολικούς άμα του δώσω και σίδηρο φοβάμαι ότι θα το ξετινάξω το παιδί:-/

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Ειδικά για το σίδηρο: αν υπάρχει υποψία έλλειψης, κάνεις αιματολογική εξέταση και αν φανεί παθολογική έλλειψη, τότε δίνεις.

Κανένα συμπλήρωμα και καμία βιταμίνη δεν είναι αθώα.

Για τις βιταμίνες D και Α είναι καλύτερα να φροντίσεις με τη διατροφή και την έκθεση στον ήλιο να αυξήσεις αυτές τις βιταμίνες στο σώμα σου, για να παίρνει επαρκείς και το μωρό.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Ειδικά για το σίδηρο: αν υπάρχει υποψία έλλειψης, κάνεις αιματολογική εξέταση και αν φανεί παθολογική έλλειψη, τότε δίνεις.

Κανένα συμπλήρωμα και καμία βιταμίνη δεν είναι αθώα.

Για τις βιταμίνες D και Α είναι καλύτερα να φροντίσεις με τη διατροφή και την έκθεση στον ήλιο να αυξήσεις αυτές τις βιταμίνες στο σώμα σου, για να παίρνει επαρκείς και το μωρό.

Σ'ευχαριστώ πολύ Αγλαία για το ενδιαφέρον σου:) Δεν του έχω ξεκινήσει τίποτα ακόμη,άλλωστε παίρνω σίδηρο η ίδια μου και όσο για τις βιταμίνες τις άφησα και αυτές για αργότερα.Εφόσον θηλάζουμε αποκλειστικά νομίζω και εγώ ότι είναι περιττό.Ωστόσο ένας φίλος παιδίατρος μου είπε πως η πρόσφατη αμερικάνικη οδηγία είναι να δίνονται βιταμίνες Α και D σε νεογέννητα από πολύ νωρίς..:rolleyes::rolleyes:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα
Σ'ευχαριστώ πολύ Αγλαία για το ενδιαφέρον σου:) Δεν του έχω ξεκινήσει τίποτα ακόμη,άλλωστε παίρνω σίδηρο η ίδια μου και όσο για τις βιταμίνες τις άφησα και αυτές για αργότερα.Εφόσον θηλάζουμε αποκλειστικά νομίζω και εγώ ότι είναι περιττό.Ωστόσο ένας φίλος παιδίατρος μου είπε πως η πρόσφατη αμερικάνικη οδηγία είναι να δίνονται βιταμίνες Α και D σε νεογέννητα από πολύ νωρίς..:rolleyes::rolleyes:

Οι γενικές οδηγίες είναι καλές όσο παραμένουν γενικές. Προσφέρουν πολλά σε μωρά που γεννιούνται από μια μητέρα που τρέφεται πολύ άσχημα είτε λόγω φτώχειας, είτε λόγω άγνοιας. Αν η μητέρα είναι ανασφάλιστη ή αν η ασφάλειά της καλύπτει πολύ λίγα και δεν μπορεί να επωμιστεί το κόστος των εξετάσεων, τότε είναι καλύτερα να ακολουθήσει τις γενικές οδηγίες, να χορηγήσει τα συμπληρώματα χωρίς εξετάσεις, μια και οι πιθανότητες να μην είναι απαραίτητα είναι μικρές.

Όταν όμως δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω, όταν η το μωρό και η μητέρα μπορούν να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων, τότε είναι καλύτερα να εκτιμάται ξεχωριστά το κάθε παιδί.

Το γιατρό τον χρειάζεσαι για να εκτιμήσει τον κάθε "ασθενή" ξεχωριστά, να κατανοήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες και να δώσει οδηγίες.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Έχεις δίκιο. Θα το συζητήσω ξανά μαζί του όταν μας δει σε περίπου 15 μέρες.Προς το παρόν παλεύουμε με τους κολικούς και πιστεύω πως αν του έδινα σίδηρο η κατάσταση μάλλον θα επιδηνονόταν οπότε δώρο άδωρο..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Eσύ γιατί παιρνεις σίδηρο? Εκανες εξετασεις και εχεις ελλειψη?

Πρόσεξέ το και αυτό, γιατι οι γυναικολόγοι προτεινουν συμπληρωμα σιδήρου και ασβεστιου στις μαμαδες που θηλάζουν χωρίς να εχουν προηγηθεί εξετάσεις. Και ο δικός μου γυναικολόγος μου ελεγε "για όσο θηλάζεις, να παρνεις προληπτικά σίδηρο και ασβέστιο". Φαντάζεσαι να επαιρνα σιδηρο και ασβέστιο από το 2009??? :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Μπήκα για καισαρική με αιματοκρίτη 31 ,οπότε φαντάζεσαι με πόσο βγήκα..Η αλήθεια είναι ότι ασβέστιο μου είπε να πάρω αλλά δεν παίρνω,προτιμώ τα γαλακτοκομικά αλλά με τον σιδήρο τουλάχιστον νιώθω κάπως πιο δυνατή και ακμαία οπότε παίρνω που και που..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Κι εγώ με καισαρική γεννησα, με αιματοκρίτη 29.

Καλυτερα παντως να παρεις σίδηρο για λιγο καιρο συνεχόμενα, να κανεις κανονικη θεραπεια δλδ και ενα μηνα μετα εξετασεις, παρά να παιρνεις μια στο τόσο.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ναι αυτό κάνω. Γενικότερα είχα και αναιμία παλιότερα οπότε τον σίδηρο τον έχω γενικότερα στο τσεπάκι:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Να σας ρωτήσω, γενικότερα κάνουμε κάποια στιγμή εξετάσεις στο μωρό τέτοιου είδους να δούμε αν χρειάζεται κάτι και τι ή μπα??

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Θα σου πει ο παιδίατρος.

Αλλοι λενε γύρω στο χρόνο, άλλοι στα δυο χρόνια. Εκτός αν χρειαστεί νωρίτερα. πχ στην μπεμπα μου λόγω (υποψιας) αλλεργίας θελαμε να δουμε καποιους δεικτες και ετσι της καναμε εξετασεις 10 μηνών. Τον γιο μου που ειναι 2,5 χρονων δεν τον εχω παει για εξετασεις ακόμα, θα το κανω όμως σύντομα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Σε μια φίλη μου η παιδίατρος της εδωσε σίδηρο σε 1,5 μηνών βρέφος ετσι για συμπληρωμα λέει. Χωρίς εξετάσεις. Δεν θηλάζει οπως κ εγώ κ εμένα είναι 3 μηνών κ δεν μου εχει πεί κάτι τέτοιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...