Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι εχει παθει??-(-(

ria22

Recommended Posts

Κοριτσια τι εχει παθει ο μικρουλις μου,χθες δν εφαγε το μεσημερι,σημερα το πρωι δν ηθελα γαλα,ενω για το φαγητο τρελαινοταν αμαν κ πως εκανε να φαι,τωρα τι εγινε??εχουμε τεσσερα δοντακια κ ποτε δν εκανε ετσι(λεω μηπως ειναι απο τα δοντια)...βοηθηστε με ,πειτε μ τ να κανω,να τον ταιζω με το ζορι?να τον αφηνω ετσι?

Διαφημίσεις

Σε ποιας την υπογραφή εδώ μεσα εγραφε "ενα παιδι που δεν τρωει καποια στιγμη θα φαει, ενα παιδι που τρωει δεν θα σταματησει ποτε"?

Ε, αυτό... εγώ δεν θα τον πιεζα...

Nothing you would take... Everything you gave...

Μην αποκλείεις τα δόντια. Μπορεί τα προηγούμενα να τα εβγαλε πιο ευκολα και αυτά να τον ενοχλού. Το είχε πάθει και ο δικός μου, ειχα παρει τηλ. την παιδίατρο και μου είχε πει ότι μπορεί να είναι δόντια. Τελικά μετά από καποιες μέρες έσκασε το δοντάκι. Αν γενικά είναι καλόφαγος, μπορεί να είναι απλώς μια φάση. Δώστου όσο θελει να φάει, έστω και λίγο. Μπορεί να θελει να φάει και κάτι δροσερό, όπως ένα γιαουρτάκι.

Ria22 κι εγώ το ίδιο πιστεύω ότι περνάει απλώς μία φάση...τώρα μπορεί να είναι από δοντάκια (κι ας μην έκανε άλλη φορά έτσι) ή από κάτι άλλο. Κι οι δικοί μου το κάνουν αυτό, δηλαδή ενώ τρώνε καλά γενικά κάποιες μέρες δεν τρώνε πάνω από 3 κουταλιές.. Ακόμη και λόγω δυσκοιλιότητας το παθαίνουν καμιά φορά. Ωστόσο δεν τους πιέζω ποτέ. Μονό αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό. Έχω δει παιδιά να έχουν αναπτύξει αρνητική συμπεριφορά όσον αφορά το φαγητό επειδή οι γονείς τους τους πίεζαν. Τώρα αφού λες ότι γενικά τρώει δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Άλλα σημάδια έχει που να δείχνουν ότι πονάει? Βέβαια μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε γιατί έχουν κι αυτά τα πονάκια τους αλλά δεν μπορούν να το πούνε...

J2s7p2.png

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,τωρα το μεσημερι εφαγε ολο το φαγητο,ισως επειδη δν ηπιε γαλα το πρωι....ελπιζω να μν το κανει συχνα,για οταν δν τρωει δν μπορω να ησυχασω...Elli 1983 οχι δν δειχνει να ποναει,γενικα αυτες τις μερες δν βλεπω κτ τετοιο κ το βραδυ μια χαρα κοιμηθηκε....αχχχχχ μακαρι να μπορουσα να ξερω τι ακριβως συμβαινει....

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια δν αντεχω αλλο,τι γινεται??ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ.....εδω κ 3 μερες αρχιζουμε καλα κ μετα απο 5-6 κουταλιες βαζει το χερι μπροστα κ σπρωχνει το κουταλι,σκεφτηκα οτι ισως το μεσημεριανο δν θελει να φαει γιατι νυσταζει μετα ειδα πως κ το απογευμα που ειναι χορτασμενος απο υπνο κ χαρουμενος παλι τα ιδια κανει,το πρωι σημερα εφαγε 9.30 μετα του εδινα χυμο(δν τρωει φρουτοκρεμα κ του κανω χυμο)δν το ηπιε ολο,ειπα οκ το απογευμα,απο τις 9.30 μεχρι τις 2 δν ειχε φαει τπτ....με επιασαν τα κλαμματα σημερα τα νευρα μου ειναι κροσια....γιατι κανει ετσι??τι να κανω??κοντευω να τρελαθω...

Ας δώσουμε κουραγιο η μια στην αλλα. Και ο δικος μου το ιδιο, ειναι 5,5 μηνων και αρνειται να φαει. Πίνει 100 γρ γαλα και μετα δαγκωνει το μπιμπερο με τα πλαινα ουλα. Μου ειπε η παιδιατρος το πρωι οτι ειναι σε εξαρση των συμπτωματων οδοντοφυιας. Σαλια και πυρετο δεν εχει. Σημερα εχει φαει 100 γρ στις 5:00, 100 γρ στις 9:30 και 130 γρ στη 1:00.....:(

Τα μωρα και τα νηπια περνουν φασεις που απλα ΔΕΝ τρωνε. Παλια φρικαρα και εγω. Κλαμματα δικα μου, χαμος, αγχος. Πρωτομανα βλεπεις λεω τι θα γινει το παιδι. Μου πηρε 3 χρονια συνολικα για να αποφασισω να την αφησω να φαει οποτε θελει. Τοτε αρχισε να τρωει κανονικα. Οσο πιεζα ποτε. Βεβαια σου λεω περασα απο κολαση για να ειμαι τωρα με τα ποδια σταυρωμενα 'δεν θες να φας? μην φας παιδι μου΄. Και δεν της περισσευει κιολας. Ειναι 1 μετρο και 13.200. Εχασε κιολας. Αλλα δεν με πειραζει. Θα φαει οποτε θελει.....:P

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

κ τωρα που ειναι τοσο μωρο ο δικος μου,μπορω να εφαρμοσω κ εγω τν μεθοδο''φαε οποτε θελεις''??μηπως θα υπαρξει προβλημα??βασικα δν τον πιεζω κιολας,δν μπορω αφου σφραγιζει το στομα κ βαζει τα χερια μπροστα.....κουραστηκα παρα πολυ.....

Κοίτα είσαι σίγουρη ότι δεν είναι άρρωστο? πχ. έχει πυρετό?Βήχει?έχει μυξούλες αρκετές?Αν είσαι σίγουρη και δεν έχει κάτι μην αγχώνεσαι τσάμπα πιστεύω.Εμένα ο δεύτερος τα έκανε αυτά ανά κάποιους μήνες και μετά του πέρναγε.Εκεί που έλεγα πάλι δεν θα φάμε, ξαφνικά έτρωγε ολόκληρο μπολ και ήθελε και άλλο!

Ο μεγάλος ακόμα δεν είναι πολύ του φαγητού (από ποιόν πήρε ήθελα να΄ξερα:))

και δεν αγχωνόμαστε!

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

κ τωρα που ειναι τοσο μωρο ο δικος μου,μπορω να εφαρμοσω κ εγω τν μεθοδο''φαε οποτε θελεις''??μηπως θα υπαρξει προβλημα??βασικα δν τον πιεζω κιολας,δν μπορω αφου σφραγιζει το στομα κ βαζει τα χερια μπροστα.....κουραστηκα παρα πολυ.....

Κοιτα ενος χρονων αν ηξερα τοτε αυτα που ξερω τωρα οχι δεν θα την πιεζα. Παλι ετσι θα ημουν. Αμα θες φαε, οποτε θες. Και απλα θα της παρουσιαζα συνεχεια διαφορων ειδων φαγητα και θα ετρωγα εγω μπροστα της. Αλλα βλεπεις, η γνωση ερχεται με την εμπειρια, οχι οποτε την θες ;) Εξαλλου μπορει το μικρακι να εχει διαφορα. Δοντια, να ερχεται καμια αρρωστια. Χιλια 2 μπορει. Παντως να ξερεις η πιεση φερνει αναποδα αποτελεσματα.

Θα συμφωνήσω με την από πάνω μου.Δεν νομίζω ότι παθαίνει κάτι και όντως η πίεση δεν φέρνει αποτέλεσμα.Παρουσιασε διάφορα φαγητά και τρώγε μπροστά του ίσως να θελήσει μετά.Επίσης τρώει μόνο του(όχι με πιρούνι)?Δηλαδή μπορεί να πάρει στο χεράκι ένα κομματάκι πχ πατάτας και να το βάλει στο στόμα μόνο του?Αν ναι δοκίμασε το, σε εμένα έπιανε γιατί μάλλον τον ενθουσίαζε!.Γινόταν βέβαια χάλια αλλά τι να κάνουμε!

Λοιπον,εχει μυξουλες,πυρετο οχι,λετε αυτη να ειναι η αιτια?ναι μανουλα 23 μπορει να φαει μονο του.....δν θα τον πιεζω καθολου....φοβαμαι μν παθει κτ...

Διαφημίσεις

Οι μυξούλες καμιά φορά μου είχε πει ο παιδίατρος είναι και από τα δοντάκια.Μπορεί απλά να ενοχλείται για αυτό και να μην θέλει να φάει.Δοκίμασε να του αφήνεις κομματάκια σε ένα πιατάκι ή στο "δίσκο" από το καρεκλάκι μπορεί να τα πάρει μόνος του.Να είσαι μπροστά εννοείται μην τα χώσει όλα στα στόμα!

Όσο για το γάλα δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να δίνεις.Εγώ στην αρχή έδινα γιατί δεν κοιμόταν και νηστικός.Δηλαδή γκρίνιαζε πολύ και δεν το έπαιρνε ο ύπνος.Σιγά σιγά το έκοψα όμως γιατί είδα ότι είχε αρχίσει και γινόταν συνήθεια είτε είχε φάει είτε όχι.

Εγω θα ελεγα γαλα να του δινεις αμα δεν τρωει. Δεν ειναι η ηλικια του ακομα να μενει τελειως νηστικο ΑΝ και εφοσον θελει να πιει. Τι εννοω. Οταν περασε τις φασεις αφαγιας και δεν ηθελε φαι, της εδινα γιαουρτι.

ααααα πετυχα το καταλληλο ποστ.....μια απο τα ιδια κ εγω.....15 μηνων η μικρη, το γαλα το εχει σχεδον κοψει εδω κ 2 μηνες ....εδω κ 1 μήνα σπιτι δε τρωει, 5 κουταλιες κ αυτο ηταν.....στο βρεφικο μου ειπαν οτι τρωει κανονικα :confused:.....μυξες κ αρρωστιες (ενα σωρο) εχει απο τον σεπτεμβριο (λογω βρεφικου υποθετω) - εννοειται οτι εχει παρει αντιβιωσεις κ ολα τα σχετικα την εχει δει γιατρος κτλ....ειδα οτι βγαζει ενα δοντι αλλα πως γινεται στο σχολειο να τρωει κ εδω να μην τρωει?......αμα της δωσω μπισκοτο θα το φαει ομως, αλλα ΔΕΝ της δινω ......κ εμενα τα νευρα μου κροσια αλλα συγκρατιεμαι.....χτες την πιεσα (λαθος μου) , σημερα δε τη πιεζω αλλα δε γινεται να καθομαι να αλεθω κ μετα να μην θελει.....το θεμα ειναι ως ποτε θα κρατησει αυτη η κατασταση?....:cry:.....μεχρι να περάσουν οι μυξες? σωθηκαμε, δε προκειται οσο πηγαινει σχολειο...να την κοψω απο το σχολειο? δε γινεται.....τωρα που ειναι κλειστο την εχω στο σπιτι κ δεν εχει καλυτερεψει καθολου.......κατι κανω λαθος κ δε ξερω τι...:confused:

Αχ κορίτσια μου το τι κλάμα έχω ρίξει για το φαγητό του μικρού μου:cry:...τι το στομάχι μου με έχει πιάσει:cry:...Τι πίκρα είναι αυτή ρε κορίτσια;Τι θα κάνουμε;Εμένα ο δικός θέλει να του κάνω κεφαλοκλείδωμα για να φάει:oops:...Βλέπει φαΐ και κάτι παθαίνει:roll:.Έχω πλέον απελπιστεί:(.Κι εγώ ήμουν δύσκολη μικρή αλλά από15 μηνών και έπειτα όλα έφτιαξάν.Ο δικός μου συνεχίζει...

κ οταν το αναφερω σε οποιον δεν εχει παιδι με λεει υπερβολικη κ γκρινιαρα....μονο οι παθουσες καταλαβαινουν τελικα......

κ εγω τωρα εκανα μερικα κεφαλοκλειδωματα για να φαει τη κρεμα της (150γρ κ ευχαριστω το ΘΕΟ).....στα 50γρ εσπρωχνε το κουταλι.......εε οχι κ να κοιμηθει με 50γρ κρεμα.....καλα για το οτι κανει ανυσηχο υπνο δε το συζητω.....μεχρι τις 2 ξυπναει 4-5 φορες, μια δε βρισκει τη πιπιλα της (ενω πρωτα την εβρισκε:confused:) κ μια γκρινιαζει κ οταν παω μεσα τα ματια της ειναι κλειστα:?.....τωρα την εβαλα για υπνο κ αγκομαχαει - νιαουριζει - μουρμουραει - γκρινιαζει (οπως καθε βραδυ)......δε ξερω, ισως δεν επρεπε να την πιεσω, αλλα ρε γμτ κ τα 150γρ ειναι λιγα (εννοειται οτι ολο το απογευμα δεν εφαγε ΤΠΤ αρα θεωρω οτι πεινουσε).....

Τα μωρα και τα νηπια περνουν φασεις που απλα ΔΕΝ τρωνε. Παλια φρικαρα και εγω. Κλαμματα δικα μου, χαμος, αγχος. Πρωτομανα βλεπεις λεω τι θα γινει το παιδι. Μου πηρε 3 χρονια συνολικα για να αποφασισω να την αφησω να φαει οποτε θελει. Τοτε αρχισε να τρωει κανονικα. Οσο πιεζα ποτε. Βεβαια σου λεω περασα απο κολαση για να ειμαι τωρα με τα ποδια σταυρωμενα 'δεν θες να φας? μην φας παιδι μου΄. Και δεν της περισσευει κιολας. Ειναι 1 μετρο και 13.200. Εχασε κιολας. Αλλα δεν με πειραζει. Θα φαει οποτε θελει.....:P

ωραιο ειναι αυτο το να τρωει οποτε θελει, συμφωνω...αλλα πως μπορω να επικοινωνησω με ενα μωρο? με το 3χρονο κατι γινεται.....πως θα μου δειξει οτι πειναει? ερχεται στο μπατζακι μου κ με τραβαει κλαιγοντας...αγκαλια δε θελει, φτιαχνω να φαει, παλι δε θελει....εε αυτο θα κανω? θα φτιαχνω κ θα πεταω?....οταν κανει μαμ μαμ εννοει την πιπιλα....οποτε αλλη διαλεκτο ....

Το να μη τρωνε ειναι φαση. κι εμενα η μεγαλη τωρα ειναι σε φαση γενικα δε τρωει στο παιδικο αλλα αμα δει σοκολατες μια χαρα θελει! και η μικρη με το γαλα περασε παρα πολλες φασεις να μη το θελει. απο 6 μηνων το παλευουμε ποτε δε της το κοψαμε τελειως, τωρα παλι ειναι σε φαση που το πινει. ετυχε. Αν δεν ειναι αρρωστο μπορει να του φταιει το παραμικρο και να μη θελει. πχ να χει φουσκωμα, η αερια και να μη θελει να φαει εκεινη την ωρα...εσεις θελετε να φατε αν νιωθετε καπως?Αλλα μην ακουω οτι κλαιτε γιατι δε τρωει. Θα δειτε που θα ξαναφαει. δε γινεται αλλιως!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Το να μη τρωνε ειναι φαση. κι εμενα η μεγαλη τωρα ειναι σε φαση γενικα δε τρωει στο παιδικο αλλα αμα δει σοκολατες μια χαρα θελει! και η μικρη με το γαλα περασε παρα πολλες φασεις να μη το θελει. απο 6 μηνων το παλευουμε ποτε δε της το κοψαμε τελειως, τωρα παλι ειναι σε φαση που το πινει. ετυχε. Αν δεν ειναι αρρωστο μπορει να του φταιει το παραμικρο και να μη θελει. πχ να χει φουσκωμα, η αερια και να μη θελει να φαει εκεινη την ωρα...εσεις θελετε να φατε αν νιωθετε καπως?Αλλα μην ακουω οτι κλαιτε γιατι δε τρωει. Θα δειτε που θα ξαναφαει. δε γινεται αλλιως!!!!

καλα το οτι θα ξαναφαει θα ξαναφαει......το θεμα ειναι πως θα επικοινωνησω με το μωρο για να καταλαβω οτι πειναει ή οτι δε της αρεσει αυτο που της δινω, ή οτι θελει κατι αλλο κ τι ειναι αυτο το κατι αλλο....εγραψα κατι σχετικο πιο πανω....ναι κατι θα εχει, αλλα τι...??.....πως μπορω να το μαθω αμα δε μπορει να μου το πει?...εγω παντως οταν λεω οτι κλαιω, εννοω οτι κλαιω απο τα νευρα μου....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...