Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βία από μαμά στο χώρο του σχολείου

Recommended Posts

Καλημερα θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας για ενα προβλημα που εχω.

Λοιπον ο μικρος μου παει πρωτη στην ηδια ταξη εχουμε ενα κοριτσακι που η μαμα του μαλλον εχει προβλημα (ψυχολογικο) καθε μερα στεκεται μαζι με τα παιδια στην γραμμη οταν κανουνε προσευχη διπλα.

μαλωνη τα αλλα τα παιδια για το παραμικρο δλδ μην ερχεσαι κοντα στη δικια της μην τη ακουμπας γιατι της μιλας ετσι.

τις προαλες αρπαξε απο το μπουφαν τον δικο μου και ενα αλο παιδι και τα τραβηξε πισω γιατι ηθελε το δικο της να παρει τη θεση τους.

αλλη φορα παλη ο δικος μου εκανε πισω και την πατησε καταλαθως ημουνα εκει και το ειδα γυρναει η μαμα και λεει στη μικρη της χτυπα τον χτυπα τον και αρχιζει να τον χτυπαει κλωτσιες:shock::shock::shock: οταν πηγα να ζητησω το λογο μου ειπε παιδια ειναι θα μαλωσουν.

και τελικα σημερα σκωτοθηκαμε γιατι με το που ηρθανε και ηθελε παλι την ιδια θεση με τον δικο μου αρχισε να τον τραβαει η κορη αυτη τη φορα και η μαμα ελεγε σμπροξτον θα παει πισω.

ξεχασα να πω οτι εχω πει τη δασκαλα και μου ειπε να κανω υπομονη επειδη ειναι ειδικη περιπτωσης.

εσεις τη θα κανατε;;;;;

Τα τρία θεμέλια της ζωής είναι:

να έχεις κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, και κάτι να ελπίζεις.

Διαφημίσεις

εσεις τη θα κανατε;;;;;

Αναφορά στη διεύθυνση του σχολείου και, ακολούθως, αν δεν γινόταν τίποτα, αναφορά στον αρμόδιο φορέα.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Αναφορά στη διεύθυνση του σχολείου και, ακολούθως, αν δεν γινόταν τίποτα, αναφορά στον αρμόδιο φορέα.

εκανα παραπονα στον διευθυντη και στην κυρια μας μου ειπανε οτι θα κανουνε κατι αλλα δεν καταφερανε τιποτα αλλα τη λες αλλα καταλαβαινη.

σε εμενα ειπανε να δειξω ανοχη λογω της περιπτωσης για να μην γυνουνε χειροτερα τα πραγματα.

πω πω ...αν εχει προβλημα αυτη (μαλλον θ αποκτησει κ το παιδι της ) ας την κλεισουν πουθενα να στανιαρει... μπας κ τη γλυτωσει κ η κορουλα της :evil:.

τη να πω ρε κοριτσια αυτη ειναι 45 το λιγοτερο απο συμπεριφορα προς το παιδι της το εχει σε μια γυαλα ειναι παντα μαζι του οταν κλειδωνουν οι πορτες του σχολειου καθετε απ'εξω και περιμενη τα διαλειματα για να δει αν ειναι καλα.

το κοριτσακι της εχει αστατο χαρακτηρα καθε πρωι που ειναι με τη μαμα χτυπαει τραβαει αλλα παιδακια οχι μονο τον δικο μου οταν μενει μονο του ειναι αλο παιδι δεν ενοχλη κανεναν.

αχ ζοιτσα καλα τα λες ειδηκα για τη σφαλιαρα αλλα να σου δεν θελω να το τραβιξω πολυ γιατι φοβαμαι για το παιδι μου αυτη ειναι τρελη αν του κανει κατι θα σκοτωθουμε.

κορινα μου δεν την αφηνουν της εχουν κανει παρατηρηση απειρες φορες αλλα η γυναικα δεν καταλαβαινει θα φυγει για δευτερολεπτα και μολις απομακρηνθη ο δασκαλος που εκανε την παρατηρηση θα παει παλι μπροστα ασε που τη φοναζη και η κορη της.

Προσωπικά δε νομίζω να έχει ψυχολογικά.Εμμονές έχει, δυστυχώς υπάρχουν πολλές και πολλοί σε αυτό το στυλ.δηλ άλλος παιδι δεν έκανε μόνο η Μαριώ το Γιαννη.vivi βλέπω ότι είσαι απο Θεσσαλονίκη, γνωρίζω μια πατομοια κατάσταση.Λες να είναι η ίδια;;;

Διαφημίσεις

Προσωπικά δε νομίζω να έχει ψυχολογικά.Εμμονές έχει, δυστυχώς υπάρχουν πολλές και πολλοί σε αυτό το στυλ.δηλ άλλος παιδι δεν έκανε μόνο η Μαριώ το Γιαννη.vivi βλέπω ότι είσαι απο Θεσσαλονίκη, γνωρίζω μια πατομοια κατάσταση.Λες να είναι η ίδια;;;

Αυτό ακριβώς !!!!

Θα την βουτουσα απο το μαλλι :evil:(ναι ειμαι καρακατιναρα αλλα αυτο θα εκανα :lol:).

Και επειδή δεν την έχει τραβήξει καμία από το μαλλί γι αυτό συνεχίζει!

Κι εγώ αυτό θα έκανα!!!

Δυο λογακια ιδιαιτερα! μιας και ειμαι γνωστης και της ''καλης'''διαλεκτου και καμμια σφαλιαρα!

μια απο τα ιδια εκει που δεν πιπτει λογος,πιπτει ραβδος.

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

Εμμονες εχει σιγουρα της προαλες ελεγε σε αλλες μαμαδες οτι φοβατε τα αγορακια της πρωτης να μην βιασουν τη δικια της:shock::shock::shock::shock: αν τη βαλουν σε καμια γωνια και της κανουν κατι;;;;

λες να λεμε την ιδια;;;;;;;;;;;

εχουνε πολλες κοπελες προβλημα μαζι της αλλα επειδη το εχουμε σηζητηση αποφασησαμε να μη φτασουμε στα ακρα για το καλο των παιδιων μας.

εγω απο τη μερια μου τη να σας πω φοβαμε, εκτος απο σημερα που εχασα τον ελενχο και της τα εχωσα κατα τα αλλα θελω να την εχω απο μακρια για το καλο του μικρου.

αλλα αν ξεφυγει πολυ τοτε την εβαψε.

ξεκινήστε από το να ζητήσετε να μην είναι γονείς παρόντες την ώρα της προσευχής.

Η προσευχή που γίνεται? Μέσα ή έξω από την τάξη? Δεν γινεται μετά το κουδούνι?

Η μαμά δεν έχει δικαίωμα να είναι εκεί.

Από εκεί και περα αν την δειτε την ίδια να ακουμπάει παιδάκι πχ να τραβάει παιδί κλπ πρέπει να κάνετε θέμα - είναι σοβαρό - ο δ/ντης οφείλει να κάνει κάτι αλλιώς εγώ θα πήγαινα στην αστυνομία αν καποιος ενήλικας άπλωνε χερι στο παιδί μου.

Την συμπεριφορά του παιδιού της πρέπει να την αντιμετωπίσει η δασκάλα, αν γίνεται επιθετικό πρεπει να αντιμετωπιστεί όπως όλα τα παιδιά οχι σαν ειδική περίπτωση και να βοηθηθεί ενδεχομένως από το σχολείο. Πρέπει να ζητήσετε συνεργασία άπό το σχολείο

Διαφημίσεις

Απ' αυτά που περιγράφετε νομίζω ότι το θέμα το χειρίζονται εντελώς λάθος οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του σχολειου οι οποίοι είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στο χώρο του σχολείου.

Είναι εντελώς απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου να αφήνουν μια μαμά με τέτοια προβληματική συμπεριφορά να φέρεται έτσι σε άλλα πιτσιρίκια και να τα εξωθεί σε βίαιες πράξεις και να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, ενώ έχουν διαμαρτυρηθεί και άλλοι γονείς. Επίσης είναι και μια αρρωστημένη κατάσταση στην οποία γίνονται μάρτυρες παιδιά. Για ποιο λόγο;

Δεν θα έπρεπε να το επιτρέπετε να συμβαίνει.

Πολλοί δάσκαλοι και διευθυντές έχουν το στυλ του δημόσιου υπαλλήλου, ο κόσμος να καίγεται εμείς να κάνουμε μάθημα και να φύγουμε και στα άλλα ούτε σημασία.

Προτείνω τελευταία κρούση στη διεύθυνση του σχολείου και αν συνεχιστεί η αδιαφορία για το θέμα, τότε έγγραφη αναφορά στο διευθυντή της πρωτοβάθμιας της περιοχής. Να της τρίξουν τα δόντια ή να βρουν μια άλλη λύση...

Εγώ αυτό θα έκανα. Μπορεί να πείτε ότι είμαι στριμμένη, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ένα τέτοιο σκηνικό και να μη διαμαρτύρομαι για να μην πάθει κάτι το παιδί μου. Μα ήδη παθαίνει...βλέπει κάθε μέρα σε μια τέτοια ευαίσθητη ηλικία μια αλλοπρόσαλλη και απαράδεκτη συμπεριφορά. Για ποιο λόγο;;

Εντάξει είπαμε ανοχή στις ευαίσθητες περιπτώσεις αλλά μέχρι ένα όριο..να μη γίνεται φασισμός μια τέτοια ανοχή και να μην επιβάλλεται εξ ανάγκης ή από αδιαφορία...

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Μαζευτείτε μια ομάδα γονιών με το ίδιο πρόβλημα και ζητήστε ξανά από τη διεύθυνση μια λύση,με την απειλή ότι θα το πάτε παραπέρα.Η μαμά είναι φως φανάρι ότι έχει σοβαρό πρόβλημα.Πέραν της υπερπροστατευτικότητας, παροτρίνει το παιδάκι της να χτυπήσει τα άλλα.Μην περιθωριοποιήσετε το κοριτσάκι γιατι ήδη ζει μέσα σε μια αρρωστημένη κατάσταση.Έχει ανάγκη να βλέπει το φυσιολογικό για να υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να εξελιχθεί σε υγιή ενήλικα.Για αρχή ο διευθυντής πρέπει να απαγορεύσει ρητά στους γονείς να βρίσκονται στο χώρο του προαυλίου την ώρα της προσευχής.Δεν υπάρχουν 'ειδικές περιπτώσεις' σε αυτά τα θέματα,τουλάχιστον για εμένα.

[/url]

Μαζευτείτε μια ομάδα γονιών με το ίδιο πρόβλημα και ζητήστε ξανά από τη διεύθυνση μια λύση,με την απειλή ότι θα το πάτε παραπέρα.Η μαμά είναι φως φανάρι ότι έχει σοβαρό πρόβλημα.Πέραν της υπερπροστατευτικότητας, παροτρίνει το παιδάκι της να χτυπήσει τα άλλα.Μην περιθωριοποιήσετε το κοριτσάκι γιατι ήδη ζει μέσα σε μια αρρωστημένη κατάσταση.Έχει ανάγκη να βλέπει το φυσιολογικό για να υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να εξελιχθεί σε υγιή ενήλικα.Για αρχή ο διευθυντής πρέπει να απαγορεύσει ρητά στους γονείς να βρίσκονται στο χώρο του προαυλίου την ώρα της προσευχής.Δεν υπάρχουν 'ειδικές περιπτώσεις' σε αυτά τα θέματα,τουλάχιστον για εμένα.

Συμφωνώ. Την ευθύνη την έχουν οι δάσκαλοι, αυτοί πρέπει να κάνουν κάτι και όχι οι γονείς. Νομίζω ότι πρέπει να τους πιέσετε να πάρουν πρωτοβουλία. Μην σας ρίχνουν το μπαλάκι.

Απαγορεύεται να βρίσκονται μέσα στο σχολείο οι γονείς την ώρα της προσευχής. Και αυτό πρέπει να τηρηθεί απ' όλους ανεξαιρέτως.

Να το απαιτήσετε όλες οι μητέρες μαζί.

δεν εχει ψυχολογικα??? και τοτε ποιος εχει αν δεν εχει αυτη??

φυσικα και εχει αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να την ανεχονται επειδη ειναι τρελη

γιατι της επιτρεπουν να καθεται στην προσευχη? στο σχολειο αυτο δεν υπαρχουν κανονες δεν υπαρχει διευθυντης? οι γονεις δεν εχουν θεση μεσα στο σχολειο, αυτη τι σκατα κανει? να την πεταξουν εξω ο διευθυντης καλα θα κανει να επεμβει και να της πει οτι αν ξαναβαλει το παιδι της να χτυπαει τα αλλα θα φωναξει την αστυνομια

η ταλαιπωρη αυτη γυναικα με τα απειρα ψυχικα θεματα απαιτειται να οριοθετηθει,,απο τους γονεις, δασκαλους, διευθυντη, αστυνομια εισαγγελεα

καποιος πρεπει να βοηθησει το παιδι της αλλα και ολα τα αλλα

τι την αφηνουνε δηλαδη, τι την ανεχονται? την λυπουνται? ελεος! οριοθετηση και αναληψη ευθυνων απο ολους τους σωφρονες του σχολειου ωστε να απομονωθει η κυρια και να σωθουν τα παιδια,,,

ξεκινήστε από το να ζητήσετε να μην είναι γονείς παρόντες την ώρα της προσευχής.

Η προσευχή που γίνεται? Μέσα ή έξω από την τάξη? Δεν γινεται μετά το κουδούνι?

Η μαμά δεν έχει δικαίωμα να είναι εκεί.

Από εκεί και περα αν την δειτε την ίδια να ακουμπάει παιδάκι πχ να τραβάει παιδί κλπ πρέπει να κάνετε θέμα - είναι σοβαρό - ο δ/ντης οφείλει να κάνει κάτι αλλιώς εγώ θα πήγαινα στην αστυνομία αν καποιος ενήλικας άπλωνε χερι στο παιδί μου.

Την συμπεριφορά του παιδιού της πρέπει να την αντιμετωπίσει η δασκάλα, αν γίνεται επιθετικό πρεπει να αντιμετωπιστεί όπως όλα τα παιδιά οχι σαν ειδική περίπτωση και να βοηθηθεί ενδεχομένως από το σχολείο. Πρέπει να ζητήσετε συνεργασία άπό το σχολείο

Η προσευχη γινεται εξω στην αυλη οσο γι'αυτη που λεμε της το εχουνε πει πανω απο 10 φορες αλλα δεν καταλαβαινει οποτε καθομαστε και εμεις για να βλεπουμε τη κανει.

οταν τραβουσε τον δικο μου και ειπα την κυρια μας το μεσημερη μπροστα μου της εκανε παρατηρηση αλλα αυτη ειπε οτι δεν εκανε κατι τετοιο αλλα και να το εκανε μαλλον πειραζανε τη δικια της.

Η δεν καταλαβαινει τη κανει η μας δουλευει ολους δεν ξερω τη αλλο να πω.

Απ' αυτά που περιγράφετε νομίζω ότι το θέμα το χειρίζονται εντελώς λάθος οι δάσκαλοι και η διεύθυνση του σχολειου οι οποίοι είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στο χώρο του σχολείου.

Είναι εντελώς απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου να αφήνουν μια μαμά με τέτοια προβληματική συμπεριφορά να φέρεται έτσι σε άλλα πιτσιρίκια και να τα εξωθεί σε βίαιες πράξεις και να προσπαθούν να τα κουκουλώσουν, ενώ έχουν διαμαρτυρηθεί και άλλοι γονείς. Επίσης είναι και μια αρρωστημένη κατάσταση στην οποία γίνονται μάρτυρες παιδιά. Για ποιο λόγο;

Δεν θα έπρεπε να το επιτρέπετε να συμβαίνει.

Πολλοί δάσκαλοι και διευθυντές έχουν το στυλ του δημόσιου υπαλλήλου, ο κόσμος να καίγεται εμείς να κάνουμε μάθημα και να φύγουμε και στα άλλα ούτε σημασία.

Προτείνω τελευταία κρούση στη διεύθυνση του σχολείου και αν συνεχιστεί η αδιαφορία για το θέμα, τότε έγγραφη αναφορά στο διευθυντή της πρωτοβάθμιας της περιοχής. Να της τρίξουν τα δόντια ή να βρουν μια άλλη λύση...

Εγώ αυτό θα έκανα. Μπορεί να πείτε ότι είμαι στριμμένη, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ένα τέτοιο σκηνικό και να μη διαμαρτύρομαι για να μην πάθει κάτι το παιδί μου. Μα ήδη παθαίνει...βλέπει κάθε μέρα σε μια τέτοια ευαίσθητη ηλικία μια αλλοπρόσαλλη και απαράδεκτη συμπεριφορά. Για ποιο λόγο;;

Εντάξει είπαμε ανοχή στις ευαίσθητες περιπτώσεις αλλά μέχρι ένα όριο..να μη γίνεται φασισμός μια τέτοια ανοχή και να μην επιβάλλεται εξ ανάγκης ή από αδιαφορία...

διαμαρτυρηθηκα αλλα μαλλον τη λυπουνται και την αφηνουν.

εγω απο τη μερια μου θα παω τη δευτερα στον διευθυντη και θα του πω οτι εχω μεγαλο προβλημα με το παιδι μου που φοβατε και δεν θελει να σταθει στη σειρα του τωρα αναλογα με την απαντηση που θα παρω θα δω τη θα κανω.

να σου πω την αμαρτια μου ειπα στο γιο μου να μην το μηλαει και φυσικα να μην παιζουνε μαζι γενικα να το αγνοει για να γλυτωσουμε και τις φασαριες, και φυσικα του ειπα αν δεν ειμαι κοντα και του κανει κατι αυτη να παει κατευθιαν στον διευθυντη.

και δεν ειμαι μονο εγω και αλλες μαμαδες κανανε το ιδιο.

Στο σχολείο μας η πόρτα κλειδώνει την ώρα της προσευχής, την ανοίγουν μετά την προσευχή για λίγο για τα παιδάκια που έχουν αργήσει. Οι γονείς απαγορεύεται να είναι μέσα μετά το κουδούνι. Ο διευθυντής πρέπει οπωσδήποτε να την εμποδίσει να βρίσκεται κοντά στα παιδιά αφού δημιουργεί φασαρία, αλλά κι εσείς μην την κοντράρετε αν είναι προφανές ότι έχει ψυχολογικό πρόβλημα.

να σου πω την αμαρτια μου ειπα στο γιο μου να μην το μηλαει και φυσικα να μην παιζουνε μαζι γενικα να το αγνοει για να γλυτωσουμε και τις φασαριες, και φυσικα του ειπα αν δεν ειμαι κοντα και του κανει κατι αυτη να παει κατευθιαν στον διευθυντη.

και δεν ειμαι μονο εγω και αλλες μαμαδες κανανε το ιδιο.

Βιβή σίγουρα δεν θα αφήσεις το παιδί σου να γίνει σάκος του μποξ για την άλλη μαμά.Αλλά σκεφτείτε ότι τα δικά σας παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε φυσιολογικές οικογένειες,με ισορροπημένες μητέρες.Το συγκεκριμένο συνεχές συμβάν αποτελεί για αυτά παράδειγμα προς αποφυγή.Αλλά για το κοριτσάκι οι ώρες που βρίσκεται στο σχολείο,μακριά από την επιρροή της μητέρας,το φέρνουν σε επαφή με τον εξωτερικό κόσμο.Γιατι ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της μικρής είναι νορμαλ,μόνο και μόνο η επιρροή της μητέρας αρκεί για να διαταράξεις τις λεπτές ισορροπίες.

[/url]

στο δικο μας την κλειδωνουν οταν θα φυγουνε ολοι οι γονεις καποιες μαμαδες καθοντε μεσα στην αυλη και κανουνε χαβαλε το πρωι μεχρι να χτυπηση το κουδουνη και μετα θα φυγουν.

οσο γι'αυτη που λεω μας δεινει αφορμες δεν την κοντραρουμε απλα ας πουμε οτι τη "βλεπουμε" λιγο παραπανω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...