Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υιοθεσια?*

Recommended Posts

Συγγνωμη που δεν μπορεσα να απαντησω και να πω και εγω τις αποψεις μου αλλα επειδη ειμαι ακομα μαθητρια και επειδη ηθελα να διαβασω ολα οσα λεγατε δεν προλαβαινα να γραψω μια ολοκληρωμενη απαντηση.

Το κοριτσακι λοιπον που εριξε την φυτιλια και εχει αλλα θεματα να λυσει,διαβαζε και αληθεια οταν ξαναμπηκα για να δω τι ειχατε απαντησει πανω στο θεμα το οποιο ρωτησα ξαφνιαστηκα οταν ειδα το συντονιστη περιεχομενου.

Εγω δεν μιλησα για αγορα εγκυμοσυνης και δεν ανοιξα τοσο περιπλοκα θεματα για τα οποια πιστευω οτι δεν μπορεις να λες με τοση μεγαλη απολυτοτητα μαυρο ή ασπρο.

Εγω αυτο το οποιο ζητησα να μαθω,απο εσας,τις γυναικες που προσπαθειτε να κανετε παιδι ειναι γιατι δεν προχωρατε στο θεμα της υιοθεσιας.Αυτο γιατι εγω ως μαθητρια δεν ειμαι σε θεση να καταλαβω την ψυχολογια μιας γυναικας οταν της λεει ο γιατρος οτι εχει προβλημα και οτι θα ειναι δυσκολο να συλλαβει παιδι.Ο σκοπος μου δεν ηταν ουτε να σας συγχυσω,ουτε να σας βαλω στη διαδικασια να αμυνθειτε επειδη διαλεξατε την εξωσωματικη.Ο καθενας κανει αυτο που πιστευει για τους δικους του λογους.

Αυτους τους λογους θελω να μαθω.

Προσωπικα πιστευω οτι η εξωσωματικη κρυβει μεσα της και ενα δειγμα εγωισμου.Ισως να ειναι απο τα δικα μου βιωματα.Γιατι οταν γυρω μου κανουν εξωσωματικες και εξωσωματικες για να βιωσουν το αισθημα της μητροτητας και οταν στον προγεννητικο ελεγχο φανει οτι το παιδι τους ειναι νοητικα καθυστερημενο ή εχει καποια αλλη απο τις 3000 ανωμαλιες κανουν εκτρωση,τοτε επιτρεψτε μου να εχω τις αμφιβολιες μου.Οι περισσοτερες ειπατε οτι θελετε το παιδι του αντρα σας,να νιωσετε ενα πλασματακι να υπαρχει μεσα σας.Σαφως και δεν τα παραγραφω ολα αυτα,αλλα ξαναρωταω το νοημα ειναι να ειναι το παιδι του αντρα σας?Με οσες γυναικες εχω προσπαθησει να συζητησω για να καταλαβω γιατι προχωρανε στην εξωσωματικη μου εχουν πει οτι θελουν να βιωσουν τη μητροτητα σε ολο της το μεγαλειο.Ομως το θεμα ειναι οτι δεν θελουν να γινουν μανες αλλα θελουν να γινουν μανες του παιδιου του αντρα τους.Τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι εγω.

Επισης το ερωτημα που εγω εθεσα ειναι το ερωτημα ακριβως που θελω να μου απαντησετε.Με αφορμη ενα κειμενο στην εκθεση για ηθικους προβληματισμους θελησα να καταλαβω γιατι τοσες πολλες γυναικες κανουν και 7 και 8 και 9 εξωσωματικες.Θελησα να καταλαβω γιατι θεωρουν οτι θα ειναι λιγοτερο μανες αν υιοθετησουν.Δεν θελω να μαθω για ποιους λογους οι γυναικες εγκαταλειπουν τα παιδια τους.Λιγο πολυ τους καταλαβαινω.Εγω αυτο που θελω να μαθω και νομιζω εχω καθε δικαιωμα να ζηταω να μου δωσετε να καταλαβω ειναι γιατι οταν δεν μπορει καποια να κανει παιδι να μην προχωραει στην υιοθεσια.Δεν λεω οτι ο Θεος δεν θελει να σε κανει μανα.Απλα μπορει να θελει να σε κανει μανα με ενα διαφορετικο τροπο.Με τα μυαλα που κουβαλαω τωρα δεν θα προχωρουσα σε εξωσωματικη αλλα σε υιοθεσια κατευθειαν.

Και ξαναλεω.Δεν κατακρινω,δεν κατηγορω,δεν ειπα πουθενα οτι η εξωσωματικη ειναι κατι το ανηθικο.Ουτε πιστευω οτι ειναι κοντρα στη φυση αλλα και φυσικο με την αρχικη εννοια του ορου δεν ειναι.(Παντως για το τεχνητη και για το in vitro,δεν εχει μεγαλη διαφορα.In vitro λεγονται οι βιολογικες διαδικασιες που πραγματοποιουνται στο δοκιμαστικο σωληνα και ειναι κατι διαφορετικο απο το in vivo που ειναι σε ζωντανο οργανισμο.)Ειναι μια ιατρικη εξελιξη η οποια βοηθαει γυναικες σε ολο τον κοσμο να παρουν στην αγκαλια τους ενα παιδακι που υπο αλλες περιπτωσεις δεν θα μπορουσαν.Εγω αυτο το οποιο αναρωτιεμαι και το λεω για πολλοστη φορα και μαλλον θα σας εχω κουρασει ειναι γιατι αυτο το παιδακι να μην ειναι δικο σας.

Αυτα.

What's so funny about peace,love and understanding?

Διαφημίσεις

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...