Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ..

Recommended Posts

Τον ΑΎΓΟΥΣΤΟ φεύγουμε για διακοπές.όχι πολλές μέρες λόγω του ότι εκεί που θα πάμε..σε νησί..θα νοικιάσουμε δωμάτιο και τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν πολλές διανυκτερύσεις παρα μόνο 6! Καλά θα είναι και έτσι! :)

Επείδή θα πάμε ως οικογένεια με τη μπεμπού μας που θα είναι 21 μηνών..έχω πεδευτεί να σκέφτομαι..τι θα τρώει εκεί.

Το δωμάτιο έχει κουζινάκι όπου εκεί θα της μαγειρεύω..θα μας μαγειρεύω δηλαδή..Σε όλους!! :) Το πρωί στην παραλία..τι να τρώει??

Εσεις τι τους κρατάτε στη θάλασσα??? Μιλάω για την ηλικία της κόρης μου.

Και για το μεσημέρι πότε θα μαγειρέύω?? όταν γυρίζω απο παραλία ή καλύτερα απο τη προηγούμενη μέρα??

Έξω κάνει να τρώει τόσο μικρή??...εννοώ σε ταβέρνες και τέτοια..ή είναι λίγο ἕπικύνδινο?? :?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Εμείς έχει 2 βδομάδες που βγάλαμε τον μικρούλη μου στην παραλία..Μαζί μου παίρνω συνήθως αυγουλάκια μελάτα τα οποία του αρέσουν πολύ,κανένα φρουτάκι που είναι κ δροσιστικό ή του κάνω καμιά φρουτόκρεμα.

Οσον αφορα το φαγητο της ταβερνας δεν το χω δοκιμασει αλλα δεν νομιζω να παθει τπτ κ να υπαρχει προβλημα...Απλα πρωτα θα δοκιμαζεις εσυ το φαγητο να το ελεγχεις οσον αφορά τη θερμοκρασία κ την ποιότητα.

Μην ανησυχεις!Μια μπανανα ή ενα γιαουρτακι θα ειναι μια χαρουλα για την παραλια!Μερικες φορες του επαιρνα φετα και ψωμακι.Πεπονι ή καρπουζι ειναι επισης καλη λυση .Οι ταβερνες τωρα δεν νομιζω οτι ειναι επικινδυνες.Ζητα φρεσκιες πατατες.Μακαρονια με κιμα πχ τρωγονται ευκολα αν τα κοψεις με το μαχαιρι και πιρουνι μικρα-μικρα.Επισης παστιτσιο ειναι καλη λυση.Βεβαια εννοειται οτι θα πρεπει οσο μπορεις να ελεγχεις την ποιοτητα του φαγητου στις ταβερνες και να επισημαινεις οτι ειναι για το παιδι,ισως φιλοτημηθουν και δωσουν το καλυτερο... :wink:

an1cxyD0g411110NDc3MTRkfDQ1NDg2NjQ1ZGF8b3VyIGxpdHRsZSBzdGFyIQ.gifas1cEUz0g410010MTA4ODIwcGR8MDAwNDcxN2R8b3VyIGZhaXJ5IGlz.gif

η κορη μου ειναι 15 μηνων και στη παραλια πηγαιναμε πρωι 8.30-9.30,οπωτε πωινο ετρωγε μετα(δημητρικακα με γαλα)και το μεσημερι στη ταβερνα,ντοματουλα,ψαρακι φρεσκο,κοτοπουλο στο φουρνο,ψωμι σε λαδακι,και γενικως τα παντα ψιλοκομενα.

καλα να περασετε!

η κορη μου ειναι 15 μηνων και στη παραλια πηγαιναμε πρωι 8.30-9.30,οπωτε πωινο ετρωγε μετα(δημητρικακα με γαλα)και το μεσημερι στη ταβερνα,ντοματουλα,ψαρακι φρεσκο,κοτοπουλο στο φουρνο,ψωμι σε λαδακι,και γενικως τα παντα ψιλοκομενα.

καλα να περασετε!

Καλησπέρα..να ρωτήσω κάτι ξεφευγοντας λίγο απο το θέμα??

Τα δημητριακά πως τα δίνεις με το γάλα??Είναι ειδικά για μωρά ή αυτά που τρώμε και εμείς??Δεν έχω δοκιμάσει να τηε δώσω ποτέ..φοβάμαι μην πνιγεί.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα elepet.Εγω σε αυτην την ηλικια στη θαλασσα επαιρνα ενα γιαουρτακι που το εβαζα σε cooler bag και το εδινα 1-1μιση ωρα μετα και μπανανα.Για φαγητο προτεινω να μαγειρευεις βραδι, να ειναι ετοιμο μετα τη θαλασσα, μπιφτεκακια,αρακα με πατατες,κοτοπουλο με ρυζι κατσαρολας,μακαρονια με κιμα.Παντως κι εγω αν εμπιστευτω ταβερνα ρωταω διακριτικα τι να παρω για το παιδι και κρινεις.Δεν εχω ακουσει ποτε καποιον να παθει κατι, εκτος απο το κοριτσακι μιας φιλης μου που ενω μυριζε το κοτοπουλο της και δεν το ηθελε, οι γονεις νομισαν οτι ειναι υπερβολικοι και το εδωσαν στο παιδι και τελικα επαθε σαλμονελα.Ευχομαι να περασετε πολυ πολυ καλα.Παντως και να μην τραφει σωστα το παιδι για μια βδομαδα, δεν παθαινει τιποτα, μην ανησυχεις, αν τρωει πρωινο και φρουτα, το φαγητο μπορει να ειναι και τοστ,ή μακαρονια, ή πατατες με σαλατα χωριατικη.Εγω θα προτεινα να μαγειρευεις τη μια μερα αι την αλλη να τρωτε εξω.

Παιδιά λέω μήπως θα ήταν σκόπιμο τους κιμάδες στις ταβέρνες να τις αποφεύγατε για τόσο μικρά παιδάκια;Μιας και στον κιμά κυριολεκτικά δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν βάλει μέσα;; Ψαράκι, ντοματούλα, κοτόπουλο, πατατούλες είναι ότι πρέπει, νομίζω. Αν και το ψάρι παίζετε το πόσο φρέσκο θα είναι. Εξαρτάται από τον τουρισμό του νησιού, όσο πιό τουριστικό είναι, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να είναι φρέσκα τα ψάρια! (Ναι, μη σας κάνει εντύπωση που τα φέρνουν με τις τράτες, τα ξεπαγώνουν στο πέλαγος και τα επιστρέφουν στο νησί να ... μυρίζουν θάλασσα!!!)

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ 14 ΜΗΝΩΝ.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΙΡΑΝΤΑ ΜΑΖΙ...ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΝΕΡΑΚΙ!

ΑΝ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΩ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ????ΧΑΛΑΕΙ????ΤΙ ΛΕΤΕ???

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ...ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΚΡΕΜΕΣ -ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙΑ-ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ-ΚΑΝΑ ΒΑΖΑΚΙ(ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ)

ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΟΥΛΕΣ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ...(ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ-ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣκ.α_)

εεε για 10 μερες δεν θα παθει και κατι!!!

YV9Hp2.png

432968wwi0anufp3.gif

την πρώτη φορά που πήρα την κόρη μου στις διακοπές ήταν 3 ετών .Το πρωί έπαιρνε πρωινό μαζί μας στο ξενοδοχείο αβγουλάκι μαρμελάδα γάλα, το μεσημέρι και το βράδυ κοκκινιστό , ψάρι ,κοτόπουλο , μακαρόνια μέχρι και αρνάκι λεμονάτο έφαγε .Στα ενδιάμεσα γεύματα γιαούρτι , φρούτα ή και κεικ από κάποιο φούρνο. Από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να αλέσεις το φαγητό του νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την διατροφή του. Ακόμη μια συμβουλή , εμείς το κάνουμε όταν πάμε διακοπές ρωτάμε που τρώνε οι ντόπιοι και πάντα μένουμε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Καλά να περάσετε και πήγαινε για να ξεκουραστείς και όχι να κάνεις τα ίδια.

YVnYp3.png

IcqGp3.png

ELE και εγω τα ιδια θα κανω για τον μικρο μου που ειναι 13 μηνων.

Θα μαγειρεψω απο το σπιτι πριν φυγουμε φαγητο για 2-3 γευματα και μετα ηδη εχω αγορασει βαζακια για τις υπολοιπες μερες. Στην παραλια του δινω το δεκατιανο του που ειναι γιαουρτακι. Την φρουτοκρεμα αν την φτιαξεις μια δυο ωρες πριν και την παρεις μαζι σου σε ψυγειακι δεν χαλαει, ενταξει δεν ειναι και οπως ειναι φρεσκοκομεννη, εχει μια αλλοιωση το χρωμα, αλλα για λιγες μερες δεν παθαινει και τιποτα. Εγω παλι για φρουτοκρεμα πηρα ετοιμα, το κατα ποσο θα τα χρησιμοποιησω δεν ξερω, θα δω πως θα βολεψει.

Και με τον μεγαλο μου, 2,5 χρονων, κανονικα σε ταβερνες και σνακ για την παραλια, ψωμακι κασερακι,τοστακι,φρουτακια,μπισκοτακια. Οχι βεβαια ολα αυτα μαζι ( :D:D:D:D:D ) αλλα εναλλακτικα.

Καλες διακοπες σε ολους!!!

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσακι μην τραβας τετοια ζορια και γενικα μην μπεις καν στην διαδικασια να μαγειρευεις....

Εγω περυσι πηρα τον Χαρουλη μαζι μια βδομαδα στην Ζακυνθο και επιτηδες μειναμε σε ενοικιαζομενο δωματιο για να εχει κουζινακι... ο χαρης ηταν 10 μηνων..

τελικα δεν μαγειρεψα ουτε μια μερα.. βολευτηκε με κρεμες, γαλατακια, και εφαγε και 2-3 μερες ετοιμο φαγητο σε βαζακι.. δεν επαθε και τιποτα

φετος εχουμε κλεισει σε ξενοδοχειο .. ειναι 21 μηνων και θα τρωει οτι τρωμε κι εμεις στην ταβερνα.. απλα θα προσπαθουμε να τρωμε κατι που να μπορει να μασησει (δεν ειχει και πολλα δοντια ακομα) δηλαδη μακαροναδες, γιουβετσακια, λαδερα κλπ.. αν και τις μπριζολιτσες τις τσακιζει.. :lol: )

Γενικα μην αγχωνεσαι.. απλα θα προσπαθησεις να πηγαινεις σε μερη που να σου εμπνεουν εμπιστοσυνη.. ρωτα τους ντοπιους σιγουρα θα εχουν καπου να σου προτεινουν..

Τωρα για την παραλια το πρωι και γω συνηθως παιρνω αυγουλακι που το τσακιζει, φρουτογευματακια (αυτα της νεστλε), αλλα και τις ετοιμες κρεμουλες γιωτης.. Επισης μπορεις να παρεις και κανα γιαουρτακι, ψωμακι και τυρακι, τοστακια...

Το μονο που δεν χρειαζεται να παρεις μαζι σου ειναι ... αγχος για το τι θα φαει..

Το να βγει για μια βδομαδα απο το διατροφικο του προγραμμα και να μην φαει.. τοσο υγιεινα.. οσο στο σπιτι δεν θα φερει και τη συντελεια του κοσμου ουτε θα επιρρεαστει σε κατι η υγεια τυ παιδιου..

Αλλωστε ολοι στις διακοπες το ριχνουμε λιγο εξω

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Βρε κοριτσακι μην τραβας τετοια ζορια και γενικα μην μπεις καν στην διαδικασια να μαγειρευεις....

Εγω περυσι πηρα τον Χαρουλη μαζι μια βδομαδα στην Ζακυνθο και επιτηδες μειναμε σε ενοικιαζομενο δωματιο για να εχει κουζινακι... ο χαρης ηταν 10 μηνων..

τελικα δεν μαγειρεψα ουτε μια μερα.. βολευτηκε με κρεμες, γαλατακια, και εφαγε και 2-3 μερες ετοιμο φαγητο σε βαζακι.. δεν επαθε και τιποτα

φετος εχουμε κλεισει σε ξενοδοχειο .. ειναι 21 μηνων και θα τρωει οτι τρωμε κι εμεις στην ταβερνα.. απλα θα προσπαθουμε να τρωμε κατι που να μπορει να μασησει (δεν ειχει και πολλα δοντια ακομα) δηλαδη μακαροναδες, γιουβετσακια, λαδερα κλπ.. αν και τις μπριζολιτσες τις τσακιζει.. :lol: )

Γενικα μην αγχωνεσαι.. απλα θα προσπαθησεις να πηγαινεις σε μερη που να σου εμπνεουν εμπιστοσυνη.. ρωτα τους ντοπιους σιγουρα θα εχουν καπου να σου προτεινουν..

Τωρα για την παραλια το πρωι και γω συνηθως παιρνω αυγουλακι που το τσακιζει, φρουτογευματακια (αυτα της νεστλε), αλλα και τις ετοιμες κρεμουλες γιωτης.. Επισης μπορεις να παρεις και κανα γιαουρτακι, ψωμακι και τυρακι, τοστακια...

Το μονο που δεν χρειαζεται να παρεις μαζι σου ειναι ... αγχος για το τι θα φαει..

Το να βγει για μια βδομαδα απο το διατροφικο του προγραμμα και να μην φαει.. τοσο υγιεινα.. οσο στο σπιτι δεν θα φερει και τη συντελεια του κοσμου ουτε θα επιρρεαστει σε κατι η υγεια τυ παιδιου..

Αλλωστε ολοι στις διακοπες το ριχνουμε λιγο εξω

Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ θα με φάει το άγχος εμένα και στο τέλος θα καταλήξω να μην περάσω καλά..θα προσπαθήσω να ακούσω τις συμβουλές σας και να αποβάλλω τα περιττά άγχη..δεν θα πεθάνει και απο την πείνα .όλο και κάτι θα τρώει...έτσι δεν είναι??.....αχ...αγχωθηκα πάλι!!!!! :?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Να εισαι σιγουρη οτι κατι θα τρωει και επισης σιγιυρη οτι θα τις αρεσουν ακομα περισσοτερο απο αυτ που τρωει στο σπιτι.. το τζανκ φουντ αρεσει σε ολους

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Συμφωνώ με την dora. Εμένα τώρα είναι 2 χρονών και τρώει ότι τρώμε και εμείς, και μάλιστα αν της΄δώσεις άλλο εκείνης, διαμαρτύρεται κιόλας. Στην θάλασσα παίρνω σε ένα ταπεράκι πεπόνι κομμένο, η καρπούζι, ή ροδάκινο, ή παίρνω τόστ που το τσακίζει, ή γιαουρτάκι.

Διαφημίσεις

όχι δεν παίρνω ψυγειάκι, καταρχήν δεν χρειάζεται να είναι και πολύ κρύα σαν να βγήκαν απο το ψυγείο, απλά παίρνω μαζί δυο μπουκαλάκια νερό με πάγο για να έχουμε να πίνουμε και τα βάζω στην ίδια σακουλίτσα και στην σκιά, καταφέρνει να το διατηρεί δροσερό.

Μολις επιστρεψαμε απο τις διακοπες μας και θα σας πω την εμπειρια μας με το φαγητο. Για τον μικρο, 14 μηνων, επερνα γιαουρτακι στην παραλια και βαζακι φαγητο. Ομως το βαζακι ηταν μια καταστροφη....γιατι για να ειναι νοστιμο επρεπε να ζεσταθει, πως να το ζεστανω στην παραλια??? Την μια μερα χρησιμοποιησα φυσικες μεθοδους, ηλιος, αλλα ματαια, καθε κουταλια στο στομα του μικρου γυνουσε σε μενα :evil::evil::evil: ,ηταν μια αηδια χλιαρο και προς το κρυο. Πως να το φαει το καημενο το μωρο? Την αλλη μερα πηρα μαζι μου ζεστο νερο σε θερμος και το βυθισα με το μπουκαλακι σε ενα ταπερακι και παλι το αποτελεσμα ηταν το ιδιο. Οταν ειμασταν στο δωματιο το ετρωγε μια χαρα γιατι το ζεσταινα στη θερμοκρασια που επρεπε. Τσπ το μεσημεριανο του ηταν λιγο φρικη.

Με τον μεγαλο, 2,5 χρονων, δεν ειχα κανενα προβλημα αφου ετρωγε οτι και εμεις.

Τα φαγωσιμα που επερνα στην παραλια τα εβαζα σε μια τσαντα ψυγειακι, πολυ βολικη και ευχρηστη.