Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΛΑΘΩΝ

Recommended Posts

Θα θελα να ζητήσω τη γνώμη σας και τη συμβουλή σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω με την8 μηνων (πια,πότε πέρασαν τόσοι μήνες θηλασμού με την αφανη βοήθεια των μελών αυτου του forum!!)μπέμπα μας.

Ενώ μέχρι πριν από 2 βδομάδες θηλαζε την νύχτα τουλαχιστον 3 φορες και τα μεσημέρια άλλο τόσο ,τώρα άλλαξε τακτική και ξυπναει maximum1 φορά.Θα μου πείτε και που ειναι το προβλημα?Με αυτό τον τρόπο μου συντηρούσε την παραγωγή γιατί οταν είναι ξύπνια δεν συγκεντρώνεται να θηλάσει παρά για 1' τη φορά.Τώρα που μειώνονται οι θηλασμοί μπορεί να διατηρηθει γαλουχία?

Εξάλλου στον παιδίατρο που πήγαμε την περασμένη βδομάδα και την ζύγισε,ηπροσληψη βάρους ηταν της ταξεως των ..200γρ.Να αυξήσω τη συχνότητα θηλασμων(χωρις βεβαια να ειμαι σίγουρη αν θα ανταποκριθει)και να δινω απο το ίδιο στήθος για να προσλαμβάνει και το ''παχύ'' γάλα 'η σε αυτη την ηλικία δεν χρειαζεται?Τις αρκούν οι ολιγόλεπτοι θηλασμοί?

Αυτά μπορεί να ακούγονται ανόητα ή κοινότοπα αλλά με τα προηγουμενα παιδια μου ειχα πρόβλημα .Οι θηλασμοί ήταν ανεπιτυχείς οσον αφορά την προσληψη βάρους (και μόνο)σε σημείο να μου καταλογίζουν ευθύνες για ελλειπη ανάπτυξη τους κατά τη βρεφική και νηπιακή ηλικία.Εκ των υστέρων αναγνωρίζω οτι έκανα λάθη στο θέμα θηλασμού( επειδή ακουγα τη συμβουλή μαιας,ετερων θηλαζουσων και όχι ειδικών που δεν γνώριζα καν οτι υπήρχαν και οτι η συμβουλή τους ήταν εγκυρη)από αγνοια, παραπληροφόρηση.Με καίει αυτό το θέμα πολύ γιατί ακόμα και σήμερα τα 2 παιδια μου ειναι τα πιο μικροσωμα στην τάξη τους και αναρωτιεμαι φταιω που τα θήλασα?

Και τώρα στο τρίτο έχοντας μια σωστή καθοδήγηση στο θηλασμό (μέσα από το συγκεκριμένο forum)με ικανοποιητική μέτρια πορεία, να τα χαλάσουμε τώρα και να επαναληφθούν λαθη του παρελθοντος?

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθω και παρανοηθώ,αυτά τα αναφέρω σε σχέση με την σωματική ανάπτυξη και την προσληψη βαρους μεσω τωνστερεων τροφων και του γάλακτος και να ρωτήσω κιολας κατι εξειδικευμένο,αν υποθέταμε οτι ισχυει κατι τέτοιο ,ειχαν οντως ελλειπή αναπτυξη,δεν ''διορθωνεται''η ζημιά στα παιδικά χρόνια ή κατι τετοιο ειναι μη αναστρεψιμο?(λίγο off topic).

Διαφημίσεις