Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπισκοτο και ψωμακι

Recommended Posts

οι απο γυρω με ζαλιζουν να δωσω στη μπεμπα να δοκιμασει...εγω φοβαμαι να μη πνιγει...μηπως ειμαι υπερβολικη....????η παιδιατρος μου ειπε να της αρχισω και τραχανα...εχεις τον αλεθετε πριν το μαγειρεμα η μετα....???? :shock:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

μπισκότο και ψωμάκι....

ναι, έχουν δίκιο δυστυχώς

πρέπει να της δίνεις στο χέρι ώστε να μάθει σιγά σιγά

ειδικά το ψωμάκι που το λατρεύουν για τα δόντια τους

ξυρίζεις την κάτω κόρα του ψωμιού απ την ψύχα και την δίνεις κι εσύ είσαι εκεί πάνω απ το κεφάλι μπάστακας κι έχεις το νου σου μην τυχών και κόψει κανα μεγάλο κομάτι μετά που θα μουσκέψει το ψωμί

με το μπισκότο είναι πολύ δύσκολο να πνιγει δεδομένου ότι αυτά είναι τόσο μαλακά (μιλάμε για τα τύπου μιράντα και τα βρεφικά της νεστλέ) που με το που βρέχονται λιώνουν

κι εκεί όμως θα είσαι πάνω απ το κεφάλι του παιδιού και θα έχεις συνεχώς το νου σου

πίστεψε με με το που βλέπεις κάτι ύποπτο ότι πάει για μεγάλο κομμάτι ή ότι έκοψε μεγάλο κομμάτι το βγάζεις με ευκολία απ το στόμα του παιδιού με το δάχτυλο σου

σύντομα θα γίνεις εξπέρ ΚΑΙ σε αυτό :wink:

Η γιατρός μου είπε ότι τα μπισκότα και το ψωμί ευθύνονται για την τερηδόνα σε μεγάλο βαθμό και να τα αποφύγω. Η αλήθεια είναι οτι εννίοτε του δίνω γιατί του αρέσει και ηρεμεί για λίγη ώρα, αλλά προτιμώ να κρατάει ένα καροτάκι ή αγγουράκι που πιστεύω ότι κάνουν την ίδια δουλειά.

Η γιατρός μου είπε ότι τα μπισκότα και το ψωμί ευθύνονται για την τερηδόνα σε μεγάλο βαθμό και να τα αποφύγω. Η αλήθεια είναι οτι εννίοτε του δίνω γιατί του αρέσει και ηρεμεί για λίγη ώρα, αλλά προτιμώ να κρατάει ένα καροτάκι ή αγγουράκι που πιστεύω ότι κάνουν την ίδια δουλειά.

εμένα πάλι μου έχει πει γιατρός ότι το ότι δεν δίνουν πλέον στα παιδάκια το "παραδοσιακό" ψωμάκι, ευθύνεται για το γεγονός ότι πολλά παιδάκια χρειάζονται σιδεράκια στα δόντια και ορθοδοντικό....

δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύει αλλά έτσι κι αλλιώς, έχω ανακαλύψει ότι όλοι οι γιατροί έχουν να σου πουν και μία σοφιστία που δεν ξέρεις και τι ισχύει τελικά και τι όχι :?

ευχαριστω κοριιτσια..απλα ειμαιλιγο φοβιτισαρα μερικες φορες

χθες ππου τησ εδωσα ενα μιραντα ξαφνικα ειδα ενα τεραστιο κομματι μεσα στο στομα της και τρομαξα και το εβγαλα αρον αρον

φυσικα τρομαξε και αυτη αφηστε που νευριασε που τησ πηρα τη μπουκια μεσα απο το στομα.... :oops::oops:

ωριονομαμα τι εννοεις ξυρίζεις την κάτω κόρα του ψωμιού ???? με μαχαιρακι η με το χερι...?

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

χθες ππου τησ εδωσα ενα μιραντα ξαφνικα ειδα ενα τεραστιο κομματι μεσα στο στομα της και τρομαξα και το εβγαλα αρον αρον

φυσικα τρομαξε και αυτη αφηστε που νευριασε που τησ πηρα τη μπουκια μεσα απο το στομα.... :oops::oops:

ωριονομαμα τι εννοεις ξυρίζεις την κάτω κόρα του ψωμιού ???? με μαχαιρακι η με το χερι...?

με το χέρι μωρέ :)

καλυτερα να αποφευγεις το καροτο και το αγγουρι...υπαρχει κινδυνος πνιγμου...

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Τώρα εγώ αν σας πω ότι ψωμάκι και μπισκοτάκι έχω δώσει μια φορά μόνο μέσα σε 13 μήνες τι θα μου πείτε;...μου κοψε κάτι μεγάλες κομματάρες όταν ήταν 8 μηνών και άρχισε να βήχει σα να πνιγόταν...συγγνώμη αλλά δεν το αντέχω αυτό...είμαι που είμαι γενικά φοβιτσιάρα με το παιδί μου, δε μπορώ να μου "κόβεται κάθε φορά η χολή" με το ψωμάκι ή το μπισκοτάκι...και το φαγητό της ακόμη το αλέθω..μπορεί να κάνω λάθος,αλλά ακολουθώ καθαρά το ένστικτό μου που μέχρι σήμερα με έχει οδηγήσει σωστά....θα της δώσω να φάει όταν νοιώσω έτοιμη...και έτοιμη θα νοιώσω όταν νοιώσει έτοιμη πρώτα αυτή και μου στείλει το "σήμα της" όπως κάνει πάντα...

έτσι έκανα και με τον ύπνο της..όλοι μου έλεγαν να την αφήσω να κοιμάται μόνη της από 3 μηνών..εγώ δεν ένοιωθα έτοιμη...όταν έγινε 7,5 τότε την άφησα και είμαι σίγουρη ότι έπραξα σωστά...

για να μην παρεξηγηθώ, αυτά τα γράφω γιατί θέλω να πω ότι ναι μεν υπάρχουν κάποιες οδηγίες για το πότε ένα παιδάκι πρέπει να ξεκινήσει κάτι,αλλά είναι απλά οδηγίες και όχι κανόνες....η γνώμη η δική μου vickygirl79 είναι να αγοήσεις τους γύρω που σε ζαλίζουν,να έχεις απλά στο μυαλό σου ότι κάποια στιγμή πρέπει να της δώσεις το ψωμάκι ή το μπισκοτάκι, και να το δώσεις όταν εσύ νοιώσεις σίγουρη ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε μαμά και κόρη... :)

για να μην παρεξηγηθώ, αυτά τα γράφω γιατί θέλω να πω ότι ναι μεν υπάρχουν κάποιες οδηγίες για το πότε ένα παιδάκι πρέπει να ξεκινήσει κάτι,αλλά είναι απλά οδηγίες και όχι κανόνες....

...συμφωνώ :cool:

Διαφημίσεις

Ναι βρε κοριτσια,συμφωνω και εγω..

Και γιατι να πρεπει να φαει μπισκοτακι δηλαδη που ειναι πιτα στην ζαχαρη???

Αντε το ψωμι παει κι ερχεται,αλλά κι αυτο,εφοσον υπαρχει κινδυνος πνιγμου καλυτερα δεν ειναι να μην το δωσουμε?Δεν ξερω παλι....

Ναι βρε κοριτσια,συμφωνω και εγω..

Και γιατι να πρεπει να φαει μπισκοτακι δηλαδη που ειναι πιτα στην ζαχαρη???

Αντε το ψωμι παει κι ερχεται,αλλά κι αυτο,εφοσον υπαρχει κινδυνος πνιγμου καλυτερα δεν ειναι να μην το δωσουμε?Δεν ξερω παλι....

Το ψωμακι αν ειναι ξερο- μονο κορα- δεν εχει κινδυνο πνιγμου γιατι πρεπει να το μαλακωσει πρωτα με το σαλιο για να το φαει αν δεν εχει δοντακια...οποτε δεν υπαρχει προβλημα... :wink:

Μπορειτε να φτιαξετε σπιτικα κουλουρακια και να βαλετε οσο ζαχαρη θελετε... :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

• 2 weeks later...

μιας που συζητάμε για ψωμί και μπισκότα...

καμιά συνταγή της προκοπής και εύκολη έχετε;;; :lol::lol::lol:

από καιρό σκέφτομαι να του δώσω κάτι τέτοιο να μασουλήσει (υπό παρακολούθηση φυσικά... τον τρέμω τον πνιγμό!) αλλά δε θέλω με τίποτε τα έτοιμα!

Ψάχνω συνταγή κυρίως για μπισκοτάκια (που θα μπορώ να του κάνω και μπισκοτόκρεμα...) και αυτό που με απασχολεί είναι πως ακόμη δεν έχει φάει αυγό ή βούτυρο κλπ και εννοείτε όχι ζάχαρη... οπότε τί θα του φτιάξω;;; σκέτο αλέυρι με νερό;;; :lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

συνταγη χωρις αυγο,ζαχαρη και βουτυρο δεν εχω!!!!! :lol::lol::lol:

Αυτη που εχω αυτα ακριβως εχει και αλευρι και γαλα!!!

Ευκολη ειναι σχετικα,αν θες σου την λεω! :)

Διαφημίσεις

Προσπαθώ να κάνω την αλλαγή και εγώ απο λιωμένα σε στερεά...ήρθε η γιατρός σήμερα και πήρε ένα μπισκότο να μου δείξει και αυτός τα έσφιγγε τα χίλια του και μας το έδινε εμάς να το φάμε..

Μου είπε να του ξεκινήσω να του δίνω..εγώ έχω προσπαθήσε με την βοήθεια κάποιων μελών αρκετές εβδομάδες πριν ...χωρίς να της το πώ..με διάφορες τροφές...αλλά δεν τα καταφέρνω.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Με τα μιράντα δεν υπάρχει περίπτωση πνιγμού. Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια εχουν την ιδιίτητα να γίνονται λάσπη μόλις μπουν στο στόμα. Οπότε όσο μεγαλο κομμάτι και να φάει κάποια στιγμή θα το καταπιέι χωρίς να πνιγει.

Ψωμί της εδινα και εγω μικρή. Μόλις άρχισε να κόβει κομμάτια της το σταμάτησα για κάποιους μήνες εώς ότου αρχισε να τρώει καλύτερα.

.png