Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εντυπώσεις απο Pramworld.co.uk

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες (και όλους, αν υπάρχουν και μπαμπάδες εδώ!)

Έκανα σήμερα μία παραγγελία μέσω του www.pramworld.co.uk. Καθότι αυτοί δεν έχουν Paypal, καταχωρείς τα στοιχεία της κάρτας σου στο "ασφαλές", όπως λένε, σύστημά τους και ολοκληρώνεται η παραγγελία σου. Μου ήρθε και η επιβεβαίωση της παραγγελίας στο e-mail μου και θεώρησα ότι είναι όλα ok.

Ωστόσο, πριν από λίγο μου στέλνουν ένα e-mail από το τμήμα παραγγελιών τους και μου λένε ότι αν μπορώ να τους ξαναδώσω μέσω e-mail τη διεύθυνση στην οποία είναι καταχωρημένη η πιστωτική μου και τα 16 ψηφία της γιατί δεν είναι ορατά μέσα στο "ασφαλές", όπως μου λένε ξανά, σύστημά τους και θέλουν να κάνουν security check στην κάρτα μου.

Είμαι λίγο επιφυλακτική, γιατί εφόσον έχουν τόση ασφάλεια στα συστήματά τους πώς γίνεται και δε μπορούν να δουν τον αριθμό της κάρτας μου;;; Και θέλουν να τους τον στείλω και με e-mail, που δεν είναι και ο πλέον ασφαλής τρόπος;

Σας έχει συμβεί καμία φορά αυτό με το συγκεκριμένο site;

Παρακαλώ αν γνωρίζετε απαντήστε μου για να δω τί να κάνω κι εγώ γιατί είμαι λίγο προβληματισμένη... :confused:

Διαφημίσεις

καλησπερα, δεν εγνωριζω ακριβως την διαδικασια αλλα ενας φιλος εχει παραγγειλει καποιες φορες και απλα εχει μια καρτα στην οποια βαζει μεσα μονο το ποσο της αγορας.

Μηπως να εκανες και εσυ αυτο?

σκεφτομαστε και εμεις να παρουμε απο εκει καθισμα αυτοκινητου και μαλλον απο εκει θα το παρουμε και θα πληρωσουμε με αυτον τον τροπο.

668bab1939.png

Γεια σου maria-elpida. Κι εγώ καθισματάκι αυτοκινήτου παρήγγειλα με pre-paid κάρτα, δηλαδή με αυτήν στην οποία βάζεις τα χρήματα και μόνο τότε χρεώνεσαι, αν έχει χρήματα μέσα δηλαδή. Μπορείς να βρεις τέτοια κάρτα στη Marfin και στην Τραπεζα Κύπρου.

Το θέμα είναι ότι επειδή έκανα εγώ την παραγγελία και η κάρτα είναι στο όνομα του συζύγου μου, μου τα ζητούν όλα αυτά + κάποιες άλλες πληροφορίες και φοβάμαι λίγο να τα δώσω μέσω e-mail γιατί ενώ έχω κάνει πάρα πολλές φορές αγορές μέσω ιντερνετ, αυτή είναι η πρώτη που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και λίγο με έπιασε η καχηποψία :rolleyes: Καλύτερα άλλη φορά από site που έχουν paypal...

δεν τα γνωριζω αυτα τα θεματα παρα πολυ καλα, μηπως να ξαναεκανες την παραγγελια με το ονομα του συζηγου? δεν σε εχουν χρεωσει ακομα ετσι?

Παντως απο μια ερευνα για το καθισμα το βρηκαμε το φτηνοτερο σαιτ.

καλα κανεις και σε πιανει η καχυποψια, καλυτερα να εισαι σιγουρη για τις κινησεις σου.

Δεν ρωτας και την τραπεζα?

668bab1939.png

Θα πάει ο σύζυγός μου αύριο πρωί να βγάλει κωδικό e-banking για την κάρτα, ώστε να μπορούμε και ηλεκτρονικά να παρακολουθούμε τις συναλλαγές που κάνουμε και πόσα χρήματα χρεώνονται. Οπότε δεν ξέρω ακόμα αν με χρέωσαν κάτι αλλά δε νομίζω, αφού δεν έχουν πάρει επιβεβαίωση από εμένα για τον αριθμό και τη διεύθυνση της κάρτας κι έτσι γι' αυτούς είναι ακόμα σε εκκρεμότητα η παραγγελία.

Έπρεπε από την αρχή να την κάνω στο όνομα του συζύγου, πού να φανταστώ... Ωστόσο δε μπορώ να το κάνω τώρα αυτό γιατί θα πρέπει πρώτα να ακυρώσω την υπάρχουσα παραγγελία για να αποφύγω διπλοχρέωση.

Πήρα μόλις τώρα κι έναν φίλο που δουλεύει σε τράπεζα (όχι όμως σε αυτήν από την οποία έχω την κάρτα) και κάνει και ο ίδιος πολλές αγορές μέσω ιντερνετ και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να δώσω τον 16ψήφιο αριθμό της κάρτας, απλώς ΠΟΤΕ να μην τον δώσω μέσω e-mail σε συνδυασμό με τον 3ψήφιο πίσω γιατί τότε όντως την πάτησα. Επίσης, να μην απαντήσω απευθείας στο mail που έλαβα αλλά να ξεκινήσω καινούριο προς αυτή τη διεύθυνση για να αποφύγω την περίπτωση του phishing, δηλ κάποιος να είχε μπει στο σύστημά τους και να έκανε αυτές τις ερωτήσεις.

Έχε τα όλα αυτά υπόψην σου όταν κάνεις την παραγγελία κι εσύ!

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω πολυ, ελπιζω να ξεμπερδεψεις, τωρα παντως ξυπνησε ο αντρας μου του το ειπα και μου ειπε ακριβω αυτα που σου ειπε ο φιλος σου.

Οτι πρεπει να μιλησεις με την τραπεζα.

καλη συνεχεια στην αγορα σου!

668bab1939.png

Εμείς παραγγείλαμε δύο φορές από το συγκεκριμένο site και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Πληρώσαμε με την κάρτα που έχουμε από την Πειραιώς -απλή χρεωστική. Προσωπικά δεν θα τους έδινα το νούμερο μέσω μαιλ..Μπορείς να βρεις ίσως κάποια άλλη λύση..Είναι η πρώτη φορα που χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη κάρτα για ιντερνετ?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Maria -Elpida ευχαριστώ, θα μιλήσουμε αύριο με την τράπεζα να δούμε τί θα μας πουν να κάνουμε.

Oneiraki, γενικά χρησιμοποιώ prepaid στις αγορές μου, μόνο που μέχρι στιγμής οι πληρωμές ήταν όλες μέσω paypal και είχα κάνει τις κάρτες verify ακόμα κι αν ήταν στο όνομα του συζύγου. Οπότε κανένα πρόβλημα.

Τη συγκεκριμένη κάρτα τη χρησιμοποιώ πρώτη φορά αλλά νομίζω δεν έχει να κάνει με την κάρτα αλλά με το ότι είναι σε διαφορετικό όνομα από το δικό μου, δηλαδή στο όνομα του συζύγου μου. Οπότε θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι όντως είναι δική μας. Απλώς ο τρόπος μου φαίνεται παράδοξος, γι' αυτό και ρωτάω αν κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί σε κανέναν με το συγκεκριμένο site... :confused:

Τη συγκεκριμένη κάρτα τη χρησιμοποιώ πρώτη φορά αλλά νομίζω δεν έχει να κάνει με την κάρτα αλλά με το ότι είναι σε διαφορετικό όνομα από το δικό μου, δηλαδή στο όνομα του συζύγου μου. Οπότε θέλουν να επιβεβαιώσουν ότι όντως είναι δική μας. Απλώς ο τρόπος μου φαίνεται παράδοξος, γι' αυτό και ρωτάω αν κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί σε κανέναν με το συγκεκριμένο site... :confused:

Αν αυτό είναι το πρόβλημα τότε μπορείς απλώς να ακυρώσεις την παραγγελία και να την κάνεις ξανά στο όνομα του συζύγου σου.Πιθανόν όμως να μην είναι αυτο..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Kalispera. Arxes septemvriou paragila kathismataki autokinitou k plirosa me prepaid card. Epeidi meta apo kamia dekaria meres den elava tipota, tous esteila mail. Tote thimithikan na mou poun oti kolise I paragelia giati ithelan epipleon stoixeia gia tin karta. Rotisan an itan personal I bussiness xrisi (!!), onoma k diefthinsi katoxou. Den rotisa to logo giati ta eixa parei me tin kathisterisi sin to oti an den tous estelna ego mail akoma tha perimena! Logika ta ithelan giati I karta einai sto onoma tou antra mou k I paragelia sto diko mou. Apo kei kai meta ola ok k parelava se mia vdomada xoris allo provlima. Pantos simferei trela.

Kalispera. Arxes septemvriou paragila kathismataki autokinitou k plirosa me prepaid card. Epeidi meta apo kamia dekaria meres den elava tipota, tous esteila mail. Tote thimithikan na mou poun oti kolise I paragelia giati ithelan epipleon stoixeia gia tin karta. Rotisan an itan personal I bussiness xrisi (!!), onoma k diefthinsi katoxou. Den rotisa to logo giati ta eixa parei me tin kathisterisi sin to oti an den tous estelna ego mail akoma tha perimena! Logika ta ithelan giati I karta einai sto onoma tou antra mou k I paragelia sto diko mou. Apo kei kai meta ola ok k parelava se mia vdomada xoris allo provlima. Pantos simferei trela.

Efi σε ευχαριστώ πολύ για το post σου. Ακριβώς τα ίδια ζήτησαν κι από εμένα. Άρα ίσως είναι η πολιτική τους να ζητούν τα στοιχεία αυτά όταν υπάρχει η συγκεκριμένη διαφορά στο όνομα. Ελπίζω κι εγώ να λάβω το καθισματάκι σύντομα.

Με την ευκαιρία πες μου, ήταν καλά συσκευασμένο; Ήρθε σε καλή κατάσταση; Σου το έστειλαν με κούριερ στο σπίτι ή έπρεπε να πας να το παραλάβεις από το ταχυδρομείο; :roll:

Εμείς κάναμε 2 παραγγελίες φέτος από εκεί!Η μία ήτανε καρότσι,βάση για το κάθισμα, κάθισμα και πορτ μπεμπε και η δεύτερη ένας ποδόσακος!Το πρώτο πρόβλημα ήτανε ότι ενώ τους είχα ρωτήσει συγκεκριμένα αν το καρότσι συμπεριλαμβάνει ποδόσακο και κάλυμμα βροχής και μου είχαν απαντήσει θετικά όταν το παραλάβαμε δεν υπήρχε ο ποδόσακος. Εντάξει αυτό ίσως να μην ήτανε δικό τους θέμα τόσο γιατί η ετιαρία αποφάσισε από κάποιο σημείο και μετά να μην συμπεριλαμβάνει τον ποδόσακο και να το πουλάει ξεχωριστά (+50λίρες) αλλά όπως και να έχει θα έπρεπε να είχαμε ενημερωθεί,έτσι δεν είναι ??Επίσης στην 1η παραγγελία είχε καλυφθεί το χαρτί με τα στοιχεία μας κάπου στην διαδρομή -μιας και δεν περνάει και από λίγα μέρη!!!!- και υπήρχε μόνο το τηλέφωνο μας γραμμένο,η διεύθυνση περασμένη λάθος αλλά τέλος πάντων μπόρεσαν και μας τηλεφώνησαν και μας το έφεραν!!Την δεύτερη φορά στον ποδόσακο είχαν καλύψει όλο το χαρτί!!!!Το αποτέλεσμα??Αν δεν είχα παραλάβει την 1η φορά δεν θα ήξερα ότι στέλνουν με acs προφανώς, τους τηλεφώνησα στην κούριερ αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα,έστειλα μαιλ στην εταιρία κούριερ που έστειλαν αυτοί το δέμα και ακόμη περιμένω απάντηση -για να μου πούνε με ποιον συνεργάζονται Ελλάδα για να πάω να το ψάξω!- έστειλα μαιλ στο pramworld και μου απάντησαν άμεσα και μου έδωσαν ένα τηλέφωνο να πάρω έδω στο οποίο δεν πρόλαβα να πάρω ποτέ γιατί πήγα η ίδια στην κούριερ και το έψαξα μόνη μου. Αν το κουτί που ήτανε συσκευασμένος ο ποδόσακος δεν ήτανε το αυθεντικό της εταιρίας για να το δω ακόμη θα το έψαχνα!!Παρέλαβα τελικά 10-15 μέρες μετά και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία όπως καταλαβαίνεις αλλά φαντάζομαι ότι δεν γίνεται πάντα έτσι..Απλώς για να έχεις το νου σου..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Ωχ! Χαρά στο κουράγιο σου! Αλλά δεν κατάλαβα, με τί ήταν καλυμμένη η διεύθυνσή σου αυτές τις δύο φορές; Με την ταινία με την οποία κλείνουν τα κουτιά; Ενδέχεται σε κάποιο σταθμό στη διαδρομή του δέματος να κόλλησαν κάτι επάνω, οπότε να μην ήταν λάθος του pramworld;

Επίσης, αφού σου στείλουν το δέμα σου στέλνουν και ειδοποίηση ότι έφυγε από αυτούς, μαζί με tracking number για να το παρακολουθείς;

Η αλήθεια είναι ότι τέτοια συμβαίνουν στις αγορές μέσω ιντερνετ, δεν είναι βέβαια ο κανόνας αλλά μου έχει τύχει φοβερό μπέρδεμα με πωλητή του ebay όπου 2 φορές μου έστειλε λάθος πράγματα, αναγκάστηκα να χρεωθώ παραπάνω εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αλλά αυτό είχε να κάνει με τη δική του ανευθυνότητα καθαρά. Αν θέλεις να σου πω ποιός είναι για να τον αποφύγεις!

Όχι δεν ήταν λάθος του Pramworld κάποιος στο ενδιάμεσο της διαδρομής το κάλυψε.Το tracking number το είχα αλλά η ένδοξη acs δεν μου το αναγνώρισε όταν της το έδωσα γιατί ήτανε λέει πολύ μεγάλο και δεν μπορούσε να είναι αυτό!Βγάζεις άκρη?Και εμένα μου έχει συμβει γενικότερα από ebay αλλά τουλάχιστον από εκεί το περιμένεις κάπως..Αν πληρώσω 150Ε μεταφορικά απαιτώ τουλάχιστον να μην ταλαιπωρηθώ τόσο!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Αλλά μπορούν να συμβούν αυτά όπως και να έχει..Απλώς εγώ στην θέση σου θα ακύρωνα την παραγγελία και θα την έκανα ξανά στο όνομα του συζύγου μου..Και αυτό γιατί μου έχει τύχει να μου κλέψουν τα στοιχεία μίας κάρτας που χρησιμοποιούσα παλιότερα της Marfin και μόνο επειδή σε κάθε συναλλαγή μου τηλεφωνούσαν να επιβεβαιώσουν την αγορά το κατάλαβα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ίσως το κάνω κι έτσι τελικά. Το θέμα είναι ότι αυτή η κάρτα είναι pre-paid οπότε ευτυχώς δεν διατρέχεις τον κίνδυνο να σε χρεώσουν κάτι γιατί αν δεν έχει χρήματα μέσα, δε μπορεί κανείς να σε χρεώσει κάτι απ' ότι μου είπαν. Βγάλαμε e-banking τελικά και ο άντρας μου μου είπε το πρωί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν τραβήξει τίποτα. Έχει ίσα ίσα τα χρήματα για την παραγγελία. Θα ξαναμιλήσω με pramworld σήμερα και θα δούμε τί θα κάνουμε. Αν δεις λίγο παραπάνω στο μήνυμα της efi, της είχαν ζητήσει τα ίδια στοιχεία από pramworld και τελικά δεν ήταν ψεύτικο το e-mail γιατί μετά από αυτό η παραγγελία της ήρθε με courier. Για να δούμε... θα σου πω τί έγινε τελικά!

Και η δική μας και την πειραίως και την marfin δεν μπορούσαν να τραβήξουν χρήματα αν δεν είχε μέσα. Είχα βάλει κάποια χρήματα για κάποια αγορά και έτσι μου χρεώσανε οτι να'ναι αγορές όταν μου την κλέψανε. Νομίζω πως δεν θα έχεις πρόβλημα απλώς ξέρεις τι λένε..φύλαγε τα ρούχα σου!:) Δεν ακούμε και λίγα!Καλές αγορές:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εμενα μου κανανε αλλο στο pramworld, μου δωσανε πιο καλη τιμη μεσω μειλ, κ δε μπορουσα να κανω την παραγγελια ον λαιν... οποτε με πηρανε τηλεφωνο κ μου ζητησανε να τους πω τα στοιχεια της καρτας απο το τηλ!

Ηταν η αυτο η μεσω μειλ, οποτε πηρα το ρισκο κ τους τα εδωσα προφορικα! prepaid βεβαια η καρτα.... Ευτυχως ολα καλα!

Γεια σας κορίτσια. Όντως, θέλει πολλή προσοχή και ειδικά όταν σου ζητούν στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφωνικά, όπως στη Myrella.

Ωστόσο, θα σας πω τί έγινε τελικά με το δικό μου θέμα, σε περίπτωση που τύχει και σε εσάς.

Επικοινώνησα με την Pramworld σε κάποια άλλη διεύθυνση e-mail στο τμήμα πωλήσεων και τους ζήτησα να μου επιβεβαιώσουν εάν όντως μου είχαν στείλει κάποιο e-mail που να ζητούν στοιχεία της κάρτας μου ή όχι. Μου είπαν ότι πράγματι το έκαναν εκείνοι γιατί οι διαδικασίες επιβεβαίωσης καρτών τους έχει γίνει πιο αυστηρή τελευταία και μου εξήγησαν τί έπρεπε να κάνουν. Οπότε τους έδωσα τα στοιχεία που χρειαζόντουσαν (προσοχή: ποτέ τον 3ψήφιο στο πίσω μέρος της κάρτας), πήραν το οκ από την τράπεζά τους γρήγορα, με χρέωσαν κανονικά και την ίδια μέρα μου έστειλαν το δέμα και μέσω e-mail το tracking number για να βλέπω πού βρίσκεται. Οπότε ελπίζω να φτάσει οκ και να μην έχω άλλες ανησυχίες!

Πάντως, απ' ότι μου είπαν κάποιοι φίλοι, πολλές φορές οι Master Card δημιουργούν προβλήματα σε ιντερνετικές αγορές γιατί δύσκολα δίνουν έγκριση για πραγματοποίηση συναλλαγής, υπάρχουν καθυστερήσεις κλπ. Τώρα έχω εδώ και 2-3 μέρες πρόβλημα με το Amazon, από το οποίο έχω κάνει δεκάδες αγορές με Visa και ουδέποτε είχα πρόβλημα. Τώρα με τη Master Card δυσκολεύονται να πάρουν έγκριση, μου έχουν δεσμεύσει το ποσό από εδώ αλλά στο Amazon δεν έχει σταλεί καμία ενημέρωση για να μου στείλουν τα πράγματα και γενικά είμαι με τα νεύρα τσίτα. Τελευταία φορά που χρησιμοποιώ Master Card, από εδώ και πέρα μόνο την άλλη κάρτα που πάντα χρησιμοποιούσα...

Για την ιστορία, σας λέω ότι σήμερα παρέλαβα το καρεκλάκι σε άριστη κατάσταση, χωρίς κανένα πρόβλημα και μάλιστα μου βγήκε στη μισή τιμή απ' ότι αν το έπαιρνα από εδώ Ελλάδα!

καλορίζικο και καλοτάξιδο!

Κι εμείς από εκεί αγοράσαμε και κάθισμα και καρότσι και πράγματι μας ήρθαν πολύ φθηνότερα. Στις συναλλαγές τους και στην επικοινωνία τους είναι άψογοι.

(Visa, πάντα, και κανένα πρόβλημα!)