Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπιφτεκια γεμιστα με τυρι...


fokion

Recommended Posts


Διαφημίσεις


Υλικά

 

200 γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο κομμένο σε μπαστουνάκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 αυγά

4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. καπνιστό ρεγκάτο σε ροδέλες

50 γρ. βούτυρο

3 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες

αλάτι

πιπέρι

 

 

 

Οδηγίες παρασκευής

 

1. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί, τα 2/3 από το λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

2. Προσθέτετε τα αυγά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες.

4. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με τα μπαστουνάκια της κεφαλογραβιέρας ή του ρεγκάτο.

5. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί, τοποθετείτε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνετε στους 200°C, 35'.

6. Βάζετε πάνω στα μπιφτέκια τις ροδέλες πατάτας και του τυριού, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνετε 5'-6', στους 200°C, μέχρι να λιώσει το τυρί.

7. Σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΩΡΩΠΟΥ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μιφτέκια σχάρας γεμιστά

 

Υλικά

700γρ κιμά(μισο μοσχ-μισό χοιρ)

1 αβγό

1 κρεμμύδι (ψιλοκομ)

1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομ)

2-3 φέτες μουλιασμένη ψίχα απο ψωμί

ή τριμένη φρυγανιά

αλάτι-πιπέρι

1 κουταλάκι κάρυ

150 γρ κεφαλοφραβιέρα

(σε μικρά μπαστουνάκια)

1-2 μακριές πιπεριές πράσινες

(ψιλοκομμένες)

 

 

Εκτέλεση

 

Βάζετε τον κιμά σε βαθύ μπόλ και προσθέτετε το αβγό, το κρεμμύδι, το ψωμί λίγο λάδι και το μαϊντανό.

Ρίχνετε αλατοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύετε μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στην μέση μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας και ψιλοκεμμένη πιπεριά.

Ξαναζυμώνετε τα μπιφτέκια , έτσι ώστε να κλείσετε μέσα την γέμιση.

Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τα τοποθετείτε σε καυτή σχάρα.

Τα ψήνετε στα κάρβουνα , μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με σάλτσα ντομάτας μπάρμπεκιού.

 

Καλή επιτυχία

 

Σάλτσα BBQ

 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο

1 κούπα κέτσαπ

λίγο λάδι

λίγο ξύδι

1-2 κουταλιές μέλι ή μαύρη ζάχαρη

3 κουταλιές Worcestershire sauce (θα την βρεις στο σουπερ μαρκετ )

Λίγο νεράκι

 

Τα βράζεις μαζί (πρωτα κρεμμυδι κλπ όπως κάνουμε σάλτσα ) για 10-20 λεπτά.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Μιφτέκια σχάρας γεμιστά

 

Υλικά

700γρ κιμά(μισο μοσχ-μισό χοιρ)

1 αβγό

1 κρεμμύδι (ψιλοκομ)

1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομ)

2-3 φέτες μουλιασμένη ψίχα απο ψωμί

ή τριμένη φρυγανιά

αλάτι-πιπέρι

1 κουταλάκι κάρυ

150 γρ κεφαλοφραβιέρα

(σε μικρά μπαστουνάκια)

1-2 μακριές πιπεριές πράσινες

(ψιλοκομμένες)

 

 

Εκτέλεση

 

Βάζετε τον κιμά σε βαθύ μπόλ και προσθέτετε το αβγό, το κρεμμύδι, το ψωμί λίγο λάδι και το μαϊντανό.

Ρίχνετε αλατοπίπερο και το κάρυ και ανακατεύετε μεχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στην μέση μπαστουνάκια κεφαλογραβιέρας και ψιλοκεμμένη πιπεριά.

Ξαναζυμώνετε τα μπιφτέκια , έτσι ώστε να κλείσετε μέσα την γέμιση.

Αλείφετε τα μπιφτέκια με λίγο λάδι και τα τοποθετείτε σε καυτή σχάρα.

Τα ψήνετε στα κάρβουνα , μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια μαζί με σάλτσα ντομάτας μπάρμπεκιού.

 

Καλή επιτυχία

 

Σάλτσα BBQ

 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο

1 κούπα κέτσαπ

λίγο λάδι

λίγο ξύδι

1-2 κουταλιές μέλι ή μαύρη ζάχαρη

3 κουταλιές Worcestershire sauce (θα την βρεις στο σουπερ μαρκετ )

Λίγο νεράκι

 

Τα βράζεις μαζί (πρωτα κρεμμυδι κλπ όπως κάνουμε σάλτσα ) για 10-20 λεπτά.

 

 

ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ Αυριο θα εχεις νεα μου, ειναι το αυριανο φαγητό... μου φυγανε τα σάλια... τρομερα θα είναι !!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ πάλι έχω βρει μία συνταγή για μπιφτέκια χωρίς ψωμί.

 

Υλικά:

 

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.

1 αυγό

1 πατάτα

1 καρότο

1 κολοκύθι

1 κρεμμύδι

Μαϊντανό

και λίγη φρυγανιά(μόνο αν βγει νερουλό το μείγμα)

 

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα μικρή τον κιμά και προσθέτουμε το αυγό,

τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,και τα υπόλοιπα λαχανικά περασμένα στο

μούλτι(κομματάκια ψιλοκομμένα),αλατάκι,πιπεράκι,λίγο λάδι και ανακατεύουμε τη ζύμη ώστε να γίνει ομοιόμορφη.

Αν δούμε ότι η ζύμη μας δεν στέκεται καλά,γιατί τα λαχανικά βγάζουν

λίγο ζουμάκι,μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε και αν θέλουμε

βάζουμε και λίγο τυρί της αρεσκείας(για να μην ξεφεύγουμε και από

το θέμα)μας ανοίγοντας μια τρυπούλα στη μέση που θα την ξανακλείσουμε

μετά με τη ζύμη.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο ή στη ψηστέρια.

 

Εγώ χρησιμοποιώ συνέχεια αυτή τη συνταγή πρώτα από όλα

γιατί αρέσει στα παιδιά και δεύτερον γιατί νομίζω ότι είναι πιο υγιεινή

με τα λαχανικά και εφόσον δεν έχει ψωμί.

Επιπλέον τα μπιφτέκια γίνονται πιο μαλακά(τα τρώνε πιο εύκολα οι

κόρες μου) και πιο εύγεστα έτσι ώστε

να μην χρειάζονται πολλά μπαχαρικά που δεν αρέσουν και στα παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

αυτο το φαι της Αφροδιτης ΤΟ ΘΕΛΩ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!

 

ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...