Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπαρχει ΜΙΚΡΟ προστατευτικο κρεβατιου??

Χαρά-Μαρία

Recommended Posts

Εψαξα να βρω καποια πληροφορια σχετικα, αλλα δεν βρηκα... Ψαχνουμε μικρο προστατευτικο κρεβατιου, δηλαδη το πολυ 80 εκατοστα μηκος....ειχαμε κουνια που μετατρεπεται σε κρεβατι....αλλα ειναι μονο 140 μηκος. Οσα βρηκαμε στο ιντερνετ και σε γνωστα μαγαζια, ειναι τουλαχιστον 1 μετρο και δεν χωραει η μικρη να ανεβει και να κατεβει. Εχετε καμμια ιδεα που να βρω μικροτερο?

Διαφημίσεις

Δεν το βρίσκω ως λινκ, αλλά το ΙΚΕΑ έχει προστατευτικά μικρά νομίζω. Δες εδώ το έχει πάνω στο κρεβάτι:

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=33578

Θα μετρήσω και τα δικά μας, αλλά νομίζω είναι 1 μέτρο.

Εντιτ: Τελικά είναι 90 πόντους. Και σε μας το κρεβάτι - κούνια είναι 1,40 και αυτά είναι ότι πρέπει.

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι. Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι. Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Διαφημίσεις

και εμεις το ιδιο προβλημα εχουμε με την κουνια αλλα δυστυχως αυτο εκτος απο μικρο ειναι και κοντο....

εμενα ειναι ακομα μικρος για τετοιο......

κι εγω στο ψαξιμο ειμαι........................:confused:

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου φαινόταν κοντό στην αρχή κι ότι θα πηδάει από πάνω γιατί είναι πολύ σβούρα στον ύπνο, αλλά ήταν καλύτερο από τα κλασσικά που έχουν κενό από κάτω και χωνόταν εκεί πόδια, χέρια, κεφάλι, κλπ, όπως αυτό http://www.irabebe.gr/product/9902%CE%A0%CE%A1/prostateftiki-bara-krevatiou-mikri. Αυτού του τύπου το βάζω καμιά φορά στο διπλό όταν είναι άρρωστη για να την προσέχω το βράδυ, και χώνεται ολόκληρη από κάτω, είναι και συλφίδα. Μια φορά μικρή ψιλοσφήνωσε και ας βάζαμε μαξιλάρια/κουβέρτες κατά μήκος για να μη χωθεί.

Βρήκα και κάτι τέτοιο επεκτεινόμενο:

http://www.babyinn.gr/v1/products/view/172/

Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα μου φαινόταν κοντό στην αρχή κι ότι θα πηδάει από πάνω γιατί είναι πολύ σβούρα στον ύπνο, αλλά ήταν καλύτερο από τα κλασσικά που έχουν κενό από κάτω και χωνόταν εκεί πόδια, χέρια, κεφάλι, κλπ, όπως αυτό http://www.irabebe.gr/product/9902%CE%A0%CE%A1/prostateftiki-bara-krevatiou-mikri. Αυτού του τύπου το βάζω καμιά φορά στο διπλό όταν είναι άρρωστη για να την προσέχω το βράδυ, και χώνεται ολόκληρη από κάτω, είναι και συλφίδα. Μια φορά μικρή ψιλοσφήνωσε και ας βάζαμε μαξιλάρια/κουβέρτες κατά μήκος για να μη χωθεί.

Βρήκα και κάτι τέτοιο επεκτεινόμενο:

http://www.babyinn.gr/v1/products/view/172/

Καλα που μας το ειπες για το πρωτο!!! Ημουν ετοιμη εχθες να το παρω!

Το δευτερο που λες καλο φαινεται και ως προς το μηκος, αλλα δεν θα κουτουλανε πανω στο σιδερο το κεφαλι τους? Εψαχνα με διχτυ γι αυτον τον λογο...επισης μου φαινεται κι αυτο να εχει μεγαλο κενο απο κατω.

Λοιπόν, το σιδερένιο δεν το ξέρω, αλλά δεν θα το έπαιρνα. Να σου πω τι έκανα με αυτό του ΙΚΕΑ που είναι ξύλινο; Επειδή η δικιά μου έχωνε τη μούρη της στις γωνιες του κρεβατιού πάντα, μόλις αγοράσαμε το προστατευτικό, του έφτιαξα επένδυση. Τις πρώτες μέρες τύλιγα κουβερτάκια φλις για να είναι μαλακό μη τυχόν και φάει κανά κεφάλι στον ύπνο της.

Πήρα αφρολέξ και κάλυμμα καπιτονέ φαρδύτερο και μακρύτερο σε διαστάσεις και το έντυσα όλο, κάτι σαν φορετό γάντι, κάλυμμα, ανοιχτό από κάτω και δένει με κορδονάκια που έραψα. Φαντάσου ότι είναι σαν παπλωματάκι περαστό πάνω στο ξύλο, αριστερά-δεξιά ραμμένο και ανοιχτό κάτω. Δεν ξέρω αν το είπα καλά, γιατί είδα κι έπαθα να το περιγράψω στη μάνα μου για να το γαζώσει όπως εννοούσα. Και το βγάζω και το πλένω όποτε θέλω, και δε φοβάμαι μη χτυπήσει. Φαντάσου όταν την είχα ακόμα στην κούνια, έβγαζε χέρια, πόδια απέξω (κοιμόταν πάντα κάθετα, κι όχι κατά μήκος της κούνιας) και το βράδυ ακούγαμε γκντουπ-γκντουπ από τις κεφαλιές που έριχνε στο κεφαλάρι της κούνιας. Εγώ τρόμαζα και έτρεχα, αυτή ενίοτε ξύπναγε, έκανε κανά μορφασμό και ξεραινόταν πάλι στον ύπνο. Πιο σβούρα παιδί στον ύπνο δεν ξέρω... ¨Οσο για κουβέρτες κλπ τις βρίσκω σφηνωμένες στα πόδια του κρεβατιού κι αυτή κολλημένη στο κεφαλάρι.. Απορώ, δεν κρυώνει πια... Για υπνόσακος ούτε λόγος, δεν μπαίνει εκεί μέσα με τίποτα. Το χειμώνα τη βγάζουμε με ζακετάκι πλεκτό κανα 2-3 νούμερα μεγαλύτερο, για να την κρατάει ζεστή κι αυτό της το φοράω κοιμισμένη. Δεν θέλει τπτ εκτός από πυτζαμάκια. Τώρα κάπως βολεύεται με το κουβερτάκι σφηνωμένο αριστερά δεξιά στο κρεβάτι αλλά δεν μενει μέχρι το πρωί στη θέση του.... Καταλαβαίνεις γιατί είχα φόβο με τα ψηλά προστατευτικά, πέρναγε από κάτω χαραλά έτσι που έφερνε βόλτες...

Σόρυ για το σεντονι... Αν θες σου βάζω φωτό για να καταλάβεις πως το έχω.

Τώρα θυμήθηκα ότι ένα βράδυ μετά από ξενύχτια αυπνίας από πυρετούς, κλπ, που δεν την κατάλαβα πως το έκανε, είχε φύγει από κάτω από το ψηλό προστατευτικό και προσγειώθηκε στο πάτωμα, ευτυχώς ανώδυνα, απλά τρομάξαμε.

Λοιπόν, το σιδερένιο δεν το ξέρω, αλλά δεν θα το έπαιρνα. Να σου πω τι έκανα με αυτό του ΙΚΕΑ που είναι ξύλινο; Επειδή η δικιά μου έχωνε τη μούρη της στις γωνιες του κρεβατιού πάντα, μόλις αγοράσαμε το προστατευτικό, του έφτιαξα επένδυση. Τις πρώτες μέρες τύλιγα κουβερτάκια φλις για να είναι μαλακό μη τυχόν και φάει κανά κεφάλι στον ύπνο της.

Πήρα αφρολέξ και κάλυμμα καπιτονέ φαρδύτερο και μακρύτερο σε διαστάσεις και το έντυσα όλο, κάτι σαν φορετό γάντι, κάλυμμα, ανοιχτό από κάτω και δένει με κορδονάκια που έραψα. Φαντάσου ότι είναι σαν παπλωματάκι περαστό πάνω στο ξύλο, αριστερά-δεξιά ραμμένο και ανοιχτό κάτω. Δεν ξέρω αν το είπα καλά, γιατί είδα κι έπαθα να το περιγράψω στη μάνα μου για να το γαζώσει όπως εννοούσα. Και το βγάζω και το πλένω όποτε θέλω, και δε φοβάμαι μη χτυπήσει. Φαντάσου όταν την είχα ακόμα στην κούνια, έβγαζε χέρια, πόδια απέξω (κοιμόταν πάντα κάθετα, κι όχι κατά μήκος της κούνιας) και το βράδυ ακούγαμε γκντουπ-γκντουπ από τις κεφαλιές που έριχνε στο κεφαλάρι της κούνιας. Εγώ τρόμαζα και έτρεχα, αυτή ενίοτε ξύπναγε, έκανε κανά μορφασμό και ξεραινόταν πάλι στον ύπνο. Πιο σβούρα παιδί στον ύπνο δεν ξέρω... ¨Οσο για κουβέρτες κλπ τις βρίσκω σφηνωμένες στα πόδια του κρεβατιού κι αυτή κολλημένη στο κεφαλάρι.. Απορώ, δεν κρυώνει πια... Για υπνόσακος ούτε λόγος, δεν μπαίνει εκεί μέσα με τίποτα. Το χειμώνα τη βγάζουμε με ζακετάκι πλεκτό κανα 2-3 νούμερα μεγαλύτερο, για να την κρατάει ζεστή κι αυτό της το φοράω κοιμισμένη. Δεν θέλει τπτ εκτός από πυτζαμάκια. Τώρα κάπως βολεύεται με το κουβερτάκι σφηνωμένο αριστερά δεξιά στο κρεβάτι αλλά δεν μενει μέχρι το πρωί στη θέση του.... Καταλαβαίνεις γιατί είχα φόβο με τα ψηλά προστατευτικά, πέρναγε από κάτω χαραλά έτσι που έφερνε βόλτες...

Σόρυ για το σεντονι... Αν θες σου βάζω φωτό για να καταλάβεις πως το έχω.

Τώρα θυμήθηκα ότι ένα βράδυ μετά από ξενύχτια αυπνίας από πυρετούς, κλπ, που δεν την κατάλαβα πως το έκανε, είχε φύγει από κάτω από το ψηλό προστατευτικό και προσγειώθηκε στο πάτωμα, ευτυχώς ανώδυνα, απλά τρομάξαμε.

Πολυ μοιαζουν τα δικα μας! Ενα εχω να σου πω: δεν κοιμηθηκε ΠΟΤΕ στην κουνια της-απο νεογεννητο γυριζε και εδινε κατι κεφαλιες, μετα οταν ξαναδοκιμασαμε να τη βαλουμε 6-8 μηνων σηκωνοταν και εδινε σαλτο για να φυγει :D Στο παρκοκρεβατο την εχω με το φιλε που ανοιγει με φερμουαρ, το οποιο εχω ανοιχτο το μισο τωρα πια για να ανεβοκατεβαινει.....αλλιως πηδαει απο πανω!!!

Στο θεμα μας τωρα: πολυ καλη η ιδεα σου με την επενδυση, αλλα δεν κατεχω το αθλημα με το ραψιμο...ειμαι λιγο αχρηστη...:oops:

Για το αλλο το σιδερενιο τους πηρα τηλ μου ειπαν ειναι πτυσσομενο και στο υψος 17-27 εκ απο τη βαση εως το πρωτο σιδερο. Δεν ειναι οσο του ΗΡΑ (εκεινο ειναι 45 εκ) οποτε το σκεπτομαι ακομα ποιο απο τα δυο θα παρω. Και στα δυο θα σκαρφαλωνει απο πανω οποτε σε αυτον τον τομεα κερδιζει του ΙΚΕΑ που ειναι και κοντυτερο. Αλλα το αλλο εχει λεπτα καγκελα, ειναι πιο λειο στο πλαι και δεν θα χτυπαει τοσο πολυ το κεφαλι της η ταρζανιτσα.

Διαφημίσεις

Στο θεμα μας τωρα: πολυ καλη η ιδεα σου με την επενδυση, αλλα δεν κατεχω το αθλημα με το ραψιμο...ειμαι λιγο αχρηστη...:oops:

Κι εγώ άχρηστη είμαι μη νομίζεις, απλά είχα ιδέα... Η μαμά το έφτιαξε το κάλυμμα, κι ίσως καλύτερο από ότι της περιέγραψα. Εγώ έλεγα να κολλήσω με ταινία διπλής όψης αφρολέξ (όπως αυτά για τα στρώματα/καναπέδες). Πάντως μπορείς να το δώσεις και σε μια μοδίστρα να στο γαζώσει. Δε νομίζω να σου πάρει πολλά. Εξάλλου το προστατευτικό του ΙΚΕΑ είναι από τα φθηνότερα που υπάρχουν. Εγώ αντιπαθώ γενικά τα σιδερένια κι ειδικά στο κρεβατάκι της μικρής, μου κάνει πιο επικίνδυνο, πχ να σκίσει κάπως το πρόσωπό της αν χτυπήσει, από ότι με το ξύλο. Και επίσης τα διχτάκια δεν μου κάθονται καλά.

Παρεπιμπτόντως, αυτά που είναι τύπου γάμα (όπως αυτό του ΗΡΑ που έβαλες στο λινκ), δηλαδή μπαίνουν κάτω από το στρώμα για να στερεώνονται, χωρίς να δένουν πάνω στα πλαϊνά του κρεβατιού, έχουν κι άλλο ένα θέμα. Τα παιδικά στρώματα είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα, οπότε θα κάνει κούρμπα το σίδερο στο κέντρο του κρεβατιού. Και είναι κι ελαφριά τα παιδιά για να το κρατούν σταθερό με το βάρος τους. Εγώ για αυτό το λόγω έψαξα να δένει πάνω στο πλαϊνό του κρεβατιού. Δες το κι αυτό που σου λέω.