Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ Θέλει Να Κοιμηθεί

Vallerie

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Διαβαζω το φόρουμ σας απ'όταν ήμουν έγκυος.;) Έχω ένα κοριτσάκι 8 μηνών και ενώ σε όλα είναι άψογη (φαγητό, παιχνίδια, κοινωνική) όταν αρχίζει να νυστάζει...απλά δε θέλει να κοιμηθεί.:? Τουλάχιστον δεν έχω βρεί άλλη εξήγηση. Γκρινιάζει, τρίβει τα μάτια της μέχρι που κοκκινίζουν και πρίζονται, κλαίει, όλα για κανα μισάωρο, με το που γλαρώνει ξανά γουρλώνει τα μάτια!!!!Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Ρώτησα μέχρι τογιατρό.Μόνο στο αμάξι και στη βόλτα κοιμάτε χωρίς διαμαρτιρία...:D Ξέχασα να σας πώ ότι αυτό το κάνει σχεδόν από 3 μηνών.

Καμιά ιδέα?????Σε λίγο ξεκινάω κ στη δουλειά κ οι αντοχές θα είναι πιο λίγες.....:(

Διαφημίσεις

Ο μικρός μου είναι 15μ. και ακόμα δυσκολεύεται να κοιμηθεί το βράδυ. Υποθέτω ότι είναι από την υπερένταση.

Προσπάθησε να εφαρμόσεις μία ρουτίνα. Εμείς τον κάνουμε μπανάκι, του δίνουμε γαλατάκι και μετά χαμηλώνουμε τα φώτα στο καθιστικό και τον αφήνουμε μόνο του να χαζέψει και να χαλαρώσει με τα παιχνίδια του. Αν αποζητά την προσοχή μας τότε του διαβάζουμε κανένα βιβλιαράκι ή τον παίρνω αγκαλιά και χορεύουμε τραγουδώντας νανουρίσματα. Αυτά για 20'-30', στη συνέχεια ο μπαμπάς του τον πηγαίνει στο κρεβάτι όπου τον χαιδεύει με απαλές κινήσεις στην πλάτη μέχρι να γλαρώσει. Τις περισσότερες μέρες πιάνει!

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Αν την κοιμίσεις στο ρηλάξ κουνώντας την? Μήπως την ενοχλεί κάτι στο κρεβάτι και δεν θέλει να ξαπλώσει εκεί? Έχεις δοκιμάσει να κοιμηθείτε μαζί?

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Διαφημίσεις

Σου εγραψα και προσωπικο μηνυμα αλλα σκεφτηκα οτι ισως χρειαστει και καποια λλη αυτο που σου ειπα!

Λοιπον εγω ειχα ενα πολυ δυσκολο μωρο κοιμοταν απο νεογενητος μεχρι και 6,5 μηνων μονο 10 λεπτα ηθελε να θηλαζει καθε μιση ωρα και την νυχτα ξυπναγε καθε 1,5-2 ωρες!

Το κακο παρα εγινε με το που αρχισε να μπουσουλαει 5 μηνων εξαντλουταν ηθελε να κοιμηθει εκλαιγε , ετριβε ματια αλλα.......

αλλα οτι και αν εκαν κραταγε λιγο πανω που τον κοιμηζα πχ στο στηθος μολις του τπο επαιρνα εκλαιγε, στο κουνιστο πολυθρονακι της fisher price μολις το εκλεινα ξυπναγε!στο καροτσι μολις σταματαγα να κουναω ξυπναγε!

Το αποτελεσμα ειχα ενα σταφιδιασμενο , υπερκινητικο μωρο μεεσα στην γκρινιαααααααααααα, την αυπνια και την υπερεναταση!

Ειδα και απο ειδα και πηρα την παιδιατρο μου πριν 1,5 μηνα τοτε μου προτεινε το "κοιμησου παιδι μου" εκδοσης πατακη το πηρα απο το λητω 10 ευρω!το διαβασα και μετα το διαβασε και ο συζηγος !

Αυτο που αποκομησα ειναι οτι το παιδι πρεπει να το εκπαιδευσεις στο να τρωει , να κανει πιπι και κακα στην τουαλετα , να κανει μπανιο και να κοιμαται μονο του!Για να τα καταφερεις πρεπι να του δημιουργησει μια ρουτηνα και μια τελετουργια γυρω απο τον υπνο!συγκεκριμενα ο ανθρωπος που το εγραψε ειναι ψυχολογος και διευθυντης σε μια κλινικη διαταραχων υπνου!

Λοιπον λεει οτι μας καταλαβαινουν γιατι ειναι πανεξυπνα και πρεπει απλα να τα βαλουμε σε μια σειρ ακαι οπως ειμαστε αυστηροι και οταν δεν τρωνε επιμενουμε ετσι πρεπει να επιμενουμε και με τον υπνο!

Εγω εφαρμωσα οτι ελεγε το βιβλιο!

Την πρωτη μερα κοιμηθηκε μετα πο μιση ωρα την 2η μερα μετα απο 15 λεπτα την τριτη μερα μετα απο 5 λεπτα και πκεον μετα απο 1 λεπτο!!!

Κοιμαται αδιακοπα 12 ωρες την νυχτα και εχει 3 σιστες στην διαρκεια της ημερας που διαρκουν 1 -1,5 ωρα η καθε μια!

Απο τοετ το παιδι ηρεμησε,εγινε ποιο τσουποτο , γλυκανε!

Το ακολουθησε και μια φιλη μου που θηλαζει ακομα την μπεμπα της και ειναι 14 μηνων εκεινη χρειαστηκε για να προσαρμοστει 5 ημερες! απο προχτες το προσπαθουν η κολλητη μου που εχει εν αμωρο 4 μηνωνκ και η ξαδερφη μου με το μωρο της που ειναι 7!

Δεν οδηγει τους γονεις στο να ειναι βαναυσει με τα παιδια ουτε στερει την αγκαλια στα παιδια το μονο που κανεις ειναι να τους επιμηνεις να κοιμηθουν την ωρα που εχουν εκδηλωσει οτι νυσταζουν!

Καλη επιτυχια!