Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αιμοραγία και κύηση

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είμαι στην 7η εβδομάδα εγυμοσύνης από ΤΕΡ και έχω κάνει το πρώτο υπέρηχο που ήταν καλός πριν μια βδομάδα είδαμε αρχόμενη καρδιακή λειτουργία και το έμβρυο ήταν καλά μια μικρή περιφερική αποκόλληση που ο γιατρός είπε οτι υπάρχει στις 9 από τις 10 εγκύους. Το φοβερό είναι ότι το Σάββατο που μας πέρασε 29/10 πήγα να πάρω νερό και νιώθω κάτι υγρό να τρέχει χωρις να πονέσω καθόλου κοιτάω και έντρομη διαπιστώνω ότι στο εσώρουχο είχα αίμα όχι κόκκινο μα ροζ με σκούρο καφέ ανανεμειγμένο..πήρα τηλέφωνο το γιατρό έντρομη του είπα ότι απέβαλλα και αυτός μου λέει το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι αποβολή και έλα να σε δώ τη Τετάρτη σήμερα δηλαδή . Απο εκείνη την ώρα δεν έχω σηκωθεί από το κρεβάτι παρά μόνο για την ανάγκη μου και είμαι χάλια αίμα δε ξαναείδα αλλά βλέπω συνέχεια πια σκούρο καφέ πιο σκούρο από αυτό της περιόδου και μέσσα έχει κάτι κομμάτια σα χαρτί συμπυκνωμένο που λιώνει ο γιατρός λέει ότι είναι η VQSCLOR μια κολπική αλοιφή προγεστερόνης που μου έδωσε προληπτικά και λέει ότι αυτή μπορεί να προκάλεσε και αυτή τη μικρή αιμόροια αλλά εγώ φοβάμαι μην έχω αποβάλει και βγαίνει ιστός από το έμβρυο....γενικά φοβάμαι πάρα πολύ εν τω μεταξύ το σπίτι έχει σκάλες καιόχι ασανσερ και σήμερα για να πάω στο γιατρό πρέπει να τις κατέβω και μετά να τις ανέβω.....τώρα έκοψα την αλοιφή και παίρνω utrogestan σα καραμέλες τα καταπίνω...τα καφέ όμως εκεί....στεναχωρίεμαι πολύ λέτε να έχω ήδη αποβάλλει?

Τεσπα αυτό που θέλω ουσιαστικά να ρωτήσω είναι έχει πάρει καμιά αλοιφή μετά βγαίναν κομμάτια? Σήμερα που θα πάω και θα κατέβω τη σκάλα θα πάθω αιμοραγία? Ο γιατρός είπε να τη κατέβω σιγά σιγά και επίσης με αιμοραγία θα μου βάλει πάλι αυτό το μαρκούτσι μέσα μου του υπερήχου μήπως προκαλέσει έτσι την αποβολή?

Συγνώμη για την αγωνία και τη στεναχώρια μου, σας ευχαριστώ..

Διαφημίσεις

Καλημερα!Και εγω δεν νομιζω να εχεις αποβαλλει πολλες εχουν αιμα ειτε κοκκινο ειτε καφε ειτε ροζ αλλα δεν σημαινει κατι αυτο!Απλα πρεπει να σε δει ο γιατρος και να σου δωσει την αναλογη θεραπεια.Αν ειχες αποβαλλει θα σου ετρεχε κανονικα αιμα και θα ετρεχε μια φορα οχι συνεχεια οπως εχεις εσυ.Ολα καλα να σου πανε και μην αγχονεσαι για τις σκαλες προς θεου δεν θα πεσει το μωρο!Περιμενουμε νεα σου!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Τώρα θα έχεις πάει ήδη στο γιατρό σου και θα ξέρεις τι συμβαίνει, εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω έχοντας δυστυχώς εμπειρία σε αυτά τα θέματα, 1ον αν κάτι δεν πάει καλά δεν ξέρω να σου εξηγήσω πως αλλά το καταλαβαίνεις και 2ον όσο μπορείς προσπάθησε να είσαι ήρεμη, μια ψυχολόγος που με βοήθησε πολύ μου είχε πει ότι όταν τρέμουμε εμείς τα έμβρυα νιώθουν ανασφάλεια...

Μέσα από την καρδιά μου να σου πάνε όλα καλά.

Τώρα θα έχεις πάει ήδη στο γιατρό σου και θα ξέρεις τι συμβαίνει, εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω έχοντας δυστυχώς εμπειρία σε αυτά τα θέματα, 1ον αν κάτι δεν πάει καλά δεν ξέρω να σου εξηγήσω πως αλλά το καταλαβαίνεις και 2ον όσο μπορείς προσπάθησε να είσαι ήρεμη, μια ψυχολόγος που με βοήθησε πολύ μου είχε πει ότι όταν τρέμουμε εμείς τα έμβρυα νιώθουν ανασφάλεια...

Μέσα από την καρδιά μου να σου πάνε όλα καλά.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ναι πήγα στο γιατρό και ακούσαμε τη καρδούλα του εμβρύου...είναι καλά!!!μεγάλωσε κιόλας πήγε 6,6 χιλιοστά και αυτό ειναι καλό.

Απο την άλλη όμως είμαι και λιγάκι στεναχωρημένη γιατί ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει μερική αποκόλληση λίγο πιο πάνω από το τράχηλο και από εκεί ήταν και το αίμα..μου είπε ότι το έχουν και άλλες έγκυες αυτό και συνήθως πάει καλά αλλά είναι παρ όλα αυτά επικίνδυνο μου είπε ακινησία και utrogestan 200mg ένα πρωί και ένα βράδυ επίσης μου έδωσε zinadol 500mg ένα το πρωί ένα βράδυ για να αποκλείσουμε ότι είναι λέει φλεγμονή που οφείλεται σε μικρόβιο και γώ στενοχωρήθηκα πολύ γιατί δε θέλω να πάρω αντιβιώση σε αυτό το στάδιο ειδικά για κάτι που δεν είναι σίγουρο!!!

Και του είχα πει τη πρώτη φορά που πήγαμε που μου έκανε και το τεστ ΠΑΠ να μου κάνει καλλιέργεια και εκείνος είπε ότι δεν έχει νόημα γιατί δε κάνει να δώσουμε αντιβίωση σε εκείνο το στάδιο και τώρα τσουπ νατη μου τη δίνει χωρίς να ξέρουμε αν οφείλεται σε μικρόβιο αυτή η αποκόλληση. Εν τω μεταξύ με στέλνει και σε αιματολόγο για επανέλεγχο θρομβοφιλίας ενώ έχω κάνει ήδη και βγήκε καλή....αχ σε αναμμένα κάρβουνα πάλι μη γίνει το κακό και τα καφέ εκεί συνεχίζουν..

Τέσπα μακάρι να πάνε όλα καλά

Διαφημίσεις

Και του είχα πει τη πρώτη φορά που πήγαμε που μου έκανε και το τεστ ΠΑΠ να μου κάνει καλλιέργεια και εκείνος είπε ότι δεν έχει νόημα γιατί δε κάνει να δώσουμε αντιβίωση σε εκείνο το στάδιο και τώρα τσουπ νατη μου τη δίνει χωρίς να ξέρουμε αν οφείλεται σε μικρόβιο αυτή η αποκόλληση.

Μάλλο΄ν εννοεί ότι δεν κάνει να σου δώσει αντιβίωση για την καλλιέργεια, όχι για την αποκόλληση.

Αν έχεις αποκόλληση πρέπει να αντιμετωπιστεί για να κυοφορήσεις σωστά,

αν έχεις κάτι που δε θα εμποδίσει την κύηση θα το αντιμετωπίσει με αντιβίωση αργότερα.

Εμένα στην αρχή με το ΠΑΠ και τα σχετικά μου είχε πεί πως αντιβίωση, αν προκύψει κάτι στην καλλιέργεια κολπικών, δεν δίνουν παρά στον 8ο μήνα.

Ελπίζω να καθυσηχάστικες λίγο.

Γενικά θα σε συμβούλευα να μη τα πολυψάχνεις, ξέρω είναι πολύ δύσκολο στην αρχή, αν όμως κάνεις όσα λέει και δε πονοκεφαλιάζεις θα έχεις πιο ήσυχη κύηση.

Αλλιώς λολένεσαι.

Θα δείς όλα καλά θα είναι.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κι εγώ θα συμφωνήσω, αν εμπιστεύεσαι το γιατρό σου να τον ακούσεις και να μην ψάχνεσαι. Κι εμένα κατά τη γνώμη μου με έβαλε να κάνω πολλές εξετάσεις αλλά δεν έχει σημασία η γνώμη μου αλλά του γιατρού που είναι η δουλειά του και φυσικά το αποτέλεσμα που με κλωτσάει τώρα;). Εκτός και αν κάτι δεν σου πάει καλά και θέλεις 2η γνώμη.