Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Το ενα διδυμακι μου, 2.5 χρ τωρα, εχει εμμονη με την εκκλησια. Εχετε συναντησει κατι παρομοιο; Θελει να πηγαινει συνεχεια, του αρεσει να φιλαει τις εικονες, να βλεπει τον 'παπουλη' δηλ τον παπά, κανει οτι ψελνει στο σπιτι. Αμα του πεις θελεις να παμε κουνιες ή εκκλησια θα πει 'εκκλησια'. Μεσα στο αυτοκινητο θελει να ακουμε λειτουργια (αν κανω το λαθος και το περασω στο ραδιοφωνο καθως ψαχνω για σταθμο), στο σπιτι θελει να δουμε λειτουργια στην TV (την Κυριακη το πρωι αν το πετυχει στην τηλεοραση κολαει). Ο (ενας) παππους του τον παει οταν τους προσεχει και εμεις καμια φορα (εμεις δεν ειμαστε φανατικοι) αμα περασουμε απεξω μπορει να μπουμε να αναψουμε ενα κερακι γιατι επιμενει. Οταν ειμαστε στο αυτοκινητο θελει να περασουμε να δουμε την εκκλησια, "να δουμε αν ειναι ανοιχτη ή κλειστή". Οταν εχουμε παει και φευγουμε θελει να ξαναπαμε γιατι λεει δεν φιλησε τον Χριστουλη (εχει φιλησει εντωμεταξυ ολες τις εικονες που μπορει να βρει). Δε ξεκολαει με τιποτα. Στο σπιτι επισης θελει να φιλαει τις εικονες. Δε ξερω αν πρεπει να ανησυχω. :?::shock::shock: Δεν προσπαθω να του το κοψω αλλα δε το ενθαρρυνω κιολας.

Διαφημίσεις

εμενα ειναι και τα δυο μου παιδακια ετσι...κανουν τον σταυρο τους οποτε βλεπουμε εκκλησια ή παπα...ακουμε την λειτουργια...φιλαμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και στο σπιτι εχουν ο καθενας την δικια του-μια χαρα το βρισκω και γιατι να το κοψουν.εγω παντως δεν ανησυχω ισα ισα χαιρομαι!

Και εμενα ο μικρος στην ιδια φαση ειναι.. Ο μεγαλος αν και μας ακολουθει στην εκκλησια δεν θελει να φιλησει τις εικονες. εφοσον δεν με ενοχλει το αφηνω

Camouflage, ο γιος μου όταν ήταν τεσσάρων (τώρα είναι :cool: πέρασε μία φάση, απίστευτη με το όλο θέμα. Εκανε συνέχεια το σταυρό του, φιλούσε όλες τις εικόνες, ζητούμε να του πάρουμε περιοδικά που να έχουν εικόνες αγίων, στο δε πατρικό μου, είχε κάνει το σύνθετο της μάνας μου σαν εικονοστάσι. Μιλάμε ότι είχε μαζέψει δεν ξέρω και εγώ πόσους σταυρούς μικρούς και μεγάλους, εικόνες αγίων και τα είχε στολίσει όλα στο σύνθετό της. Ούτε η Παναγία η Εκατονταπυλιανή δεν είχε τόσα. Κανονική αγιογράφηση ναού. Πραγματικά, δε μπορείς να το φανταστείς, έπρεπε να το βγάλω φωτογραφία για να σου το δείξω. Μέχρι και στους τοίχους με ζελοτέιπ κολλούσε. Οταν ζωγράφιζε δε, όλα τα σπιτάκια, καραβάκια, αυτοκινητάκια, είχαν και έναν σταυρό από πάνω. Επίσης, ήθελε να ακούει τη Θεία Λειτουργία.

Είχαμε ψιλοανησυχήσει, λέγαμε γιατί τέτοια εμμονή, πως προέκυψε και πως να το αντιμετωπίσουμε. Μία θεία λοιπόν, μου έλεγε αστο το παιδί, θα του περάσει, είναι φάση, σε λίγο καιρό θα βρει κάτι άλλο. Ετσι και έγινε τελικά. Μετά από αυτό περάσαμε στην περίοδο των δεινοσαύρων, μετά των πειρατών, κλπ κλπ. Τώρα, περνάμε τη φάση των φαντασμάτων. :D

Νομίζω, ότι θα του περάσει, μην ανησυχείς. Και ξαφνικά θα αρχίσει να ασχολείται με κάτι άλλο.

Εμάς μας είχε κρατήσει πάντως περίπου 2 με 3 μήνες.

Δε με ενοχλει τωρα, αλλα δε θελω να εχει εμμονη μεγαλωνοντας, παν μετρον αριστον. Μου κανει εντυπωση πως του αρεσει τοσο πολυ, εμεις δεν ειμαστε πολυ θρησκοι...Τα παιδια ξερουν πολλα τελικα..

Διαφημίσεις

Camouflage, ο γιος μου όταν ήταν τεσσάρων (τώρα είναι :cool: πέρασε μία φάση, απίστευτη με το όλο θέμα. Εκανε συνέχεια το σταυρό του, φιλούσε όλες τις εικόνες, ζητούμε να του πάρουμε περιοδικά που να έχουν εικόνες αγίων, στο δε πατρικό μου, είχε κάνει το σύνθετο της μάνας μου σαν εικονοστάσι. Μιλάμε ότι είχε μαζέψει δεν ξέρω και εγώ πόσους σταυρούς μικρούς και μεγάλους, εικόνες αγίων και τα είχε στολίσει όλα στο σύνθετό της. Ούτε η Παναγία η Εκατονταπυλιανή δεν είχε τόσα. Κανονική αγιογράφηση ναού. Πραγματικά, δε μπορείς να το φανταστείς, έπρεπε να το βγάλω φωτογραφία για να σου το δείξω. Μέχρι και στους τοίχους με ζελοτέιπ κολλούσε. Οταν ζωγράφιζε δε, όλα τα σπιτάκια, καραβάκια, αυτοκινητάκια, είχαν και έναν σταυρό από πάνω. Επίσης, ήθελε να ακούει τη Θεία Λειτουργία.

Είχαμε ψιλοανησυχήσει, λέγαμε γιατί τέτοια εμμονή, πως προέκυψε και πως να το αντιμετωπίσουμε. Μία θεία λοιπόν, μου έλεγε αστο το παιδί, θα του περάσει, είναι φάση, σε λίγο καιρό θα βρει κάτι άλλο. Ετσι και έγινε τελικά. Μετά από αυτό περάσαμε στην περίοδο των δεινοσαύρων, μετά των πειρατών, κλπ κλπ. Τώρα, περνάμε τη φάση των φαντασμάτων. :D

Νομίζω, ότι θα του περάσει, μην ανησυχείς. Και ξαφνικά θα αρχίσει να ασχολείται με κάτι άλλο.

Εμάς μας είχε κρατήσει πάντως περίπου 2 με 3 μήνες.

:D :D απιστευτο! φαση τελικα ε; εμενα εχει κλεισει σιγουρα 6μηνο αυτο το πραμα...

Καλησπέρα,

ήταν 2-3 μήνες που ο γιός μου 2,5 χρονών, το μόνο που έλεγε ήταν, χριστούλης, Παναγίτσα, εκκλησία, καμπάνα και παπάς. Όταν περνάγαμε από εκκλησία ούρλιαζε για να σταματήσουμε και όταν μπαίναμε δεν έβγαινε με τίποτα, φιλούσε όλες τις εικόνες στο σπίτι και σε όποιο σπίτι πηγαίναμε, μιλάμε για εμμονή. Ευτυχώς τώρα του έχει περάσει. Που και που το θυμάται αλλά σε φυσιολογικό βαθμό.

Εμεις ακουμε και ραδιοφωνο της εκκλησιας στο αυτοκινητο....

νατος κι αλλος! ανακουφιστηκα τωρα, ολα τα ιδια κανουν ε; ναι κι εμενα επιμενει να ακουσει εκκλησια ετσι και την πετυχω

Κι εμενα ειχε ενα καιρο κολλησει με αυτα αλλα δεν το ενθαρρυνα καθολου.Ο κουνιαδος μου ειναι πολυ θρησκος σε σημειο που να εχει χιλιαδες εικονες στο σπιτι,κρεμασμενους σταυρους στο δωματιο ,υμνους ,βιβλια.......Το θεμα ειναι οτι οταν παμε στο χωριο να τους δουμε (1 φορα το μηνα) κοιμομαστε στο δωματιο του με ολα αυτα πανω απο το κεφαλι μας!!!Προς θεου δεν ειμαι αθεη αλλα πιστευω οτι ότι πιστευει κανεις ας το κραταει για τον εαυτο του δε χρειαζεται επιδειξη.Οταν λοιπον πηγαιναμε εκει εβαζε το παιδι να φυλαει τις εικονες ,του εβαζε λαδι ολη την ωρα και αλλα τετοια μεχρι που του το ξεκοψα γιατι ο μικρος το ειχε βρει παιχνιδι.Καλα ολα με μετρο.

Διαφημίσεις

δεν είναι ανησυχητικό,και εγώ το είχα μικρή,μεγαλώνοντας όμως να τους μιλήσεις γιατί το παραεκλησσιαστικό κύκλωμα που προωθεί νέα ακόμα και ανήλικα παιδιά στα μοναστήρια είναι μεγάλο, θα πρέπει να τους διαχωρήσεις την έννοια της πίστης και τη συμβολή του κλήρου που δεν είναι πάντα καλή και αγαθή.Αυτά μελλοντικά όμως που θα γίνουν μεγάλα παιδάκια, θα πηγαίνουν σχολείο κ.τ.λΕίναι φυσιολογικό τωρα ίσως μιμούνται κάποιον μεγαλύτερο απο την οικογένεια,κάποια γιαγιά,παππού για παράδειγμα.Ασε που όταν δούμε ενα παιδάκι να φιλάει μια εικονα αρχίζουμε τα μπράβο,οπότε ισως και να το κάνει για την επιβεβαίωση και να μην αξιολογείται η πράξη.

Στο σπίτι γενικά δεν αναφέρουμε σχεδον ποτε θέματα θρησκείας ή εκκλησίας γιατι δεν ειναι στην καθημερινότητα μας. Και ομως...τι μανία εχει αυτο το παιδι με παπάδες, εκκλησίες, καμπάνες, γαμους και βαφτίσεις δεν λέγεται. Οπου παμε και δεν εκκλησία θελει να μπει μέσα και αμα δει και παπά θελει αν παει να του μιλησει μπας και του δωσει καμια απο αυτες τις πλαστικές εικονίτσες.

Το πρωι της Κυριακης μεταξυ Ντόρας της Εξερευνητριας ή την μεταδοση λειτουργίας περιττό να σας πω ποιο μας βαζει και βλέπουμε.

Φασεις ειναι :-P

Πάντως βρε κορίτσια, λίγο περίεργο δεν είναι να υπάρχει΄τέτοια εμμονή, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που οι γονείς είναι ουδέτεροι? Μήπως κάποια γιαγιά τους τριβελίζει το μυαλό? Εδώ εμάς η ξένη γυναίκα που τα προσέχει από μόνη της-γνωρίζοντας τις δικές μας απόψεις για την εκκλησία που δεν είναι οι καλύτερες.....- του έβαζε να κάνουν το σταυρό τους, τους έβαζε να φιλάνε μια εικονίτσα πριν κοιμηθούν κλπ....

Μη σε ανησυχεί καθόλου! Τέτοια ακραία φάση πέρασε μέχρι τα 3,5 και ο ανιψιός μου χωρίς να είναι κανείς ιδιαίτερα θρήσκος. οι σχεσεις μας με την εκκλησία είναι σε φυσιολογικά πλαίσια.Κοινώνημα τις μεγάλες γιορτές, προσκύνημα αν τύχει, αντε και καμια επίσκεψη σε μοναστήρι για βόλτα.Ο μικρός λοιπόν είχε τέτοιο κόλλημα που σπίτι ντυνόταν πατριάρχης( φορούσε τα σεμέν), του είχαμε φτιάξει αυτοσχέδιο λιβανιστήρι γιατί μας είχε πρήξει, κυκλοφορούσε κρατώντας υποτιθέμενα κεριά. Ήταν φάση και πέρασε.Τώρα που είναι 5 ούτε τα θυμάται όλα αυτά.Η σχέση του με την εκκλησία είναι όπως σε κάθε παιδάκι αυτής της ηλικίας: να πάμε αλλά όχι για πολύ.