Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Aυγό????

Recommended Posts

Η κορούλα μου κλείνει την πέμπτη χρόνο και η παιδίατρος μας είπε οτι μπορώ να της δείνω και αυγό.

Πότε το δείνετε εσείς ??

Το προγραμμά της είναι ως εξής[

Πρωί = κρέμα (γιατί δεν δέχεται πλέον το μπιμπερό)

Δεκατιανό = φρούτο

Μεσημέρι= χορτόσουπα με κρέας

Απόγευμα = γιαούρτι

Βράδυ= κρέμα

Πότε να της δείνω αυγό ?? Εσείς πώς το δείνετε ? Με ψωμί ??

Ευχαριστώ πολύ!!!

Χαρούλα και Έλενα (η κοράκλα μου)

Διαφημίσεις

Εγώ της το δίνω στο δεκατιανο μαζι με τα φρούτα (οχι μεσα στα φρούτα, ξεχωριστα)... 5 μερες την εβδομάδα σίγουρα...

Η δική μου είναι καπως περίεργη και ο μόνος τρόπος που το τρώει είναι μελατο στο ποτηρακι (χωρίς ψωμακι, σκετο)... Αν σφιξει λίγο παραπάνω ή αν της βαλεις τιποτα αλλο μέσα δε θα το φάει...

Τώρα έσυ δοκιμασε διαφορες παραλλαγες και δες...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Γεια σου Χαρούλα! :D

Και εμείς με τα φρούτα το δίναμε... τώρα αν η μικρή σου τα τρώει ακόμα αλεσμένα μπορείς να το βάζεις μέσα στη φρουτόκρεμα (ακούγεται αηδία αλλά τα μικρά το τρώνε :wink: )

Αν δεν τρώει αλεσμένα μπορείς να της το κάνεις κομματάκια μικρά, να βάζεις στο πιατάκι και λίγο λαδάκι για να μην είναι πολύ στεγνό και να το δίνεις έτσι...

Καλό θα είναι να το βράζεις αρκετά το αβγό για να είσαι σίγουρη... :wink:

Καλή επιτυχία! :D

Καλημέρα Χαρούλα.

Κι εμείς δίνουμε αυγό με το φρούτο, αλλά ηαιδίατρος μου έχει πει να μην τα ανακατεύω. Για την ακρίβεια όταν τα ανακάτευα μου έκανε εμετό.

Τώρα, επειδή δεν το έτρωγε κάποια στιγμή, το φτιάχνουμε πλέον ομελέτα, χωρίς λάδι με ελάχιστο αλάτι και γλύφει και το πιάτο!!

καλή όρεξη!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

ο γιος μου δεν το ετρωγε σκετο κι ετσι αρκετο καιρο του το αλεθα μαζι με μπανανα.Μια χαρα γινοταν,ενα πολυ μαλακο μειγμα και το ετρωγε χωρις αντιρρηση

γάλα δεν πινει το μικρό σου?

Η μικρή εδώ και 2 μήνες δεν δέχετε το μπιμπερό,οπότε της δίνω κρέμα.Προσπάθησα να της το δώσω με κουτάλι,αλλά τίποτα δεν το θέλει,ουτε στο ποτιράκι.

Χθές έφαγε 2 κουταλιές αυγό,ελπίζω σήμερα να μου φάει περισσότερο!!!

Σας ευχαριστρώ πολύ

Χαρούλα + ¨Ελενα (η κοράκλα μου)

εγω της το βαζω μεσα στην φρουτοκρεμα γιατι δεν της αρεσει καθολου το ασπραδι(δυστυχως γιατι αυτο εχει το περισσοτερο ασβεστιο)κ επειδη δεν πινει καθολου γαλα,θεωρω απαραιτητο να τρωει το αυγο

Διαφημίσεις

Οταν λες εφαγε δυο κουταλιες αβγο τι εννοεις?

Σου ειπε να δωσεις αβγο του παιδιου.. δεν σου ειπε πως θα το δωσεις?

Σε καμια περιπτωση δεν βραζουμε το αβγο το βαζουμε σε ενα ποτηρακι και το ταιζουμε στο παιδι.

Καταρχην για κανα δυο βδομαδες πρεπει να τρωειμονο τον κροκο και ως εξης:

Βασικο το αβγο ειδικα τωρα που ξεκινας και που ειναι πολυ μικρουλι ειναι να ειναι πολυ καλα βρασμενο (σαν πασχαλινο)..σφιχτο .

Την πρωτη μερα της δινεις το 1/4 του κροκου.. την επομενη το ιδιο.. Ανα δυο μερες της δινεις απο ενα τεταρτακι παραπανω μεχρι να φαει ολοκληρο τον κροκο..

Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ στεγνο και τα περισσοτερα παιδακια δεν το πολυθελουν αλλα αυτη ειναι η σωστη διαδικασια για να ξεκινησεις την εισαγωγη του αβγου μιας τροφης εξαιρετικα επικινδυνη για αλλεργιες και δυσκολη γενικοτερα.

Μετα απο κανα δυο βδομαδες και αφου το παιδι δεν κανει καμια αλλεργια και παρενεργεια μπορεις να βαζεις μεσα το ασπραδι αλλα και αυτο σταδιακα δηλαδη οχι ολοκληρο απο την αρχη..

Στο μηνα περιπου θα τρωει ολοκληρο το αβγο. Τωρα το ποτε θα το δωσεις μελατο αυτο θα το κρινεις εσυ αλλα καλο ειναι να μεγαλωσει λιγακι.. οχι οτι τα μεγαλυτερα παιδακια δεν κινδυνευουν αλλα τουλαχιστον οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα

Γενικα αυτο που ρεπει να προσεχεις παρα πολυ ειναι τα "φρεσκα" αβγα που σου φερνουν απο το χωριο.. Γιατι συνηθως αυτα ειναι τα ζωα που κουβαλανε αρρωστιες και οχι αυτα της βιομηχανιας.

Ασε που το φρεσκο στα χωριατικα ειναι πολυ σχετικο.. γιατι μεχρι να τα μαζεψει αυτος που εχει τις τρεις κοτουλες, μεχρι να τα στειλει , μεχρι να τα φαει το παιδι μπορει μπορει να εχουν περασει και 3 βδομαδες..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Από τα μέσα Ιουνίου είχα αρχίσει να δίνω στη μικρή μου (9 μηνών τώρα, 8 μηνών τότε) τον κρόκο από το αβγό και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.Το σάββατο το μεσημεράκι της έδωσα για πρώτη φορά το ασπράδι, η αλήθεια είναι όλο μαζί και όχι σταδιακά όπως τον κρόκο (βλακεία μου) και μέχρι το απόγευμα είχε γεμίσει εξανθήματα σε όλο της το σώμα.Στην πλάτη, στην κοιλιά στις κλειδώσεις των χεριών, γύρω από τα μάτια, παντού.Πήρα το γιατρό, μου συνέστησε το attarax και σε ένα 24ωρο υποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος, έχουμε κάτι υπολείμματα τώρα που ελπίζω να φύγουν σύντομα.Μου είπε επίσης ότι αβγό θα ξαναδοκιμάσουμε να της δώσουμε σε ένα 6μηνο και αν.Εγώ βέβαια από την τρομάρα μου, δε νομίζω να ξανατολμήσω να της δώσω ούτε σε 10 χρόνια. Είχε καμία μαμά παρόμοια εμπειρεία και τι σας έχουν πει οι δικοί σας γιατροί για ανάλογες περιπτώσεις;

• 2 weeks later...

Θα συμφωνησω με την dora!!

Εγω το κανω σφικτο, ξεκολλαω τον κροκο απο το ασπραδι και αν εχει μαθει η μικρη σου να τρωει σε κομματακια ... της το βαζω τριμμενο πανω σε μιση φετα ψωμι του τοστ αλειμμένη με ανθοτυρο ή ricotta και το τρωει πολυ καλα γιατι δεν ειναι τοσο στεγνο οπως αμα το εδινα τελειως μονο του! Κοβω το ψωμακι με το τυρακι και τον κροκο σε μπουκιτσες και το κανει να! ..που ειναι και δυσκολο παιδι στο φαι!

Προς το παρων της δινω περιπου μισο κροκο την ημερα με το πρωινο της .. 3 κροκοι την εβδομαδα ειναι αρκετοι!

Η μικρη μου θα κλεισει χρονο 6 Αυγουστου.

Αυγο και ψαρι πρεπει να δινεται σταδιακα και προσεχτικα!

Το ασπραδι μετα τον χρονο.

Καλη επιτυχια!

QacZm4.png

YOU BELIEVE YOU ACHIEVE !!

Από τα μέσα Ιουνίου είχα αρχίσει να δίνω στη μικρή μου (9 μηνών τώρα, 8 μηνών τότε) τον κρόκο από το αβγό και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.Το σάββατο το μεσημεράκι της έδωσα για πρώτη φορά το ασπράδι, η αλήθεια είναι όλο μαζί και όχι σταδιακά όπως τον κρόκο (βλακεία μου) και μέχρι το απόγευμα είχε γεμίσει εξανθήματα σε όλο της το σώμα.Στην πλάτη, στην κοιλιά στις κλειδώσεις των χεριών, γύρω από τα μάτια, παντού.Πήρα το γιατρό, μου συνέστησε το attarax και σε ένα 24ωρο υποχώρησε το μεγαλύτερο μέρος, έχουμε κάτι υπολείμματα τώρα που ελπίζω να φύγουν σύντομα.Μου είπε επίσης ότι αβγό θα ξαναδοκιμάσουμε να της δώσουμε σε ένα 6μηνο και αν.Εγώ βέβαια από την τρομάρα μου, δε νομίζω να ξανατολμήσω να της δώσω ούτε σε 10 χρόνια. Είχε καμία μαμά παρόμοια εμπειρεία και τι σας έχουν πει οι δικοί σας γιατροί για ανάλογες περιπτώσεις;

Εμένα μου εμφάνισε εξανθήματα την πρώτη κιόλας μέρα που δοκίμασα να του δώσω μπαίνοντας στον 9ο. Δεν απλώθηκαν σε όλα το σώμα αλλά γέμισε όλο του το κεφάλι και τον έπιασε μια ανησυχία και μια φαγούρα.

Και εμάς ο παιδίατρος μας συνέστησε το ΑΤΤΑΡΑΧ.

Πρίν από 10μέρες επιχείρησα και πάλι να του δώσω και εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα και επιπλέον πρήστηκε το χειλάκι του!