Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα για το γιο μου να μου πειτε αν σας φαινονται φυσιολογικα.Καταρχην ειναι 3 χρ.και δεν παει παιδικο.Τα πρωινα εγω δουλευω και καθεται με τον μπαμπα του σπιτι.Τον τελευταιο καιρο(αν και απο μωρο ειχε νευρα) μας χτυπαει ,με κλωτσιες και σπρωξιματα μας μιλαει ασχημα και εκφραζει το θυμο του με φρασεις οπως "ασε με τωρα ,τα χω παρει στο κρανιο ,εχω νευρα μη μου μιλας"Το χειροτερο ειναι πως λεει ¨θα σε σκοτωσω¨αν του κανεις παρατηρηση

και προχθες κρατουσα το μαχαιρι και μου ειπε θελω να κοπεις.

Η αληθεια ειναι οτι βλεπει πολυ ωρα παιδικα και ταυτιζεται με τους ηρωες.Φαση ειναι κι αυτη;;;

Διαφημίσεις

Τα περισσότερα παιδάκια βγάζουν επιθετικότητα σε διάφορες ηλικίες. Στη δική σου περίπτωση, έχω να πω τα εξής που μπορεί να βοηθήσουν - χωρίς να είμαι ειδικός:

Τη φράση "τα χω πάρει στο κρανίο" την έχει ακούσει και τη χρησιμοποιεί, όπως τα παιδιά επαναλαμβάνουν ότι κι αν ακούσουν (και βρισιές και τα πάντα). Μη δίνετε σημασία γιατί θα τον κάνετε να το λέει πιο συχνά. Αν τη χρησιμοποιείτε οι ίδιοι αυτή τη φράση, σταματήστε το. Και γενικά προσέχτε τί λέτε όταν σας ακούει γιατί το πιθανότερο είναι να σας το "λούσει" κάποια στιγμή.

Όσο για την τηλεόραση, δε βοηθάει καθόλου. Παιδικό από παιδικό πρόγραμμα έχει διαφορά. Άλλο είναι η φραουλίτσα κι άλλο τα gormiti. Σίγουρα πάντως δεν είναι προς όφελος του παιδιού να βλέπει από μικρό τηλεόραση. Καλό θα ήταν να την περιορίσετε, ιδιαίτερα εάν παρακολουθεί βίαια προγράμματα (έστω και αν οι καναλάρχες τα βαφτίζουν παιδικά). Προσπαθήστε να κάνετε κάτι άλλο την ώρα που συνήθως ο μικρός βλέπει tv, π.χ. βόλτα, παραμύθι, παζλ, ζωγραφική....

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

δεν ξερω τι να σου πω .....

και εμας ο μικρος μας ειναι νομιζω επιθετικος ωρες ωρες χτυπαει κλοτσαει και μετα απο 5 λεπτα μας παιρνει αγκαλια νομιζω οτι ακομα δεν συνειδητοποιουν τι κανουν δεν εχουν αισθηση του τι λενε. Εμενα με φωναζει χαζη μαμα και την αδερφή του οταν δεν του δινει κατι παει αμεσως να την δαγκωσει.ομως μετα κανουμε οικογενειακη αγκαλια και ζηταει συγνωμη( βεβαια ουτε αυτο νομιζω οτι ξερει τι ειναι το λεει επειδη του το λεμε).

ευελπιστω οτι φαση ειναι θα περασει γιατι εχει και ενα χερι ο ατιμος...

ασε που πρεπει να ειμαι διαρκως σε επιφυλακή για την αποφυγή εκτεταμενης συρραξης με την μεγαλη.

l86Tp3.png d6AUp3.png

Απο προσωπικη εμπειρια πιστευω πως τα παιδια επαναλαμβανουν και κολλανε με οτι τους κανει εντυπωση μεσα στην ημερα τους. η δικια μου καποια στιγμη κολλησε με το παραμυθι της χιονατης κι ελεγε συνεχεια "θα πεθανω θα πεθανω" ( οπως η μαμα της χιονατης.) Προχθες πηγαμε θεατρο και ειδαμε τη πενταμορφη κ το τερας. 3 μερες τωρα επαναλαμβανει "το τερας κοντευε να πεθανει". συνειδητοποιησα ομως οτι εντυπωση της εκανε η λεξη "κοντευε" που μαλλον δε την ειχε ξανακουσει η δε την ειχε προσεξει, και γιαυτο το ελεγε συνεχεια μεχρι να της εξηγησω τι σημαινει. Νομιζω πως αν τους εξηγησεις μια ασχημη λεξη τοτε την απομυθοποιουν. δε χρειαζεται καν τηλεοραση για να μιλησουν με τροπο που παιδακια δε θα πρεπε. Και φυσικα επαναλαμβανουν οτι ακουνε απο εμας.οπως αντιγραφουν και το υφος η την ενταση της ομιλιας... Και στο τηλεφωνο να μιλησουμε η να τσακωθουμε αυτα ακουνε. τη ξερουμε ολοι τη φραση οτι τα παιδια ειναι σφουγγαρια!

Τωρα για τα βιαια παιδικα δεν ειναι λυση να απεχουν απο τη τηλεοραση, καποια στιγμη θα τα δουν τα παιδικα ετσι κι αλλιως και τοτε δε θα τα ξεκολλας απο την οθονη. Αλλα το να οριζεις τι θα δουνε νομιζω ειναι δεδομενο! ολα αυτα τα παιδικα τυπου γκορμιτι προφανως και απευθυνονται σε μεγαλυτερα παιδια, μιας και τη γλωσσα που χρησιμοποιουν δε τη κατανοει ενα παιδακι κατω των 7-8 η και 9 ετων. Για τα μικρα παιδακια μονο κακο παραδειγμα μπορει να ειναι. Υπαρχουν τοσα dvd να δει ενα αγορακι! toy story, cars, μαδαγασκάρη,ο στιουαρτ το ποντικακι, ο ποκογιο, το μικι μαους κλαμπ κλπ κλπ ακομα και ο παραμυθας που οι μεγαλυτεροι γνωριζουμε, υπαρχει στο ιντερνετ σε νεα επεισοδια περσινα και φετινα εμεις τα βλεπουμε καθε εβδομαδα. Και δεν ειναι αναγκη να εχεις 100 ταινιες. τα παιδακια βλεπουν τις ιδιες ταινιες πολλες φορες ακουραστα. Νιωθουν ασφαλεια με κατι που γνωριζουν, νιωθουν ωραια που ξερουν τι γινεται στη ταινια και τονωνεται η αυτοπεποιθηση τους ( ειχα μια κουβεντα με μια φιλη ψυχολογο καποια στιγμη κ το συζητησαμε).

αν δηλαδη η τηλεοραση δε βγει απο τη καθημερινοτητα ( πολλοι προτεινουν καθολου τηλεοραση εγω επειδη δε μπορω να το κανω δε μπορω να το προτεινω κιολας) καλυτερα μη-βιααια και πιο "παιδικα" παιδικά!...αν φταιει αυτο για τη συμπεριφορα σιγα σιγα θα βελτιωθει!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

τι βλεπει στην τηλεωραση?

δεν κανει πολλες ωρες και αν δεν γινετε διαφορετικα,καλυτερα να διαλεγεις εσυ τα παιδικα απο dvd. Εμενα εκεινη την εποχη του αρεσαν πολυ τα παζλ,εχεις δοκημασει?

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Ωχ...οχι και πολυ καλο για 3χρονων.

Και ο δικος μου ειναι κολημμενος με αυτο,αλλα βλεπω οτι δεν τον επειρεαζει γενικα.μονο οταν παιζει με τους συγκεγκριμενους ηρωες κανει τα κολπα τους...θελω να πω πως καταλαβαινει οτι ειναι ψευτικο και δεν προκαιτε με ενα ρολοι να γινει και αυτος ηρωας. Προσπαθησε να του βαλεις αλλα παιδικα...εχουν πολυ σημασια στην συμπεριφορα τους.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

μήπως αν τον πηγαίνατε στον παιδικό θα εκτονωνόταν και θα ήταν πιο ήρεμος στο σπίτι? 3 χρονών είναι μια καλή ηλικία και ο παιδικός θα του προσέφερε πολύ περισσότερα σε επίπεδο μάθησης και κοινωνικοποίησης από ότι η παρέα με τον μπαμπά κάθε πρωί.

Εγώ είδα πάντως αρκετή διαφορά, από τότε που πήγε παιδικό παίζει πολύ πιο ήρεμα στο σπίτι, χώρια που δεν βλέπει τηλεόραση εκεί!

αααααα τωρα μου χτυπησε καμπανακι που διαβασα τη φραση "παρεα με το μπαμπα"...ενας φιλος μας με γιο στην ηλικια που εχει ο δικος σου, ηταν πολλες ωρες σπιτι μονο με το μπαμπα.

Οταν βρισκομασταν ενω μεχρι μια φαση δεν ειχε επιθετικες τασεις, ξαφνικα αρχισε να χτυπαει, να της ριχνει οτι κρατουσε κλπ. σε κουβεντα πανω λοιπον η μαμα του μας ειπε πως για παιχνιδι στο σπιτι παιζουνε ξυλο και παλευουνε!

κ ο μπαμπας μας ειπε πως "καλυτερα ετσι παρα μαμουχαλο"...

(μιλα με τον αντρα σου μηπως υπαρχει κατι τετοιο που δε σου χει πει):confused::confused::confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΥ ΚΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

βρε παιδια δεν μπορουν ολοι να πανε τα παιδια τους στον παιδικο.

Και στην τελικη τα παιδακια εχουν χρονια να πανε σχολειο....γιατι απο τοσο μικρα?Εγω τα λυπαμαι κατι φορες.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Eιναι ευκολο να λεμε και να προτεινουμε "στειλτον παιδικο". φυσικα αυτο αυτοματα σημαινει πληρωνε ιδιωτικο παιδικο. Καταλαβαινετε πως ειναι μαλλον

ατοπο εκτος κι αν η κοπελα ειναι η εξαιρεση που εχει και της περισσευουν οποτε θα βρει να το στειλει καπου σε ιδιωτικο οπου θα χει κενες θεσεις νοεμβρη μηνα (σπανια περιπτωση!)

ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ 2,5 ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 2,5 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ................

Λοιπον κοριτσια θα σας πω τι μου συνεβη και εχω απιστευτα νευρα:με πηραν τηλ πριν 2 μερες απο το δημο Βολου που ειχα κανει αιτηση για παιδικο και μου ειπαν οτι αδειασε μια θεση στον παιδικο της γειτονιας μας.Ωραια λεω θελουμε. Παω σημερα και μου λενε 160 ευρω..ειμαστε και οι δυο δημοσιοι υπαλληλοι.Να σας πω οτι πληρωνουμε στεγαστικο 650 ευρω.....που να τα βρω ρε παιδια τους λεω;;;;Με τις περικοπες που μας εκαναν σε λιγο δε θα μπορουμε να παρουμε τα απαραιτητα!!!!!!!!!

Συμφωνω μαζι σας γιατι ειμαι δασκαλα και πιστευω οτι θα του εκανε πολυ καλο να βγει απο τοσπιτι.Και ναι ο μπαμπας μας θεωρει οτι το καρατε και το παλεμα ειναι αντρικα παιχνιδια...παιζουν αρκετη ωρα παλευοντας .Του το εχω πει κι εγω οτι δεν ειναι παιχνιδι αυτο και μου απαντα ΄και τι πρεπει να καθομαι ολη την ωρα στο πατωμα και να φτιαχνω παζλ????????¨

Διαφημίσεις

Και ναι ο μπαμπας μας θεωρει οτι το καρατε και το παλεμα ειναι αντρικα παιχνιδια...παιζουν αρκετη ωρα παλευοντας .Του το εχω πει κι εγω οτι δεν ειναι παιχνιδι αυτο και μου απαντα ΄και τι πρεπει να καθομαι ολη την ωρα στο πατωμα και να φτιαχνω παζλ????????¨

δε συμβαινει μονο με το δικο σου παιδακι απο οτι σου γραφω και παραπανω. δεν εχω ιδεα πως θα μπορουσες να πεισεις τον αντρα σου για το αντιθετο.λυπαμαι που δε μπορω να σε βοηθησω σε αυτο. Τωρα, αν πας στο σταθμο ενα εκκαθαριστικο σου αλλα και μια αποδειξη της τραπεζας γι ατο στεγαστικο ποσα δινετε δηλ. μηπως πειστουν κ χαμηλωσουν τα τροφεια? αλλα κατω απο 100 ευρω δε νομιζω να δωσεις. εμας στο σταθμο οι τριτεκνες οικογενειες να καταλαβεις δινουν 100... Μακαρι να μπορεσεις να το πας το παιδι να απασχολειται...:roll:

Αμαν αυτοι οι μπαμπαδες....Κι εγω δε μπορω να πω οτι ειμαι αψογη.Σιγουρα υπαρχουν στιγμες που θα υψωσω τον τονο της φωνης ή θα χρησιμοποιησω μια εκφραση οπως΄΄άχ,θα σε σκοτωσω κακομοιρη μου΄ ΄ οταν κανει μια ζημια.

Αλλα οταν λεει ο ιδιος μια τετοια εκφραση εχει υφος αγριο σαν να καταλαβαινει τι σημαινει και με τρομαζει.....Μπορει ενα τριχρονο να χαιρεται στην ιδεα οτι προκαλει πονο;;;Στους ιδιους του τους γονεις;;;;

• Επιστημονική συνεργ.

Κάθε ηλικία έχει τις ανάγκες της. Εννοώ ότι τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που πολλές φορές αργούμε να το συνηδειτοποιήσουμε.

Ο μικρούλης σας έχει μπει σε μία πολύ δημιουργική φάση της ζωής του και χρειάζεται επειγόντως δημιουργική απασχόληση με την οποία θα εκτονώνει τη συσωρευμένη ενέργεια. Είτε σπίτι , είτε στον παιδικό ανάλογα με το τι έχετε αποφασίσει , έχει ανάγκη να τρέχει , να παίζει, να πηγαίνει παιδική χαρά , να έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια...Επίσης να ανακαλύπτει , να εξερευνά , να πειραματίζεται... Ένα πλούσιο γενικά περιβάλλον σε ερεθίσματα που θα τον απασχολούν δημιουργικά.

Η τηλεόραση, καθηλώνει την υπάρχουσα ενεργητικότητα και μετά εκδηλώνονται συμπεριφορές με νεύρα, φωνές και αρνητική εκτόνωση. Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια!

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

εγω παλι σε παρομοια φαση με τον μεγαλο μου, βρηκαμε τη τομη του να κανουμε χειροτεχνιες.... παμε οι δυο μας, μαζευουμε υλικα, φυλλα απο δεντρα, κουκουναρια, πετρες κτλ κ κανουμε μετα κατασκευες! του αρεσει πολυ! περναει ευχαριστα την ωρα του κι ειναι λιγοτερο επιθετικος!

στο θεμα του παιδικου δε συμφωνω κ πολυ απο τη στιγμη που υπαρχει καποιος απο τους γονεις στο σπιτι..... δηλ κ να ειχα λεφτα για παιδικο μαλλον θα επελεγα κ παλι να μενω στο σπιτι με τα παιδια....

bounitsa αν ηταν να καθεται σπιτι και να παιζει καρατε η να βλεπει dvd με τον μπεν10 ολη μερα δε θα προτιμουσες να παει παιδικο?

Οι περισσοτεροι μπαμπαδες ετσι κ αλλιως δε μπορουν να απασχολησουν τοσες ωρες ενα παιδακι!

bounitsa αν ηταν να καθεται σπιτι και να παιζει καρατε η να βλεπει dvd με τον μπεν10 ολη μερα δε θα προτιμουσες να παει παιδικο?

Οι περισσοτεροι μπαμπαδες ετσι κ αλλιως δε μπορουν να απασχολησουν τοσες ωρες ενα παιδακι!

κοιτα εγω κ με το μπαμπα τους που τα αφηνω τους λεω καλυτερα να πανε καμια βολτα.... ρε συ τα παιδια στο σπιτι φρικαρουν!! θελουν καμια βολτα, τιποτα κουνιες, κανα περιπατο κτλ....

εμεις βλεπουμε μονο μικυ μαους κ παιδικα παραμυθια λιγο το πρωι κ λιγο το βραδυ μεζι με το γαλα μας....

αλλα κι οι μπαμπαδες πρεπει να βρουν να κανουν κατι με τα παιδια τους που να αρεσει κ στους ιδιους!! οχι οτι κι ο δικος μας ο μπαμπας δε κανει λαμογιες.....

αλλα κι οι μπαμπαδες πρεπει να βρουν να κανουν κατι με τα παιδια τους που να αρεσει κ στους ιδιους!! οχι οτι κι ο δικος μας ο μπαμπας δε κανει λαμογιες.....

χαχα καλα το πες....εγω αμα τους αφησω μπαμπα με παιδια μαζι πανω απο 2 ωρες οταν θα γυρισω η θα κλαινε για πολλους διαφορετικους λογους καθε φορα (90 στις 100 φορες αυτο συμβαινει λες και ξερουνε τι ωρα γυρναω και μπηζουν τα κλαματα) η θα ειναι καποια τιμωρια, η θα εχουν φαει τους μαρκαδορους-θα εχουν γινει μουσκεμα με τα νερα-δε θα φορανε ρουχα και φυσικα δε θα μπορεις να πατησεις στο σαλονι γιατι ολα τα παιχνιδια ειναι διασπαρτα. Ξερω πως κολλαει στο Pc επ αοριστον και αλλαζει μονο τα dvd που τους βαζει να βλεπουν. Πολυ συχνα βλεπουν κ 2-3 φορες το ιδιο και δε τις πειραζει . ok κι εγω κολλαω αλλα τις εχω διπλα μου τους μιλαω ε τελοσπαντων και προσηλωμενη να ειμαι ριχνω και καμια ματια. ο μπαμπας στο κοσμο του, τον ρωτας 10 φορες κατι και γυρναει την 11η.

Νομιζω πως οι μπαμπαδες με τα μικρα παιδακια εχουν μια αδυναμια στο να βρουν με τι να τα απασχολησουν.:shock: