Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπερα σε όλους έχει κανείς καμία εμπειρία με τα κέντρα αξιολόγησης αυτα; Μου είπε η νηπιαγωγός ότι το παιδι πρέπει να το δει κάποιος για να κρίνει αν είναι ικανό να παει του χρόνου πρώτη η να ξανακάνει την τάξη του νηπιαγωγείου, ευχαριστω

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργ.

christinasimon

Καλησπέρα. Τα ΚΕΔΔΥ είναι τα κρατικά Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης όπου πλαισιώνονται απο μια επιτροπή απο λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές , ψυχολόγους, ψυχοπαιδαγωγούς κτλ. Εκεί κλείνουν ραντεβού οι γονείς και το παιδί περνάει απο όλη την ομάδα για εντοπιστούν οι δυσκολίες του και να δωθεί επίσημο κρατικό χαρτί για επαναφοίτηση του νηπίου, για τάξη ένταξης , για δυσλεξία και απαλλαγη απο γραπτές εξετάσεις, για έγκριση θεραπειών αν το παιδί χρειάζεται κτλ.

Πολλές φορές οι νηπιαγωγοί το ζητάνε για να έχουν μια πλήρη αξιολόγηση και εικόνα του παιδιού απο ειδικούς, ώστε σε περίπτωση επαναφοίτησης να μπορούν να το δεχτούν και να είναι νομικά καλλυμένοι.

Ελπίζω να βοήθησα.

Λογοθεραπεύτρια

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μηνυμάτων του Χρήστη

• 2 months later...

καλησπερα, το παιδι πρεπει να περασει απο το ΚΕΔΔΥ εχω περασει τον υιο μου απο εκει, εκανε νηπιο 2 φορες επειδη ειχε προβλημα για αθρωση λογουν ειχε προβλημα στα δυφθογκα κτλ τωρα παει αντι τριτη δευτερα ταξη τωρα ειναι απιαστος... παντος να ξερετε δεν ειναι κακο, αντιθετα το βοηθατε το παιδι παρα πολυ...

Επίσης, να πω (μιας και είναι η δουλειά μου αυτή ακριβώς) ότι το ΚΕΔΔΥ εκτός από την αξιολόγηση (εκπαιδευτική και ψυχολογική) που κάνει σε κάθε παιδί, και εκτός από τη γνωμάτευση που δίνει όπου προτείνονται τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων του κάθε παιδιού, δινει και ένα εξατομικευμένο εκπαιδευτικό π΄ρογραμμα. Αυτό περιλαμβάνει στόχους για το κάθε παιδί ξεχωριστά και δραστηριότητες για το πώς μπορούν να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Τονίζω ότι είναι διαφορετικό για κάθε παιδί. Δεν είναι ένας "μπούσουλας" που εφαρμόζεται σε όλα τα παιδιά, γιατί κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Ακόμα και 2 παιδιά με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, είναι διαφορετικά και έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και από μένα! Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς στο θέμα της ειδικής εκπαίδευσης, τι γίνεται στις περιπτώσεις των παιδιών μεταναστών και παλινοστούντων; Ποια διαδικασία ακολουθείται και αν υπάρχει σχετική πρόνοια. Προσπαθώ να τελειώσω μια εργασία και δε βρίσκω υλικό, οι δάσκαλοι της ειδικής μπορούν να με βοηθήσουν;

Ευχαριστώ!!

Καλησπέρα και από μένα! Θα ήθελα να ρωτήσω τους ειδικούς στο θέμα της ειδικής εκπαίδευσης, τι γίνεται στις περιπτώσεις των παιδιών μεταναστών και παλινοστούντων; Ποια διαδικασία ακολουθείται και αν υπάρχει σχετική πρόνοια. Προσπαθώ να τελειώσω μια εργασία και δε βρίσκω υλικό, οι δάσκαλοι της ειδικής μπορούν να με βοηθήσουν;

Ευχαριστώ!!

Τα παιδιά που ως μόνο π΄ροβλημα έχουν τη γλώσσα δεν θεωρούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες και δεν μετέχουν της ειδικής αγωγής.

Τώρα, αν υπάρχει και κάποιο π΄ροβλημα......Αλίμονο τους! Απλά δεν μπορεί κάποιος να τα βοηθήσει, καθώς δεν υπάρχουν (συνήθως) εκπαιδευτικοί που να μιλάμε τη μητρική τους γλώσσα.

Όσον αφορά την αξιολόγηση των αλλόγλωσσων παιδιών, επειδή και στα ΚΕΔΔΥ δεν γνωρίζουμε (συνήθως) τη γλώσσα τους, προσπαθούμε να έχουμε κάποιο μεταφραστή. Αυτός μπορεί να είναι είτε ο γονέας του παιδιού είτε κάποιος άλλος που γνωρίζει και τις 2 γλώσσες. Γίνεται συμφωνία απλά να μεταφράζει και να μην υποδεικνύει στο παιδί το σωστό....Τώρα κατά πόσο το κάνει....Δυστυχώς δεν μπορούμε να το διασφαλίσουμε.....