Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ

Recommended Posts

Καλημέρα σας :)

Μπαίνω σιγά-σιγά στο τρίτο τρίμηνο γι'αυτό ανοίγω το θέμα εδώ.

Έχω το εξής προβληματάκι που μου στερεί τον ύπνο :(

Μουδιάζει το χέρι μου σε σημείο τι να σας πω? απίστευτο! Επίσης από χθες, με πονάει και το χέρι μου από τον αγκώνα και κάτω :( δεν μπορώ να ασκήσω δύναμη πχ (ούτε πόρτα να ανοίξω).

Να ρωτήσω τον γιατρό? Ή μήπως υπάρχουν τίποτα ασκησούλες ή αλοιφή να βάζω?

Δεν αντέχω :(

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας :)

Μπαίνω σιγά-σιγά στο τρίτο τρίμηνο γι'αυτό ανοίγω το θέμα εδώ.

Έχω το εξής προβληματάκι που μου στερεί τον ύπνο :(

Μουδιάζει το χέρι μου σε σημείο τι να σας πω? απίστευτο! Επίσης από χθες, με πονάει και το χέρι μου από τον αγκώνα και κάτω :( δεν μπορώ να ασκήσω δύναμη πχ (ούτε πόρτα να ανοίξω).

Να ρωτήσω τον γιατρό? Ή μήπως υπάρχουν τίποτα ασκησούλες ή αλοιφή να βάζω?

Δεν αντέχω :(

newbiee δεν μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο..Μόνο πόνους στην πλάτη και στην μέση έχω..:?:?..Βρήκα όμως αυτη την σελίδα κοιταξέ την μήπως σε βοηθήσει..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=29669

Εγώ πονούσα και πονάω πολύ στον καρπό, στο σημειο κατω από τον αντίχειρα. Πήγα σε ορθοπαιδικό και μου ειπε οτι εχει μαζεψει υγρό γύρω από τον τένοντα και μου ειπε μιας και δεν εχουμε πολλες επιλογες λογω κύησης, να β'αλω εναν ελαστικό νάρθηκα και παγοκύστες.. Επίσης είπε οτι αυτά τα δημιουργεί η εγκυμοσύνη συχνα!!! Δεν ξέρω αν βοήθησα.. μην το αφήσεις όμως γιατι ισως επιδυνωθεί!!!

q2aezf3j9gb2ojly.png

Και το δικό μου χέρι μουδιάζει, κυρίως το αριστερό αλλά υπάρχουν φορές που μουδιάζουν ταυτόχρονα και τα δύο όπως π.χ σήμερα:?

Αυτό το είχα από την αρχή της εγκυμοσύνης αλλά όχι τόσο έντονα όπως τώρα στο τρίτο τρίμηνο. Στο γιατρό μου δεν το είπα, δεν το θεώρησα σημαντικό. Μου συμβαίνει κυρίως νύχτα και το πιστεύω οτι οφείλεται στην ακινησία των χεριών.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Ο άνδρας μου λέει αύριο να πάρω τον γιατρό τηλ να του το πω(η αλήθεια είναι δεν χάνω τίποτα)...ότι μου πει θα σας το πω πάντως :)

kiknaki, ακινησία των χεριών τι εννοείς? γιατί ας πούμε και εγώ δεν δουλεύω,αλλά ας πούμε και στον υπολογιστή κάθομαι και τις δουλειές του σπιτιού κάνω άρα δεν νομίζω πως υπάρχει ακινησία χεριών

Διαφημίσεις

Όχι δεν αναφέρομαι στη διάρκεια της ημέρας. Πάντα κάτι κάνουμε, πάντα τα χέρια μας δουλεύουν.

Αναφέρομαι στη νύχτα, κατά τη διάρκεια του ύπνου που τα χέρια δεν κινούνται. Μπορεί να είναι βλακεία αυτό που λέω αλλά σε αυτό το απέδωσα διότι μου συμβαίνει κυρίως όταν κοιμάμαι.

Όταν ρωτήσεις τον γιατρό σου γράψε μας τι σου είπε να έχουμε μια ιδέα.

το χα κι εγω αυτο! το αριστερο χερι κ ποδι στον υπνο και ξυπναγ ααπο το μουδιασμα!

νομιζω πως μου ειχε πει να σταματησω το μαγνησιο (νομιζω trofocard) που παιρνα συμπληρωμα,εσυ παιρνεις? κατι σχεση ειχε με τα μουδιασματα αν θυμαμαι καλα..!!!!! δε νομιζω να ναι κατι σημαντικο αλλα εννοειται να του το πεις!

τωρα διαβασα πως μπορει να ναι απο ελλειψη μαγνησιου. μαλλον κατι δε θυμαμαι καλα!!!! ????

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

kiknaki το πατάς το χέρι το βράδυ? μήπως για αυτό?

Γύρισα από το γιατρό και του το είπα περί μουδιάσματος,μου είπε πως δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει κάτι(είναι λόγω του πρηξίματος όλου του σώματος και απλά νιώθουμε το μούδιασμα στα χέρια)....μου είπε απλά πως καμιά φορά είναι από κατακράτηση υγρών οπότε να ελαττώσω αλάτια...οπότε τι άλλο να κάνω κορίτσια? υπομονή....:roll:

Όχι δεν συμβαίνει αυτό. Οταν ξυπνάω από το μούδιασμα το χεριών βρίσκομαι συνήθως σε ανάσκελη στάση ύπνου και τα χέρια μου είναι ελεύθερα και όχι πλακωμένα.

Αυτό όμως που σου λέει ο γιατρός σου έχει μια λογική εξήγηση.

Εγώ έχω μεγάλο πρήξιμο στα πόδια. Η μόνη αλλαγή δηλαδή στο σώμα μου εκτός από την τεράστια κοιλιά μου είναι τα πρησμένα πόδια και αυτά τα εχω από πολύ αρχή. Ισως γι'αυτό και το μούδιασμα να το έχω από την αρχή.

Πάντως σε μια εβδομάδα που θα πάω στο γιατρό μου για τον καθιερωμένο μηνιαίο έλεγχο θα τον ρωτήσω κι εγώ και θα σου γράψω τι μου είπε.

Όχι δεν συμβαίνει αυτό. Οταν ξυπνάω από το μούδιασμα το χεριών βρίσκομαι συνήθως σε ανάσκελη στάση ύπνου και τα χέρια μου είναι ελεύθερα και όχι πλακωμένα.

Αυτό όμως που σου λέει ο γιατρός σου έχει μια λογική εξήγηση.

Εγώ έχω μεγάλο πρήξιμο στα πόδια. Η μόνη αλλαγή δηλαδή στο σώμα μου εκτός από την τεράστια κοιλιά μου είναι τα πρησμένα πόδια και αυτά τα εχω από πολύ αρχή. Ισως γι'αυτό και το μούδιασμα να το έχω από την αρχή.

Πάντως σε μια εβδομάδα που θα πάω στο γιατρό μου για τον καθιερωμένο μηνιαίο έλεγχο θα τον ρωτήσω κι εγώ και θα σου γράψω τι μου είπε.

Ναι kiknaki γράψε και εσύ τι σου είπε γιατί είναι πολύ χρήσιμο να μαθαίνουμε (ειδικά όταν εμείς δεν έχουμε ιδέα και συνήθως οι απόψεις των γιατρών διίστανται) :) Η αλήθεια είναι πως κοιλιά δεν έχω κάνει πολύ(σαν να πάχυνα λίγο φαίνεται παρά ότι είμαι έγκυος,αν και όλοι μου λένε τον επόμενο μήνα στον 7ο θα κάνω απότομα) αλλά τα πόδια μου έχουν πρηστεί και τα χέρια μου μπορώ να πω

Διαφημίσεις

Καλά λένε για την κοιλιά στον 7ο και οτι μεγαλώνει απότομα. Εγώ έχω κλείσει τον 7ο εδώ και μια εβδομάδα (είμαι 29 εβδ) και έχει περίπου 2~3 μέρες που νιώθω την κοιλιά μου διπλάσια και το δέρμα μου να τεντώνει όσο δεν πάει. Πολύ ενοχλητικό πάντως γιατί μόνο σε ημιξαπλωμένη στάση βολεύομαι αλλά και έτσι πάλι με πονάει η μέση μου κ.ο.κ Ίσως γιατί τώρα το μωρό παίρνει απότομα βάρος γι'αυτό και συνέβη αυτό με την κοιλιά. Τι να κάνω όμως..χαλάλι της!

Καλά λένε για την κοιλιά στον 7ο και οτι μεγαλώνει απότομα.

επιβεβαιωνω κι εγω!!!! στο 1ο παιδι μεγαλωσε απο τομα μετα τους 6μισι! στο 2ο βεβαια μεγαλωσε πολυ γρηγορα απο το 4ο και ημουν σαν 8 μηνων. φανταστειτε πως κατεληξε! ε το δερμα ειχε ηδη ελαστικοτητα απο την 1η εγκυμοσυνη.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Δεν θυμάμαι στην πρώτη μου εγκυμοσύνη πότε μεγάλωσε η κοιλιά μου αλλά αυτό το πράγμα δε νομίζω να το είχα. Τέτοιο τράβηγμα που έχω νομίζω οτι θα ανοίξει η κοιλιά μου. Έχω εντωμεταξύ και τον φόβο μην επηρεάσει την κήλη που έχω πάνω από την καισαρική τομή. Ευτυχώς που το τράβηγμα το έχω ψηλά και όχι χαμηλά κόντα στην κήλη γιατί μετά πολυ σκούρα τα πράγματα...

Απ'όσο γνωρίζω από την μητέρα μου, σε μένα δεν είχε κάνει κοιλιά ιδιαίτερα απλά σαν να είχε πάρει λίγα κιλά ήταν,ενώ με την αδερφή μου από τους πρώτους μήνες είχε κάνει ήδη κοιλιά....

Είναι αυτό που λένε πως η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική

Κορίτσια καλημέρα,

δεν ξέρω αν είμαι λίγο εκτός θέματος αλλά εγώ ανακάλυψα νέο πρόβλημα σε μένα. Κατ' αρχάς διανύω την 17η εβδομάδα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και στην αρχή της εβδομάδας μου ανακάλυψα το εξής: Όταν είμαι όρθια και ακίνητη για πολύ ώρα (κυρίως όταν πλένω τα πιάτα και μαγειρεύω...που είναι αρκετή η ώρα) αισθάνομαι να πονάει ο δεξιός μυς πίσω στη μέση, σχεδόν δίπλα απ' τους ραχιαίους....όταν πονάω για αρκετή ώρα μετά μουδιάζει ο δεξιός μηρός πάλι στο πλάι...δηλαδή δεν είναι ούτε ο τετρακέφαλος ούτε ο τρικέφαλος μυς του ποδιού!!!!Το έχει παρουσιάσει καμιά??Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο??

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Διαφημίσεις

Έφη καλησπέρα! Με το καλό να έρθει το μωράκι σου :)

δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο αλλά μήπως είναι από αλλαγή σώματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης γενικά? επειδή ας πούμε η ορθοστασία για αρκετή ώρα δεν είναι κ το καλύτερο πράγμα στην εγκυμοσύνη... και εγώ όταν πλένω πιάτα πχ με πιάνει η μέση μου πράγμα που δεν το είχα προ εγκυμοσύνης,αλλά μην ξεχνάς το σώμα αλλάζει και οι αντοχές δεν είναι οι ίδιες...

βασικά νομίζω το καλύτερο πράγμα είναι να ξεκουράζεσαι,δηλαδή μην τα πιάνεις όλα μαζί ανά τόσο και λιγάκι να κάθεσαι και λίγο και ξανά πάλι...

Δεν ξέρω αν κάποια περνάει ακριβώς αυτό ας σε συμβουλέψει όμως:)

Έφη καλησπέρα! Με το καλό να έρθει το μωράκι σου :)

δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο αλλά μήπως είναι από αλλαγή σώματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης γενικά? επειδή ας πούμε η ορθοστασία για αρκετή ώρα δεν είναι κ το καλύτερο πράγμα στην εγκυμοσύνη... και εγώ όταν πλένω πιάτα πχ με πιάνει η μέση μου πράγμα που δεν το είχα προ εγκυμοσύνης,αλλά μην ξεχνάς το σώμα αλλάζει και οι αντοχές δεν είναι οι ίδιες...

βασικά νομίζω το καλύτερο πράγμα είναι να ξεκουράζεσαι,δηλαδή μην τα πιάνεις όλα μαζί ανά τόσο και λιγάκι να κάθεσαι και λίγο και ξανά πάλι...

Δεν ξέρω αν κάποια περνάει ακριβώς αυτό ας σε συμβουλέψει όμως:)

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

όντως έχει να κάνει με τη μέση...όταν λέω ορθοστασία μη νομίζεις πολύ ώρα...χθες πχ μέχρι να κάνω μπάνιο και να ντυθώ(πόσο πήρε??20 λεπτά max) με είχε πιάσει !!!Anyway, θα το υποστώ όπως όλες μας για το μωράκι μας!!!Φιλιά

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Ναι kiknaki γράψε και εσύ τι σου είπε γιατί είναι πολύ χρήσιμο να μαθαίνουμε (ειδικά όταν εμείς δεν έχουμε ιδέα και συνήθως οι απόψεις των γιατρών διίστανται) :)

Τελικά newbiee οι απόψεις των γιατρών μας δεν διίστανται. Το ίδιο μου είπε και ο δικός μου..οτι δηλαδή το μούδιασμα οφείλεται στο οιδημα, στο πρηξιμο δήλαδη και οτι αυτό θα το έχω μέχρι και μια εβδομάδα περίπου μετά την γέννα. Εντάξει μου τα είπε κάπως επιστημονικά για το πως προκαλείται το μουδιασμα στα χέρια αλλά εμένα με ενδιέφερε να μάθω την αιτία και αυτήν συγκράτησα. Οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

• 1 month later...

Ένα θα σας πω κορίτσια , είμαι στην 37 εβδομάδα και φούσκα!!! Είχα πάρει ένα ζευγάρι γαλότσες για τη βροχή οι οποίες είναι φαρδιές στη γάμπα... εε μέχρι τη μέση ανεβαίνει το φερμουάρ..άααστα!! γενικότερο πρήξιμο και από αλάτι, το έχω ελαττώσει πάααρα πολύ , σχεδόν καθόλου. Όσον αφορά το μούδιασμα.. στη δεξιά μου παλάμη τα 3 μεσαία δάχτυλα δε τα νιώθω, αφού όταν πάω να δοκιμάσω το φαγητό όταν μαγειρέυω δεν νιώθω καν αν καίει!! ο γιατρός μου είπε ότι είναι από τη κατακράτηση υγρών οπότε άλλο ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Υπομονή! Φαντάσου ότι 100 φορές έγραψα αυτά που γράφω...δε νιώθω τα δεξιά δάχτυλα! Έλεος!!!!!:P:p:p:p

Ένα θα σας πω κορίτσια , είμαι στην 37 εβδομάδα και φούσκα!!! Είχα πάρει ένα ζευγάρι γαλότσες για τη βροχή οι οποίες είναι φαρδιές στη γάμπα... εε μέχρι τη μέση ανεβαίνει το φερμουάρ..άααστα!! γενικότερο πρήξιμο και από αλάτι, το έχω ελαττώσει πάααρα πολύ , σχεδόν καθόλου. Όσον αφορά το μούδιασμα.. στη δεξιά μου παλάμη τα 3 μεσαία δάχτυλα δε τα νιώθω, αφού όταν πάω να δοκιμάσω το φαγητό όταν μαγειρέυω δεν νιώθω καν αν καίει!! ο γιατρός μου είπε ότι είναι από τη κατακράτηση υγρών οπότε άλλο ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Υπομονή! Φαντάσου ότι 100 φορές έγραψα αυτά που γράφω...δε νιώθω τα δεξιά δάχτυλα! Έλεος!!!!!:P:p:p:p

Εννοείται πως το πρήξιμο φέρνει μούδιασμα.

Εγω το είχα 2-3 μ'ηνες μετά τον τοκετό και σύμφωνα με το γιατρό μου φέρνει μικρή ευθυνη και η επισκληρίδιος για το μετά.

Θα σε βοηθήσει αρκετά ο δυόσμος βρασμενος με λίγο λεμονάκι.

Είναι πολύυυυυυυυυυυ διουρητικός!:mrgreen: