Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φυσιολογικός τοκετός με πρόκληση

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια! θέλω μερικές γνώμες για το εξής θέμα: χθες πήγα να με δει ο γιατρός μου, είμαι στην 38η εβδομάδα και μου είπε ότι πάμε καλά, ο τράχηλος έχει μαλακώσει και μπορούμε να δρομολογήσουμε τη γέννα. Με ρώτησε αρχικά αν θέλω εγώ να γεννήσω φυσιολογικά ( όταν σπάσουν τα νερά ή με πιάσουν οι πόνοι), εγώ του είπα να μου πει τη γνώμη του έτσι όπως τα είδε τα πράγματα. Η γνώμη του είναι από βδομάδα ή και πριν τη βδομάδα να κλείσουμε ένα ραντεβού και να μπω να γεννήσω με πρόκληση ( χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος). Πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο, μου είπε να μην πέσουμε σε απεργίες, να μην πέσουμε σαββατοκύριακο και ότι δεν έχουμε κάτι να περιμένουμε. Τα ίδια είπε και ο δικός της γιατρός σε μια άλλη φίλη. Αυτό είναι κάτι σύνηθες; Και σε τι ακριβώς συνίσταται η πρόκληση; Φοβάμαι πολύ τους πόνους. Από τη μια με τρομάζει η ιδέα να μου σπάσουν τα νερά νύχτα και να τρέχουμε, από την άλλη αυτή η εναλλακτική μου ακούστηκε κάπως. Ποια η γνώμη σας; Κοίταξα και δεν βρήκα ξεχωριστό θέμα για πρόκληση τοκετού εκτός αν δεν είδα καλά.

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια! θέλω μερικές γνώμες για το εξής θέμα: χθες πήγα να με δει ο γιατρός μου, είμαι στην 38η εβδομάδα και μου είπε ότι πάμε καλά, ο τράχηλος έχει μαλακώσει και μπορούμε να δρομολογήσουμε τη γέννα. Με ρώτησε αρχικά αν θέλω εγώ να γεννήσω φυσιολογικά ( όταν σπάσουν τα νερά ή με πιάσουν οι πόνοι), εγώ του είπα να μου πει τη γνώμη του έτσι όπως τα είδε τα πράγματα. Η γνώμη του είναι από βδομάδα ή και πριν τη βδομάδα να κλείσουμε ένα ραντεβού και να μπω να γεννήσω με πρόκληση ( χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος). Πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο, μου είπε να μην πέσουμε σε απεργίες, να μην πέσουμε σαββατοκύριακο και ότι δεν έχουμε κάτι να περιμένουμε. Τα ίδια είπε και ο δικός της γιατρός σε μια άλλη φίλη. Αυτό είναι κάτι σύνηθες; Και σε τι ακριβώς συνίσταται η πρόκληση; Φοβάμαι πολύ τους πόνους. Από τη μια με τρομάζει η ιδέα να μου σπάσουν τα νερά νύχτα και να τρέχουμε, από την άλλη αυτή η εναλλακτική μου ακούστηκε κάπως. Ποια η γνώμη σας; Κοίταξα και δεν βρήκα ξεχωριστό θέμα για πρόκληση τοκετού εκτός αν δεν είδα καλά.

εγω γεννησα πριν απο 5 μηνες το δευτερο παιδακι μου. το 1ο γεννηθηκε στις 39+4 φυσιολογικα. το 2ο ομως δεν ηθελε να βγει και επειδη στον νομο μου τα νοσοκομεια εχουν γινει μπαχαλο με εφημεριες σε 2 διαφορετικες πολεις 1 μερα πριν απο την ΠΗΤ πηγα να γεννησω με προκληση. η αληθεια ειναι οτι φοβομουν μην εξελιχθει η γεννα σε καισαρικη.ετσι λοιπον ο γιατρος μου μια μερα πριν μου εκανε υπερηχο και ειδε σε τη σταση βρισκεται το παιδι και μου ειπε οτι ηταν προσθια αριστερα που σημαινει στη σωστη θεση γαι να γεννηθει. εκανα λοιπον εισαγωγη 1 μερα πριν μου εβαλαν κολπικο υποθετο για τεχνιτους το πρωι της επομενης και το απογευμα γεννησα και πηγαν ολα καλα!. κανω πολυ ευκολες γεννες γενικα μεσα σε 2 ωρες γεννησα και τις δυο φορες. η μοναδικη διαφορα απο την πρωτη γεννα που ηρθε στην ωρα της ηταν οτι οι τεχνητοι πονοι ηταν πολυ πιο δυνατοι απο τους φυσιολογικους. υποθετω οτι ειναι η πρωτη σου γεννα και το αγχος ειναι παντα μεγαλυτερο. η αποφαση ειναι δικη σου παντα, και του γιατρου σου φυσικα! ευχομαι να σου παν ολα καλα και με το καλο το μωρο σου. και με ενα πονο φυσικα!!!!:mrgreen:

VCkup3.png W6T5p3.png

Και εγώ γέννησα φυσιολογικά με πρόκληση!

Γνώμη μου είναι οτι μια μέθοδος των γιατρών για να μπορούν να προγραμματίζουν τους τοκετούς τους!

Συνήθως κάνουν καισαρική τώρα πιά και χωρίς να υπάρχει ιδαίτερος λόγος και όταν η γυναίκα θέλει να γεννήσει φυσιολογικά έχουν βρεί τη μέθοδο της πρόκλησης!

Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι με έναν πόνο και γεροί και οι δύο! Πάνω απ'όλα αυτό έχει σημασία!

μηπως να περιμενουμε να γεννηθει το μωρο οποτε θελει εκεινο και οχι με το ζορι??? :rolleyes:σαββατοκυριακο δεν γεννιουνται παιδια???

zuzunaki Πολλα θεματα σαν το δικο σου υπαρχουν στο parents δυστηχως..... :?:?:?:?και ναι,πλεον ειναι κατι συνηθες χωρις να σημαινει οτι αυτο ειναι και το σωστο......

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Eγω θ αφηνα την φυση , σωμα και το μωρο ν αποφασισουν αυτοι ποτε θα ερθει στην ζωη . Αυτο το προγραμμα παντου δεν μου ταιριαζει.

Επισης να πω οτι αλλο η προκληση στην δευτερη γεννα που το σωμα (μητρα) θυμαται την διαδικασια και αλλο στις πρωτοτοκες.

Εγω δεν θα βολευα τον γιατρο... θα εβρισκα δικαιολογια για να παω την ημερομηνια οσο πιο πισω μπορω ..και θα φοβομουν τις δικαιολογιες που μπορει να βρει αν θελει να με βαλει πιο νωρις για να ειναι οκ το προγραμμα του.

Διαφημίσεις

Οι γιατροί που ξεγεννάνε σε δημόσια νοσοκομεία συνήθως προτείνουν ραντεβού για πρόκληση για τους παρακάτω λόγους:

-Για να είναι σίγουροι ότι θα εφημερεύει το νοσοκομείο

-Για να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχει απεργία όταν σε πιάσουν οι πόνοι

-Για να μην πέσει Σαββατοκύριακο ο τοκετός σου και χαλάσουν το πρόγραμμα τους

Πρόσφατα μίλησα με δύο φίλες μου που θα γεννήσουν μέσα στο Νοέμβριο και στις ίδιες είπαν το ίδιο πράγμα οι γιατροί τους , το έχουν σύστημα...

Μάλιστα μου είπαν ότι για τις έγκυες που πάνε με ραντεβού και ο γιατρός τους δουλεύει στο νοσοκομείο "αγκαζάρουν" και τα πιο καλά δωμάτια...

Η πρόκληση είναι τοκετός με φάρμακα...σου χορηγούν ενδοφλεβίως οξυτοκίνη και δεν θυμάμαι τι άλλο με σκοπό να προκαλέσουν τον τοκετό.

Το έκανα κι εγώ αλλά για άλλους λόγους , θα βρεις στο φόρουμ πολλά θέματα να διαβάσεις. Αν το μωρό σου είναι τελειόμηνο και η εγκυμοσύνη σου χωρίς προβλήματα, η μόνη ταλαιπωρία για το μωρό θα είναι αν δεν "κατεβαίνει" που λένε...

Δεν έχω συμβουλή να σου δώσω θα πρέπει να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά :

Τα υπέρ τα είπαμε παραπάνω και όλα αφορούν το γιατρό.

Τα κατά είναι :

-Μπορεί λόγω των φαρμάκων να επηρεαστεί το έμβρυο , σε μένα για παράδειγμα φάνηκε να πέφτουν οι παλμοί του και σταμάτησαν την ενδοφλέβια χορήγηση

-Θα αργήσεις να γεννήσεις , εγώ γέννησα σε 19 ώρες από τη στιγμή που μπήκα

-Αν ο γιατρός σου δεν είναι της υπομονής (όπως ήταν ο δικός μου) , μπορεί σε κάποια φάση να σου πουν , μαντάμ , ζορίζεται το μωρό, θα κάνουμε καισαρική...

-Σε κάθε περίπτωση βιάζουμε τη φυσική εξέλιξη του τοκετού.

Τώρα που τα γράφω συνειδητοποιώ κι εγώ ότι δεν θα το ξαναέκανα...

Καλή επιτυχία και σου έυχομαι , με όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις , ένα γερό και υγιές μωράκι στην αγκαλίτσα σου!

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Να συμπληρωσω σ αυτο που λεει η κοπελα απο πανω μου :) οτι οι πονοι με τον ορο που σου βαζουν (για να σου ερθουν πονοι) ειναι πολυ πιο δυνατοι απ τους πονους που κανει μια γυναικα για να γεννησει μονη της

Εγω γεννησα την πρωτη με ορο και καταλαβα τι σημαινει πονος (ημουν ετοιμη ειχε ξεκινησει η διαδικασια αλλα ηθελε να την επισπευσει)...γεννησα τα διδυμα οταν ηρθε η ωρα τους και οι πονοι που ενιωσα δεν ειχαν καμια σχεση με την πρωτη γεννα.

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις!! Αυτό με τους πόνους το φοβόμουνα. Και η θεία μου μου είχε πει που γέννησε με τέτοιους τεχνιτούς πόνους 35 χρόνια πριν ότι πόναγε πάρα πολύ ενώ στον γιο τους που ήρθαν κανονικά οι πόνοι δεν συγκρίνονταν με αυτό που πέρασε με τους τεχνιτούς. Αλλά υπέθεσα ότι από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και κάπως θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι γιατροί θέλουν να προγραμματίζουν τους τοκετούς για προσωπικούς λόγους και για νοσοκομειακούς λόγους ( η απεργία πχ. είναι γεγονός στα δημόσια νοσοκομεία και μετά την εικόνα που είδα την περασμένη εβδομάδα όπου δεν έβλεπες ψυχή γύρω πραγματικά τρόμαξα κι εγώ). Φοβάμαι όμως ότι αν βρω δικαιολογία να το αναβάλλω μήπως όντως σπάσουν τα νερά στη μέση της νύχτας κι αυτός δεν εμφανιστεί. Στη φίλη μου πάντως που της είπε τα ίδια για την πρόκληση της είπε ότι το μωρό είναι μικρό για 39η εβδομάδα ( γύρω στα 2.900) και ότι τα μικρά μωρά δεν πρέπει να μένουν πολύ στη μήτρα!!! Και στο τέλος της είπε ότι έχει συνέδριο στο εξωτερικό και θα πρέπει να φύγει το Σάββατο οπότε θα τη βάλει να γεννήσει Παρασκευή.

Ήσασταν αρκετά κατατοπιστικές. Ωστόσο νιώθω ότι τα περιθώρια αντίδρασής μου σε ενδεχόμενη πρόταση του γιατρού είναι περιορισμένα εκεί μέσα.

Για να μην έχεις λοιπόν το άγχος του τοκετού και τις ανασφάλειες που αναφέρεις (αν εμφανιστεί ο γιατρός, αν το νοσοκομείο απεργεί κ.οκ.) καλό θα ήταν να εμπιστευτείς το γιατρό σου και να καταλήξετε απο κοινού σε μια απόφαση. Και αυτό γιατί ο γιατρός και ο κάθε γιατρός μπορεί να βρεί χιλιάδες δικαιολογίες ιατρικές ώστε να σε πείσει οτι είναι η σωστή τακτική αυτή. Έτσι δε γίνεται και με τις καισαρικές? Πολλές απο αυτές γίνονται χωρίς ιδιαίτερη ανάγκη!

Μπήκα στο μαιευτήριο για πρόκληση στις 40 εβδομάδες + 2 μέρες. Ο γιατρός μου είχε πει από την αρχή ότι δεν θα με άφηνε να ξεπεράσω την ΠΗΤ μιας και αυξάνονται οι κίνδυνοι, συν ότι το παιδί ήταν μεγάλο. Δεν με πίεσε καθόλου πριν την ΠΗΤ αλλά μου το είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ήταν απόλυτος αν την ξεπερνούσα. Την ξεπέρασα και κλείσαμε το ραντεβού. Τελικά γέννησα με καισαρική :(. Οι πόνοι πάντως που είχα μέχρι να αποφασιστεί η καισαρική μιας και παρόλα τα φάρμακα δεν υπήρχε ανταπόκριση του τραχήλου για φυσιολογικό τοκετό ήταν απλά σαν πολύ δυνατοί πόνοι περιόδου αλλά με περιοδικότητα και όχι συνεχόμενοι. Οι πόνοι μετά την καισαρική ήταν πολύ πιο επώδυνοι

RSYNp2.png

Διαφημίσεις

ακομα και να ξεπεραστει η πητ,εφοσον το μωρο παρακολουθειται και ειναι καλα δεν ειναι αυτος λογος απο μονος του για προκληση.η πητ ειναι αυτο που λεει και η λεξη, προσδωκόμενη ημερομηνία τοκετου,δεν γινεται κατι τραγικο μετα απο αυτη την ημερομηνια.μια πρωτοτοκος μπορει να φτασει ακομα και τις 42 εβδομαδες χωρις κινδυνο για το μωρο,μετα τις 42 θεωρειται οτι υπαρχει παραταση τοκετου.σκεφτειτε επισης οτι οι εβδομαδες κυησης ειναι 40.και απο την στιγμη που μετρανε τις 40 εβδομαδες απο την 1η μερα της τελευταιας περιοδου (που δεν εχει γινει καν η συλληψη)θα επρεπε να αφηνουν την πητ να περασει.....

Kht7p2.png

3iVPp3.png

κ εμενα ακριβως το ιδιο μου συνεβη. πηγα στο νοσοκομειο κ για να μην τα πολυλογω μου προτεινε ή να περιμενω ή να μου κανει τεχνητους πονους. επειδη φοβομουν σε περιπτωση που δεν εφημερευει ο γιατρος μου οταν ειναι να γεννησω αν δεν ερθει(?) κ με ξεγεννησει αλλος το φοβομουν πολυ αυτο γιατι με τα δημοσια νοσοκομεια ακρη δεν βγαζεις ετσι κ αποφασισα προκληση στην 38η βδομαδα εφοσον το μωρο ειχε εμπεδωθει κ ειχα ηδη διαστολη 2 που δεν προχωρουσε. γεννησα πολυ γρηγορα αλλα πονεσα παρα πολυ! η επιλογη δικη σου!

Επισης να πω οτι αλλο η προκληση στην δευτερη γεννα που το σωμα (μητρα) θυμαται την διαδικασια και αλλο στις πρωτοτοκες.

Μπορείς, σε παρακαλώ, να το εξηγήσεις αυτό λίγο παραπάνω, για να καταλάβω τι εννοείς, γιατί κι εμένα το πρώτο μου μωρό γεννήθηκε με πρόκληση; (ευτυχώς, φυσιολογικά τουλάχιστον!)

Η διαδικασία δεν με ενθουσίασε και δεν θα ευχόμουν να γίνει το ίδιο και στο δεύτερο...

Εγώ το κοινό στοιχείο που βλέπω στα μηνύματα που αφορούν την πρόκληση φυσιολογικού τοκετού είναι ότι οι κοπέλες που το έκαναν δεν θα το πρότειναν ούτε θα ήθελαν να το επαναλάβουν. Επίσης, ότι τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε βάσιμος λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά έγινε είτε από πίεση του γιατρού, είτε από πιθανή "ιατρική" εξήγηση για επιπλοκή, είτε από άγχος της εγκύου μην και δεν την αναλάβει ο γιατρός της αν της τύχει κάτι μέσα στη μέση της νύχτας. Πάντως φαίνεται πως συνηθίζεται πλέον σαν πρακτική. Εγώ δεν ήξερα ότι γίνεται κατά κόρον και στα δημόσια νοσοκομεία. Οι φίλες που έχω βέβαια που γεννήσανε όλες Έλενα, Αλεξάνδρα και Αρεταίειο γεννήσανε όλες με καισαρική ( και ανεπαρκείς πολλές φορές εξηγήσεις της τελευταίας στιγμής).

Εγώ το κοινό στοιχείο που βλέπω στα μηνύματα που αφορούν την πρόκληση φυσιολογικού τοκετού είναι ότι οι κοπέλες που το έκαναν δεν θα το πρότειναν ούτε θα ήθελαν να το επαναλάβουν. Επίσης, ότι τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε βάσιμος λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά έγινε είτε από πίεση του γιατρού, είτε από πιθανή "ιατρική" εξήγηση για επιπλοκή, είτε από άγχος της εγκύου μην και δεν την αναλάβει ο γιατρός της αν της τύχει κάτι μέσα στη μέση της νύχτας. Πάντως φαίνεται πως συνηθίζεται πλέον σαν πρακτική. Εγώ δεν ήξερα ότι γίνεται κατά κόρον και στα δημόσια νοσοκομεία. Οι φίλες που έχω βέβαια που γεννήσανε όλες Έλενα, Αλεξάνδρα και Αρεταίειο γεννήσανε όλες με καισαρική ( και ανεπαρκείς πολλές φορές εξηγήσεις της τελευταίας στιγμής).

Έτσι είναι κοπέλα μου , η συννυφάδα μου γέννησε στο Παπαγεωργίου τον Ιούλιο , πήγε εκεί με σπασμένα νερά και τελικά το έφαγε το μαχαίρι , δεν έχουν μπέσα , άμα σου πουν "κυρία μου , το μωρό ζορίζεται και κινδυνεύει , επειδή θέλουν να τελειώνουν νωρίτερα , τι θα πεις εσύ , όοοχι γιατρέ μου , εγώ θα περιμένω?"....

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Διαφημίσεις

Έτσι είναι κοπέλα μου , η συννυφάδα μου γέννησε στο Παπαγεωργίου τον Ιούλιο , πήγε εκεί με σπασμένα νερά και τελικά το έφαγε το μαχαίρι , δεν έχουν μπέσα , άμα σου πουν "κυρία μου , το μωρό ζορίζεται και κινδυνεύει , επειδή θέλουν να τελειώνουν νωρίτερα , τι θα πεις εσύ , όοοχι γιατρέ μου , εγώ θα περιμένω?"....

συμφωνω απολυτα!!! τελικα πιστευω οτι η επιλογη σχεδον παντα ειναι του γιατρου και ποτε δικη μας γιατι παντα βρισκουν τροπους να σε τρομοκρατουν με την πορεια του τοκετου και την υγεια του μωρου με αποτελεσμα να γινεται τελικα το δικο τους.

φυσικα και καθε περιπτωση διαφερει. εγω επεμενα να περιμενω μεχρι τελους και οταν γεννηθηκε το μωρο ειχε κανει κακα οποτε δεν θελω να σκεφτομαι τι μπορουσε να συμβει αν περιμενα και αλλο! καποιες αλλες κοπελες που ξερω ο γιατρος τους τις αφησε και μια βδομαδα παραπανω και γεννησαν και ολα πηγαν καλα. οποτε ποτε δεν ξερεις!

VCkup3.png W6T5p3.png

κοριτσια συμφωνω και εγω ..η προκληση τοκετου σπανιως εχει σοβαρο λογο ειδικα οταν ειναι πριν την ΠΗΤ..και το 90% γεννανε τελικα με καισαρικη...εμενα 2 φιλες μου πηγαν να βαλουν πονους και καλα δεν τις πιανανε και τελικα καναν καισαρικη..

επισης ειναι λιγο στο χερι μας ...μπορεις να αρνηθεις την προκληση και να περιμενεις!..εμενα ηθελε να με βαλει με προκληση στις 37 επειδη ηταν λεει μεγαλο το κεφαλι και δεν θα χωρουσε...δεν δεχτηκα..το ρισκαρα και δικαιωθηκα ..γεννησα 2 βδομαδες μετα φυσιολογικα..

αλλιως δεν ξερω τι θα γινοταν.

Μπορείς, σε παρακαλώ, να το εξηγήσεις αυτό λίγο παραπάνω, για να καταλάβω τι εννοείς, γιατί κι εμένα το πρώτο μου μωρό γεννήθηκε με πρόκληση; (ευτυχώς, φυσιολογικά τουλάχιστον!)

Η διαδικασία δεν με ενθουσίασε και δεν θα ευχόμουν να γίνει το ίδιο και στο δεύτερο...

Η προκληση στην πρωτη εγκυμοσυνη εχει πολλες πιθανοτητες για καισαρικη ...αν ομως εχεις ηδη γεννησει μια φορα φυσιολογικα το σωμα συνεργαζεται πολυ πιο γρηγορα και η διαδικασια ειναι πολυ πιο γρηγορη συνηθως ( ασχετα αν κανεις προκληση ή οχι ...αν ρωτησεις θα δεις οτι οι πιο πολλες κοπελες τ δευτερο το γεννησαν πιο γρηγορα )

Εσυ για ποιο λογο εκανες προκληση την πρωτη φορα... και σε ποια εβδ?

Η προκληση στην πρωτη εγκυμοσυνη εχει πολλες πιθανοτητες για καισαρικη ...αν ομως εχεις ηδη γεννησει μια φορα φυσιολογικα το σωμα συνεργαζεται πολυ πιο γρηγορα και η διαδικασια ειναι πολυ πιο γρηγορη συνηθως ( ασχετα αν κανεις προκληση ή οχι ...αν ρωτησεις θα δεις οτι οι πιο πολλες κοπελες τ δευτερο το γεννησαν πιο γρηγορα )

Εσυ για ποιο λογο εκανες προκληση την πρωτη φορα... και σε ποια εβδ?

Ήμουν έτοιμη, θεωρούσε ο γιατρός, και θα έσπαγαν τα νερά μόνα τους, οπότε μπήκα στο νοσοκομείο. τελικά τα νερά μου τα έσπασε εκείνος και γέννησα μετά από 12 ώρες. Δεν ήξερα-δε ρώταγα;;!!!!! Τουλάχιστον γέννησα φυσιολογικά!

Ήμουν έτοιμη, θεωρούσε ο γιατρός, και θα έσπαγαν τα νερά μόνα τους, οπότε μπήκα στο νοσοκομείο. τελικά τα νερά μου τα έσπασε εκείνος και γέννησα μετά από 12 ώρες. Δεν ήξερα-δε ρώταγα;;!!!!! Τουλάχιστον γέννησα φυσιολογικά!

Και σε ποια εβδ σ εβαλε μεσα...

Παντως και 12 ωρες για πρωτοτοκη να ξερεις οτι ηταν μια χαρα ... το κακο ειναι οτι συνηθως δεν περιμενουν οχι 12 ωρες αλλα ακουω κατι παλαβα μετα απο 4-5 ωρες και τις βαζουν καισαρικη .

Τα νερα δεν ειναι απολυτο οτι σπανε μονα τους... εμενα μου τα εσπασαν στο νοσοκομειο χωρις να πονεσω και προχωρημενη διαστολη .

Κ γω με πρόκληση γέννησα φυσιολογικά το πρώτο μετά από 9 ώρες, στις 38 εβδ κ 4 μέρες. Ο λόγος : πολύ μεγάλη μυωπία, το μωρό φαινόταν 3600 βάρος 2 μέρες πριν γεννήσω, τελικά βγήκε 3420!

Διαστολή 1 για πολλές ώρες, τα νερά σπάσαν μόνα τους λίγο πριν την επισκληρίδιο που σηκώθηκα κ έκανα βόλτα με τον ορό. Αυτά!

gZufp3.png

1fKrp2.png