Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενδιαφερεται μονο για το "ταξιδι" και οχι για το μετα...

Recommended Posts

Περισυ καναμε μια ημερησια εκδρομη με το τρενο σε κοντινη πολη για το ζωολογικο κηπο. Ο μεγαλος μου ενθουσιασμενος που θα μπαιναμε στο τρνο, θα πηγηαιναμε στην εξοχη θα...

Μολις φτασαμε αρχισε να βαριεται και να γρινιαζει. Ειπαμε οκ ειναι αδιαθετος (ευτυχως αυτο ηταν ειναι πειραμα και δεν πηγαμε στην Disneyland)

Τωρα σημερα παλι τα ιδια με το σινεμα... Ενθουσιασμενος που θα πηγαιναμε! Ρωταγε το μικρο να πει που θα παμε και που ειμαστε μεχρι που αρχισε το εργο... Μολις ξεκινησε ηθελε να παμε να φυγουμε.. Και ο μπαμπας μας που εχει την ιδια ηλικια με τον γιο του αρχισε να γκριναζει και αυτος οποτε φυγαμε 20 λεπτα πριν τελειωσει το εργο..

Ειναι κατι που θα επρεπε να κοιταξουμε? Δεν του αρεσε απλα το εργο? Παντως ειχαμε τοση γκρινια στην επιστροφη μεταξυ πατερα και γιου που θα το σκεφτω να θα ξαναπαμε καπου..

Διαφημίσεις

Μα αυτο δεν επιθυμουμε ολοι για τον εαυτο μας? Να καταφερουμε στη ζωη μας να απολαμβανουμε το "ταξιδι"? Και ο γιος σου το εχει ηδη καταφερει απο αυτην την ηλικια!!!:):)

Παντως, για να σοβαρευτω, αναφερεις ενα περιστατικο περσινο και ενα περιστατικο πιο προσφατο.Αναμεσα στο τοτε και στο τωρα προφανως εχετε παει και σε πολλα αλλα μερη, που επιθυμουσε και ανταποκριθηκε αναλογα (δε νομιζω ενα χρονο να μεινατε σπιτι!). Αρα μεσα σε τοσο διαστημα δικαιουται να αλλαξει διαθεση 2 φορες (και πολυ περισσοτερες απο 2) και να χαλασει τη εξοδο σας. Γνωμη μου ειναι πως:

1) ισως οι προσδοκιες του ηταν απλα διαφορετικες και απογοητευτηκε.Ενδεχομενως μια συζητηση μαζι του του τυπου "τι δεν σου αρεσε? τι περιμενες οτι θα βλεπαμε εκει? τα περιμενες διαφορετικα τα πραγματα?" να ξεκαθαριζε λιγο το τοπιο και να εκδηλωνε και το παιδι τους λογους της δυσαρεσκειας του.

2) ισως τις εξοδους να τις συνδεει με κατι ελκυστικο (πχ ενα γλυκισμα ή ενα σαντουιτς που του αγοραζετε σε καθε εξοδο).Ετσι θελει να βγειτε, μονο και μονο γι΄αυτο και μετα βαριεται.

3) μπορει απλα να ειναι ενα ανησυχο και ανικανοποιητο πνευμα (αυτο φανταζομαι πως θα το ειχατε ηδη καταλαβει απο πολλα πραγματα,οπως πχ μπορει να βαριεται ευκολα τα παιχνιδια, με τα οποια καταπιανεται).Σ΄αυτην την περιπτωση απλα θα προσπαθησεις καπως να αναπτυξεις την καρτερικοτητα του και να μαθει να χαιρεται με λιγα και απλα πραγματα (ειναι κανεις απο τους δυο σας, εσυ ή ο αντρας σου ετσι?) κυριως μεσα απο το παραδειγμα του ιδιου σας του εαυτου.

Ο,τι και να συμβουλεψει κανεις το παιδι του, αν ακουει τους γονεις του ολη μερα να παραπονιουνται και να μιρμιριαζουν στη ζωη τους, καπως ετσι θα προτιμησει και το ιδιο να συμπεριφερεται....;)

Βλέπω ότι είναι μόλις 4 ετών :-) Ποιο τετράχρονο κάθεται στο σίνεμα; Κουράζονται μωρέ τα μικρούλια! Όμως,μπορεί να είναι θέμα προσωπικότητας. Το αγοράκι σου μπορεί να έχει ανήσυχο πνεύμα ή να βαριέται εύκολα. Γιατι δεν ψάχνεις κάποια δραστηριότητα με πολύ κίνηση; Πχ. να πάτε μια βόλτα στο δάσος/πάρκο και να μαζέψετε φύλα δέντρων για φυτολόγιο.Είναι μια διαδικασία με πολύ ψάξιμο,που θα λειτουργεί συνεχώς ο κριτική του ικανότητα και με πολύ ενδιαφέρον αφού θα έχει στόχο να φτιάξει κάτι όμορφο :wink:

[/url]

γυρω στα 3,5 ειπαμε σαββατο βραδυ (8:00) να βαλουμε ταινια παιδικη στο dvd, να παραγγειλουμε πιτσα και να καθισουμε ολοι μαζι. ο ενθουσιασμος του τεραστιος. ρωτουσε απο το μεσημερι ποτε και ποτε. meta, ανυπομονουσε να ερθει η πιτσα και τετοια.

οταν καθισαμε συνεχως μας μιλουσε και μας αγκαλιαζε, δεν εβλεπε τιποτα απο την "ταινια". οταν ηρθε η πιτσα ουρλιαξε απο χαρα, εφαγε ενα κομματι (ενω συνηθως τρωει περισσοτερο) και τερμα.

το περιεγραφε την αλλη μερα με ενθουσιασμο και ρωταει ποτε θα το ξανακανουμε.

στο σινεμα ενθουσιαζεται περισσοτερο με το ποπ κορν παρα με την ταινια.

στις εκδρομες περισσοτερο χαιρεται με την οργανωση πριν (ειδικα αν ειναι και με φιλους) παρα με την διαδρομη και την δραστηριοτητα.

η προσμονη ειναι το θεμα.

τωρα το λεω πολυ ανετα και cool αλλά οταν συμβαινει κι εγω αναρωτιεμαι.

γυρω στα 3,5 ειπαμε σαββατο βραδυ (8:00) να βαλουμε ταινια παιδικη στο dvd, να παραγγειλουμε πιτσα και να καθισουμε ολοι μαζι. ο ενθουσιασμος του τεραστιος. ρωτουσε απο το μεσημερι ποτε και ποτε. meta, ανυπομονουσε να ερθει η πιτσα και τετοια.

οταν καθισαμε συνεχως μας μιλουσε και μας αγκαλιαζε, δεν εβλεπε τιποτα απο την "ταινια". οταν ηρθε η πιτσα ουρλιαξε απο χαρα, εφαγε ενα κομματι (ενω συνηθως τρωει περισσοτερο) και τερμα.

το περιεγραφε την αλλη μερα με ενθουσιασμο και ρωταει ποτε θα το ξανακανουμε.

στο σινεμα ενθουσιαζεται περισσοτερο με το ποπ κορν παρα με την ταινια.

στις εκδρομες περισσοτερο χαιρεται με την οργανωση πριν (ειδικα αν ειναι και με φιλους) παρα με την διαδρομη και την δραστηριοτητα.

η προσμονη ειναι το θεμα.

τωρα το λεω πολυ ανετα και cool αλλά οταν συμβαινει κι εγω αναρωτιεμαι.

Μερικές φορές, φαίνεται πραγματικά δυσκολο να βλεπεις τα πραγματα με τα μάτια των παιδιών...

Χαίρονται με αυτά που εμεις θεωρουμε ασήμαντα, ενω αντίθετα για τα "σημαντικά", κάποιες φορες δεν δειχνουν το απαιτούμενο ενδιαφερον...

Διαφημίσεις

Στον κόσμο των παιδιών περισσότερο αρέσει η ιδέα και τρελλαίνονται με αυτή παρά η πράξη τελικά....αυτό διαπίστωσα και εγώ με την μικρή μου που είναι 5 οπότε κάνουμε τα εντελώς απαραίτητα να παίρνει κάποια ερεθίσματα και από κει και πέρα μεγαλώνοντας θα τους ενδιαφέρει περισσότερο αυτό που κάνουν, θα το κατανοούν , θα το βιώνουνμε άλλα ερεθίσματα......

Ένα παράδειγμα η μικρή μου έχει τρέλα με τα playmobil. To να της αγοράζω συνέχεια είναι δύσκολο γιατί είναι και πανάκριβα...οπότε της δίνω το 20σέλιδο διαφημήστικό τους και έχω βρει την υγειά μου, χαζεύει με τις εικόνες και κάνει όνειρα ότι τώρα θα αγοράσουμε αυτό, τα χριστούγεννα αυτό...οκ της λέω εγώ έτσι θα το κάνουμε....μετά το ξεχνάει τελείως.:mrgreen:.....

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Βασικα μου εκανε εντυπωση η μεγαλη αλλαγη στην διαθεση του και μαλιστα σε δραστηριοτητες που ηθελε και ο ιδιος να παμε και φυσικα εχουν μια συγκεκριμενη διαρκεια. Δεν θα μου εκανε εντυπωση πχ αν βαριοταν σε μια επισκεψη και ηθελε να φυγουμε..

Σε θεματικο παρκο/ ζωολογικο κηπο δεν εχουμε ξαναπαει απ οπερισυ γιαυτο ακριβως τον λογο. Δεν θα μπορουμε να φυγουμε αμεσως μολις βαρεθει αν ειμαστε μακρυα απο το σπιτι και εχουμε πληρωσει και εισοδο. Σινεμα ειχε ξαναπαει και παλι ψιλοβαρεθηκε αλλα με τον εναν ή με τον αλλο τροπο αντεξε μεχρι το τελος. Βεβαια ηταν πιο "αγοριστικες" ταινιες και η αληθια ειναι οτι δεν καταλαβαινει ακολη γαλλικα για να παρακολουθησει τοση ωρα...

Περισυ καναμε μια ημερησια εκδρομη με το τρενο σε κοντινη πολη για το ζωολογικο κηπο. Ο μεγαλος μου ενθουσιασμενος που θα μπαιναμε στο τρνο, θα πηγηαιναμε στην εξοχη θα...

Μολις φτασαμε αρχισε να βαριεται και να γρινιαζει. Ειπαμε οκ ειναι αδιαθετος (ευτυχως αυτο ηταν ειναι πειραμα και δεν πηγαμε στην Disneyland)

Τωρα σημερα παλι τα ιδια με το σινεμα... Ενθουσιασμενος που θα πηγαιναμε! Ρωταγε το μικρο να πει που θα παμε και που ειμαστε μεχρι που αρχισε το εργο... Μολις ξεκινησε ηθελε να παμε να φυγουμε.. Και ο μπαμπας μας που εχει την ιδια ηλικια με τον γιο του αρχισε να γκριναζει και αυτος οποτε φυγαμε 20 λεπτα πριν τελειωσει το εργο..

Ειναι κατι που θα επρεπε να κοιταξουμε? Δεν του αρεσε απλα το εργο? Παντως ειχαμε τοση γκρινια στην επιστροφη μεταξυ πατερα και γιου που θα το σκεφτω να θα ξαναπαμε καπου..

εγω θα σου ελεγα την επομενη φορα να ρωτησεις το παιδι τι θελει να κανει ακριβως!!!και τι εννοω με αυτο...πολλες φορες εμεις οι γονεις κανουμε στα παιδια μας αυτα που εμεις θελουμε χωρις να τα ρωταμε και βαζοντας τα αθελα μας βεβαια να κανουν πραγματα που ισως δεν τα ενθουσιαζουν παρα πολυ.για παραδειγμα τα στελνουμε κολυμβητηριο που οταν πηγαινουν φαινονται χαρουμενα αλλα δεν τα βλεπεις να τρελαινονται κιολας!!!γι αυτο εγω θα προτεινα την επομενη φορα πριν ξεκινησετε να κανετε κατι να ρωτησετε πρωτα το παιδι τι ακριβως θελει να κανει και που θελει να παει...ετσι ισως δεις τα αποτελεσματα που θελεις!!!!!!!!

εγω θα σου ελεγα την επομενη φορα να ρωτησεις το παιδι τι θελει να κανει ακριβως!!!και τι εννοω με αυτο...πολλες φορες εμεις οι γονεις κανουμε στα παιδια μας αυτα που εμεις θελουμε χωρις να τα ρωταμε και βαζοντας τα αθελα μας βεβαια να κανουν πραγματα που ισως δεν τα ενθουσιαζουν παρα πολυ.για παραδειγμα τα στελνουμε κολυμβητηριο που οταν πηγαινουν φαινονται χαρουμενα αλλα δεν τα βλεπεις να τρελαινονται κιολας!!!γι αυτο εγω θα προτεινα την επομενη φορα πριν ξεκινησετε να κανετε κατι να ρωτησετε πρωτα το παιδι τι ακριβως θελει να κανει και που θελει να παει...ετσι ισως δεις τα αποτελεσματα που θελεις!!!!!!!!

Ειμαστε στη φαση του "Εμ... Τιποτα?" Παντως σινεμα δεν τον πηγα με το ζορι.. Δηλαδη δεν δυσανασχετισε καθολου με την ιδεα και προσπαθουσε να περασει τον ενθουσιασμο του και στον μικρο (ο οποιος θα αντεχε να τελειωσει το εργο απο οτι ειδα)

ετσι ειναι και ο γιος μου!

Διαφημίσεις