Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Και τώρα που χρονίσαμε?

Recommended Posts

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.

Η μικρή χρόνισε πριν 2 εβδομάδες. Πώς πορευόμαστε με τον θηλασμό? Και εξηγώ. Πάντα εγώ της πρόσφερα στήθος. Είναι λίγες οι φορές που έχει κλάψει για γάλα (κυρίως όταν νυστάζει) Θηλάζει το πρωί που ξυπνάει και πάντα της δίνω πριν από κάθε γεύμα στερεάς, για να κοιμηθεί και 2-5 φορές τη νύχτα(κοιμόμαστε μαζί). Αυτό το συνεχίζω και μετά το έτος? Δηλαδή πριν τη στερεά? Επίσης από 10 μηνών έχει κόψει τα αλεσμένα αλλά τώρα τελευταία έχει κόψει τα λαχανικά. Μόνο κρέας και πατάτες!!!!!Και ψωμί πολυυυυυ ψωμί σε σημείο που το κρύβουμε όταν τρώμε. Φοβάμαι ότι δεν παίρνει από τις στερεές όλα αυτά που χρειάζεται

Το άλλο που με προβληματίζει είναι ότι όταν είμαστε έξω δεν συγκεντρώνεται να θηλάσει και στο σπίτι την πάω σε άλλο δωμάτιο με ησυχία για να μην αποσπάτε η προσοχή της!!!!!(νεογέννητο δεν είχαμε τέτοια απομόνωση)Όπως τα υπολογίζω βγαίνουν πάνω από 7-8 θηλασμοί αλλά δεν έχουν όλοι επιτυχία ή διάρκεια.

Αν το αφήσω στη δική της ζήτηση θα μειωθούν σίγουρα γιατί ξεχνιέται. Να συνεχίσω έτσι ή μετά το χρόνο δίνω βάση στις στερεές και προσφέρω μετά αν θέλει?(και φυσικά όποτε ζητήσει)

RD3Up3.png

Διαφημίσεις

θηλαζω ακομα 5 φορες τη μερα

οσο για το οτι εχει κοψει τα λαχανικα και τρωει μονο κρεας και πατατες και ψωμι φαση ειναι θα περασει

αρκει φυσικα να της δινει να δοκιμαζει και τα λαχανικα οποτε τα εχεις στο τραπεζι και να μην της ξεχωρομαγειρευεις επειδη δεν τρωει τωρα τα λαχανικα

εμενα η μικρη ετρωγε καθολου το κρεας ουτε και τωρα το λατρευει αλλα δεν το αποριπτει πια

Εγω παντως το θεωρω περιττο να βαζεις το παιδι να θηλαζει πριν απο καθε γευμα στερεων...ποτε δεν καταλαβα ι νοημα εχει κατι τετοιο.Εγω το δινω παντα πρωτα τα στερεα και αν δε φαει τοτε μπορει να του δωσω και γαλα.Το απογευμα σχεδον το εχομε κοψει.Θηλαζει οποτε ειναι να κοιμηθει...τη νυχτα μου ξυπναεικι εμεαν αρκετα και θλαζει και καμια φορα να πχ πειναει πολυ και δεν του εχω ετοιμο το φαγητο του δινω λιγο γαλα για να μην εκνευριστει.

Νομίζω ότι δε χρειάζεται να θηλάζεις πριν τις στερεές. Μπορείς αν θέλεις να προσφέρεις μετά το γεύμα των στερεών και αν πιει καλώς. Ούτως ή άλλως σιγά σιγά η έμφαση πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει στις στερεές. (δε λέω να το πιέσεις το παιδί, ξέρεις σιγά σιγά να τη δίνεις ευκαιρίες να δοκιμάσει καινούρια πράγματα ή τα παλιά με καινούριο τρόπο)

Αυτό που λες ότι αποσπάται η προσοχή του είναι τελείως κλασικό σε αυτή την ηλικία. Μπορείς να απομονώνεσαι, να φοράς κάποιο εντυπωσιακό κολιέ ή φουλάρι, να της δίνεις ένα παιχνιδάκι στο χεράκι της κλπ.

Ίσως το καλύτερο είναι το βλέποντας και κάνοντας. Άστο λίγο και επάνω της να δεις πώς θα πάει. Επίσης έχω την εντύπωση ότι πια και η σύσταση του γάλακτος είναι τέτοια και η ικανότητα του μωρού να θηλάσει πιο αποτελεσματική που δε χρειάζεται να κάθεται απαραίτητα πολλή ώρα στο στήθος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Αν αποσπαται η προσοχη του και δε θελει να θηλασει γιατι πρεπει σωνει και ντε να το αναγκασεις να θηλασει και να απομονωνεσαι?Αν δε θελει να θηλασει...δε θηλαζει...τουλαχιστον εγω με το ζορι δεν τον βαζω να θηλασει.Εμενα αποσπαται αν ειναι αλλος μεσα στο σπιτι...γυρναει ολη την ωρα να δει τι κανει...αλλα δε με απασχαλει.

Το παιδι απο μονο του δε σου δειχνει ποτε θελει να θηλασει?Εγω τον ρωταω "Γαλα θελεις?"...αν θελει καβαλαει πανω μου και κανει σα τρελλο.Αν παλι δε συγκινηθει...δε του δινω.

Μερικά παιδάκια δεν ζητάνε να θηλάσουν παρόλο που το χρειάζονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό η μαμά να τους προσφέρει, για να μην οδηγηθούν σε αποθηλασμό ενώ το έχουν ανάγκη.

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αυτό με τα λαχανικά ελπίζω να είναι φάση τι να πω. Βέβαια πάντα της προσφέρω και εκείνη αδιαφορεί.

Όσο για τον θηλασμό πάντα εγώ της πρόσφερα την προλάβαινα δηλαδή πριν κλάψει. Πριν της στερεές της έδινα γιατί συνήθως δεν ήθελε μετά . Τώρα αν δω ότι δεν φάει καλά της δίνω και μετά. Για να καταλάβω αν θέλει όταν δεν νυστάζει και δεν είναι ανήσυχη της το δείχνω την ρωτάω αν θέλει γάλα και αναλόγως ή έρχεται με το στόμα ανοιχτό ή γελάει και αδιαφορεί.

Όταν είμαστε όμως έξω ενώ θέλει δεν συγκεντρώνεται όποτε κάνουμε 100 ώρες και εγώ κάθομαι με το βυζί έξω όποτε μαζεύομαι και περιμένω να πάμε στο αμάξι.

Μήπως παρα αγχώνομαι? Μήπως να κάνω αυτό που είπε η miriki. Να την αφήσω μόνη της? Πόσες ώρες μπορούμε να περάσουμε χωρίς θηλασμό σ αυτή την ηλικία?

Απλά φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος εξαιτίας της μη συγκέντρωσης της μικρής και έχουμε πρόβλημα παραγωγής.

Βλακείες λέω?

RD3Up3.png

Μερικά παιδάκια δεν ζητάνε να θηλάσουν παρόλο που το χρειάζονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό η μαμά να τους προσφέρει, για να μην οδηγηθούν σε αποθηλασμό ενώ το έχουν ανάγκη.

Τώρα είδα το μήνυμα σου aglaia. όποτε πώς πορεύομαι τώρα? Δεδομένου ότι η μικρή είναι από αυτά τα παιδάκια. Αν της δώσω μετά το φαί δεν θα θηλάσει. Όποτε να συνεχίσω να δίνω πριν?

Μου λένε ότι γι αυτό δεν τρώει πολύ φαγητό και να μην την θηλάζω τόσο συχνά και πριν το φαι

RD3Up3.png

Κι εμείς τα ίδια dearcatherine!

Eκτός σπιτιού δύσκολο να θηλάσει ακόμα κι αν πεινάει. Δεν αφήνει το παιχνίδι και τα άλλα παιδάκια. Και στο σπίτι πάλι δε θέλει ν'αφήσει το παιχνίδι κι όταν προσφέρω μερικές φορές κλαίει λες και χτύπησε. Εγώ πάντως δεν πτοούμαι και της προσφέρω. Αυτό δε σημαίνει ότι την πιέζω. Αν δεν πρόσφερα θα θήλαζε μόνο 3 φορές το 24ωρο! Επειδή όμως θέλω να φτάσουμε τα 2 χρόνια, επιμένω κι έτσι θηλάζω 5-6 φορές.

Όσον αφορά το φαγητό, δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Εδώ είναι που δε μπορείς να πιέσεις με τίποτα. Απλά προσφέρεις αυτά που θες. Κι εμένα τρώει λίγο. Αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι το στυλ της. Τώρα τελευταία αηδιάζει με το αβγό και δεν της αρέσει η βραστή πατάτα. Τον Αύγουστο δεν της άρεσε ξαφνικά η μπανάνα και το κατσικίσιο γιαούρτι. Ευτυχώς το ξεπέρασε τώρα. Περνούν φάσεις τα μωρά και δεν βρίσκεις άκρη.

Για το συνδυασμό στερεών με το θηλασμό εγώ κάνω ό,τι και πριν το χρόνο. Γιατί πρέπει ν'αλλάξεις κάτι που είναι επιτυχημένο στο δικό σου μωρό; Εγώ προσωπικά θηλάζω 1 ώρα πριν το φαγητό και ξαναπροσφέρω μισή ώρα μετά τις στερεές. Το τάισμά μας βέβαια διαρκεί καμιά ώρα αφού παίζουμε και τρώμε συγχρόνως.

Μου λένε ότι γι αυτό δεν τρώει πολύ φαγητό και να μην την θηλάζω τόσο συχνά και πριν το φαι.

Αυτό μου το λένε κι εμένα και καθόλου δεν ισχύει. Αν δε θηλάσω πριν η μικρή εκνευρίζεται και μπορεί να μη φάει πάνω από 2 κουταλιές. Αν θηλάσω μπορεί να φάει κι 150μλ. Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από τρίτους.

w94ip2.png

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστώ γαρυφαλλάκι

τουλάχιστον δεν είμαι μόνη. Παρεμπιπτόντως χρόνια σας πολλά!!!

Όπως τα λες. Και εγώ θέλω να φτάσουμε όσο πάει γι αυτό και προσφέρομαι συνέχεια. Και η δικιά μου έτσι κάνει λες και την βαράω αλλά όταν δει το στήθος το παίρνει με ευχαρίστηση. Αλλά μέχρι να το δει....

Και εγώ προσφέρω μια ώρα πριν το φαΐ και λίγο μετά γιατί και μένα δεν θα φάει αν είναι πολύ πεινασμένη. Και εμείς μια ώρα και βάλε αφού νοιώθω ότι όλη τη μέρα ταΐζω γάλα στερεά γάλα κοκ Βέβαια τα 150 δεν τα φτάσαμε ποτέ και τώρα που τρώει κανονικά δεν ξέρω πόσο τρώει. Βέβαια και με το γάλα πότε δεν ήξερα οπότε δεν με αγχώνει η ποσότητα. Απλά δεν ξέρω μήπως αλλάζει το μοτίβο μετά τον χρόνο γι αυτό ρωτάω.

Δεν επηρεάζομαι από τους άλλους έχω ακούσει και ξέρω ότι θα ακούσω κι αλλά όσο μεγαλώνει το παιδί

Έξω όταν είστε τι κάνεις? Εγώ φοβάμαι μην μειωθεί η παραγωγή γιατί υπάρχουν μέρες που είμαστε πολλές ώρες εκτός σπιτιού και οι θηλασμοί είναι λίγοι και μικροί γιατί έχει το νου της να παίξει. Βέβαια το βράδυ την βγάζουμε αγκαλιά αλλά αυτό το πιπίλισμα ώρες ώρες μου τη δίνει στα νεύρα...

RD3Up3.png

Και εγώ προσφέρω μια ώρα πριν το φαΐ και λίγο μετά γιατί και μένα δεν θα φάει αν είναι πολύ πεινασμένη.

Εγώ φοβάμαι μην μειωθεί η παραγωγή γιατί υπάρχουν μέρες που είμαστε πολλές ώρες εκτός σπιτιού και οι θηλασμοί είναι λίγοι και μικροί γιατί έχει το νου της να παίξει.

H τακτική που ακολουθείς είναι πολύ καλή για το παιδί. Για τις μέρες που είστε έξω και το παιδί δεν ενδιαφέρεται, μην αγχώνεσαι, ο θηλασμός επηρεάζεται πολύ λίγο.

H τακτική που ακολουθείς είναι πολύ καλή για το παιδί. Για τις μέρες που είστε έξω και το παιδί δεν ενδιαφέρεται, μην αγχώνεσαι, ο θηλασμός επηρεάζεται πολύ λίγο.

Σ ευχαριστώ που μου απάντησες. Χαλάρωσα λίγο. Απλά δεν βρίσκω πολλά για τον θηλασμό πέραν του χρόνου και γύρω μου υπάρχει άγνοια όποτε το ψάχνω μόνη μου.

Δεν θέλω να της στερώ τις στερεές λόγω θηλασμού αλλά και απ την άλλη μέρες που δεν τρώει τίποτα χαίρομαι τόσο πολύ που υπάρχει ο θηλασμός (και όχι μόνο τότε)

Φαντάζομαι ότι θα το ρυθμίσει μόνη της όταν υπάρχουν μέρες αδιαφορίας. Απλά δεν θέλω να χάσω τον έλεγχο και να μην την καλύπτω...

Και κάτι άλλο σ αυτήν την ηλικία πόσα γεύματα στερεάς πρέπει να κάνουμε?Έχω ένα πίνακα που λέει από 12-24 μηνών 3 γεύματα +2 σνακ και θηλασμός όσο θέλει που χρόνος για όλα αυτά?????και πόσο να φάει το παιδί?Το δικό μου με το ζόρι να κάνει 3 γεύματα.

RD3Up3.png

Δυστυχώς τώρα που άρχισα δουλειά, δεν προλαβαίνουμε βόλτες , μόνο τα Σ/Κ. Πριν όταν ήμασταν έξω κι έβλεπα ότι περνούσε καλά με το παιχνίδι απλά δεν προσέφερα γιατί έκανε λες και τη μάλωνα.

Οι 5-6 θηλασμοί που γράφω πιο πάνω είναι τις μέρες που λείπω στη δουλειά και δυστυχώς δε μπορώ να θηλάσω μετά τα φρούτα και πριν το μεσημεριανό. Παρόλο που πρέπει να πεινάει δεν τρώει πολύ όπως λέει η γιαγιά. Τα Σ/Κ προσφέρω πριν και μετά το φαγητό και φτάνουμε τους 8 θηλασμούς. Πιστεύω ότι είναι οκ.

w94ip2.png

Εγώ ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να της προσφέρω συχνά γιατί δεν δουλεύω. Αν έλειπα τόσες ώρες θα μειώναμε πολύ τους θηλασμούς και θα αγχωνόμουν περισσότερο.

Και εγώ όταν είμαστε έξω περιμένω εκείνη να ζητήσει ή να την δω πολύ ανήσυχη γιατί αλλιώς κλαίει απαρηγόρητα όπως λες και συνήθως ζητάει επειδή κουράστηκε και νυστάζει (άσχετα αν δεν καταφέρνει ποτέ να κοιμηθεί έξω)

Δεν έχω μετρήσει πόσους θηλασμούς κάνουμε πρέπει κάποια στιγμή να το κάνω. Σίγουρα πάνω από 5-6 και αν βάλω κάτι ζόρικες νύχτες περνάμε τα 8.

Αφού πεινάει γιατί δεν τρώει?αυτό το έχω απορία και εγώ γιατί το κάνουν αυτό τα μωρά?

RD3Up3.png

Διαφημίσεις