Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμος και ξενο γαλα.

Recommended Posts

Γεια σας, ειμαι νεο μελος στην κοινοτητα σας και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Εχω μια μπεμπα 3 μηνων. Την θηλαζα αποκλειστικα. Τον τελευταιο εναμισι μηνα σταματησε να κανει κακα καθημερινα και εκανε ανα 7-10 μερες. Οταν την πηγα στις αρχες του μηνα στην παιδιατρο για τον μηνιαιο ελεγχο ειδαμε οτι πηρε μονο 300γρ. βαρος και ενω ειχε να κανει κακα 10 μερες. Μου προτεινε να της δωσω για μια εβδομαδα 3 φορες την ημερα ξενο γαλα, να της βαλω και υποθετο για να κανει κακα και να ξαναπαω μετα να την μετρησει οπως και εκανα.Εν τω μεταξυ μετα απο 2 ημερες που της εβαλα υποθετο εκανε απο μονη της κακα και μετα απο αλλες 2 ημερες( σημερα δηλαδη) μου ξανα εκανε απο μονη της. Να τονισω οτι αυτα εγιναν την εβδομαδα αυτη που μας περασε που της εδινα ξενο γαλα..δεν ξερω αν αυτο την βοηθησε.

Σημερα λοιπον που περασε η εβδομαδα του ξενου γαλατος και πηγα να την μετρησει ειχε παρει 280γρ και μου ειπε η παιδιατρος οτι πρεπει να συνεχισω να της δινω ξενο γαλα και 4 φορες την ημερα αν μπορω γιατι δεν την καλυπτει το γαλα μου.

Οι αποριες μου λοιπον ειναι: Γινεται να μειωθει ή να μην καλυπτει το γαλα μου απο τον εναν μηνα στον αλλον την μικρη?

Αν συνεχισω να της δινω ξενο γαλα θα μειωθει το δικο μου?

Παρακατω παραθετω το ιστορικο της μπεμπας για καλυτερη κατανοηση.

Γεννηθηκε 1/07/2011 40 εβδομαδων, 3.740γρ. με καισαρικη τομη. ειναι κοριτσι. η αναισθησια ηταν επισκληριδιος, οχι ομως ολικη.

Εμφανισε ικτερο. Το βιβλιαριο γραφει 7,9 και στην εξοδο 6,3.

16/07/2011 3.990γρ

01/08/2011 4.620γρ

01/09/2011 5.300γρ

03/10/2011 5.600γρ

Τρωει ανα 2 ωρες περιπου και παντα καθεται γυρω στο 7λεπτο στο στηθος.

Αυτη την εβδομαδα που της εδινα ξενο γαλα επινε 120ml 3 φορες την μερα. 360ml την ημερα.

Πανα της αλλαζω περιπου καθε 2 ωρες, καμμια φορα και λιγοτερο και ειναι σχεδον παντα γεματη με ουρα. Κενωσεις οπως προανεφερα τον τελευταιο 1μισι μηνα εκανε ανα 10 ημερες εκτος των τελευταιων που μου εκανα 2 φορες μεσα σε 4 μερες.

Να τονισω οτι η μπεμπα γενικως ειναι πολυ υπερκινητικη και δεν κοιμαται πολυ. Κατα την διαρκεια της ημερας κοιμαται το πολυ 3 ωρες. Το βραδυ κοιμαται γυρω στις 8 ωρες ξυπνωντας ανα 2ωρο για φαγητο.

Συγνωμη αν σας κουρασα,απλα διαβασα οτι καλο ειναι να γραψω αυτες τις πληροφοριες για καλυτερη κατανοηση. Ελπιζω σε μια απαντηση σας. :)

Διαφημίσεις

Γεια σας, ειμαι νεο μελος στην κοινοτητα σας και θα ηθελα την βοηθεια σας.

Εχω μια μπεμπα 3 μηνων. Την θηλαζα αποκλειστικα. Τον τελευταιο εναμισι μηνα σταματησε να κανει κακα καθημερινα και εκανε ανα 7-10 μερες. Οταν την πηγα στις αρχες του μηνα στην παιδιατρο για τον μηνιαιο ελεγχο ειδαμε οτι πηρε μονο 300γρ. βαρος και ενω ειχε να κανει κακα 10 μερες. Μου προτεινε να της δωσω για μια εβδομαδα 3 φορες την ημερα ξενο γαλα, να της βαλω και υποθετο για να κανει κακα και να ξαναπαω μετα να την μετρησει οπως και εκανα.Εν τω μεταξυ μετα απο 2 ημερες που της εβαλα υποθετο εκανε απο μονη της κακα και μετα απο αλλες 2 ημερες( σημερα δηλαδη) μου ξανα εκανε απο μονη της. Να τονισω οτι αυτα εγιναν την εβδομαδα αυτη που μας περασε που της εδινα ξενο γαλα..δεν ξερω αν αυτο την βοηθησε.

Σημερα λοιπον που περασε η εβδομαδα του ξενου γαλατος και πηγα να την μετρησει ειχε παρει 280γρ και μου ειπε η παιδιατρος οτι πρεπει να συνεχισω να της δινω ξενο γαλα και 4 φορες την ημερα αν μπορω γιατι δεν την καλυπτει το γαλα μου.

Οι αποριες μου λοιπον ειναι: Γινεται να μειωθει ή να μην καλυπτει το γαλα μου απο τον εναν μηνα στον αλλον την μικρη?

Αν συνεχισω να της δινω ξενο γαλα θα μειωθει το δικο μου?

Παρακατω παραθετω το ιστορικο της μπεμπας για καλυτερη κατανοηση.

Γεννηθηκε 1/07/2011 40 εβδομαδων, 3.740γρ. με καισαρικη τομη. ειναι κοριτσι. η αναισθησια ηταν επισκληριδιος, οχι ομως ολικη.

Εμφανισε ικτερο. Το βιβλιαριο γραφει 7,9 και στην εξοδο 6,3.

16/07/2011 3.990γρ

01/08/2011 4.620γρ

01/09/2011 5.300γρ

03/10/2011 5.600γρ

Τρωει ανα 2 ωρες περιπου και παντα καθεται γυρω στο 7λεπτο στο στηθος.

Αυτη την εβδομαδα που της εδινα ξενο γαλα επινε 120ml 3 φορες την μερα. 360ml την ημερα.

Πανα της αλλαζω περιπου καθε 2 ωρες, καμμια φορα και λιγοτερο και ειναι σχεδον παντα γεματη με ουρα. Κενωσεις οπως προανεφερα τον τελευταιο 1μισι μηνα εκανε ανα 10 ημερες εκτος των τελευταιων που μου εκανα 2 φορες μεσα σε 4 μερες.

Να τονισω οτι η μπεμπα γενικως ειναι πολυ υπερκινητικη και δεν κοιμαται πολυ. Κατα την διαρκεια της ημερας κοιμαται το πολυ 3 ωρες. Το βραδυ κοιμαται γυρω στις 8 ωρες ξυπνωντας ανα 2ωρο για φαγητο.

Συγνωμη αν σας κουρασα,απλα διαβασα οτι καλο ειναι να γραψω αυτες τις πληροφοριες για καλυτερη κατανοηση. Ελπιζω σε μια απαντηση σας. :)

Καλησπέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου!

Και εγώ θηλάζω αποκλειστικά εδώ και 4,5 μήνες. Περάσαμε και εμείς φάσεις που δεν έκανε κακά για 5 μέρες, αλλά η λύση στο θέμα της δυσκοιλιότητας σίγουρα δεν είναι να δώσεις ξένο γάλα! :?

Και τα μωράκια που θηλάζουν κάποτε δεν κάνουν συχνά κακά αλλα αυτά που τρέφονται με φόρμουλα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα δυσκοιλιότητας συνήθως. Τώρα για το γέγονός πως δεν έβαζε βάρος δεν ξέρω για να σου απαντήσω. Όμως δίνοντας ξένο γάλα το δικό σου θα μειωθεί και θα οδηγηθείς σε αποθηλασμό. Σίγουρα με 4 γεύματα ξένου γάλακτος πότε θα θηλάζεις?

Αν θέλεις να συνεχίσεις να θηλάζεις ίσως θα έπρεπε να συμβουλευτείς και κάποιο άλλο παιδίατρο.

You can buy your children everything in the world, but nothing will compare to the memories you make with them...

G0Xpp3.pngj0Hcp3.png

Σε ευχαριστω natasa, να σου ζησει και το δικο σου.

Να συμπληρωσω πως μετα την μετρηση βαρους στις 03/10/2011 που ηταν 5.600, σημερα που την πηγα για μετρηση μετα απο μια βδομαδα με ξενο γαλα ηταν 5.860γρ. Βεβαια δεν πιστευω οτι το βαρος αυτο που πηρε οφειλεται αποκλειστικα στο ξενο γαλα γιατι τις εδινα μονο 3 φορες την μερα απο 120ml.

Παντως η παιδιατρος μου ειπε οτι δεν ειναι δυσκοιλιοτητα αυτο που εχει. Απο την στιγμη που τα κακα της εχουν"κρεμωδη" υφη και γεμιζει 1μισι πανα σχεδον οποτε τα κανει. Δεν ξερω και εγω εχω προβληματιστει και δεν ξερω τι να κανω.

Να σου ζησει το μωρακι. Η "δυσκοιλιοτητα" ειναι μια φασγ που περναει συνηθως μεγαλωνοντας και ωριμαζοντας. Εμενα και οι 2 περασαν απο αυτη την φαση και μετα τον 5ο μηνα δεν προλαβαιναμε να τους αλλαζουμε. Καλο θα ηταν να μην αντικαταστησεις τους θηλασμους με ξενο γαλα αν δεν το θελεις. Αν νομιζεις οτι βοηθαει στο να παρει βαρος ισως θα μπορουσες πρωτα να θηλαζεις και μετα να δινεις συμπληρωμα, φροντιζοντας ομως να μην λιγοστεψουν οι φορες που βαζεις το μωρακι σου στο στηθος..

Γεια και από μένα:-)!Το γεγονός ότι η μικρή σου δεν ενεργείται δεν πιστεύω πως έχει σχέση με τον θηλασμό.Θα σου πω παράδειγμα ,εγώ θηλάζω τον μικρό μου και το εντεράκι του δουλεύει ρολόι:wink: ,η συννυφάδα δίνει ξένο γάλα και η μικρή της δεν είναι "τακτική".Όσο για τον θηλασμό η μικρή σου θηλάζει λίγη ώρα.Έτσι θήλαζε από την αρχή;

Διαφημίσεις

Στην αρχη θηλαζε παραπανω ωρα..κανα μισαωρο και αυτο γιατι την επαιρνε και ο υπνος και την ξυπνουσα να φαει. Απο 2 μηνων και μετα αρχισε να τρωει λιγοτερη ωρα. Απλα φοβαμαι μηπως ειναι κατι αλλο γιατι τα κακα της χθες που τα εκανε ηταν ελαφρως πρασινωπα ενω τις προηγουμενες 2 φορες ηταν μουσταρδι. εκτος αν φταιει γι'αυτο το ξενο γαλα. Γιατι οσο δεν της εδινα ξενο γαλα και εκανε κανα καθε 7 με 10 μερες τα κακα ηταν καφε σκουρο!