Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ.

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες!Είμαι καινούργια, αν και σας διαβάζω πολύ καιρό.Θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής θέμα.

Είμαι 2 μηνών και πολύ αγχωμένη!Λόγω οικονομικών θεμάτων και λοχι μόνο, επέλεξα ένα δημόσιο νοσοκομείο και έναν ιατρό που εργάζεται εκεί.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να με δεί τον προηγούμενο μήνα(ήμουν 1 μηνός και κάτι),να μου δώσει τις εξέτασεις του προγεννητικόυ και κάποιες οδηγίες και τώρα να περιμένω να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις(θα έχω φτάσει 3 μηνών) και να ξαναπάω -όπως μου είπε όταν ολοκληρώσω τον προγεννητικό.

Έκανα τον πρώτο υπέρηχο όλα καλά-δόξα τω Θεό-στις 21/09.Τότε ήμουν 5 μόλις εβδομάδων.

Τώρα νιώθω κάπως ανασφαλής.Να κάνω άλλον έναν?(τον έκανα σε ιατρικό-διαγνωστικό κέντρο)Για να δώ ότι όλα εξελίσσονται ομαλά..

Μου φέναιτε πολύς καιρός οτι περνάει χωρίς κάποιον έλεγχο.Σίγουρα οι πιο έμπειρες θα γνωρίζουν να μου απαντήσουν.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Έυχομαι όλα να πάνε καλά στις εγκυμοσύνες σας και να είστε ευτυχισμένες!

Υ.Γ Όσον αφορά τα συμπτώματα, είναι ήπιας μορφής(ναυτίες, ανακατωσούρες,πονοκεφάλοι, συχνοουρία, κούραση, πρησμένο στήθος)

Α!και χοριακή έκανα μόνο 1 για επιβεβαίωση πρίν τον υπέρηχο και ήταν 1450(περίπου 4 εβδομάδων)

Timeo hominem unius libri

Διαφημίσεις

Όσο έχεις αυτά τα συμπτώματα, νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Αλλά αν θέλεις, για σιγουριά, πάνε ένα πρωί στο νοσοκομείο, πες ότι νομίζεις πως κάτι δεν πάει καλά (ότι είδες λίγο αίμα χθες πχ κι έχεις κάτι πόνους) και ζήτα να σου κάνουν έναν υπέρηχο, δεν νομίζω να σου το αρνηθούν.

Μαράκι καλημέρα.Καταρχήν να σου ευχηθώ με το καλό το μωράκι σου και υγεία πάνω απ' όλα.Δεν ξέρω αν αυτό που περιγράφεις είναι τακτική του δημοσίου ή του συγκεκριμένου γιατρού αλλά γενικότερα μεσολαβεί κ άλλη επίσκεψη για να ακούσεις καρδούλα κλπ.Αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Μην αγχώνεσαι από τη στιγμή που έχεις κ όλα τα φυσιολογικά συμπτώματα που ανέφερες.Αν καθυστερεί το επόμενο ραντεβού σου πήγαινε ενδιάμεσα κάπου αλλού κ κάνε έναν υπέρηχο.Εύχομαι να είναι όλα τέλεια κ απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου!!!

Dimitris+Ioanna=Iliana+expected baby!2iftp3.png

Gvuqp3.png

Σας ευχάριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις κορίτσια!

Ευχαριστώ και για τις ευχές-αν κατάλαβα καλά περιμένετε και οι δύο μωράκια..Με το καλό!

Timeo hominem unius libri

καηλημερα!να εχεις μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη!

αν αγχωνεσαι πηγαινε σε ενα νοσοκομειο και ζητα να σου κανουν εναν υπερηχο οπως λεει και η newbieG.γνωμη μου βεβαια να μην πεις καλυτερα για αιμα.εγω που γεννησα σε δημοσιο και στο 1ο τριμηνο ειχα οντως αιμα ηθελαν να μου κανουν εισαγωγη.πες απλα οτι ενιωσες εντονο πονο και ανησυχησες.

επισης..να το εχετε και οι δυο εγκυουλες υποψιν.η ξαφνικη ανυπαρξια συμπτωματων δε σημαινει οτι κατι δεν παει καλα.μην μπειτε σε τετοιες διαδικασιες αν ξαφνικα δεν ποναει η κοιλια σας η δεν ανακατευεστε.μπορει απλα να σταματησουν γενικως η να κανουν μια παυση για λιγο και να επανελθουν.

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Σας ευχάριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις κορίτσια!

Ευχαριστώ και για τις ευχές-αν κατάλαβα καλά περιμένετε και οι δύο μωράκια..Με το καλό!

Ευχαριστώ πολύ καλή μου!!

Gvuqp3.png

αν αγχωνεσαι πηγαινε σε ενα νοσοκομειο και ζητα να σου κανουν εναν υπερηχο οπως λεει και η newbieG.γνωμη μου βεβαια να μην πεις καλυτερα για αιμα.εγω που γεννησα σε δημοσιο και στο 1ο τριμηνο ειχα οντως αιμα ηθελαν να μου κανουν εισαγωγη.πες απλα οτι ενιωσες εντονο πονο και ανησυχησες.

επισης..να το εχετε και οι δυο εγκυουλες υποψιν.η ξαφνικη ανυπαρξια συμπτωματων δε σημαινει οτι κατι δεν παει καλα.μην μπειτε σε τετοιες διαδικασιες αν ξαφνικα δεν ποναει η κοιλια σας η δεν ανακατευεστε.μπορει απλα να σταματησουν γενικως η να κανουν μια παυση για λιγο και να επανελθουν.

Το ξέρω, αλλά πώς το βγάζω απ' το μυαλό μου; Ζω μια παράνοια! :mrgreen:

ΥΓ Τι όμορφο τικεράκι! Να σου ζήσει το μωράκι σου. Πέρσι τέτοιο καιρό σε διάβαζα και δεν ήσουν έγκυος ακόμη. Πώς περνάει ο καιρός...

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες για τα συμπτώματα.Κ εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν είχα απολύτως κανένα.Όμως κ όταν τα έχεις ίσως να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά ότι όλα βαίνουν καλώς (πιθανόν να κάνω και λάθος).Πάντως δεν ήθελα να αγχώσω τη Μαρία σε καμία περίπτωση.

Να σου ζήσει το μωρουλίνι σου!!!

Gvuqp3.png

Μην αγχωνεσαι καλη μου χωρις λογο...συνηθος ο γιατρος σε παρακολουθει καθε 25 μερες και σου κανει υπερηχο σε καθε επισκεψη .και αφου παρεις τα αποτελεσματα απο τις εξετασεις που σου ειπε να κανεις ........ στα χανια σε ιδιωτη γιατρο που σε παρακολουθει στο ιατριο του ειτε εχεις ικα , ειτε τεβε ειτε δημοσιο ....και οσο προχωραει ο καιρος τον 9 μηνα σε βλεπει καθε δεκεπεντε και μετα 2 φορες την εβδομαδα με υπερηχο και κανεις και τα καρδιοτοκογραφηματα σου , υποθετο οτι το ιδιο γινεται και στο νοσοκομειο ...

Καλημέρα mary07 σου εύχομαι να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη και με το καλό να έρθει το μωράκι σου. Ταιριάζουν και οι ημερομηνίες μας. Εγώ είχα κάνει τον πρώτο υπέρηχο στις 30/9(2008) και την ίδια μέρα έκανα και τις εξετάσεις -ήμουν 6 εβδομάδων- μετά ο δεύτερος ήταν στις 10εβδομάδες και μετά στις 12 η αυχενική διαφάνεια. ¨Οπως βλέπεις δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την συχνότητα -εκτός αν έχεις κάποιο άλλο σύμπτωμα-.

Τώρα να πω ότι δεν σε καταλαβαίνω θα είναι ψέμα, ίσως επειδή στην αρχή δεν νοιώθουμε το μωρό ανησυχούμε, Θυμάμαι μέχρι να τον καταλάβω κάθε φορά που πήγαινα στην γιατρό μου και με ρωτούσε "τι κάνεις?" έλεγα "κάτσε να δούμε αν είναι καλά το μωρό και θα σου πω" "μα γιατί" μου λεγε "νοιώθεις κάτι έγινε κάτι?" μούγκα εγώ και το στομάχι μου χάλια άσπριζα από τον φόβο μου μην πάει κάτι στραβά, μόλις άκουγα την καρδούλα του ηρεμούσα!Εμένα αυτό μου πέρασε όταν άρχισε να κλωτσάει το μωρό.

Βέβαια εγώ δεν είχα κανένα απολύτως σύμπτωμα εκτός του πρησμένου στήθους και της ξαφνικής μου αποστροφής προς το κρέας και τα γλυκά, ήθελα συνέχεια πατάτες και τυρί!

Όπως καταλαβαίνεις είναι φυσικό να νοιώθεις ανασφάλεια -πιστεύω ότι όλες νοιώθουμε εγώ τουλάχιστον σίγουρα- αλλά αν δεν γίνει κάτι που να σε ανησυχήσει μην φοβάσαι τίποτα και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και αυτό το θαυματάκι που μεγαλώνει μέσα σου.

Με το καλό και πάλι και όλα να είναι καλά!!!

Διαφημίσεις

mary07 το πόσο σε καταλαβαίνω με την ανησυχία σου δεν φαντάζεσαι ... εγώ έχω και μια βιοχημική στο ιστορικό μου και το άγχος μου είναι ακόμα μεγαλύτερο ... δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια ... ξυπνάω με εφιάλτες και συνέχεια αναλύω τα συμπτώματα να καθησυχάσω τον εαυτό μου ότι όλα είναι καλά. Εχθές έκανα τον 1ο υπέρηχο όπου είδαμε τον σάκο και εμβρυακά ίχνη μέσα. Στις 23 μου είπε να ξαναπάω για να ακούσουμε κ καρδιά αν όλα είναι καλά ... πως να περιμένω μέχρι τότε δεν ξέρω φοβάμαι μήπως πάω και δεν δούμε τίποτα περισσότερο από ότι εχθές...

Άντε να περάσει ο καιρός να αρχίσουμε να ηρεμούμε... Καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη να έχουμε όλες :)

Καλημέρα mary07. Κι εγώ είμαι καινούρια στο forum, αν και το παρακολουθώ πάνω από ένα χρόνο. Εχω ένα αγοράκι 9 μηνών και τα θέματα που αναρτώνται με βοήθησαν πολύ και στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό. Πράγματι δεν γνωρίζω, αν αυτή είναι η τακτική των δημόσιων νοσοκομείων, γιατί γέννησα σε ιδιωτικό, αλλά από φίλες μου έχω ακούσει και θετικά και αρνητικά.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα πάνε καλά στην εγκυμοσύνη σου και εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος και να κρατήσεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου.

Επειδή είμαι πολύ αγχώδης και στην αρχή της εγκυμοσύνης μου ήμουν ιδιαίτερα ανασφαλής, έχω να σου πω ότι η ψυχολογία είναι το Α και το Ω. Ευτυχώς που το κατάλαβα από νωρίς, αλλιώς δεν ξέρω αν θα τα είχα καταφέρει. Απόλαυσε αυτήν την περίοδο που είναι από τις πιο όμορφες στη ζωή μιας γυναίκας. Αν ωστόσο σε τρώει η ανασφάλεια, κάνε έστω μια επίσκεψη σε έναν ιδιώτη γιατρό.

mary07 είναι σημαντικό πλεονέκτημα που μένεις Αθήνα. Είμαι από επαρχία και η ασφάλεια που προσφέρει το νοσοκομείο της περιοχής μου είναι ελάχιστη και σε πρακτικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Παρόλο που υπάρχουν καλοί γιατροί και καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες. Είσαι τυχερή λοιπόν, γιατί μπορείς να κάνεις την έρευνά σου και να καταλήξεις στο νοσοκομείο και στον γιατρό που σε κάνει να νιώθεις εμπιστοσύνη. Σίγουρα σου ακούγεται κουραστικό αυτό, αλλά τι να πω κι εγώ που έκανα χιλιόμετρα για να με δει ο γιατρός μου!!

Το ξέρω, αλλά πώς το βγάζω απ' το μυαλό μου; Ζω μια παράνοια! :mrgreen:

ΥΓ Τι όμορφο τικεράκι! Να σου ζήσει το μωράκι σου. Πέρσι τέτοιο καιρό σε διάβαζα και δεν ήσουν έγκυος ακόμη. Πώς περνάει ο καιρός...

την καταλαβαινω την παρανοια σου καλη μου..κι εγω στην ιδια παρανοια ημουν μεχρι να φαω την πρωτη κλωτσια.και μετα κι αλλη παρανοια αν δεν τον ακουγα συχνα η αν τον παραακουγα! σπαταλαμε ολη την περιοδο της εγκυμοσυνης με αγχος και αγωνια ενω θα επρεπε να ειμαστε κουλ και ανετες σαν τις εγκυες των διαφημισεων:) πιστεψε με οταν με το καλο ερθει το μωρο,νοσταλγεις τις μερες της φουσκοκοιλιτσας!

ναι ο καιρος περναει πολυ γρηγορα...ουτε καταλαβα ποτε εμεινα εγκυος και πως περασαν ολοι αυτοι οι μηνες που μου φαινονταν αιωνιοτητα στην αρχη της κυησης.σ'σευχαριστω για τις ευχες!κι εσυ να εχεις μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη και με το καλο να παρεις το παιδακι σου αγκαλια!

tt1108c2.aspx