Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κατάστημα με είδη ζωγραφικής στην Καλαμαριά

Recommended Posts

Πήγα σήμερα με τα δύο παιδιά μου (2 και 5) σε γνωστό κατάστημα με είδη ζωγραφικής στην Καλαμαριά. Πριν από μένα ήταν ένας νεαρός με 3 σελίδες Α4 με πράγματα που ήθελε να αγοράσει. Αφού πέρασε ένα τέταρτο και τα μωρά άργησαν να γκρινιάζουν, ρώτησα πολύ ευγενικά την υπάλληλο αν μπορούσε να με εξυπηρετήσει, γιατί ήθελα μόνο 2 πινέλα. Μέχρι εκείνη την στιγμή, βέβαια, ούτε που γύρισε να με κοιτάξει, μόνο εξυπηρετούσε με το πάσο της τον νεαρο. Δεν είχε ξεκινήσει να κόβει απόδειξη, γιατί μάζευαν τα πράγματα στον πάγκο. Εκείνη μου είπε ότι δεν μπορεί να παρεμβάλει άλλο πελάτη, και έπρεπε πρώτα να τελειώσει. Και φυσικά σηκώθηκα κι έφυγα, λέγοντας στον μεγάλο μου δυνατά να ακούσει κι αυτή (όχι ότι θα της καιγόταν καρφί, υπάλληλος ήταν) ότι φεύγουμε και πάμε σ ένα βιβλιοπωλείο που θα μας εξυπηρετήσουν καλύτερα. Μήπως είμαι υπερβολική?

Διαφημίσεις

Καθολου ομως....εγω απο ημερων κουβαλουσα παντα το μωρο μαζι μου κ ποτε! μα ποτε...δεν μου εχει παραχωρησει προτεραιοτητα κανεις...Σε γνωστο πολυκαταστημα Ζ... που ειχα παει το δεκεμβρη(ο μικρος μου ητανε 4 μηνων) ειχα δυο φορμακια για το μικρο,περιμενα σε μια τεραστια ουρα 25 λεπτα με το ρολοι κ οταν ηρθε η σειρα μου μου λεει η κυρια..πατε διπλα εγω κλεινω ταμειο τωρα:shock::shock::shock::shock: Τι λες κοπελα μου της λεω...γιατι δε μας το λες τοση ωρα κ περιμενουμε?Δε ντρεπεσε...ερχομαι απο μακρια...μπαινω περνω δυο ρουχα..περιμενω μιση ωρα στην ουρα κ οταν ερχετε η σειρα μου μου λες κλεινω ταμειο?(Ο μπεμπης εκλειγε απο ωρα κ τον ακουγε και...και...)Πω διπλα με τα πολλα...ξαναπεριμενω αλλο ενα τεταρτο κ τη βλεπω τη κυρια να φωναζει πελατες απο πισω μου να πανω απο κει να πληρωσουνε:evil::evil::evil: εβγαλα φωτιες...εγινε το ελα να δεις...τις ειπα να ντρεπεται που με περιπαιζει αγνωοντας οτι κουβαλαω μωρο κ οτι περιμενα στη σειρα μου δε ζητησα ελεημοσυνη κ φωναζα...κ φωναζα...αυτη ειχε ενα υφος... κ μου λεει..πως κανετε ετσι...αντε περαστε απο δω...δε σας καταλαβαινω:roll:

Εγω πυραυλος!Και ολοι να της φωναζουνε κ να τη γιοχαρουνε...της ευχηθηκα αν ποτε κανει παιδια(ητανε πιτσιρικα) καθε φορα που παει καπου με μωρο να τραβαει την αναμονη που περασα εξαιτιας της κ να της κλαιειε το μωρο οπως εκλαιγε το δικο μου αλλα να την αγνοουνε ολοι οπως εκανε αυτη μαζι μου.Οκοσμος αρχισε κ της την ελεγε ενας ενας...κ σε λιγο φανηκε κ η υπευθυνη κατι της ειπε!

Εγω περιμενα στη σειρα μου ξανα κ πληρωσα κ εφυγα κιουρια!

Να μη πω για την εκκλησια για κατι ηλιθιες που σε βλεπουνε με το μωρο που κλαει κ σπρωχνουνε τα μεγαλα τους παιδια κ εσενα με το μωρο στην αγκαλια για να σου παρουνε τη σειρα για να κοινωνησουνε πρωτα κ.λ.π. καθε φορα που παω βγαινω διαολεμενη!Αλλα τι να κανω που θελω να τον κοινωνησω:rolleyes:

Δεν εισαι καθολου υπερβολικη κοριτσι...αλλοι ειναι ορνια!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

ο κοσμος εχει γαϊδουρεψει που λεει και η μανα μου. εγκυος ημουν με την κοιλια τουρλα, εμπαινα σε μετρο και λεωφορεια για να παω στη δουλεια μου και κανεις δεν νοιαζοταν. τωρα πια εχω γινει εγω γαϊδουρα. μπουκαρω με το καροτσι και τα 2 μεγαλα οπουδηποτε και δεν καταλαβαινω τιποτα. αν βρω συμπεριφορα δεινοσαυρου τους ξ......ζω και σηκωνομαι και φευγω.

lRR9p3.png

Πήγα σήμερα με τα δύο παιδιά μου (2 και 5) σε γνωστό κατάστημα με είδη ζωγραφικής στην Καλαμαριά. Πριν από μένα ήταν ένας νεαρός με 3 σελίδες Α4 με πράγματα που ήθελε να αγοράσει. Αφού πέρασε ένα τέταρτο και τα μωρά άργησαν να γκρινιάζουν, ρώτησα πολύ ευγενικά την υπάλληλο αν μπορούσε να με εξυπηρετήσει, γιατί ήθελα μόνο 2 πινέλα. Μέχρι εκείνη την στιγμή, βέβαια, ούτε που γύρισε να με κοιτάξει, μόνο εξυπηρετούσε με το πάσο της τον νεαρο. Δεν είχε ξεκινήσει να κόβει απόδειξη, γιατί μάζευαν τα πράγματα στον πάγκο. Εκείνη μου είπε ότι δεν μπορεί να παρεμβάλει άλλο πελάτη, και έπρεπε πρώτα να τελειώσει. Και φυσικά σηκώθηκα κι έφυγα, λέγοντας στον μεγάλο μου δυνατά να ακούσει κι αυτή (όχι ότι θα της καιγόταν καρφί, υπάλληλος ήταν) ότι φεύγουμε και πάμε σ ένα βιβλιοπωλείο που θα μας εξυπηρετήσουν καλύτερα. Μήπως είμαι υπερβολική?

Bασιλικη μου, επειδη ρωτας και χωρις ιχνος εμπαθειας ή κατι αλλο, θα σου πω πως το/τα παιδια, δεν ειναι 'διαβατηριο" για να περναμε πρωτες στην ουρα στην τραπεζα ή στο ταμειο καποιου καταστηματος....

Καθε πελατης που εχει παει πριν απο μας, εχει τις δουλειες του...Εγω δεν παιρνω ουτε επαιρνα οταν ηταν πιο μικρο, το παιδι παντα μαζι μου...

Οταν πηγε σχολειο και σχολουσε ας πουμε 12μιση και επρεπε να ειμαι εξω απο το σχολειο 12.25, αν με εβλεπες πριν απο σενα στο ταμειο, θα ηθελες να προηγηθεις, επειδη ειχες τα παιδια μαζι σου, ενω εγω θα βιαζομουν να παω στο σχολειο μην ανοιξουν οι πορτες και βγει το παιδι μου στο δρομο....

Απο κει και περα, εγω θα ζητουσα απο τον ΠΕΛΑΤΗ που εξυπηρετειται πριν απο μενα και οχι απο την υπαλληλο, αν μπορει να μου δωσει την σειρα του....

Η υπαλληλος ειναι εκει για να εξυπηρετει με την σειρα...

Προηγουνται παντα και γι αυτο και υπαρχει συνηθως πινακιδα, τα ατομα με ειδικες αναγκες...

Ξερω πως ειναι δυσκολο να βγεις για ψωνια με ενα, ποσο μαλλον με δυο παιδια...Χρειαζεται υπομονη....Αλλα δε φταιει ουτε η υπαλληλος, ουτε ο πελατης....

Εγω προσωπικα αν δε βιαζομαι, δινω παντα την σειρα μου σε μανουλες με μικρα παιδια, ειδικα αν αυτα εχουν αρχισει να γκρινιαζουν...

Σε εγκυους και σε γηραιοτερους την δινω ακομα και αν βιαζομαι καποιες φορες..Αλλα αυτο ειναι γιατι το θελω ΕΓΩ...Νοιωθω καλυτερα ετσι...Δε με υποχρεωνει κανεις...Και δε θα μου αρεσε αν καποια στιγμη, επειδη δε θα μπορουσα να το κανω, να με κακολογησουν, ουτε μπροστα μου, αλλα ουτε απο πισω μου...

1DqRp3.png

EFmCp3.png

εγω ψωνιζα παρα πολυ απο το γνωστο μεγαλο καταστημα ρουχων που υπαρχει στην Ανθουσα Αττικης. (αυτο του σάκη....)

σταματησα να πηγαινω γιατι βλακωδως ειχαν τα μπεμπε στον πανω οροφο...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΣΑΝΣΕΡ!!! καρότσι δεν ανεβαινε δλδ...

ποσες φορες δεν ειπα στον υπευθυνο να βαλουν τουλαχιστον τα παιδικα κατω???? σιγα....

Διαφημίσεις

Bασιλικη μου, επειδη ρωτας και χωρις ιχνος εμπαθειας ή κατι αλλο, θα σου πω πως το/τα παιδια, δεν ειναι 'διαβατηριο" για να περναμε πρωτες στην ουρα στην τραπεζα ή στο ταμειο καποιου καταστηματος....

Καθε πελατης που εχει παει πριν απο μας, εχει τις δουλειες του...Εγω δεν παιρνω ουτε επαιρνα οταν ηταν πιο μικρο, το παιδι παντα μαζι μου...

Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου.

Πρώτον, υπάρχει εντολή που προηγούνται και εξαιρούνται της ουράς, άτομα με αναπηρία, εγκυες και γυναίκες με μωρα.

Δεύτερον, εσύ προφανώς είχες και το άφηνες. Αν η άλλη δεν έχει, πως θα πάει να κάνει την δουλειά της? Εγώ πολλές φορές έχω φωνάξει σε γυναικα με μωρό να πάει μπροστά και να μην περιμένει στην ουρά (πολλές δεν το ξέρουν ή ντρεπονται) και δεν με ενοχλει καθόλου. Με ενοχλούν κάτι εξυπνάκηδες μόνο...

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Τα παιδιά μου δεν τα παίρνω ΠΟΤΕ ως εισητήριο για να περάσω πρώτη στην ουρά. Ήθελα οπωσδήποτε να αγοράσω πινέλα, και είμαι από τις "άτυχες" που δεν έχω πουθενά να τα αφήσω. Αλλά και μόνη μου να ήμουνα θα ήθελα να με ρωτήσει η υπάλληλος, γιατί ο νεαρός μπροστά μου ήταν ιδιαίτερη περίπτωση και δεν είχε δύο τρία πράγματα να αγοράσει, αλλά μερικές σελίδες Α4. Έτσι θα κρατήσει πελάτες η κυρία για να συνεχίσουν να αγοράζουν από το μαγαζί. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να ξαναπάω.

Αυτη η αγενεια μας εχει φαει...πιστευω πως πρεπει να δινουμε σειρα σε τετοια ατομα σκεπτομενοι πως στο χρονο που θα μας φανε...ισως να ειχαμε πετυχει εμεις καποιον αλλο κ να αργουσαμε εξισου...Προσωπικα οσο κ να βιαζομαι δινω προτεραιοτητα κ ως εγκυος αλλακ με μωρο τωρα ,σε παπουδες η αυτους που εχουνε ενα -2 πραγματα στοχερι οταν εγω εχω 10...Θα μπορουσε ο παπους να ειχε παει 1 λεπτο γρηγοροτερα κ να ητανε μπροστα μου...

Ολοι βιαζομαστε...λιγο σεβασμος δε βλαπτει...ισως για ενα λεπτο διαφορα να ειμασταν εμεις πιο πισω κ η κρια με τα παιδια να ητναε μπροστα μας...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

αυτο το θεμα εχει ξανασυζητηθει νομιζω υπο διαφορετικες συνθηκες (για την εγκυμοσυνη) και ειναι κατι που με αγγιζει προσωπικα.

Αν και ξερω οτι οι περισσοτεροι θα διαφωνησετε μαζι μου, οχι, δε νομιζω οτι πρεπει να περιμενεις να σου δωσουν τη σειρα επειδη εισαι εγκυος ή εχεις μαζι σου μωρο. Μπορει να το κανουν και πρεπει να εισαι ευγνωμων. Αλλα δεν το δικαιουσαι.

Και κυριως δε μπορεις να κανεις κακοβουλα σχολια για καποιον που δε σου εδωσε τη σειρα του, γιαιτ δε μπορεις να ξερεις τι προβλημα εχει. Μπορει να βιαζεται γιατι το παιδι του περιμενει, ή μπορει να εχει μια αναπηρια που δεν ειναι οφθαλμοφανης. Μπορει να στεκεται στην ουρα πονωντας και να αναμενει υπομονετικα. Αν πας και ζητησεις τη θεση του τον βαζεις σε μια πολυ δυσκολη θεση: ή να σου εξηγησει το ιατρικο του ιστορικο, ή να φανει αγενης και εγωιστης.

Νομιζω οτι ο καθενας πρεπει να κανει το κουμαντο του αναλογα με τις ικανοτητες του και την κατασταση του (εγκυμοσυνη, παιδια, αρρωστια). Και να βρεθουν στην πορεια ανθρωποι να βοηθησουν, εχει καλως. Δε μπορεις ομως να προγραμμτιζεις τη μερα σου σκεπτωμενος "ποση ωρα κελω με τα παιδια στο σουπερ,; 30 λεπτα.. και 10 στην ουρα... αλλα εχω παιδια, θα μου δωσουν σειρα, αρα δεν το υπολογιζω".

ΥΓ: στην προκειμενη περιπτωση του μααζιου εω θα ζητουσα απο τον πελατη τη σειρα του, δε νομιζω οτι καποιος θα αρνιοταν ασχετως παιδιων, εγκυμοσυνης κλπ. Αλλα η υπαλληλος προφανως δεν εχει το δικαιωμα να το κανει αυτο.

θα συμφωνησω κι εγω οτι ο χρονος ειναι σχετικος και εχει για τον καθενα την αξια του.

μια μαμα που δεν εργαζεται και βγηκε βολτα με το μωρο της στο σουπερ μαρκετ σιγουρα βιαζεται λιγοτερο απο μια εργαζομενη μαμα που παει τρεχοντας στο σουπερ μαρκετ για να προλαβει να παρει τα παιδια της μετα απο το σχολειο.

κι εγω παντως ανηκω στην κατηγορια που περιμενουν παντα στη σειρα τους, ειτε ειμαι με το ενα ειτε και με τα δυο παιδια μαζι (και ειμαι απο τις τυχερες-ατυχες που παει παντα χωρις το συζυγο για ψωνια)

Διαφημίσεις

Αν και ξερω οτι οι περισσοτεροι θα διαφωνησετε μαζι μου, οχι, δε νομιζω οτι πρεπει να περιμενεις να σου δωσουν τη σειρα επειδη εισαι εγκυος ή εχεις μαζι σου μωρο. Μπορει να το κανουν και πρεπει να εισαι ευγνωμων. Αλλα δεν το δικαιουσαι.

Εδώ έχεις λάθος. Οι έγκυες, οι ανήμποροι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν προτεραιότητα παντού, ειδικά σε δημόσιες υπηρεσίες. Βάσει νόμου! Οι ΔΥ που είναι σε ταμεία/γκισέ οφείλουν να το γνωρίζουν και να τηρούν το νόμο.

Να σας πω τι μου συνέβει πρόσφατα σε ταχυδρομείο της περιοχής μου. Έχω πάρει χαρτάκι και περιμένω τη σειρά μου καθισμένη. Σε λίγο έρχεται μια έγκυος με την κοιλιά στο στόμα, παίρνει χαρτάκι και κάθεται. Της λέω "γιατί δεν πήγαίνεις απευθείας να εξυπηρετηθείς; οι έγκυες έχουν προτεραιότητα" Η κοπέλα ντρεπόταν και δεν ήθελε να πάρει τη σειρά των άλλων, οπότε της λέω "όταν έρθει η δική μου σειρά, μπες μπροστά μου" Έρχεται λοιπόν η σειρά μου, πάει η κοπέλα στο γκισέ, της ζητάει η υπάλληλος το χαρτάκι με το νούμερο. Σηκώνομαι και της λέω ότι της έχω δώσει τη δική μου σειρά και της δείχνω το νουμεράκι μου. Και τι μου λέει η άσχετη! Δηλαδή ανταλλάσσετε τη σειρά σας με την έγκυο; Της εξηγώ ότι οι έγκυες προηγούνται βάσει νόμου και οφείλει να το γνωρίζει. Το χαβά της αυτή. Γυρίζω προς τους υπόλοιπους που περιμένουν και ρωτάω δυνατά "Έχει κανείς πρόβλημα να δώσουμε προτεραιότητα στην έγκυο;" Όλοι συμφώνησαν μαζί μου. Μίλησε και μια κυρία που είπε ότι έχω δίκιο. Και με τα πολλά εξυπηρετήθηκε η έγκυος κι αμέσως μετά εγώ, που ούτως ή άλλως ήταν η σειρά μου.

Δηλαδή αυτό τώρα δεν ήταν γαϊδουριά εκ μέρους της υπαλλήλου; Είπα να κάνω ένα καλό, να χάσω και τη σειρά μου; :?

μ'αυτο συμφωνω, πρεπει οι υπαλληλοι να το γνωριζουν. Αλλα πχ στο λεωφορειο, υπαρχουν θεσεις συγκεκριμενα για εγκυους ή ατομα με ειδικες αναγκες. Αν αυτες οι θεσεις ειναι πιασμενες δε μπορεις να απαιτησεις απο καποιον να σηκωθει. Στο κατω-κατω δεν ξερεις τι προβλημα μπορει να εχει.

μηπως η πωλητρια ειχε ξεκινησει να κοβει την αποδειξη, επειδη ειχε πολλά ο προηγουμενος και δεν μπορουσε να διακοψει την διαδικασια;

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

μ'αυτο συμφωνω, πρεπει οι υπαλληλοι να το γνωριζουν. Αλλα πχ στο λεωφορειο, υπαρχουν θεσεις συγκεκριμενα για εγκυους ή ατομα με ειδικες αναγκες. Αν αυτες οι θεσεις ειναι πιασμενες δε μπορεις να απαιτησεις απο καποιον να σηκωθει. Στο κατω-κατω δεν ξερεις τι προβλημα μπορει να εχει.

travellingmum, ενώ συμφωνώ γενικά με πολλά από αυτά που γράφεις, σε αυτό θα διαφωνήσω. Ούτε εγώ σαν έγκυος ζητούσα ποτέ θέση στο λεωφορείο, αν και τις περισσότερες φορές, μου παραχωρούσαν (και εντελώς συμπτωματικά πάντα ήταν άντρας αυτός που μου παραχωρούσε τη θέση του!!!). Αλλά, εννοείται ότι παραχωρώ τη δική μου σε μια έγκυο ή μια μανούλα, και ο λόγος είναι ότι σε ένα απότομο φρενάρισμα, μια έγκυος είναι πιό "ευπαθής" λόγω του πολύτιμου φορτίου που κουβαλάει, ενώ μια μανούλα είναι δύσκολο να ισορροπήσει, όρθια με το παιδί στο χέρι.

travellingmum, ενώ συμφωνώ γενικά με πολλά από αυτά που γράφεις, σε αυτό θα διαφωνήσω. Ούτε εγώ σαν έγκυος ζητούσα ποτέ θέση στο λεωφορείο, αν και τις περισσότερες φορές, μου παραχωρούσαν (και εντελώς συμπτωματικά πάντα ήταν άντρας αυτός που μου παραχωρούσε τη θέση του!!!). Αλλά, εννοείται ότι παραχωρώ τη δική μου σε μια έγκυο ή μια μανούλα, και ο λόγος είναι ότι σε ένα απότομο φρενάρισμα, μια έγκυος είναι πιό "ευπαθής" λόγω του πολύτιμου φορτίου που κουβαλάει, ενώ μια μανούλα είναι δύσκολο να ισορροπήσει, όρθια με το παιδί στο χέρι.

δε μιλαμε για το τι θα εκανες εσυ ή εγω. Απλως εγω οταν βγαινω δεν υπολογιζω στη βοηθεια των αλλων, Αν την εχω χαιρομαι. Δε θυμωνω ομως αν δεν την εχω. καταλαβαινεις τι εννοω;

Και επειτα δε μπορεις να ξερεις τι επιπτωσεις θα ειχε ενα αποτομο φρεναρισμα σε καποιον με μια μη οφθαλμοφανη παθηση, που ομως φροντισε να παρει το λεωφορειο μονο εφ'οσον σιγουρευτηκε οτι υπαρχουν θεσεις, γιαιτ ηξερε οτι δε μπορει να σταθει. Πως τον αναγκαζεις να σηκωθει;

ΥΓ: δε κολλαμε στο λεωφορειο, παραδειγμα ειναι

Διαφημίσεις

Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου.

Πρώτον, υπάρχει εντολή που προηγούνται και εξαιρούνται της ουράς, άτομα με αναπηρία, εγκυες και γυναίκες με μωρα.

Δεύτερον, εσύ προφανώς είχες και το άφηνες. Αν η άλλη δεν έχει, πως θα πάει να κάνει την δουλειά της? Εγώ πολλές φορές έχω φωνάξει σε γυναικα με μωρό να πάει μπροστά και να μην περιμένει στην ουρά (πολλές δεν το ξέρουν ή ντρεπονται) και δεν με ενοχλει καθόλου. Με ενοχλούν κάτι εξυπνάκηδες μόνο...

Σεβαστη η γνωμη σου...

Για την εντολη που λες, δε το γνωριζω, δεν εχω δουλεψει ποτε σε καταστημα, οποτε δεχομαι τα λεγομενα σου...

Οσο για το προφανως ειχα και το αφηνα, οχι...Με γονεις στο εξωτερικο και πεθερα στο χωριο, οχι, δεν ειχα να το αφησω...Ή τον επαιρνα μαζι μου ή τον αφηνα με τον πατερα του.

Γι αυτο αλλωστε ειπα οτι το καταλαβαινω ποσο δυσκολο ειναι να εισαι με 2 παιδια να γκρινιαζουν-ζεσταινονται-κρυωνουν-νυσταζουν, μεσα σε ενα καταστημα και να καθεσαι στην ουρα...

Αυτο ομως δε σημαινει πως ο μπροστινος απο σενα δεν βιαζεται και αυτος να παει οπως ειπα να παρει το παιδι του απο το σχολειο...Ποιος πιστευεις οτι προηγειται?

Η μανα που τα εχει διπλα της με την γκρινια και την ταλαιπωρια που εχει υποστει ή η μανα που αν δεν ειναι εξω απο το σχολειο στης 12μιση ακριβως, ενδεχεται να βγει εξω το παιδι της με τα οποια πιθανα αποτελεσματα?

Με μια ευγενικη παρακληση, νομιζω οτι κανεις δε θα αρνηθει να αφησει μια μανα με μικρα παιδια να περασει μπροστα...

Υπαρχουν βεβαια και οι "περιεργοι" και κατποια "ζωα" που δε χαμπαριαζουν..Αλλα αυτοι δε θα σε αφηναν ετσι κι αλλιως να περασεις ...

1DqRp3.png

EFmCp3.png

εγω ψωνιζα παρα πολυ απο το γνωστο μεγαλο καταστημα ρουχων που υπαρχει στην Ανθουσα Αττικης. (αυτο του σάκη....)

σταματησα να πηγαινω γιατι βλακωδως ειχαν τα μπεμπε στον πανω οροφο...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΣΑΝΣΕΡ!!! καρότσι δεν ανεβαινε δλδ...

ποσες φορες δεν ειπα στον υπευθυνο να βαλουν τουλαχιστον τα παιδικα κατω???? σιγα....

Αυτό συμβαίνει κ στο benetton του golden hall:roll:Τα παιδικά επάνω...για να ανέβω μόνη μου με το μωρό πρέπει να αφήσω το καρότσι κάτω κ να πάρω αγκαλια τη μικρή...ε πως να ψωνίσω έτσι?Οπότε δεν πηγαίνω καθόλου...

οσο για προτεραιότητα λόγω εγκυμοσύνης...τα'χω γράψει ξανά,αν μπορούσαν θα με πατούσαν κ θα περνούσαν απο πάνω μου!Στο λεωφορείο του αεροδρομίου που σε παει στο αεροπλάνο,εγω όρθια με το μωρό αγκαλιά κ ο σύζυγος όρθιος να κραταει το καρότσι...και να πιανόμαστε απο πάνω απο τα χερουλάκια,μας έσπρωχναν μάλιστα!

Γενικά,ο καθένας κοιταει την πάρτη του κ δεν τον νοιάζει ούτε η έγκυος ούτε το μωρό ούτε ο παππούς...φτάσαμε σε σημείο να ξαφνιαζόμαστε αν κάποιος μας φερθεί ευγενικά:roll::roll:

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Εγώ βρίσκομαι στην άλλη άκρη.Πάντα όταν μπαίνω στο μετρό κτλ δεν κάθομαι από την αρχή λεώ ''ας καθήσει καποιος άλλος'' και την σειρά μου δίνω ευχαρίστως γιατί όταν βγαίνω να ψωνίσω δεν βιαζομαι...Αν δεν έχω χρόνο απλά το αφήνω για άλλη μέρα.Ομως σχετικά πράσφατα μου έτυχε σε μεγάλο καταστημα ηλεκτρικών ειδών να έχω πίσω μια έγκυο κοπέλα, της οποίας της είχαν παραχωρήσει την θεση τους οι άλλοι.Εγώ θυμόμουν οτι πισω μου είναι ενα παλικάρι που κρατούσε μια ψηφιακή κορνίζα..δεν γύρισα να κοιτάξω από εκεί και μετά.Μόλις έφτασα στο ταμείο πραγματικά με ξεφτίλισε.Να της εξηγώ ότι δεν την είδα και πραγματικά να κάνει σαν υστερική και να μου απευθύνει κάτι χαρακτηρισμούς που δεν έχω ακούσει από τον χειρότερο αλήτη.Δεν έδωσα σημασία και έκανα απλά στην άκρη να περάσει.Νομίζω ότι λίγη ευγένια δεν έβλαπτε..Θα μπορούσε να μου το ζητήσει απλά και όμορφα.Αν της έλεγα κανένα γαλλικό θα ήμουν πολύ κακιά έτσι?Την σεβάστηκα κάτι που δεν έκανε εκείνη.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εντάξει σε μια έγκυο να το καταλάβω να παραχωρήσει κάποιος σειρά... Αλλά σε μια μητέρα με μικρά παιδιά ή καρότσι που πάει σε ένα κατάστημα, δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσει κάποιος από μόνος του τη σειρά του....

Μέχρι ποιά ηλικία δηλαδή τα παιδιά δικαιολογούν προτεραιότητα?

Το αν εσύ βιάζεσαι ή πρέπει να ταϊσεις πχ το παιδί είναι δικό σου θέμα... και αν είναι ανάγκη, μπορείς να ζητήσεις ευγενικά στον μπροστινό σου να σου παραχωρήσει τη σειρά... ο υπάλληλος στο μαγαζί τί δουλειά έχει?

Και συμφωνώ ότι όλοι έχουμε προβλήματα/δουλειές κτλ... Απλά δεν είναι πάντα φανερά!!!

Και καλό είναι από κάποια άτομα να λείπουν οι χαρακτηρισμοί για τους άλλους... γιατί με την ίδια λογική και οι άλλοι μπορούν να πουν ότι πολλές γυναίκες παίρνουν μαζί τα παιδιά τους για να τελειώνουν γρήγορα τις δουλειές τους... Αν δεν είναι αλήθεια αυτό, δεν θα σας ενοχλήσει? Έτσι λοιπόν ενοχλεί και τους υπόλοιπους όταν χαρακτηρίζονται αγενείς ή ηλίθιοι....

jucca συμφωνω μαζι σου. κι εγω επειδη δεν εχω που να αφησω τον μικρο και αναγκαστικα τον κουβαλαω μαζι μου παντου. σε υπηρεσιες, σε μαγαζια.

εχει τυχει φορες να μου λεει κοσμος να προχωρησω πιο μπροστα στην ουρα αλλά μονο που σκεφτομαι οτι καποιος εκεινη την ωρα μπορει να πεταξει μια κουβεντα ξερω οτι θα νευριασω και θα απαντησω οποτε καθομαι στη σειρα μου και περιμενω.

εχω παντα μαζι μου μερικα μπισκοτα ή ενα παιχνιδι του μικρου για να τον απασχολω. αν και ειναι μικρος πιστευω οτι παιρνει μαζι μου μαθηματα υπομονης και οτι πρεπει να περιμενουμε και να μην ειμαστε ανυπομονοι και παντα πρώτοι. τοσα μαθαινουμε στα παιδια μας, ευκαιρια για ενα μαθημα ακομη.

αν βιαζομαι παρα πολυ για καποιους λογους ρωταω αν μπορω να εξυπηρετηθω νωριτερα. αυτο θα το εκανα και αν δεν ειχα το παιδι μαζι μου. αν με εξυπηρετησουν, καλως. αλλιως μπορει να φυγω και να ξαναγυρισω οταν θα εχει πεσει η κινηση ή την επομενη μερα .....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

jucca συμφωνω μαζι σου. κι εγω επειδη δεν εχω που να αφησω τον μικρο και αναγκαστικα τον κουβαλαω μαζι μου παντου. σε υπηρεσιες, σε μαγαζια.

εχει τυχει φορες να μου λεει κοσμος να προχωρησω πιο μπροστα στην ουρα αλλά μονο που σκεφτομαι οτι καποιος εκεινη την ωρα μπορει να πεταξει μια κουβεντα ξερω οτι θα νευριασω και θα απαντησω οποτε καθομαι στη σειρα μου και περιμενω.

εχω παντα μαζι μου μερικα μπισκοτα ή ενα παιχνιδι του μικρου για να τον απασχολω. αν και ειναι μικρος πιστευω οτι παιρνει μαζι μου μαθηματα υπομονης και οτι πρεπει να περιμενουμε και να μην ειμαστε ανυπομονοι και παντα πρώτοι. τοσα μαθαινουμε στα παιδια μας, ευκαιρια για ενα μαθημα ακομη.

αν βιαζομαι παρα πολυ για καποιους λογους ρωταω αν μπορω να εξυπηρετηθω νωριτερα. αυτο θα το εκανα και αν δεν ειχα το παιδι μαζι μου. αν με εξυπηρετησουν, καλως. αλλιως μπορει να φυγω και να ξαναγυρισω οταν θα εχει πεσει η κινηση ή την επομενη μερα .....

Πολύ καλά τα λες... Δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο!

Εγώ πιστεύω ότι όλα πρέπει να γίνονται κατά περίσταση και περίπτωση........μπορεί η έγκυος να είναι στην ουρά και να φαίνεται, μπορεί εγώ π.χ. να είμαι στην ουρά να πεθαίνω στον πόνο και να μην φαίνεται.......

Σαν έγκυος ουδέποτε εκμεταλεύτηκα κανέναν.......αν δεν μπορούσα άλλο απλά το ζητούσα ευγενικα.....δεν απαιτούσα και δε νευρίαζα επειδή κάποιος μπορεί να μην πρόσεξε ότι εγώ ήμουν σε ενδιαφέρουσα (και γιατί να το προσέξει δηλ.?)...δε σκανάρουν όλοι τους πάντες........

Η ευγένεια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.......ζητήστε ευγενικά από κάποιον να σας βοηθήσει και θα εκπλαγείτε με το πόσο πρόθυμα θα το κάνει.......

Εκείνη μου είπε ότι δεν μπορεί να παρεμβάλει άλλο πελάτη, και έπρεπε πρώτα να τελειώσει. Και φυσικά σηκώθηκα κι έφυγα, λέγοντας στον μεγάλο μου δυνατά να ακούσει κι αυτή (όχι ότι θα της καιγόταν καρφί, υπάλληλος ήταν) ότι φεύγουμε και πάμε σ ένα βιβλιοπωλείο που θα μας εξυπηρετήσουν καλύτερα. Μήπως είμαι υπερβολική?

Ήταν υπερβολή......αυτή πολύ σωστά απάντησε....δεν μπορεί να παρατήσει πελάτη για άλλον......εσύ από την άλλη την πρόσβαλες χωρίς λόγο...

Από τον πελάτη θα έπρεπε να ζητήσεις τη χάρη να σου παραχωρήσει (αν θέλει) τη σειρά του....μπορεί κι αυτός να βιάζονταν...ποτέ δεν ξέρεις.

Εγώ πιστεύω ότι όλα πρέπει να γίνονται κατά περίσταση και περίπτωση........μπορεί η έγκυος να είναι στην ουρά και να φαίνεται, μπορεί εγώ π.χ. να είμαι στην ουρά να πεθαίνω στον πόνο και να μην φαίνεται.......

Σαν έγκυος ουδέποτε εκμεταλεύτηκα κανέναν.......αν δεν μπορούσα άλλο απλά το ζητούσα ευγενικα.....δεν απαιτούσα και δε νευρίαζα επειδή κάποιος μπορεί να μην πρόσεξε ότι εγώ ήμουν σε ενδιαφέρουσα (και γιατί να το προσέξει δηλ.?)...δε σκανάρουν όλοι τους πάντες........

Η ευγένεια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.......ζητήστε ευγενικά από κάποιον να σας βοηθήσει και θα εκπλαγείτε με το πόσο πρόθυμα θα το κάνει.......

Συμφωνώ απόλυτα. Είμαι άνθρωπος που μόλις δω έγκυο ή άνθρωπο με μικρό παιδί, σηκώνομαι βολίδα να δώσω τη θέση μου, λέω να εξυπηρετηθεί εκτός σειράς κλπ κλπ Ωστόσο, μου έχει τύχει και μένα να με προσβάλλει έγκυος σε νοσοκομείο, παρακαλώ. Περίμενα τη σειρά μου για να μπω σε ραντεβού, δεν την είχα δει και ήρθε (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ενώ εγώ περίμενα δύο ώρες,είχα φύγει από τη δουλειά μου και έπρεπε να γυρίσω τρέχοντας) και αντί να ζητήσει ευγενικά να προηγηθεί, πετάχτηκε μπροστά μου και πούλησε τσαμπουκά. Θα την πω την αμαρτία μου: δεν της έδωσα τη σειρά μου, γιατί ήταν τραγικά αγενής. Επίσης, και το δικό μου πρόβλημα υγείας, ήταν αρκετά σοβαρό, οπότε, σε εκείνη την περίπτωση και μόνο, λειτούργησα κοιτώντας αποκλειστικά τον εαυτό μου.

Ως προς τη φίλη που άνοιξε το θέμα, να πω ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αγενής, όπως τα περιγράφει, και ότι μια χαρά το χειρίστηκε το θέμα. Από την άλλη, χωρίς παρεξήγηση, δεν θεωρώ πολύ δίκαιο το αίτημά σου. Είναι διαφορετικό το να μπαίνεις στα ΜΜΜ ή το να πρέπει να πας σε μία δημόσια υπηρεσία, που πρέπει να πας και αναγκαστικά να έχεις τα παιδιά μαζί και τελείως διαφορετική περίπτωση η επίσκεψη σε ένα μαγαζί. Πας σε ένα μαγαζί, βλέπεις ότι για κάποιο λόγο δεν θα εξυπηρετηθείς όπως θέλεις, κάνεις στροφή και πας στο διπλανό. Πολύ σωστά έπραξες και έφυγες, εκμεταλλεύτηκες αυτήν την επιλογή που είχες, να ψάξεις δηλαδή για να βρεις άλλο κατάστημα που θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει. Και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα, χωρίς να θεωρώ δεδομένο ότι θα έπρεπε να με εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα η υπάλληλος. Σε μία δημόσια υπηρεσία, δεν έχεις αυτή την επιλογή, δεν μπορείς να πας στην εφορία που έχει πιο λίγο κόσμο, πχ, πρέπει να πας σε αυτή που υπάγεσαι, σωστά?

Να δώσω και μια άλλη διάσταση? Μπορεί τον νεαρό με την τεράστεια παραγγελία, να τον είχαν στείλει από τη δουλειά του και να του είχαν πει "τρέχα και πάρε αυτά τα πράγματα και γύρνα πίσω βολίδα, μην τυχόν και χασομερήσεις, σε φάγαμε" (αχ, μου έχει τύχει). Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, δεν μπορείς να είσαι και πολύ ευγενής και να δίνεις τη σειρά σου.

Συμφωνώ απόλυτα. Είμαι άνθρωπος που μόλις δω έγκυο ή άνθρωπο με μικρό παιδί, σηκώνομαι βολίδα να δώσω τη θέση μου, λέω να εξυπηρετηθεί εκτός σειράς κλπ κλπ Ωστόσο, μου έχει τύχει και μένα να με προσβάλλει έγκυος σε νοσοκομείο, παρακαλώ. Περίμενα τη σειρά μου για να μπω σε ραντεβού, δεν την είχα δει και ήρθε (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ενώ εγώ περίμενα δύο ώρες,είχα φύγει από τη δουλειά μου και έπρεπε να γυρίσω τρέχοντας) και αντί να ζητήσει ευγενικά να προηγηθεί, πετάχτηκε μπροστά μου και πούλησε τσαμπουκά. Θα την πω την αμαρτία μου: δεν της έδωσα τη σειρά μου, γιατί ήταν τραγικά αγενής. Επίσης, και το δικό μου πρόβλημα υγείας, ήταν αρκετά σοβαρό, οπότε, σε εκείνη την περίπτωση και μόνο, λειτούργησα κοιτώντας αποκλειστικά τον εαυτό μου.

Ως προς τη φίλη που άνοιξε το θέμα, να πω ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αγενής, όπως τα περιγράφει, και ότι μια χαρά το χειρίστηκε το θέμα. Από την άλλη, χωρίς παρεξήγηση, δεν θεωρώ πολύ δίκαιο το αίτημά σου. Είναι διαφορετικό το να μπαίνεις στα ΜΜΜ ή το να πρέπει να πας σε μία δημόσια υπηρεσία, που πρέπει να πας και αναγκαστικά να έχεις τα παιδιά μαζί και τελείως διαφορετική περίπτωση η επίσκεψη σε ένα μαγαζί. Πας σε ένα μαγαζί, βλέπεις ότι για κάποιο λόγο δεν θα εξυπηρετηθείς όπως θέλεις, κάνεις στροφή και πας στο διπλανό. Πολύ σωστά έπραξες και έφυγες, εκμεταλλεύτηκες αυτήν την επιλογή που είχες, να ψάξεις δηλαδή για να βρεις άλλο κατάστημα που θα μπορούσε να σε εξυπηρετήσει. Και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα, χωρίς να θεωρώ δεδομένο ότι θα έπρεπε να με εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα η υπάλληλος. Σε μία δημόσια υπηρεσία, δεν έχεις αυτή την επιλογή, δεν μπορείς να πας στην εφορία που έχει πιο λίγο κόσμο, πχ, πρέπει να πας σε αυτή που υπάγεσαι, σωστά?

Να δώσω και μια άλλη διάσταση? Μπορεί τον νεαρό με την τεράστεια παραγγελία, να τον είχαν στείλει από τη δουλειά του και να του είχαν πει "τρέχα και πάρε αυτά τα πράγματα και γύρνα πίσω βολίδα, μην τυχόν και χασομερήσεις, σε φάγαμε" (αχ, μου έχει τύχει). Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, δεν μπορείς να είσαι και πολύ ευγενής και να δίνεις τη σειρά σου.

Συμφωνώ... Έχει σημασία ο τρόπος του άλλου...Όλοι έχουμε τα προβλήματά μας... Προσωπικά δεν με νοιάζει αν ο άλλος/άλλη που θα μου τσαμπουκαλευτεί και θα μου μιλήσει άσχημα είναι έγκυος/μάνα/ηλικιωμένος... Ο σεβασμός κερδίζεται.

Κανένας δεν μας χρωστάει.