Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια για Ζωγράφικη

Recommended Posts

Θα ήθελα να βοηθήσω τον 5χρονο γιο μου να μάθει να ζωγραφίζει λίγο καλύτερα αλλά δυστυχώς εγώ είμαι χειρότερη!!! Ούτε ανθρωπάκι δεν μπορώ να κάνω..Γνωρίζει καμιά σας κανένα site που να δείχνει πως φτιάχνουμε βήμα βήμα, μια γατούλα, ένα παπάκι κ.λ.π

Επιπλέον, δεν έχω ούτε φαντασία..(από που να πάρει το παιδάκι?)

Γενικά, τι με συμβουλέυετε να κάνω για το θέμα αυτό?

Διαφημίσεις

καλημέρα!! ..κάποια site παιδικά που έχουν διάφορα για δραστηριότητες και ζωγραφική:

www.paidika.gr,www.paidorama.gr, www.junior.gr, www.paidotopos.gr, www.uptoten.com, www.treehousetv.com, www.thomasandfriends.com, www.prasinipriza.gr, www.mikrouli.gr, www.infokids.gr

βέβαια, εσύ θες βήμα βήμα να μου πείς πχ. όπως αυτό το σετ που το διαφημίζει στη ΝΕΤ το πρωί πρωί ανάμεσα στα κινούμενα σχέδια εεε??!!!

... άλλο που σκέφτηκα.... είναι τα στένσιλ (μοτίβα καθοδήγησης σε συγκεκριμένα σχέδια με οδηγο την ξυλομπογια, μαρκαδόρο, κυρομπογιά).

ή και ακόμα αυτά τα μπλοκ που είχαν πολλά σχέδια με τους αριθμούς που τα ενώναμε (στο σχολείο) θυμάσε??

Ελπίζω να βοήθησα...!!!

Καλημέρα! ΜΠήκα στο Youtube, έδωσα keywords "How to draw for young children" και μου έβγαλε αυτό:

http://www.youtube.com/results?search_query=simplekidskrafts+draw&aq=f

Ελπίζω να βοηθήσει. Αν θέλεις μπορείς να βρει και άλλες οδηγίες στο youtube δίνοντας άλλες λέξεις όπως simple crafts for kids step by step κτλ.

GJMap2.png

καλυτερα να τον αφησεις ελευθερο ,μην τυποποιησεις τα βηματα που θα κανει στη ζωγραφικη απλα για να ερεσει στους μεγαλους.αν θες ομως επαφη με τις τεχνες πηγαινε τον παιδικο μουσειο η σε κατι αναλογο

καλυτερα να τον αφησεις ελευθερο ,μην τυποποιησεις τα βηματα που θα κανει στη ζωγραφικη απλα για να ερεσει στους μεγαλους.αν θες ομως επαφη με τις τεχνες πηγαινε τον παιδικο μουσειο η σε κατι αναλογο

Ακριβώς αυτό! Αστον ελεύθερο! Και εγώ προσπάθησα πολύ με την κόρη μου, πήραμε τα βιβλία με ήδη τυπωμένη την εικόνα που δίπλα έχει έτοιμη την ζωγραφιά, αλλά δεν! Ε δεν επιμένω, όποτε θέλει.

Κάποια στιγμή όμως χρειάστηκε να ζωγραφίσω κάτι και οδηγίες βρήκα εδώ. Επαγγελματικές και όμως απλές http://www.dragoart.com/

Διαφημίσεις

Ακριβώς αυτό! Αστον ελεύθερο! Και εγώ προσπάθησα πολύ με την κόρη μου, πήραμε τα βιβλία με ήδη τυπωμένη την εικόνα που δίπλα έχει έτοιμη την ζωγραφιά, αλλά δεν! Ε δεν επιμένω, όποτε θέλει.

Κάποια στιγμή όμως χρειάστηκε να ζωγραφίσω κάτι και οδηγίες βρήκα εδώ. Επαγγελματικές και όμως απλές http://www.dragoart.com/

Αυτά τα βιβλία εγώ τα θεωρώ ό,τι πιο περιοριστικό για ένα παιδί!

Η φαντασία ενός παιδιού οργιάζει. Γιατί πρέπει το τραπέζι να έχει 4 πόδια και όχι 3? Γιατί πρέπει ο μίσχος ενός λουλουδιού να είναι πράσινος και όχι μώβ? Γιατί πρέπει η γάτα να έχει 2 μάτια και όχι 3?

Μπορεί να είναι ειδικό "μεταμοντέρνο" τραπέζι, ή λουλούδι "εξωγήινο" ή γάτα που "βλέπει το μέλλον".....

Θέλω να πω ότι η φαντασία και οι εικόνες που κάνουν τα παιδιά στο μυαλό τους είναι πολύ πιο σύνθετες από αυτές που κάνουμε εμείς. Τα παιδιά βλέπουν το κόσμο με άλλα μάτια. Δεν σημαίνει ότι τον βλέπουν λάθος, απλά διαφορετικά....

Για δείτε, άλλωστε, και έναν πίνακα του Πικάσο....Τι σημαίνει ότι δεν ήξερα να ζωγραφίζει ή ότι έβλεπε αλλιώς τα πράγματα;

Ο Πικάσο (νομίζω), μάλιστα, είχε πει κάποτε ότι για να ζωγραφίσει προσπαθεί να δει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού!

βρε emmaki διαβαζω τοσο καιρο τις δημοσιευσεις σου και παντα συμφωνουσα αλλα θελω να σου πω οτι στο περιβαλλον του νηπιαγωγειου νομιζω οτι το παιδι το βαζουν ουτως η αλλως σε τετοια καλουπια.

εμας η νηπιαγωγος μας σχολιασε οτι τα παιδια δεν ηξεραν να ζωγραφιζουν σωστα δεντρα και αναγκαστηκε να τους το δειξει στον πινακα με αποτελεσμα ολες οι ζωγραφιες ηταν ιδιες οποτε νομιζω οτι καλο ειναι να εχει μια καθοδηγηση.

εμεις με την μικρη ζωγραφιζουμε απο 2 χρονων και μαλιστα ηθελε να γινει ζωγραφος τωρα ομως στο νηπιαγωγειο αισθανεται καπως πχ τα δεντρα τις αλλαξαν και εγιναν ενα ορθογωνιο με γραμμες για κλαδια ενω πρωτα σχεδιαζε ουτε και εγω ξερω με ποσους διαφορετικους τροπους.

τωρα της δειχνω πχ πινακες του καντινσκι και αλλων ζωγραφων για να καταλαβει οτι τα παντα εχουν την ομορφια τους αλλα δεν νομιζω οτι την πειθω.

l86Tp3.png d6AUp3.png

βρε emmaki διαβαζω τοσο καιρο τις δημοσιευσεις σου και παντα συμφωνουσα αλλα θελω να σου πω οτι στο περιβαλλον του νηπιαγωγειου νομιζω οτι το παιδι το βαζουν ουτως η αλλως σε τετοια καλουπια.

εμας η νηπιαγωγος μας σχολιασε οτι τα παιδια δεν ηξεραν να ζωγραφιζουν σωστα δεντρα και αναγκαστηκε να τους το δειξει στον πινακα με αποτελεσμα ολες οι ζωγραφιες ηταν ιδιες οποτε νομιζω οτι καλο ειναι να εχει μια καθοδηγηση.

εμεις με την μικρη ζωγραφιζουμε απο 2 χρονων και μαλιστα ηθελε να γινει ζωγραφος τωρα ομως στο νηπιαγωγειο αισθανεται καπως πχ τα δεντρα τις αλλαξαν και εγιναν ενα ορθογωνιο με γραμμες για κλαδια ενω πρωτα σχεδιαζε ουτε και εγω ξερω με ποσους διαφορετικους τροπους.

τωρα της δειχνω πχ πινακες του καντινσκι και αλλων ζωγραφων για να καταλαβει οτι τα παντα εχουν την ομορφια τους αλλα δεν νομιζω οτι την πειθω.

Κακώς το έκαναν αυτό στο νηπιαγωγείο!

Μέσα στους στόχους μας στο νηπιαγωγείο είναι και η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών....Τι πιο περιοριστικό για τη φαντασία από τον περιοσρισμό στην έκφραση, από τον περιορισμό στη ζωγραφική!!!!!!!

Ακόμα και στη φύση να βγεις, υπάρχουν 1.000.000 διαφορετικά δέντρα! Και μιλάω για σχήμα μόνο! Δέντρα με πολλά κλαδιά, δέντρα με λίγα κλαδιά, ψηλά, κοντά, με μεγάλες ρίζες, με κορμούς που διακλαδώνονται, με ρίζες που βγαίνουν από το έδαφος (στη Βραζιλία υπάχει ένα είδος δέντρου που οι ρίζες το φτάνουν στα κλαδιά του), υπάρχουν δέντρα όριοα, δέντρα ξαπλωτά...και πόσα άλλα!!!! Χρώματα; Επίσης πολλά. Ανάλογα με την εποχή αλλάζουν τα φύλλα (κίτρινα, καφέ, κόκκινα, πράσινα), ανάλογα με το είδος αλλάζει το σχήμα των φύλλων, αλλάζει το χρώμα τους (οι λεύκες από τη μία μεριά είναι άσπρα τα φύλλα τους).....

Για να την πείσεις λοιπόν, κάντε μια βόλτα σε ένα πα΄ρκο και παρατηρήστε τα δέντρα και τα φύλλα τους. Κάντε και μια βόλτα σε 1 μήνα που θα 'εχουν αλλάξει χρώμα.... Είμαι σίγουρη ότι θα πειστεί!

Σας ευχαριστώ πολύ κοριτσια για όλα τα σχόλια σας και τις συμβουλές σας. maria1976 παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα στο νηπιαγωγείο όπου η δασκάλα μου είπε ότι οι ζωγραφιές του είναι πιο πίσω από την ηλικία του. Το βλέπω και εγώ αυτό, αν και είναι ένα παιδί σε όλα πιο μπροστά από την ηλικία του.

Σας ευχαριστώ πολύ κοριτσια για όλα τα σχόλια σας και τις συμβουλές σας. maria1976 παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα στο νηπιαγωγείο όπου η δασκάλα μου είπε ότι οι ζωγραφιές του είναι πιο πίσω από την ηλικία του. Το βλέπω και εγώ αυτό, αν και είναι ένα παιδί σε όλα πιο μπροστά από την ηλικία του.

Τι θα πεί είναι πιο πίσω στη ζωγραφική;

πώς είναι το "μπροστά"; Με το να κάνει ένα "καλό" ΄δεντρο που θα έιναι όπως όλα τα άλλα δέντρα; Με το να κάνει το "παραδοσιακό" σπιτάκι;

Βασικά παλιά η νοητική ικανότητα εξεταζόταν με βάση τη ζωγραφική. Μάλιστα υπήρχαν και σχετικά τεστ (Draw a man test, Draw a tree, a man and a house κλπ). Έχει χρόνια όμως που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.

Απλά, η ζωγραφική της ανθρώπινης φιγούρας περνάει από κάποια στάδια σε όλα τα παιδιά. π.χ. πρώτα είναι ο άνθρωπος-γυρίνος (ένα κεφάλι και από κάτω ένα οβάλ που είναι σώμα-πόδια κλπ), μετά είναι ο άνθρωπος-κεφάλας (ένα μεγάλο κεφάλι από όπου βγαίνουν τα χέρια και τα πόδια) κλπ.... Μέχρι ενός σημείου, μπορούμε να πούμε με βάση την απεικόνιση του ανθρώπου αν το παιδί είναι πίσω ή κανονικά ή μπορστά. Όμως δεν μένουμε ΜΟΝΟ σε αυτό. Η αξιολόγηση, άλλωστε, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία....και όλα τα παιδιά δεν είναι ζωγράφοι (με την κλασική έννοια)

Διαφημίσεις