Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάνει τσίσα και κακά πάνω του απο ζήλεια?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Έχω δύο παιδάκια, τον Γιώργο 3 1/2 χρονών και τη μπέμπα 6 μηνών. Έχουμε κόψει την πάνα του Γιώργου σχεδόν 1 χρόνο, μέχρι που το καλοκαίρι στις διακοπές άρχισε πάλι να κατουριέται πάνω του την ώρα του ύπνου μόνο. Θεώρησα δεδομένο το γεγονός ότι ζηλεύει λίγο καθώς η μπέμπα είναι πολύ γκρινιάρα και εκείνος έχει χάσει πολύτιμο χρόνο μαζί μου. Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή. Του έλεγα πως δεν πειράζει, ατυχήματα γίνονται και όλα καλά. Μετά όμως έγινε καθημερινή συνήθεια. Στην πάνα δεν ξαναεπέστρεψα. Μόλις γυρίσαμε τον Σεπτέμβρη επανήλθε. Ξεκινήσαμε τον παιδικό για δεύτερη χρονιά. Εδώ και λίγες μέρες κατουριέται και κάνει κακά πάνω του, προφασιζόμενος ότι δεν προλαβαίνει να πάει τουαλέτα. Σήμερα που σας γράφω, έχασα εντελώς την υπομονή μου. Του φώναξα και τον έβαλα με το ζόρι να φορέσει πάνα, λέγοντας του πως αν θέλει να μοιάζει με μωρό πρέπει να δείχνει και σαν μωρό. Μετά από πολύ κλάμα τελικά τη φόρεσε και του είπα πως θα την βγάλουμε μόλις χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Θέλω να δω πως θα πάει το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα να την βγάλουμε. Βρε κορίτσια θεωρείτε πως είμαι υπερβολική? Από την άλλη τι να έκανα? Μαζεύω τσίσα και κακά απ'όλο το σπίτι. Είμαι πολύ μπερδεμένη και πολύ στενοχωρημένη. Καμιά μανούλα με παρόμοιο περιστατικό?

Διαφημίσεις

Κορίτσια και εγώ μια από τα ίδια με την διαφορά ότι η κόρη μου δεν είναι ούτε 3.Εμένα βέβαια δεν κατούριεται πάνω της αλλά έκανε κακα πάνω της.Μίλησα με την δασκάλα της στον παιδικό και μου είπε ότι θέλει πολύ μπλα μπλα να μην την μαλώνω και ότι θα πούνε στον παιδικό κάποιο σχετικό παραμυθάκη.Αυτές τις μέρες κάτι κάνουμε και δεν έχουμε πολλά ατυχήματα.Αυτό με την επιστροφή στην πανα το έκανα αλλά δεν την ήθελε έκλαιγε.Άρα κορίτσια πολύ μιλητό θέλει και υπομονή

Κορίτσια καλησπέρα,

Έχω δύο παιδάκια, τον Γιώργο 3 1/2 χρονών και τη μπέμπα 6 μηνών. Έχουμε κόψει την πάνα του Γιώργου σχεδόν 1 χρόνο, μέχρι που το καλοκαίρι στις διακοπές άρχισε πάλι να κατουριέται πάνω του την ώρα του ύπνου μόνο. Θεώρησα δεδομένο το γεγονός ότι ζηλεύει λίγο καθώς η μπέμπα είναι πολύ γκρινιάρα και εκείνος έχει χάσει πολύτιμο χρόνο μαζί μου. Στην αρχή δεν έδωσα ιδιαίτερη προσοχή. Του έλεγα πως δεν πειράζει, ατυχήματα γίνονται και όλα καλά. Μετά όμως έγινε καθημερινή συνήθεια. Στην πάνα δεν ξαναεπέστρεψα. Μόλις γυρίσαμε τον Σεπτέμβρη επανήλθε. Ξεκινήσαμε τον παιδικό για δεύτερη χρονιά. Εδώ και λίγες μέρες κατουριέται και κάνει κακά πάνω του, προφασιζόμενος ότι δεν προλαβαίνει να πάει τουαλέτα. Σήμερα που σας γράφω, έχασα εντελώς την υπομονή μου. Του φώναξα και τον έβαλα με το ζόρι να φορέσει πάνα, λέγοντας του πως αν θέλει να μοιάζει με μωρό πρέπει να δείχνει και σαν μωρό. Μετά από πολύ κλάμα τελικά τη φόρεσε και του είπα πως θα την βγάλουμε μόλις χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Θέλω να δω πως θα πάει το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα να την βγάλουμε. Βρε κορίτσια θεωρείτε πως είμαι υπερβολική? Από την άλλη τι να έκανα? Μαζεύω τσίσα και κακά απ'όλο το σπίτι. Είμαι πολύ μπερδεμένη και πολύ στενοχωρημένη. Καμιά μανούλα με παρόμοιο περιστατικό?

Αν πηγαινει παιδικο, ενημερωσε τους, μηπως χωρις προσωπικα σχολια, αλλα πχ με καποιο παραμυθακι θιξουν το θεμα.

Σε καταλαβαινω οτι εκνευριστηκες, το εχω παθει κι εγω με τη μεγαλη, αλλα αυτο που ζηταει ειναι προσοχη και φωναζοντας, του τη δινεις.

Θελει λιγη υπομονηκαι κομματακι αδιαφορια το πραγμα.

k9Tap3.png

Ακριβώς ίδια κατάσταση και εμείς. Μόνο που ούτε καν προφασίζεται, όταν με βλέπει να έχω το μωρό αγκαλιά πάει στην μέση του σαλονιού και μου λέει 'Μαμά κάνω κακά' και τα κάνει εκεί μπροστά μου. Δεν έχω βρει άλλη λύση πέρα από το να προσπαθώ να τις δώσω και αυτής σημασία ( της λέω έλα κάτσε εδώ δίπλα στην μαμά κτλ) ή τουλάχιστον να είναι απασχολημένη με κάτι όταν έχω το μωρό αγκαλιά για να μην αντιδρά έτσι. Όχι ότι πετυχαίνει πάντα, αλλά το έχουμε αποδεχτεί σαν κατάσταση και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Φάση είναι θα περάσει.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

και εμεις ειμαστε στην ιδια κατασταση κατουριεται κραταει το πιπι της μου λεει οχι τσισα και τα κανει πανω της

ενω εχουμε κοψει την πανα απο τον μαιο

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

Κορίτσια μην ανησυχείτε, το ίδιο έκανε και το βαφτιστήρι μου σαν αντίδραση εκδήλωσης ζήλειας για το μικρότερο αδερφάκι του. Ομως όλα έστρωσαν από μόνα τους, δώστε τους απλά λίγο χρόνο.