Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μαμά με κοροϊδεύουν

Recommended Posts

Η Αλκμήνη έχει μία καινούργια φίλη από φέτος της οποίας η γιαγιά μου κάνει και την διευκόληνση να μου τη πηγαίνει σχολείο το πρωί. Εκτός λοιπον από σημμαθήτριες πήγαν και στη κατασκήνωση μαζί!

Το πρόβλημα είναι ότι στο σχολείο είχε παραπονεθεί ότι η Αλκμήνη μαζί με άλλα παιδιά τη κοροϊδεύουν! Δεν είμαι χαζομαμά αλλά η Αλκμηνη δε λέει ψέμματα και δεν κοροϊδεύει. ΄Τέλοσπάντων της είχα κάνει παρατήρηση και μου ειχε πει ότι απλά της είχε πειράξει τη μύτη!

Τώρα με πήρε τηλέφωνο η μαμά του κορισιού και μου είπε ότι η Αλκμήνη και τα υπόλοιπα κορίτσια κοροϊδεύουν τη κόρη της με αποτέλεσμα να θέλει να φύγει από τη κατασκήνωση! Προσπάθησα βρήκα την Αλκμήνη και με κάλεσε πίσω και μου είπε ότι απλά της είπαν ότι είναι κάτι πίσω της αλλά μετά της είπαν ότι ήταν ψέμματα! Το περιστατικό το γνωρίζει και η ομαδάρχισα και είπε "αμαν βρε......μη κάνεις έτσι!" Εγω παίρνω πίσω τη μαμά του κοριτσιου αλλά δεν απαντά στη κλήση μου!

Τι να κάνω? Να πω στη μαμά του παιδιού ότι το παιδί της υπερβάλλει? Ειμαι κάπου λάθος? Τέτοια προβλήματα δεν είχα ποτέ....

Διαφημίσεις

Εγώ απλώς θα έλεγα στην μικρή ότι κάτι συνέβη και η φίλη της αισθάνεται άσχημα, είναι στεναχωρημένη και ίσως φύγει από την κατασκήνωση για το λόγο αυτό. Θα της έλεγα ότι πολλές φορές, χωρίς να το θέλουμε, ακολουθούμε τη συμπεριφορά άλλων, και πληγώνουμε τους φίλους μας. Αυτά θα της έλεγα και θα την άφηνα να επιλέξει μόνη της. Άλλωστε είναι πια μεγάλα παιδάκια και πρέπει να τα διαχειρίζονται μόνα τους αυτά. Δεν μου αρέσει να ανακατεύονται οι μαμάδες, γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να θυματοποιούν τα παιδιά. Ο κόσμος των παιδιών είναι σκληρός και άλλη μαμά καλά θα κάνει να δουλέψει με το παιδί της, για να μην είναι τόσο ευαίσθητο, γιατί θα καταλήξει το κορόϊδο της παρέας

συμφωνώ με τη Maya, σε γενικές γραμμές. Μίλα στην Αλκμήνη, πές της ότι δεν πρέπει να παρασύρεται απο το τι κάνουν οι άλλοι κλπ κλπ.

Τώρα.. όσον αφορά στην άλλη μαμά... δεν θα την χαρακτηρίσω... γιατί ίσως να παρεξηγηθώ. Η συμπεριφορά της όμως θα με ενοχλούσε εμένα προσωπικά και δεν θα έμπαινα ίσως στη διαδικασία να της τηλεφωνήσω πίσω...

Οι μαμάδες δεν πρέπει να επεμβαίνουν σε αυτά τα θέματα σε αυτές τις ηλικίες, κατα τη γνώμη μου πάντα, γιατί έτσι τα παιδιά δεν θα μάθουν να στέκονται στα πόδια τους... Πάντα θα υπάρχει η μαμά να "καθαρίζει" γι'αυτά!... :?

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Δεν νομίζω πως είσαι κάπου λάθος. Η Αλκμήνη όπως είπες ότι είναι παιδί που δεν κοροιδεύει. Απλά ήταν ένα τυχαίο γεγονός που το άλλο παιδάκι το παρατράβηξε λιγάκι. Αν ήταν κάτι σοβαρό πιστεύω πως θα υπήρχε ενημέρωση απο την ομαδάρχησα και σε σένα αλλά και στην άλλη μαμά. Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις τηλεφωνο την άλλη μαμά και να της πεις πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Ετσι θα δείξεις μάλιστα πως δεν αδιαφόρησες. Αν κάπου διαφωνεί η άλλη μαμά ας πάρει τηλέφωνο την ομαδάρχησα να της τα πει απο πρώτο χερι.

κοιτα μπορει να υπερβαλει η μικρουλα μπορει και οχι..

και να πω την αληθεια πιστευω οτι ισως τα αλλα παιδακια να την ψιλοπειραζουνε..

παρε τηλ στην Αλκμηνη και εξηγησε της οτι το αλλο κοριτσακι ειναι πολυ θλιμμενο και θελει να φυγει.. και οτι θα σε εκανε πολυ χαρουμενη αν καταφερνε να την μεταπεισει..

ααχ κατασκηνωση ειναι και καθε μερα τετοιες ιστοριες θα εχουνε..

παντως εσυ γιατι στεναχωρεθηκες?σου εριξε ευθυνε ςη αλλη μητερα η απλα σε ενημερωσε?

εννοω τι τονο ειχε η φωνη της?επιθετικη ηταν?επρεπε εσυ να απολογηθεις για την συμπεριφορα των αλλων παιδιων?δεν καταλαβα..σορρυ αλλα το ξανθο βλεπεις...

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Και γω της ιδίας γνώμης είμαι! Ποτέ δεν ανακατευόμουν στα μου είπε, του ΄πα, μου έκανε αυτό, της έκανα αυτό! Αφού τα παιδια παρεξηγούνται και τα βρίσκουν μετά μόνα τους. Και ποτέ δεν είχα και τέτοια προβλήματα με τις μανάδες!

Με τη συγκεκριμένη μαμά είναι η δεύτερη φορά που μου τηλεφωνεί για να μου κάνει "παρατήρηση" για το παιδί μου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Και γω της ιδίας γνώμης είμαι! Ποτέ δεν ανακατευόμουν στα μου είπε, του ΄πα, μου έκανε αυτό, της έκανα αυτό! Αφού τα παιδια παρεξηγούνται και τα βρίσκουν μετά μόνα τους. Και ποτέ δεν είχα και τέτοια προβλήματα με τις μανάδες!

Με τη συγκεκριμένη μαμά είναι η δεύτερη φορά που μου τηλεφωνεί για να μου κάνει "παρατήρηση" για το παιδί μου.

Πολύ όμορφα και ωραία, μήπως να της το ξεκοψεις γιατί η δεύτερη φορά θα γίνει και τρίτη?

Demi μίλησα ήδη στην Αλκμήνη και επειδή το συγκεκριμένο κοριτσάκι συνέχεια παραπονιέται και λέει και ψέμματα της είχα πει να προσέχει να μη δημιουργήσει προβλήματα.

Το περιστατικο έγινε ως εξής! Στη κατασκήνωση υπαρχουν ζουζούνια και είπαν στο κορίτσι η Αλκμηνη μαζί με κάτι άλλες ότι κάτι είναι πίσω της. Αυτό ξαφνιάστηκε, οι υπόλοιπες κλώσσες γέλασαν και της είπαν ότι τη κοροϊδεψαν..... και αυτό τώρα θέλει να φύγει.... Το έμαθε και η ομαδαρχισα και είπε στο κοριτσάκι ότι εντάξει δεν έγινε τίποτα σπουδαίο.

Η συγκεκριμένη μαμά έχει ένα ύφος. Πάντα το είχε! Δεν της έχω μιλήσει ανάλογα γιατί με διευκολυνει η γιαγια του παδιού που παίρνει την Αλκμήνη το πρωί για το δημοτικό (να μη τη πηγαίνω και στο πρωινό ολοήμερο)!

Πάντως φαίνεται από μακριά ότι δεν κάνει κέφι για παρέες και τέτοια ... ουτε να παίξουν οι μικρές το Σαβ/κο στο σπίτι μου....

Με βλεπω από Σεπτέμβριο να τη ξεκινάω και πρωινο ολοήμερο τη κόρη μου!

Τα παιδιά είναι παιδιά και πάντα θα υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Στην προκειμένη περίπτωση και όπως τα περιέγραψες δεν φταίει η Αλκμήνη. Αλλά οτι κάνεις με το παιδί σου κάντο μόνη σου. Μην υποχρεώνεσαι σε κανέναν. Η άλλη μαμά μπορεί να "πατάει" πάνω σ' αυτό και σου λέει "εμείς την εξυπηρετούμε" και γι' αυτό σε παίρνει μετά με υφάκι.

Τα παιδιά είναι παιδιά και πάντα θα υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Στην προκειμένη περίπτωση και όπως τα περιέγραψες δεν φταίει η Αλκμήνη. Αλλά οτι κάνεις με το παιδί σου κάντο μόνη σου. Μην υποχρεώνεσαι σε κανέναν. Η άλλη μαμά μπορεί να "πατάει" πάνω σ' αυτό και σου λέει "εμείς την εξυπηρετούμε" και γι' αυτό σε παίρνει μετά με υφάκι.

συμφωνω......

καλυτερα τα παιδακια να τα βρουν μονα τους...... :D

Διαφημίσεις

Α πα πα. Συγνώμη που πετάγομαι αλλά δεν άντεξα. Τι βλακείες είναι αυτές.

Να σε πάρει τηλέφωνο επειδή έκανε ''μπου'' κάποιος στην κόρη της και την τρόμαξε;;Αργότερα τι θα κάνει;; Θα την πέφτει στον φίλο της κόρης της επειδή την έστησε στο ραντεβού;;;

Εσυ ξέρεις καλά την κόρη σου και αυτο εχει σημασία :) Ακόμα και να γέλασε που είναι το κακό; Λίγο χιούμορ ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Στις κατασκηνώσεις γενικά υπάρχει τέτοιο κλίμα.Εγω είχα ξεκινήσει απο παιδί και τελειωσα την καριέρα μου σαν κοινοτάρχησα. Σε όλα αυτα τα χρόνια πάντα υπήρχε ο γνωστός ''χαβαλές'' και τα πειράγματα. Και για να κλείσω, είναι όλα αυτα που σου μένουν όταν περάσουν τα χρόνια :cry:

Εμεις ακόμα βρισκόμαστε τα θυμόμαστε και...γελάμε.

Θα συμφωνήσω και εγω με τις υπόλοιπες τα παιδιά πρέπει να λύνουν τα προβλήματά τους μόνα τους. Επειδή μια φορά έκανα και εγω αυτό το λάθος και είπα κάποτε σε μια μαμα για την κόρη της η οποία ζόριζε ψυχολογικά άσχημα την Κατερίνα, το μόνο που καταφέραμε ήταν να τσακωθούμε και να μην ξαναμιλήσουμε (όχι ότι είχα πρόβλημα), από τότε είπα δεν πρόκειται να ξανα ανακατευτώ σε υποθέσεις των παιδιών.

Εγώ από την άλλη δεν θεωρώ πως ανακατεύομαι στα των παιδιών όταν μετά από ένα τέτοιο γεγονός πιάσω το παιδάκι μου και του υπενθυμήσω τα περι σεβασμού στον διπλανό μας και άλλα τέτοια .

Ως γονιός έχω βρεθεί και στην μία πλευρά αλλά και στην άλλη.

Μου κοροϊδευαν το παιδί στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ( το είδα και με τα μάτια μου) , επίσης στην μοναδική φορά που πήγε κατασκήνωση ( νομίζω 5η ή 6η δημοτικού έφυγε από την κατασκήνωση για τον ίδιο λόγο.

Έτυχαν κάποιοι που θυμόντουσαν το ότι ο γιός μου ήταν εύκολη και διασκεδαστική λεία για πείραγμα και αυτό ήταν αρκετό.

Φτάσαμε στο σημείο να με ενημερώσουν από το δημοτικό ( στην 6η δημ.) ότι ο γιός μου μαζί με άλλα από την τάξη του κοροϊδευαν ένα άλλο κοριτσάκι από την ίδια τάξη .....σε τέτοιο σημείο που το κοριτσάκι σχεδόν λυποθύμισε!!!!!!!

Ποτέ δεν με πήρε γονιός τηλέφωνο .

Ούτε εγώ πήρα τηλέφωνο κανέναν.

Σε κάθε περίπτωση όμως μιας και βρεθήκαμε και θυματα αλλά και θύτες , όταν τα μάθαινα απλά έκανα κουβέντα με το παιδί μου έτσι όπως νόμιζα εγώ.

Εγώ θα είχα την ψυχραιμία να ακούσω τα παράπονα ενός άλλου γονιού για το παιδί μου.....έτσι λέω ακόμα.

Δεν ξέρω πως θα αντιδρούσε ένας άλλος άμα τον έπερνα εγώ τηλέφωνο , το φοβήθηκα και γι αυτό δεν το έκανα.

Τώρα κατόπιν εορτής βλέπω πως δεν είναι κακό να ενημερώνεται ένας γονιός , για κάτι που ίσως κάνει το παιδί του και ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα.

Διότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Δυσκολη κατασταση..

Σιγουρα βρισκεσαι σε δυσκολη θεση αφου σε ξυπηρετουν οποτε δεν μπορεις να απαντησεις καταλληλα..

Το προβλημα δεν το εχεις εσυ αλλα η αλλη η μητερα..

Αν λοιπον εισαι διατεθιμενη να χαλασεις μαζι της τη οποια "σχεση" πες της πως αυτη θα πρεπει να βρει εναν τροπο να προστατεψει το παιδι της και οχι να απευθυνεται στους αλλους γονεις για να "μαλωσουν" αυτοι το δικο τους..

Ακομα και αν η κορη σου ηταν σε θεση να καταλαβει οτι δεν πειραζουμε τους αλλους (δεν ειναι και κανα εγκλημα στην τελικη.. ) παντα θα υπαρχουν παιδια που θα το πειραζουν και εσυ δεν μπορεις να μεριμνησεις για ολου του κοσμου τα παιδια..

Οπότε θα πρεπει αυτη να κανει κατι με το δικο της το παιδι ωστε να μην ειναι τοσο "μυγιαγγιχτο" και να το προστατευσει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Οι δασκαλες του ΒΑσιλη μου εχουν πει οτι μεγαλωνω ενα ευαισθητο παιδι σε μια σκληρη κοινωνια οποτε οπως καταλαβαινεις θα συμφωνησω με τον Almak.

Ισως η κορη σου δεν εκανε κατι κακο. Ισως να ηταν αθωο αστειο. Αλλα η συχνοτητα που γινεται μια πλακα και η ομαδα που σχηματιζουν οι αλλοι στο να την κοροιδεψουν ισως ενοχλει το αλλο παιδακι. Επισης δεν ξερεις αν το συγκεκριμενο παιδακι περναει μια φαση στην ζωη του που το κανει πιο ευαισθητο. Αυτο που θα ελεγα στην κορη μου ειναι οτι αφου ειναι κατι που ενοχλει το αλλο παιδακι καλυτερα να μην το κανει.

Δεν νομιζω παντως οτι θα επαιρνα ποτε την μητερα του αλλου παιδιου. Απλα θα του ελεγα να μην παιζει μαζι του αφου νοιωθει οτι το στεναχωρει με την συμπεριφορα του.

Πολλες φορες ακομα και σε μας τους μεγαλους μας στεναχωρει το παραμικρο οταν δεν ειμαστε καλα ψυχολογικα.

Προτεινω καλυτερα ολοημερο ωστε να μην υποχρεωνεται και το παιδι σου να κανει παρεα καποια που δεν θελει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Πρόσφατο περιστατικό.

Σάββατο απόγευμα και η Άννη 5 χρονών μας λέει (σε μένα και το γιό μου 7 χρονών)ότι το πρωι ένα γνωστό κοριτσάκι 6 χρονών της πήρε όλο το φαγητό της και έμεινε νηστική.

Αργότερα την ίδια μέρα πάμε σε γενέθλια. Ήταν και το κοριτσάκι καλεσμένο.

Στα καλά καθούμενα έρχεται η μαμά της μικρής και μου λέει. " Σε παρακαλώ μάζεψε το γιό σου. Η κόρη μου είναι πολύ θυμωμένη και πήγαινε τώρα να της μιλήσεις."

Εγώ εφνιδιάστηκα αλλά της είπα ότι εγώ δεν επεμβαίνω σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να απαντούν και να τα βρίσκουν μόνα τους. Μόνο σε περίπτωση που θα κτυπούσε ένα παιδί το άλλο θα επενέβαινα.

Ο γιός μου χωρίς να τον έχω δει πήγε στη μικρή και της λέει πολύ θυμωμένα.

Έφαγες το φαγητό της αδελφής μου δε σου επιτρέπω. Αν το ξανακάνεις θα έχεις να κάνεις μαζί μου.

Τι΄έκανα εγώ;

Πήρα τη κόρη της μπροστά της και της είπα ότι το Σεπτέμβριο που θα πάει δημοτικό θα υπάρξουν πολλά παιδιά που θα της λένε διάφορα και καλά θα κάνει να μάθει να τους αντιμετωπίζει και όχι με το παραμικρό να τρέχει στη μαμά της (το δικηγόρο της).

Επίσης της εξήγησα ότι ο αδελφός της ένοιωσε ότι έπρεπε να την προστατέψει και γι αυτό το έκανε.

Η μαμά, μου έριξε μια δολοφονική ματιά, πήρε το παιδί της και έφυγε!

Το βράδυ μίλησα με το γιό μου και του είπα ότι δεν ήταν κακό που ήθελε να προστατέυσει την αδελφή του αλλά άλλη φορά να την αφήνει μόνη της να "καθαρίζει" ήταν δική της δουλειά.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι γονείς και των μεν και των δε θα πρέπει να να είναι ψύχραιμοι και να βλέπουν αυτές τις καταστάσεις σαν μια ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά τους πως να τις χειρίζονται.

Στην προκειμένη περίπτωση η κόρη μου ήταν το θύμα και όχι η δική της!!

:lol::lol::lol: τι μου θυμησες...

οταν ημουν στο δημοτικο αν καποιο παιδι με πειραζε φωναζα τον ξαδελφο μου 2 χρονια μεγαλυτερο και πηγαινε και τους εδερνε ολους... (ηταν λιγο επιθετικο παιδακι αυτο ειναι αληθεια... :lol: )

O5Lop2.png

kIP3p2.png

:lol::lol::lol: τι μου θυμησες...

οταν ημουν στο δημοτικο αν καποιο παιδι με πειραζε φωναζα τον ξαδελφο μου 2 χρονια μεγαλυτερο και πηγαινε και τους εδερνε ολους... (ηταν λιγο επιθετικο παιδακι αυτο ειναι αληθεια... :lol: )

:lol::lol: Δώρα και γω σε μία τέτοια περίπτωση είχα φέρει τον παππού μου

και μετά δε τολμούσε κανείς να με πειράξει....

Στην Αλκμήνη έχω μιλήσει για το πως κάνουμε παρέα με κάποια φίλη μας και πως όταν έρθει και μία τριτη φίλη δεν παραμελούμε την πρώτη μας φίλη απλά κάνουμε και οι τρεις μαζί παρέα. Της έχω μιλησει και για το ότι δεν είναι σωστό να κοροίδευουμε κάποιον γιατί και κεινη το χει ζήσει (αν έχετε διαβάσει ή το θυμάστε τι είχε γίνει στο ολοήμερο http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1578 )

Παρόλα αυτά δεν ενημέρωσα εγώ προσωπικά κανένα γονιό, το άφησα στους εκπαιδευτικούς αν και εγώ προσωπικά αν έκανε κάτι τόσο άσχημο το παιδί μου θα ήθελα να το μάθω!

Η Αλκμήνη δεν κοροϊδευει ποτέ στο στυλ ¨είσαι χοντρή¨είσαι κοντη" κτλ....

απλά καλώς η κακώς έκανε αυτή τη πλάκα στη φίλη της! Μιλήσαμε εχθές της είπα να μη ξανακάνει τέτοια αστεία στη φίλη της γιατί έχει πρόβλημα και θέλει να φύγει από τη κατασκήνωση.

Προσπάθησα εχθές να μιλήσω με τη μαμά του κοριτσιού αλλά αγνόησε τις κλήσεις μου και δεν μου απάντησε ποτέ (λες και φταίω εγώ)!

Αγνόησε την κι εσύ. Μην ξαναπάρεις λές και φταίς. Αν έχει ζόρι ας σε πάρει εκείνη. Ε....δεν θα την ψάχνεις κιόλας για ένα ψιλοπείραγμα!

Εκανες ότι έπρεπε να κάνεις. Μην το σκέφτεσαι παραπάνω. Ας μιλήσει και η μαμά του παιδιού παραπάνω με το παιδί της να μην στενοχωριέται για κάθε μικρό πείραγμα. Αλλο η κοροιδία και άλλο το πείραγμα για πλάκα.

:wink: Φιλιάααααα!!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εγώ πάντως, αν κοροϊδέψουν το παιδί μου, και ειδικά αν αυτό γίνει επανειλημμένα, θα εξετάσω να δω τί δεν πάει καλά μαζί του και πώς να το βοηθήσω να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις.... ΜΙλώ πάντα για τις σχέσει ανάμεσα σε συνομήλικους. Για τα μεγαλύτερα παιδιά ή για μεγάλους ανθρώπους, σαφώς και δεν θα το άφηνα μόνο του. ίσως επειδή μεγάλωσα σε επαρχία και εκεί οι μαμάδες τσακώνονταν με το παραμικρό για τα παιδιά τους, ακόμα και για τους βαθμούς (εμένα έγραψε καλύτερα, η δική σου πήρε όμως το 10 κλπ.). Και ήταν τόσο γελοίο τελικά. Αντί να μάθουμε τα παιδιά μας να ζουν, προσπαθούμε να τα προστατέψουμε από την ίδια τη ζωή!

Κι εγω πιστευω οτι εκανες οτι ηταν να κανεις. Απο εκει και περα απ οτι καταλαβα ειναι ατομο που αν ξανασυμβει θα στο πει. Εσυ εκανες σαν μανα αυτο που επρεπε. Μην ξανασχοληθεις.

Εγώ πάντως, αν κοροϊδέψουν το παιδί μου, και ειδικά αν αυτό γίνει επανειλημμένα, θα εξετάσω να δω τί δεν πάει καλά μαζί του

Δεν ειναι παντα ετσι.

Την περασμενη εβδομαδα καποιοι συμμαθητες του ΒΑσιλη παιρναν μια μπαλα μαζι στον παιδικο. Ο Βασιλης μουρμουραγε οτι ενα απο τα παιδακια δεν τον αφηνει να παιξει με την μπαλα του. (με τα συγκεκριμενα παιδακια παιζει στο προαυλιο μετα τον παιδικο). Ηταν κατι τοσο ασημαντο αλλα ο δικος μου εκλαιγε γιατι ενοιωθε εκτος ετσι.

Την επομενη μερα εστειλα κι εγω το Βασιλη με δικη του μπαλα. Ολος τυχαιως η μπαλα του αλλου παιδιου ειχε ξεφουσκωσει και δεν την πηρε . Στη ληξη του μαθηματος ο Βασιλης δεν ηθελε με τιποτα να παιξει αυτο το παιδακι με την μπαλα του . Η μητερα του αλλου παιδιου δεν ηξερε το σκηνικο που ειχε παιχτει και ελεγε του Βασιλη οτι ειναι φιλοι και πρεπει να παιζουν παρεα κλπ.

Εγω μπορει να φάνηκα σκυλα αλλα δεν μιλησα. Απλα πηρα τον Βασιλη σπιτι.

Απο την μια εννοιωθα οτι ηταν τελειως λαθος να πιεσω το παιδι μου να παιξει με ενα παιδι που δεν το επαιζε οταν εκεινο δεν εχει μπαλα και απο την αλλη δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια να πω στην αλλη μαμα "Αφου ο δικος σου ξεκινησε το σοου"

Θεωρητικα προσπαθω να μεγαλωσω ενα παιδι που σεβεται τους αλλους. Δεν γινεται ομως να γινει αυτο αν και η συμπεριφορα του αλλου δεν ειναι αναλογη. Και εκει το παιδι μπερδευεται.

ΥΓ : Οσο για το οτι φταις εσυ Pam μην το ξανακουσω.

Εχεις φημη εδω μεσα σαν την μαμα προτυπο και κανεις δεν μπορει να σου παρει τον τιτλο.

Το οτι προσπαθουμε δεν σημαινει παντα οτι πετυχαινουμε.

Mόνο μαμά προτυπο δεν είμαι αφου έχω κάνει και πολλες φορές έχω επαναλάβει τα ίδια λάθη. απαπαπα

Λοιπόν έχω νεότερα. Μου τηλεφώνησε η μαμά του κοριτισιού! Της είπα ότι μίλησα με την Αλκμηνη η οποία με διαβεβαιωσε ότι δεν θα ξαναεπαναληφθεί. Τελικά εχθές δεν ειδε τις κλήσεις μου (εδώ έρχεται η μύγα... :wink: ) και μου ζήτησε και συγνώμη.

Τελικά το λύσαμε και αυτό!

:lol:

Elenik αυτό περίπου λέω κι εγώ. όταν σου διαμαρτυρήθηκε το παιδί σου, δεν τα έβαλες με το άλλο παιδάκι, ούτε πήρες τη μαμά του τηλέφωνο. Βρήκες μία λύση που σας αφορούσε και σεβάστηκες την επιθυμία του να μην μοιραστεί το παιχνίδι του με το συγκεκριμένο παιδάκια. Αυτό ακριβώς θα έκανα κι εγώ. Αν προσπαθούσες να τον επηρεάσεις, θα του έδινες το μάθημα 'ό,τι και να μας κάνουν, εμείς υποχωρούμε'. Ακριβώς έτσι θα αντιδρούσα κι εγώ νομίζω. Γιατί λοιπόν λες ότι δεν είναι πάντα έτσι??? (εκτός αν δεν έγινα κατανοητή. Δεν εννοούσα ότι το παιδί μου θα έχει σωνει και ντε πρόβλημα, αλλά ότι θα προσπαθούσα να το λύσω μαζί του).