Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μαμαδες!!!Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα για να μπορέσουμε να εκτονωθούμε λιγάκι και να ξεσπάσουμε τα νεύρα μας με τους συζύγους μας!!!

Είμαι έγκυος 5 εβδ μετά από εξωσωματική και το Σαββατο έκανα τον πρώτο μου υπέρηχο και είδαμε το σάκο του μωρού μας!!Όλα πολύ καλά μέχρι την ώρα που ο γιατρός μας έδωσε οδηγίες για διατροφή!!!

Από εκείνη την ώρα έχει ξεκινήσει το μαρτύριο μου στο σπίτι!

Εγώ είμαι λιποβαρής και είναι ο λόγος που προχώρησα σε εξωσωματική!

Ο γιατρός μου είπε να τρώω υγιεινά, όχι αλάτι, όχι ζάχαρη ( παίρνω χάπια prezolon-κορτιζονούχα), όχι φαγητά απέξω,όχι πλαστικά φαγητά , μόνο μαγειρευτά, τυριά μόνο παστεριωμένα......

Την πρώτη μέρα έφτιαξε η αδερφή μου καρμπονάρα και μου έφερε λίγο να δοκιμάσω!!!Το αποτέλεσμα καβγάς από τον άντρα μου γιατί είμαι ανεγκέφαλη και δεν θέλω το καλό του παιδιού μας!Την επόμενη μέρα είχαμε κόσμο και είχα βγάλει κάτι πατατάκια και κάτι φουντούνια και έβαλα στο στόμα μου ακριβώς τρία φουντούνια....καβγάς πάλι γιατί λέει δεν με νοιάζει τίποτα...

Σήμερα μου έφερε η μαμα μου τυρόπιτα απτό φούρνο και την έφαγα και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε....μας άκουσε όλο το τετράγωνο, είμαι λέει ανεύθυνη....!!!

Πεινάω ρε κορίτσια καιδεν ξέρω τι να φάω!!!Φάε μου λέει φαγητό μαγειρευτό! Πόσες φορές την μέρα μπορείς να φας φαγητό?

Βαρέθηκα να τρώω τοστ, φυσικούς χυμούς και φρούτα!

Και τώρα που πεινάω και μπορώ να πάρω κανα κιλό, δεν με αφήνει!

Πως θα περάσουν 8 μήνες ακόμη?

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ήταν τόσο υπερβολικός!!!!!!

Εσείς έχετε παρόμοιες περιπτώσεις???

Διαφημίσεις

Να του πεις (και να ψαξεις και στο νετ να βρεις πληροφοριες..ακομα και να ενημερωσεις και τον γιατρο σου ) οτι πανω απ ολα σε μια εγκυμοσυνη για να πανε ολα καλα και να ειναι καλα και το μωρο..πρεπει η μαμα να ειναι ηρεμη και ευτυχισμενη χωρις καυγαδες.

Αρα το να κανεις μια στο τοσο μια παρασπονδια (σ αυτα που αναφερεις ...δεν ειπαμε να πας να μεθυσεις ή να κανεις κατι υπερβολικο) δεν ειναι τιποτα...με τους καυγαδες ομως μπορει να σου δημιουργησει πιο πολλα προβληματα

Αμαν αυτοι οι αντρες!!Και ο δικος μου καπως ετσι ειναι ωρες ωρες αλλα οχι τοσο υπερβοληκος.Μπορεις να συνενοηθεις με τον γιατρο σου την αλλη φορα που θα πατε για επισκεψη και θα ειναι κ ο αντρας σου,να τον καθυσηχασει οτι μπορεις που κ που να κλεβεις καμια λιχουδια και ο δα οτι ολα σου απαγορευονται...!Μπας και ηρεμησει λιγο αλλιως.....στα κρυφα μετα!!Ετσι εκανα εγω με τις σοκολατες μου,δεν με αφηνε να φαω και οχι επειδη ειχα προβλημα απλα ετσι στα καλα καθουμενα του ειχε καρφωθει οτι τρωω παρα πολυ σοκολατα και δεν εκανε στο μωρο,και κρυβομουν τι αλλο να εκανα!!Υπομονη..!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Βρε κορίτσι η καρμποναρα και τα ξηρά καρπά γιατί τον χάλασαν; Για τη τυρόπιτα απο το φούρνο να πω οκ, μπορώ λίγο να τον κατανοήσω, αλλά οι ξηροί καρποί ιδίως είναι΄πολύ υγιεινοί....

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

μπαινακης, βγαινακης κοπελια μου.. κανε εσυ αυτο που νομιζεις εχοντας την συναισθηση του μετρου.. θα του περασει καποια στιγμη..εννοειται οτι θα προσεχεις αλλα δεν καταστραφηκε και ο κοσμος αν φας και κατι παρανομο.. το θεμα ειναι να μην γινεται εντατικα και οσο για το κρυφα αυτο φερνει και τη συχνοτητα καμια φορα..

βεβαια απορω αν θα ειναι το ιδιο υπερπροστατευτικος οταν με το καλο γεννησετε.. διοτι οι περισσοτεροι ειναι τις πρωτες μερες και μολις πεσουν τα δυσκολα και η ρουτινα στριβουν δια του αρραβωνος!! (χαριτολογω βεβαια αλλα ο μεσος ορος ετσι πραττει και παντα στο τελος η μαμα τα τραβαει ολα)

λοιπον με το καλο να συνεχισει η εγκυμοσυνη σου και καλη λευθερια οταν πρεπει!!

Διαφημίσεις

Οι φωνές και τα κοσμητικά επίθετα είναι πολύ πιο επικίνδυνα από το φαγητό. Είναι δυνατό να τη βγάλεις 9 μήνες με μαγειρευτό φαγητό,τοστ και φρούτα;

Θα τύχει να βγεις έξω,θα φας και το σουβλάκι σου.Αλίμονο!

Αυτά απαγορεύονται σε καθημερινή βάση,όχι μια στο τόσο. Κάνε μια σχετική κουβέντα με τον γιατρό σου μπροστά στον άντρα σου.

Κατανοητό πως τα κάνει από τη λαχτάρα του να γίνει πατέρας αλλά και εσύ διανύεις μια πολύ ευαίσθητη περίοδο που δεν πρέπει να σου γίνει μαρτύριο.

[/url]

Το να ενδιαφέρεται και να σε συμβουλεύει ή να σου υπενθυμίζει τί κάνει και τί όχι να φας δεν είναι κακό, ίσα ίσα κολακευτικό το βρίσκω. Οταν όμως σε πρίζει οφείλεις να το πείς, κι γω του το είπα και μαλάκωσε. Ναι τρώει και το παιδί ό,τι τρώω εγώ αλλά από την στιγμή που δεν τρώω κάτι απαγορευμένο που θα το βλάψει άμεσα δε θα του δώσω λογαριασμό. Και κονσέρβα άνοιξα σήμερα ντολμαδάκια που λατρεύω να μου φύγει ο καυμός.

Και τα πατατάκια μου τρώω και τα αναψυκτικά μου πίνω όταν έχω κέφι. Και τυροπιτάκια έφαγα χθες από φούρνο στην Αθήνα θεικά.

Και ας είχαν και φέτα, αν τους έπαιρνα τηλ να ρωτήσω ενώ τα λιγουρευόμουν θα ήταν σα να μου δίνω σφαλιάρα. Η εγγυμοσύνη είναι για να τη χαρούμε.

Βέβαια πρέπει να παχύνεις ειδικά εσύ με καλές τροφές, τόσα χρόνια λιποβαρής και να βάλεις λίπος με χαζοτροφές δε λέει, και ειδικά στην κύηση.

Από την άλλη εγώ που είμαι παχύσαρκη, και είδα και σήμερα +1 κιλό έπαθα ένα πατατράκ και θα κόψω τα πολλά εξτρά. Οντως το μαγειρευτό φαγητό είναι το καλύτερο, για την ακρίβεια το σπιτικό.

Καρμπονάρα δεν έχω κάνει ποτέ, έχει ωμό αυγό μέσα? Αλλιώς τί τον πείραξε? δεν είπαμε να τρώς κάθε μέρα μπείκον και σαλάμια αλλά μια καρμπονάρα δε βλάπτει. Φιλιά!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Σήμερα μου ζήτησε συγνώμη για την χθεσινη του συμπεριφορά και που με στεναχώρησε αλλά είναι λέει και εκείνος αγχωμένος αφού δεν μπορούσαμε φυσιολογικά να κάνουμε παιδί και κατάλήξαμε στην εξωσωματική!

Ξέρω ότι νοιάζεται πολύ και φοβάται αλλά ....

Δεν πειράζει σιγά σιγά θα τον φέρω στα νερά μου!!!!

Αλλωστε δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να βλάψω εγω το παιδί μου!!!

να προσέξεις όμως το αλάτι στις τροφές (και αντίστοιχα τα τυριά) γιατί με την κορτιζόνη μπορεί να γίνει επικίνδυνος συνδυασμός!

από εκεί και πέρα, ψυχραιμία σε όλους και να ευχαριστηθείς την περίοδο της εγκυμοσύνης, γιατί η ψυχολογία της μαμάς επηρεάζει το νινί

όλα χρειάζονται με μέτρο, όμως (επαναλαμβάνομαι, με κίνδυνο να γίνω βαρετή) όχι αλάτι με την κορτιζόνη, μπορεί να έχει άσχημες παρενέργειες και για σένα και για το έμβρυο

Σήμερα μου ζήτησε συγνώμη για την χθεσινη του συμπεριφορά και που με στεναχώρησε αλλά είναι λέει και εκείνος αγχωμένος αφού δεν μπορούσαμε φυσιολογικά να κάνουμε παιδί και κατάλήξαμε στην εξωσωματική!

Ξέρω ότι νοιάζεται πολύ και φοβάται αλλά ....

Δεν πειράζει σιγά σιγά θα τον φέρω στα νερά μου!!!!

Αλλωστε δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να βλάψω εγω το παιδί μου!!!

Οι άντρες είναι και λίγο έξω από τη φάση που λέμε και τα διογκώνουν όλα στο μυαλό τους. Να έρχεται μαζί σε όλες τις επισκέψεις σας στο γυναικολόγο κι εκεί ό,τι σε βασανίζει να το λες και θα παίρνει τις απαντήσεις του.

Μη χάσεις όλη την εγγυμοσύνη σου για να τον πείσεις είναι κρίμα. Και προς Θεού μη κάνεις κάτι κρυφά, δεν υπάρχει χειρότερος σύμβουλος και αιτία καυγάδων. Αντε καλή μας συνέχεια!

Διαφημίσεις

Εγώ είμαι λιποβαρής και είναι ο λόγος που προχώρησα σε εξωσωματική!

Εγώ θα βγω off topic αλλά θα σκάσω αν δεν σχολιάσω αυτό!!!Θέλεις να μας πεις ότι δεν έχεις γυναικολογικό πρόβλημα,ο σύζυγος είναι οκ με το σπέρμα του και παρόλα αυτά προχωρήσατε σε εξωσωματική επειδή είσαι λιποβαρής????

o30Sp3.png

cZW4p3.png

Εγώ θα βγω off topic αλλά θα σκάσω αν δεν σχολιάσω αυτό!!!Θέλεις να μας πεις ότι δεν έχεις γυναικολογικό πρόβλημα,ο σύζυγος είναι οκ με το σπέρμα του και παρόλα αυτά προχωρήσατε σε εξωσωματική επειδή είσαι λιποβαρής????
ναι αυτό το είχα απορία κι γω. Αν έχεις την καλωσύνη ας μας πεις. Και με ευκαιρία αυτό να γράψω ότι ίσως τον ξενίζει που από εκεί που πρίν δεν έτρωγες τώρα θες να φας τα πάντα, συζητήστε το.

Κορίτσια,

Συγνώμη που παρεμβαίνω αλλά ξέρω πολύ καλά ότι όπως η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα λιποβαρή άτομα.

Αν μία γυναίκα έχει βάρος πολύ μικρότερο από το κανονικό αυτό μπορεί μοιραία να επηρεάσει τη συχνότητα της περιόδου της και κάποιες φορές ακόμα και να προκαλέσει τη διακοπή της για αρκετό διάστημα.

Αυτά από μένα.

Νομίζω ότι η TE.ANGEL θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

bh6wp3.png

Gba0p3.png

μήπως η κοπέλα εννοεί ότι λόγω χαμηλού βάρους δεν έκανε ωορρηξία κανονική και γενικά είχε προβλήματα ορμονικά? έχω ακούσει ότι διαταραχές όρεξης και χαμηλός δείκτης σωματικής μάζας (ή κάπως έτσι) έχουν ως αποτέλεσμα διαταραχές του κύκλου

Διαφημίσεις

Σχεδόν αυτό θα σας πω!!!

Ο σύζυγος μου έχει 80.000.000 /ml με 66% κινητικότητα (η κινητικότητα δεν είναι τόσο full αλλά χωρίς αυτό να προκαλεί πρόβλημα).

Εγώ έχω κάνει ορμόνες, σαλπιγγογραφία, έλεγχο θρομβοφιλίας, natural killers και είναι όλα καλά!!!

Το μόνο πρόβλημα μου είναι στην καμπύλη σακχάρου που στις 2ώρες παθαίνω υπογλυκαιμία, πήγα λοιπόν σε ενδοκρινολόγο διαβητολόγο και μου είπε ότι είναι από την κακή διατροφή και αυτό προκαλεί σκληρά ωάρια που δεν μπορεί να τα διαπεράσει το σπέρμα!!!

Προσπάθησα να κάνω διατροφή για κανά χρόνο χωρίς αποτέλεσμα λόγω δουλειάς ( δεν μπορούσα να κάνω διαλειμμα καθε 2ώρες για να τρώω)!!

Οπότε καταφύγαμε στην εξωσωματική όπου με μικρογονιμοποίηση έβαλαν μέσα στο ωάριο το σπέρμα και αυτή τη στιγμή είμαι εγκυούλα!!!!!!!!!

Προσπαθούσα 3 χρ και είχα 2αποτυχημένες σπερματεγχύσεις αλλά τελικά τα κατάφερα και το καλό πιο είναι????????

Ότι με τα κιλά που θα πάρω τώρα και με τα θρεπτικά συστατικά λόγω υγιεινής διατροφής θα διορθωθεί το πρόβλημα και το επόμενο μωράκι μας θα το κάνουμε μόνοι μας!!!!!!!χιχιχι:-D:grin::-D:grin:

Σχεδόν αυτό θα σας πω!!!

Ο σύζυγος μου έχει 80.000.000 /ml με 66% κινητικότητα (η κινητικότητα δεν είναι τόσο full αλλά χωρίς αυτό να προκαλεί πρόβλημα).

Εγώ έχω κάνει ορμόνες, σαλπιγγογραφία, έλεγχο θρομβοφιλίας, natural killers και είναι όλα καλά!!!

Το μόνο πρόβλημα μου είναι στην καμπύλη σακχάρου που στις 2ώρες παθαίνω υπογλυκαιμία, πήγα λοιπόν σε ενδοκρινολόγο διαβητολόγο και μου είπε ότι είναι από την κακή διατροφή και αυτό προκαλεί σκληρά ωάρια που δεν μπορεί να τα διαπεράσει το σπέρμα!!!

Προσπάθησα να κάνω διατροφή για κανά χρόνο χωρίς αποτέλεσμα λόγω δουλειάς ( δεν μπορούσα να κάνω διαλειμμα καθε 2ώρες για να τρώω)!!

Οπότε καταφύγαμε στην εξωσωματική όπου με μικρογονιμοποίηση έβαλαν μέσα στο ωάριο το σπέρμα και αυτή τη στιγμή είμαι εγκυούλα!!!!!!!!!

Προσπαθούσα 3 χρ και είχα 2αποτυχημένες σπερματεγχύσεις αλλά τελικά τα κατάφερα και το καλό πιο είναι????????

Ότι με τα κιλά που θα πάρω τώρα και με τα θρεπτικά συστατικά λόγω υγιεινής διατροφής θα διορθωθεί το πρόβλημα και το επόμενο μωράκι μας θα το κάνουμε μόνοι μας!!!!!!!χιχιχι:-D:grin::-D:grin:

Καλη μου ειναι πολυ καλο που εμεινες αμεσως εγκυος και δεν ταλαιπωρήθηκες πολυ μεχρι να μεινεις. Θα σου προτεινα να προσεξεις τη διατροφή σου και να σταματας τη δουλεια καθε 2 ωρες για να φας - εστω φρουτα, τοστ , κεικ κλπ καθως η υγεια σου ειναι το πιο σημαντικο πραγμα και για το μωρο που περιμενεις αλλα και η φυσιολογικη σύλληψη στην επομενη εγκυμοσύνη .Ασε που θα γλιτωσεις και τα έξοδα. Να προσεχεις τον εαυτο σου ειναι το δίδαγμα θα έλεγα. Με το καλο να γεννησεις!

Καλη μου ειναι πολυ καλο που εμεινες αμεσως εγκυος και δεν ταλαιπωρήθηκες πολυ μεχρι να μεινεις. Θα σου προτεινα να προσεξεις τη διατροφή σου και να σταματας τη δουλεια καθε 2 ωρες για να φας - εστω φρουτα, τοστ , κεικ κλπ καθως η υγεια σου ειναι το πιο σημαντικο πραγμα και για το μωρο που περιμενεις αλλα και η φυσιολογικη σύλληψη στην επομενη εγκυμοσύνη .Ασε που θα γλιτωσεις και τα έξοδα. Να προσεχεις τον εαυτο σου ειναι το δίδαγμα θα έλεγα. Με το καλο να γεννησεις!

Ναι ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε και τα κατάφερα με την πρώτη εξωσωματική γιατί ήμουν πολύ απογοητευμένη!!!Τώρα όλο το 1ο τρίμηνο δεν θα πάω στη δουλειά οπότε τρώω συνέχεια και μας προσέχω όσο μπορώ!!!

Σευχαριστώ!!!!

οι ανδρες καμμια φορα πελαγωνουν και δεν ξερουν πως να φερθουν.

να εισαι χαρουμενη που ενδιαφερεται για σενα και την εγκυμοσυνη σου

ρωτα και καποιες αλλες που περασαν ολοκληρη εγκυμοσυνη χωρις καμμια προσοχη απο τον ανδρα τους...... :(

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

οι ανδρες καμμια φορα πελαγωνουν και δεν ξερουν πως να φερθουν.

να εισαι χαρουμενη που ενδιαφερεται για σενα και την εγκυμοσυνη σου

ρωτα και καποιες αλλες που περασαν ολοκληρη εγκυμοσυνη χωρις καμμια προσοχη απο τον ανδρα τους...... :(

Έχεις δίκιο!!!Ξέρω ότι μου έχει μεγάλη αδυναμία και επειδή περάσαμε και εμείς τα δικά μας μέχρι να τα καταφέρουμε τώρα φοβάται πολύ μην πάθω κάτι εγώ ή το παιδί!!!!!

• 3 weeks later...

geia sas koritsia.diavazw to 8ema k kati mou 8umizei te.angel k emena o antras mou einai prixths.eimai sthn 9h evdomada kai me kinigaei apo pisw.to prwi einai sth douleia pernei ka8e 3hs kai ligo.efages prwino?peires ta xapia?kaltses foras?enoite pws den m afinei n trwo sokolata k trwo krufa,trwo mono ugeiina k mageireuta k an 8ew n faw kati alo me gemizei tupseis.ase pou den m afinei n paw mia bolta k olh mera eimai spiti.an bgw gia kamoia douleia k tou pw oti 8a katsw s cafe me kamoia filh gunete xamos.pws ginete na tous baleis mualo?

qH8Hp3.png

z4RLp2.png

geia sas koritsia.diavazw to 8ema k kati mou 8umizei te.angel k emena o antras mou einai prixths.eimai sthn 9h evdomada kai me kinigaei apo pisw.to prwi einai sth douleia pernei ka8e 3hs kai ligo.efages prwino?peires ta xapia?kaltses foras?enoite pws den m afinei n trwo sokolata k trwo krufa,trwo mono ugeiina k mageireuta k an 8ew n faw kati alo me gemizei tupseis.ase pou den m afinei n paw mia bolta k olh mera eimai spiti.an bgw gia kamoia douleia k tou pw oti 8a katsw s cafe me kamoia filh gunete xamos.pws ginete na tous baleis mualo?

Δυστυχως δεν τους βαζεις!!!!Εγω το εχασα το μωράκι μου στην 8η εβδομαδα ( την προηγουμενη εβδομαδα)!!!! Και ετσι κατάλαβα οτι αναλωνομαστε σε κουταμαρες!Ας ειχα εγω το μωρακι μου και ας ετρωγα οτι ηθελε ο αντρουλης μου!!!!!!