Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξωσωματική - επιλογή γιατρού - γεννετιστή

Recommended Posts

καλημέρα,

είμαι νέα στο FORUM

είμαι 39 χρονών, οι εξετάσεις έδιεξαν πρόβλημα με τις τιμές ΑΜΗ, INHIBIN και FSH. Αναλυτικότερα

εξετάσεις 1η φορά

ΑΜΗ 6,7 (ΥΨΗΛΉ γονιμόττα 28,6-48,5)

INHIBIN 41

FSH 15.3

Για να μην σας κουράζω σε όσους γιατρούς πήγα όλοι μου είπαν για εξωσωματική.

Έκανα λαπαροσκόπηση και όλα Ο.Κ.

Είμαι στην επαρχία.

Με όσες φίλες μου που έζησαν την εμπειρία το συζήτησα οι περισσότερες μου είπαν να πάω σε εξειδικευμένο κέντρο στην Αθήνα,

είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον γιατρό μου εδώ. ¨Ειναι πολύ εμπειρος και με επειτυχίες και σε εξωσωματικές. Οτι μου έχει πεί και οι υπόλοιποι δεν μου είπαν κάτι το διαφορετικό. <Τον εμπειστευομαι απόλυτα. Ωστόσο μου λένε ότι δεν έιναι μόνο θέμα γιατρού αλλά και εξειδικευμένου κέντρου και γεννετιστών.

Από την άλλη τα κέντρα στην Αθήνα είναι τόσο ανώνυμα και αισθάνεσαι ένα νουμερο. Πέρα από το νούμερο έχω ακούσει ότι είναι πολύ εμπορευματοποιημένα και μπορεί να μπεις σε διαδικασίες χωρίς αποτελεσμα και επιβλαβής για την υγεία σου. Θελω να κάνω το καλύτερο δυνατό και παράλληλα να μην χάσω χρόνο. Περιμένω συμβουλές ευχαριστώ...

Διαφημίσεις

Θα σου'λεγα να μείνεις με τον γιατρό σου εφόσον τον εμπιστεύεσαι. Αν δεις ότι δεν έχεις επιτυχία, προχωράς προς εύρεση κέντρου στην Αθήνα. Στα υπόλοιπα περί "απρόσωπου κι εμπορευματοποίησης" με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.

Κι εμένα μου είχαν πάρει τ' αυτιά να πάω Αθήνα λόγω ηλικίας κυρίως, για να μη χάνω χρόνο, ειδικά επειδή επέλεξα ένα όχι τόσο γνωστό κέντρο. Τελικά αποδείχτηκε ότι και στις όχι τόσο γνωστές μονάδες γίνεται δουλειά. Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

καλώς ήρθες marian και καλή επιτυχία!

Δεν θα σε κουράσω με τη δική μου ιστορία, θα σου πω μόνο οτι κι εγώ έχω παιδευτεί αρκετά.Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο είμαι στην προσπάθεια με υποβοηθούμενη όχι όμως σε κάποιο απ τα μεγάλα κέντρα που διαβάζω μέσα στο forum και ακούω κι από φίλες μου.

Για μένα , καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο γιατρός, στον οποίο έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και με κάνει να νιώθω καλά.Μετά από πίεση φίλων, έκανα μια επίσκεψη και σε ένα μεγαλογιατρό που θεωρείται κορυφή, μόνο και μόνο για να πάρω μια ιδέα, λυπήθηκα όμως τα λεφτά που έδωσα για επίσκεψη....ένιωσα πορτοφόλι...

Θεωρώ πως η κάθε μια θα σου πει τα καλύτερα για το κέντρο που πήγε ανάλογα και με το αποτέλεσμα που είχε φυσικά.Απλά είναι θέμα του πώς νιώθεις.Εγώ στη θέση σου θα παρέμενα στο γιατρό που εμπιστεύομαι και με κάνει να αισθάνομαι σιγουριά, που θα τον πάρω τηλ και δεν θα χρειαστει να πω όλο το ιστορικό μου για να καταλάβει ποιά είμαι.

Πέρα απ αυτό, θεωρώ πως για να λειτουργήσεις ένα τέτοιο κέντρο πρεπει να πληρείς και κάποιες προυποθέσεις, είτε είσαι μεγάλο όνομα είτε όχι, και φυσικά θέλεις να έχεις και συνεργάτες που θα σε βγάζουν ασπροπρόσωπο..αυτό που θέλω να πω είναι οτι όλοι δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό, γεννετιστές και εμβρυολόγους?

Ότι απόφαση κι αν παρεις, σου εύχομαι καλή επιτυχία.:P

ο γιατρός που σκεφτομαι να ξεκινήσω στην Αθήνα είναι πολύ γνωστός Π....ς.

Καμιά άποψη??

Ανεξάρτητα απο το ψυχολογικό και το οικονομικό, η επιλογή των ωαρίων και των εμβρύων είναι καθοριστική και το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται κυρίως από αυτό? Γιατί απ' ότι κατάλαβα τα πρωτόκολλα είναι πάνω κάτω τα ίδια άρα αυτό που έχει σημασία είναι ο γυναικολόγος να προβλέψει την πιθανότητα κάποιου προβλήματος ..

Είμαι πολύ μπερδεμένη. Τώρα καταλαβαίνω γιατί πολλές τα παρατάνε. παλαιότερα άκουγα κάτι τέτοιο και έλεγα αν μου συμβεί εγω θα κάνω τα πάντα, θα πάω στους καλύτερους, θα κάνω όσες περισσότερες προσπάθειες μπορώ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τί είναι το καλύτερο. Και διαβάζω εδω ιστορίες όπου ο γιατρός αντί να βοηθήσει δημιούργησε πρόβλημα...

όταν πήγα στον Π...το καταλαβα αυτο που λενε ψυχρός και σε κοιταει στην τσεπη,180ε η πρωτη επισκεψη (μετα δεν πληρωνεις επισκεψεις,πληρωνεις την εξωσωματικη και εξετασεις) αλλα είπα δεν πειραζει μετα απο αποτυχημενες εξωσωματικες,είχα ακουσει οτι έχει τους καλυτερους εμβρυολογους.Οντως αποκτησα μαζί του με την πρωτη φορα που εκανα στο κεντρο του τα διδυμακια μου,δεν με ενδιαφερει ο τροπος που λειτουργει με ενδιαφερει το αποτελεσμα...

YiMXp3.png

Διαφημίσεις

όταν πήγα στον Π...το καταλαβα αυτο που λενε ψυχρός και σε κοιταει στην τσεπη,180ε η πρωτη επισκεψη (μετα δεν πληρωνεις επισκεψεις,πληρωνεις την εξωσωματικη και εξετασεις) αλλα είπα δεν πειραζει μετα απο αποτυχημενες εξωσωματικες,είχα ακουσει οτι έχει τους καλυτερους εμβρυολογους.Οντως αποκτησα μαζί του με την πρωτη φορα που εκανα στο κεντρο του τα διδυμακια μου,δεν με ενδιαφερει ο τροπος που λειτουργει με ενδιαφερει το αποτελεσμα...

ευχαριστώ, μουδίνεις θάρρος και ελπίδα. να τα καμαρώσεις όπως επιθυμείς..

Θα σου'λεγα να μείνεις με τον γιατρό σου εφόσον τον εμπιστεύεσαι. Αν δεις ότι δεν έχεις επιτυχία, προχωράς προς εύρεση κέντρου στην Αθήνα. Στα υπόλοιπα περί "απρόσωπου κι εμπορευματοποίησης" με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.

Κι εμένα μου είχαν πάρει τ' αυτιά να πάω Αθήνα λόγω ηλικίας κυρίως, για να μη χάνω χρόνο, ειδικά επειδή επέλεξα ένα όχι τόσο γνωστό κέντρο. Τελικά αποδείχτηκε ότι και στις όχι τόσο γνωστές μονάδες γίνεται δουλειά. Καλή επιτυχία σου εύχομαι.

ευχαριστώ για την καλη επιτυχία.

Εσύ αν κατάλαβα καλά είσαι θεσσαλονίκη.

Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το εργαστήριο εμβρυολόγοι γεννετιστές. Γιατί θεωρώ ότι εκεί είναι το κρίσιμο για την επιτυχία. Απ΄ότι κατάλαβα είναι βιομηχανοποιημένα τα πράγματα. Τον για τρό μου αν ήταν μόνο θέμα γυναικολόγου δεν θα τον άλλαζα. Αλλά πιστευω ότι παιζουν καθοριστικό ρόλο και τα υπόλοιπα. ΑΥτό που προσπαθώ να μάθω το οποίο είναι και δύσκολο είναι τα καλύτερα ονόματα που κάνεις τις αφανείς αλλά εξίσου σημαντικές δουλειές.

Ευχομαι με το καλό κι εσύ γιατί απ΄ότι κατάλαβα εχεις ταλαιπωρηθεί..Να πάνε όλα κατ΄ευχήν ....