Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

KEΧΡΙ!!!!

Recommended Posts

Στο μαγαζί με τα βιολογικά που ψωνίζω για τον μικρό μου,μου είπαν για το κεχρί και ότι είναι πολύ δυναμωτικό και υγιεινό!έτσι και εγώ το πήρα.το έβαλα στο φαγητό του μωρού (αντί για ρυζάκι) και το έφαγε :D

έσεις τι ξέρετε για τον καρπό αυτό?το χρησιμοποίειτε και αν ναι πώς?

.png

.png

Διαφημίσεις

Εγώ το χρησιμοποιήσα τους πρώτους μήνες που ξεκινήσαμε στερεές τροφές. Δεν έχει γλουτένη γι' αυτό το δίνουν σαν πρώτη τροφή. Είναι πολύ καλύτερο από τις κρέμες του εμπορίου που έχουν ζάχαρη, γάλα κλπ. Εγώ επειδή δεν τα κατάφερνα με το γάλα, την έκανα με μπανάνα ή μήλο και την αντίστοιχη ποσότητα σε νερό και του άρεσε πάρα πολύ.

Εμεις στο καναρινι το δινουμε για να κελαιδαει :P:P:P:P

Δεν κανω πλακα, δεν ηξερα οτι τρωγεται αυτο :)

Νοστιμο ειναι?

Και 'γω μόνο αυτό ήξερα για το κεχρί.

Αλήθεια τρώγεται ???

698927w3uri2g9kq.gif + 698925jp6q6xl5uz.gif

Διαφημίσεις

Κι εμείς το χρησιμοποιούμε, όπως επίσης και βρώμη, musli και dinkel (όλα της ίδιας εταιρείας βιολογικών). Τα διαλύουμε σε νερό ή σε μητρικό γάλα και το μωράκι μας τα τρώει μια χαρά! (εννοείται ότι δεν έχει δοκιμάσει ακόμη κρέμα με ζάχαρη :lol: )

πως ακριβώς το χρησιμοποιείτε?

το βράζετε ή το κάνετε όπως κάνουμε τις κρέμες?

εγώ το βράζω όπως το ρύζι(έτσι μου είπαν στο μαγαζί!)

.png

.png

εξαρταται πιο κεχρι πηρες. Αν πηρες της holle ειναι κρεμα για παιδια και δεν εχει γλουτενη, αν πηρες ενα οποιοδηποτε αλλο μαγειρευτε οπως το ρυζι, το πληγουρι και μπορει να περιεχει ιχνη γλουτενης ( φυσικα αυτο για την γλουτενη ισχυει και για το ρυζι δηλ. η αγοραστη κρεμα για παιδια δεν εχει γλουτενη ενω αν κανετε μονες ρυζαλευρο απο ρυζι κανονικο καταπασα πιθανοτητα θα εχει γλουτενη)

δεν ήταν της holle,όπως οι άλλες κρέμες που παίρνω

ήταν άλλη μάρκα και μορφή όχι σαν σκόνη αλλά σε μικρούς μικρούς κόκκους.

γιαυτό μάλλον η πωλήτρια μου είπε ότι μαγειρεύεται σαν ρυζάκι :?:P:P

σε αυτην την περίπτωση το βράζω σαν ρυζι ή πληγούρι?

το αν περίεχει γλουτένη πειράζει για μωρό 10 μηνών που τρωει ήδη μακαρόνια,φαρίν λακτέ κτλ? :(:(:(

.png

.png

δεν ήταν της holle,όπως οι άλλες κρέμες που παίρνω

ήταν άλλη μάρκα και μορφή όχι σαν σκόνη αλλά σε μικρούς μικρούς κόκκους.

γιαυτό μάλλον η πωλήτρια μου είπε ότι μαγειρεύεται σαν ρυζάκι :?:P:P

σε αυτην την περίπτωση το βράζω σαν ρυζι ή πληγούρι?

το αν περίεχει γλουτένη πειράζει για μωρό 10 μηνών που τρωει ήδη μακαρόνια,φαρίν λακτέ κτλ? :(:(:(

VALMAN το κεχρι σε μικρους κοκκους το βραζεις μς λιγο νερακι για 15-20 λεπτα αν θες βαζεις μεσα και λιγο ελαιολαδο η οτι αλλο θες απο φρουτα ,κρεατα ,λαχανικα. Το μωρο σου ειναι ποια μεγαλο για να φοβασε την γλουτενη αν και το κεχρι δεν εχει.Το δικο μας μωρο το ξεκινησε απο 6 μηνων και ειναι απο τα αγαπημενα του φαγητα.

Διαφημίσεις

Κι εμείς το χρησιμοποιούμε, όπως επίσης και βρώμη, musli και dinkel (όλα της ίδιας εταιρείας βιολογικών). Τα διαλύουμε σε νερό ή σε μητρικό γάλα και το μωράκι μας τα τρώει μια χαρά! (εννοείται ότι δεν έχει δοκιμάσει ακόμη κρέμα με ζάχαρη :lol: )

katrin για βοηθα λιγο!!!! :lol::lol:

Με τι ξεκινησες δηλαδη και σε ποια ηλικια?Γιατι ξεκιναμε κι εμεις σε 1 βδομαδα και προβληματιζομαι τι να δωσω.Ο γιατρος ειπε ρυζαλευρο του εμποριου αλλά τετοιο φυσικα δεν θα δωσω.Λεω ναξεκινησω με φρουτα.

Αυτα τα δημητριακα που λες εχουν ολα γλουτενη?Μονο το κεχρι δεν εχει?Και επισης,ειναι πιθανον να προκαλεσουν κι αυτα δυσκοιλιοτητα οπως το ρυζαλευρο?

Ευχαριστω πολυ!!Και συγνωμη για τις πολλες ζαλιστικες :lol: ερωτησεις!

το μονο που δεν εχει γλουτενη ειναι το κεχρι και το ρυζαλευρο αν δεν θες να δωσεις συμβατικο ρυζαλευρο μπορει να δωσεις βιολογικο ή διαφορετικα κεχρι

το μονο που δεν εχει γλουτενη ειναι το κεχρι και το ρυζαλευρο αν δεν θες να δωσεις συμβατικο ρυζαλευρο μπορει να δωσεις βιολογικο ή διαφορετικα κεχρι

Μηπως ξερεις αν το κεχρι ειναι λιγοτερο πιθανο να προκαλεσει δυσκιλιοτητα απο οτι το ρυζαλευρο;

το κεχρι εμενα τουλαχιστον δεν τις προκαλεσε δυσκοιλιοτητα αλλα να σου πω την αληθεια δεν τις εδωσα ποτε ρυζαλευρο εξαλλου το φυλλαδιο τις εταιριας λεει οτι το κεχρι ειναι κατα της δυσκοιλιοτητας

Διαφημίσεις

το κεχρι εμενα τουλαχιστον δεν τις προκαλεσε δυσκοιλιοτητα αλλα να σου πω την αληθεια δεν τις εδωσα ποτε ρυζαλευρο εξαλλου το φυλλαδιο τις εταιριας λεει οτι το κεχρι ειναι κατα της δυσκοιλιοτητας

Ναι???Μακαρι...Λεω κι εγω να μην δωσω ρυζαλευρο,παρολο που μου ειπε να δωσω ο γιατρος...

Ηταν η πρωτη στερεεα που εδωσες το κεχρι;Και σε ποια ηλικια;

Της holle ειναι?

Ευχαριστω πολυ!!! :D

εμας η διατροφη ηταν λιγο περιεργη την πρωτη εβδομαδα μονο λαχανικα

το κεχρι το εβαλα την τριτη εβδομαδα και αρχισαμε το φαγητο οταν ηταν 6 μηνων. Οσο για το ρυζαλευρο εμενα ουτε που το ανεφερε η παιδιατρος :D Απο τροφες και γαλα τις δινω μονο holle

Ευχαριστω πολυ antu!

Θα δωσω κεχρι κι εγω μου φαινεται!

Δινεις τωρα κι αλλα βιολογικα δημτριακα;

Αν ναι απο ποια ηλικια?

Σε εχω ζαλισει.....

τις αρχισα ολα τα υπολοιπα τις σειρας απο τοτε περιπου που μπηκε στον 8ο dinkel, βρωμη και ας φωναζει η μανα μου οτι το παιδι μας δεν ειναι καναρινι :D

frene εγώ είχα πάρει στην αρχή το ρυζαλευρο και τωρα τη βρώμη και το dinkel (holle)-δεν τα χρησιμοποιουμε φανατικα και απο μονα τους,αλλά καμια φορά τα δίνω με λίγο φρουτο.

• 1 month later...

Κοριτσια πηγα στο μαγαζι με τα βιολογικα και δεν βρηκα κεχρι της holle.Πηρα λοιπον ενα αλλά απλο, το οποιο δεν ειναι σε σκονη αλλά σε νιφαδες!Ειναι οκ αυτο?

Να το μαγειρεψω με νερο,σε αναλογια οπως το ρυζι,1 προς 3;

Και μετα το δινω σκετο;Ή να το βαλω μεσα στα φρουτα ή τον χορτοσουπα την οποια βεβαια ακομη δεν τρωμε :?

Σκετο με νερο ή με γάλα;

Σας ευχαριστωωωωωωω πολυυυυυυυυυυυυ!!!! :lol:

εφοσον ειναι νιφαδεσ δεν θα το μαγειρεψεις θα το δωσεις με γιαουρτι κλπ. φαντασου οτι ειναι σαν το κουακερ και χρησιμοποιησε το αναλογα

εφοσον ειναι νιφαδεσ δεν θα το μαγειρεψεις θα το δωσεις με γιαουρτι κλπ. φαντασου οτι ειναι σαν το κουακερ και χρησιμοποιησε το αναλογα

ok!thanks!

Δεν βρηκα άλλο κεχρι ,μονο αυτο σε νιφαδες!

Επισης ,μην νομιζεις οτι εχω φαει ποτε κουακερ ή εχω χρησιμοποιησει αλλά θα την βρω την ακρη...

Γιααουρτακι δεν τρωμε ακομη ...ισως το δωσω με γαλα!

Σε ευχαριστω και παλι!