Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

λοιπον κοριτσια απο τοτε που ηρθε η μπουμπου μας εχει αλλαξει η ζωη μας......ειδε και λιγο ροζ το σπιτι.....λοιπον η μικρη πριν 2 εβδομαδες χρονισε και εχω καποιες αποριες...γιατι εχει βγαλει μονο 1δοντακι'....ειναι πολυ δραστηρια και ζωηρη αλλα βαργιεται να περπατησει.....αυτα με προβληματιζουν περισσοτερο,.....ενταξει βεβαια υποκλινωμε και στην ικανοτητα της να κανει ολο τον κοσμο να την συμπαθει με την τσακπινια και την πονηραδα τηςς...αααα,επισης μας εχει βγει και γκομενιαρα με το που βλεπε αντρα λιγωνεται ....και τοτε βεβαια επεμβαινει ο μεγαλος αδερφος και της λεει "Χριστινα μαζεψουυυυυ"λοιπον αυτα απο εμανα για την κορη μου μπορειτε να απαντησε αυτα τα δυο πραγματακια αν θελετε και μετα να μιραστειτε κι εσεις τις εμπειριες σας απο τα ζπυζουνια σας για να γελασουμε!!!!!πολλα φιλια!!!!!!

9irIp2.pnglNGAp2.pngmpempa se perimenoume ton aprilio

Διαφημίσεις

Εμένα μέχρι 12 μηνών δεν είχε ούτε ενα και όταν το είπα στην παιδιατρο μου είπε οτι έχει δει παιδι να βγάζει 19 μηνων πρωτο δοντι αλλά παιδι χωρίς δόντια δεν υπάρχει πουθενά. σ' αυτο ευθύνονται τα ούλα που είναι σκληρά. Μόλις τη ρώτησα τον επόμενο μήνα βγάλαμε 3 την ίδια μέρα. Ή βγάζουμε ή δεν βγάζουμε τον πείραξε που έμμεσα τον είπα φαφουτι. Άλλωστε αυτό που μου είπε και μου άρεσε ήταν "μια ζωή θα είναι με δόντια τι σε πειράζει να είναι λίγο παραπάνω φαφουτάκος?"

Το ότι βαριέται να περπατήσει δεν το κατάλαβα δηλαδή την κρατάς απο το χέρι και δεν θέλει? Δεν περπατάει από μόνη της? Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι αμα μπουσουλάει θα περπατήσει απλά τα παιδιά που μπουσουλάνε αργουν γιτί πανε όπου θέλουν μπουσουλώντας . Ούτε εμένα περπατάει που είναι 13 αλλά τρέχει μπουσουλώντας. :P

χααχαχαχαχα......εμ τωρα λες για τα δοντια του παιδιου νευριασε!!!!!!εμας μονο 1 εχει βγαλει την προηγουμενη εβδομαδα.....την σηκωνεις και βαργιεται και ξανακαθεται!!!!!!δεν μπουσουλαει πολυ ........με την στρατα κινηται πιο πολυ.....να χαιρεσαι το ζουζουνι σου!!!

Διαφημίσεις

κι εμεις ειδαμε τη μυτουλα απο το 1ο δοντι στα 1α της γενεθλια....μεγαλη επιτυχια. μεσα σε ενα χρονο εβγαλε μονο 12...στα 2α γενεθλια λιγο πριν ειδαμε και μια μυτουλα ενος κυνοδοντα...με ρυθμο χελωνας τα δοντια μας... για το περπατημα δεν εχω να σου πω γιατι 11μισι μηνων περπατουσε ...φαφουτα αλλα σιφουνας! την ειχαμε βαλει νωρις στη περπατουρα-στρατα δε ξερω πως το λετε, αυτο που μπαινει ολο το μωρο μεσαμε τις 4 ροδες.... 6 μηνων μπηκε, την ειχαμε ηδη απο τη μεγαλη και επειδη δεν ηθελε να ναι ξαπλα καποιες φασεις τη στερεωναμε εκει....χωρις να ακουμπανε πολυ κατω τα ποδια, ισα οι μυτουλες....

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Εμας το Χριστινακι ειναι 13 μηνων και βγαινει σιγα-σιγα το 9ο δοντακι της!

Οσο για το περπατημα το κανει με βοηθεια(τη κραταμε απο τα χερια)και παει γρηγορα!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

πρωτα να σας ευχηθω ο,τι καλυτερο για τα μωρα σας...v & εμασ ενα πριν 2 εβδομαδεσ και απο τοτε τπτ....οσο για το περπατμα μας βγηκε τεμπελα το κοριτσι...Eva1970 συνονοματες οι κορες μας ,,,,εμμ αυτο ειναι παιδι βολικο ...και δοντι και περπατημα βιαστικο-βιαστικο....εμας με ενα δοντι τι να δαγκωσει ..η ανηψια μου 2μηνες μεγαλυτερη εχει περιπου 13δοντακια και τρωει τα παντα εμας περιοριζετε!

δημητρα μια χαρα πιστευω θα μπορει να φαει. τα ουλα θα ειναι τοσο σκληρα πια σα δοντια. εμενα ηη μικρη μου με τα ουλα ετρωγε και εκοβε φρυγανιες και μπισκοτα συριζα!!!!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Ενός πριν ένα μήνα με το έβδομο δόντι να σκάει πριν δυο ημέρες κ το περπάτημα πια εδώ και είκοσι μέρες.....τρελό γέλιο βέβαια γτ παει σαν κοτόπουλο ξεπουπουλιασμενο κ μόνο περπατώντας.σε στρατα περπατουρα δεν μπήκαμε ποτέ αφού ο γιατρός μας μας είπε όχι. Αγαπημένο μας να γλειφουμε τα πάντα καρέκλες ντουλάπια ψυγείο τοίχους......κτλ...

Διαφημίσεις

ναι οταν μαθαινουν να περπατανε ειναι τρελα!με τον αντρα μου στα δυο προηγουμενα ειχα ξετρελαθει με το περπατημα τουσ νικολ αγορακι η κοριτσι????v & a λες εεεε?????εγω φοβαμαι και βγαζω θεωριες ασε τεσπα αφου εχεις εμπειρια θα της δινω......εμας της αρεσει πολυ να τραβαει τα μαλλια ...το καθενα με το χουι του....

Καλημέρα!

Και γω ομοιοπαθούσα!Η κόρη μου στα πρώτα της γενέθλια είχε 1 δόντι και πλέον έχουμε 3,5!

Από περπάτημα τώρα, αυτό είναι μία πονεμένη ιστορία!Από 7 μηνών μπουσούλησε και όλοι περιμέναμε ότι θα σηκωθεί πριν χρονίσει,αλλά μας της έφερε η μικρή!

Πηγαίνει όπου θέλει μπουσουλώντας,ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες, ανεβοκατεβαίνει σε κρεβάκι,καναπέδες και τα σχετικά, περπατάει στηριζόμενη, περπατάει πολύ σταθερά όταν της κρατάω το ένα χέρι, κάνει 3-4 βήματα μόνη της, αλλά να διανύσει απόσταση ούτε λόγος!

Η αλήθεια πάντως είναι ότι δεν αγχώνομαι και πρωτίστως δεν την πιέζω.

Κάθε παιδί έχει τους ρυθμούς του.

82nop2.png

ουτε εγω την πιεζω αλλα με εχει φαει το αγχος ....τα αγορακια μου απο 6 μηνων βγαζανε δοντακια και τα δυο και στα πρωτα τους γενεθλια ηταν του περπατηματος .....βεβαια ενταξει προσπαθουσαν περισσοτερο....η μικρη μου την σηκωνεις αντε να κανει ενα βημα και μετα φωναζει και θελει να ειναι κατω.....ουτε της αρεσει πολυ το μπουσουλημα μονο με την στρατα θεριζει ολο το σπιτι .....

Κερνάω περπατόπιττα -αν μου δώσετε συνταγή καθ'ότι άσχετη από ζαχαροπλαστική!!!

Όχι μόνο ξεπεράσαμε τα 5 βήματα αλλά διανύουμε πλέον και μεγάλες αποστάσεις!Αυτό που μ'αρέσει είναι ότι επειδή γενικά είναι πολύ προσεκτική, κάνει πολύ σταθερά βήματα και δεν περπατάει ούτε πολύ γρήγορα ούτε σαν το εκκρεμές!

Από τη στοματική κοιλότητα πάντως, ουδέν νεότερον!

82nop2.png

Μπράβο, μπράβο αλλά ούτε και εγώ ξέρω περπατόπιτα νομίζω κάνεις ότι πίτα θες και επειδή την κερνάς επειδή περπάτησε το παιδι γι αυτό λέγεται περπατοπιτα. Επίσης ξέρω ότι την ώρα που περπατάει το παιδι πρέπει να ρίξεις νερό από πίσω για να τρέχει όπως τρέχει το νερό ή κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι καλά.

Άντε και στα δικά μας.

Διαφημίσεις

Κορίτσια η μαμά μου με έπρηξε με αυτή την περπατόπιτα!Πότε θα την κάνουμε!Μάλιστα μου είπε ότι μόλις την κάνεις το παιδί δεν πέφτει πια!!:oΘαυματουργή!Αφού λέει όταν κάποιος (ενήλικας) πέφετει συχνά, του λένε "Καλά δεν σου έκαναν περπατόπιτα όταν ήσουν μικρός"...........

Κερνάω περπατόπιττα -αν μου δώσετε συνταγή καθ'ότι άσχετη από ζαχαροπλαστική!!!

Όχι μόνο ξεπεράσαμε τα 5 βήματα αλλά διανύουμε πλέον και μεγάλες αποστάσεις!Αυτό που μ'αρέσει είναι ότι επειδή γενικά είναι πολύ προσεκτική, κάνει πολύ σταθερά βήματα και δεν περπατάει ούτε πολύ γρήγορα ούτε σαν το εκκρεμές!

Από τη στοματική κοιλότητα πάντως, ουδέν νεότερον!

πόσο καιρό προσπαθούσε να κάνει περισσότερα βήματα;Τι εννοω;Ο μικρός κάνει αυτά τα 5-6 βήματα εδώ και 5 μέρες αλλα μέχρι εκεί.Τον βλέπω πως φοβάταιΕσας πόσο καιρό σας πήρε ν'ανοίξεται πανια;:D

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Μπράβο, μπράβο αλλά ούτε και εγώ ξέρω περπατόπιτα νομίζω κάνεις ότι πίτα θες και επειδή την κερνάς επειδή περπάτησε το παιδι γι αυτό λέγεται περπατοπιτα. Επίσης ξέρω ότι την ώρα που περπατάει το παιδι πρέπει να ρίξεις νερό από πίσω για να τρέχει όπως τρέχει το νερό ή κάτι τέτοιο δεν το θυμάμαι καλά.

Άντε και στα δικά μας.

Κορίτσια η μαμά μου με έπρηξε με αυτή την περπατόπιτα!Πότε θα την κάνουμε!Μάλιστα μου είπε ότι μόλις την κάνεις το παιδί δεν πέφτει πια!!:oΘαυματουργή!Αφού λέει όταν κάποιος (ενήλικας) πέφετει συχνά, του λένε "Καλά δεν σου έκαναν περπατόπιτα όταν ήσουν μικρός"...........

:lol: :lol: :lol: Αυτά τα έθιμα πρώτη φορά τα ακούω, όπως άλλωστε και την περιβόητη περπατόπιτα, την οποία μου την είπε συνάδερφος!Το Σαββατοκύριακο ανοίγω φύλλο!!!

πόσο καιρό προσπαθούσε να κάνει περισσότερα βήματα;Τι εννοω;Ο μικρός κάνει αυτά τα 5-6 βήματα εδώ και 5 μέρες αλλα μέχρι εκεί.Τον βλέπω πως φοβάταιΕσας πόσο καιρό σας πήρε ν'ανοίξεται πανια;:D

Πολύ καιρό!

Πριν το χρόνο άρχισε να κάνει 3-4 βήματα αλλά όπως και ο μικρός σου φοβόταν. Επίσης, επειδή μπουσουλούσε από πολύ νωρίς της φαινόταν η εύκολη λύση. Το καλό βέβαια είναι ότι τώρα τη βλέπω ότι πάει πολύ σταθερά και όταν πέφτει, πέφτει με τακτ!Επίσης ακόμη και τώρα όταν θέλει να φτάσει κάπου γρήγορα κατευθείαν θα κάτσει κάτω και θα φύγει στα τέσσερα. Εγώ μια φορά δεν αγχώνομαι και δεν την πιέζω, κυρίως για να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Μην ανησυχείς. Από τη μία μέρα στην άλλη θα γίνει η ανατροπή!

82nop2.png

εχουμε ακόμη μέλλον δλδ.Σε αντίθεση με σενα εγω τον πιέζω αρκετά αλλα δεν θα το κάνω αλλο γιατί όπως λες και εσυ είναι χειρότερα...

fVLTp2.png

Chrisa μου, κάθε μωρό έχει τους δικούς του ρυθμούς. Μπορει να φύγει σε μία μέρα ή σε δύο μήνες.Αυτό δε μπορείς να το προβλέψεις. Άλλωστε δε σας πήραν και οι μήνες!!!!

Επειδή τυχαίνει η κορη μου να περνάει πολλές ώρες με τη babysitter, τον παππού και τη γιαγιά πρόσεξα κάποια στιγμή ότι όσες φορές την πίεζαν να κάνει "ένα βήμα παραπάνω" αυτή αντιδρούσε και κατευθείαν καθόταν κάτω. Και γω ήθελα να δω το μωρό να κάνει περισσότερα βήματα, αλλά προσπάθησα να μην της το δείχνω και εννοείται ότι είχα και τις ανάλογες απαιτήσεις και από τους άλλους.

Θα δεις ότι αν τον αφήσεις πιο ελεύθερο θα σε εκλήξει ευχάριστα πιο σύντομα!

82nop2.png

να σου πω την αλήθεια είχα φάει κόλλημα με το περπάτημα επειδή το παιδάκι ενος φίλου μας είναι 6 ετων και δεν μπορεί να περπατήσει ενω κατ'αλλα είναι φυσιολογικότατο.Απο την ημέρα που γεννήθηκε ρωτάω συνέχεια την παιδίατρο:βλέπετε να έχει πρόβλημα με το περπάτημα;Αν εχει θα το καταλαβετε απο τόσο μικρη ηλικία ή θα φανεί στους επόμενους μήνες;μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον;και αλλα τέτοια...Ξέρω πως γινόμουν παράλογη αλλα με είχε επηρεάσει πάρα πολύ αυτη η ιστορία.Τέλος πάντων αφου ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα σίγουρα θα κάνει και τα επόμενα:wink:

fVLTp2.png

κι εγω το ιδιο κανω χρυσα....κοριτσια να σας ζησουν τα μωρακια σας........θελω κι εγω περπατοπητα....αλλα εμενα μαλλων αργει ακομα......:(

κορίτσια περπατάει πλέον κανονικά!Πηγαίνει απο δωμάτιο σε δωμάτιο,κάνει παλαμάκια καθώς περπατάει,στέκεται και επεξεργάζεται ένα παιχνίδι χωρίς ν'ακουμπάει καπου,παίρνει στροφές απότομες χωρίς να πέφτει αλλα δεν κάνει το βασικό....Δεν σηκώνεται μόνος του!Ψάχνει έπιπλο ή μπατζάκι για να πιαστεί και να σηκωθεί.Δεν με πολυ νοιαζει όμως,θα το καταφέρει και αυτό;)

Τελικά ρε κορίτσια μόνο το άγχος μας μένει.Πότε θα περπατήσει;Πότε θα μιλήσει;Πότε θα κόψει πάνα και πιπίλα;και αλλα πολλά...Ολα θα τα κάνουν μόλις έρθει η ώρα τους!Να είναι γερά όλα το μωρά του κόσμου και να μας χαρίζουν ευτυχία :-D

fVLTp2.png

κορίτσια περπατάει πλέον κανονικά!Πηγαίνει απο δωμάτιο σε δωμάτιο,κάνει παλαμάκια καθώς περπατάει,στέκεται και επεξεργάζεται ένα παιχνίδι χωρίς ν'ακουμπάει καπου,παίρνει στροφές απότομες χωρίς να πέφτει αλλα δεν κάνει το βασικό....Δεν σηκώνεται μόνος του!Ψάχνει έπιπλο ή μπατζάκι για να πιαστεί και να σηκωθεί.Δεν με πολυ νοιαζει όμως,θα το καταφέρει και αυτό;)

Τελικά ρε κορίτσια μόνο το άγχος μας μένει.Πότε θα περπατήσει;Πότε θα μιλήσει;Πότε θα κόψει πάνα και πιπίλα;και αλλα πολλά...Ολα θα τα κάνουν μόλις έρθει η ώρα τους!Να είναι γερά όλα το μωρά του κόσμου και να μας χαρίζουν ευτυχία :-D

Σε μια βδομαδα θα του λες να σου πιασει το χερι κ θα νευριαζει!Εφυγε ο μαγκακος!Σε λιγο θα το ψαχνεις....Να σου ζησει!Εχουμε περιπου 2 μηνες διαφορα!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα