Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και Δυσκοιλιότητα

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

Έχω ένα θέμα που με προβληματίζει την τελευτάια εβδομάδα. Θηλάζω αποκλειστικά από τη στιγμή που γεννήθηκε η μπέμπα μου και εδώ και έξι μέρες δεν έχει κάνει κακά ενώ προηγουμένως είχαμε 3 με 5 κενώσεις την ημέρα. Η ιατρός λεει να περιμένω 7 μέρες και να της βάλω υπόθετο. Απ'οτι βλέπω αυτό θα κάνω, άλλα ήθελα να ρωτήσω το forum μήμπως κάποια μανούλα είχε παρόμοια εμπερία με το μωράκι της. Στην απελπισία μου χθες της έδωσα ένα γεύμα ξένο γάλα μήμπως το διαφορετικό γάλα ενεργοποιήσει το εντεράκι της άλλα προς το παρόν τίποτα. Πάντως το μόνο καλό είναι ότι κάπως ανακουφίζεται αφού αερίζεται συνέχεια.

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια,

Έχω ένα θέμα που με προβληματίζει την τελευτάια εβδομάδα. Θηλάζω αποκλειστικά από τη στιγμή που γεννήθηκε η μπέμπα μου και εδώ και έξι μέρες δεν έχει κάνει κακά ενώ προηγουμένως είχαμε 3 με 5 κενώσεις την ημέρα. Η ιατρός λεει να περιμένω 7 μέρες και να της βάλω υπόθετο. Απ'οτι βλέπω αυτό θα κάνω, άλλα ήθελα να ρωτήσω το forum μήμπως κάποια μανούλα είχε παρόμοια εμπερία με το μωράκι της. Στην απελπισία μου χθες της έδωσα ένα γεύμα ξένο γάλα μήμπως το διαφορετικό γάλα ενεργοποιήσει το εντεράκι της άλλα προς το παρόν τίποτα. Πάντως το μόνο καλό είναι ότι κάπως ανακουφίζεται αφού αερίζεται συνέχεια.

Ευχαριστώ!

Το ίδια πέρασα κι εγώ με τη μπέμπα μου. Δεν είναι τίποτα συμβαίνει σε παιδάκια που θηλάζουν αποκλειστικά να αφομοιώνεται το γάλα από τον οργανισμό και να μην είναι απαραίτητο να κάνει κακά. Εμένα συνήθως έκανε μια καθε 8 μερες, εφτασε όμως και μια φορα στις 10 μερες. Κανε λιγο υπομονή. Κι εγω τις εκανα κλυσμα από το άγχος μου, της εδωσα επίσης ξενο γευμα μια φορα, αλλά δεν εγινε κατι. Εφόσον αεριζεται οπως μου ειπε και η παιδίατρός μου σημαίνει ότι το έντερο της λειτουργει μια χαρα. Της αδερφής μου εκάνε μια φορα στις 12 μερες!! Εννοείται επίσης ότι ήταν όλες τις φορές μαλακά.

Δες και παρόμοιο topic:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28331

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι,

δεν είναι πρόβλημα αυτό που αναφέρεις, εφόσον το μωρό θηλάζει αποκλειστικά, μπορεί να υπάρξουν αρκετές μέρες χωρίς να ενεργηθεί (φίλης μου για ένα διάστημα έκανε κάθε 8-9 μέρες). Αν το μωρό τρώει κανονικά και δεν δείχνει να πονάει, μην κάνεις τίποτα. Η σκόνη γάλακτος μπορεί να δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα δυσκυλιότητας, οπότε μην την χρησιμοποιείς άδικα.

Από προσωπική εμπειρία στην μικρή μου, κάποια στιγμή έτυχε να κάνει κακά της μετά από 4 μέρες.. σε μία πάνα όλο το 4ήμερο μαζεμένο... άστα :-D

Διαφημίσεις

Χθες σαραντίσαμε. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα. Θα κάνω υπομονή και πιστεύω σε λίγες μέρες να κάνει κακά της.

Το ίδιο έκανε και η κόρη μου μόλις 40ντησε ενώ έκανε 4-5 φορές την ημέρα έκανε να ενεργηθεί 3 μέρες.Αλλά μετά ξαναβρήκε την φόρμα της και κάνει πάλι 2-3 φορές την μέρα.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Πριν από λίγο, επιτέλους η μικρή μου έκανε κακά μόνη της. Σήμερα ήταν η έβδομη μέρα και το μεσημέρι που θα ερχότανε ο άντρας μου είχαμε αποφασίσει να της βάλουμε υπόθετο, ευτυχώς μόλις την θήλασα το πρωί αυτή τα έκανε μετά με την ησυχία της. Όταν είδα τη ποσόστηα τρελάθηκα, αφού έβγαλα φωτογραφία την πάνα να την δείξω στον άντρα μου γιατί δεν θα με πίστευε ότι ήταν τόσα πολλά, μέχρι την κοιλίτσα της έφτασαν.

Από δω και πέρα θα δούμε πως θα πάει ίσως να είναι από αυτά τα μωράκια που κάνουν μια φορά στις 7 μέρες. Δεν πειράζει αρκεί να τα κάνει και να ξελαφρώνει.

Καλήμερα σε όλες τις μανούλες!!

Καλημέρα και να σου ζήσει η μπαμπούλα σου!και ο δικός μου το ίδιο κάνει σχεδόν απο τη δεύτερη βδομαδα που ήμασταν σπίτι.κάποιες φορές του έχω βάλει υπουργείο γλυκερινης κ μόλις του το βάλω κάνει αμέσως αλλα τώρα πια αφού βλέπω πως δεν ζοριζεται κ δεν τον ενοχλεί τον αφήνω μόνο του και απλά τα κάνει μαζεμένα.αν είναι μαλακά τα κακά στο γνωστό μουσταρδι χρώμα είναι μια χαρα!!!

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

καλησπερα σας..

κ εμενα ο μικρος μου δυσκολευεται πολυ να κανει τα κακακια του ομως κανει λιγα καθε μερα αλλα μετα απο πολυ προσπαθεια κ πονο-μαλλον-γιατι μαζευεται!!τον θηλαζω αλλα του δινω κ ξενο γαλα τουλαχιστον μια φορα τη μερα..λετε να παιζει ρολο αυτο;η μηπως το δικο μου γαλα;η τιποτα;

η παιδιατρος μου ειπε να του δινω χαμομηλι,το βοηθησε αλλα λιγο..

yV3Pp3.png

7xz6p3.png