Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αναπληρωτες νηπιαγωγοι

Recommended Posts

καλησπερα

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για οποιον γνωριζει

Στο νηπιαγωγειο που πηγαινουμε,λογω ατυχηματος της μιας νηπιαγωγου το καλοκαιρι, το σχολειο εχει μεινει με δυο μονο νηπιαγωγους (υπαρχουν δυο τμηματα,το κλασσικο που απασχολει μια νηπιαγωγο και το ολοημερο που θα επρεπε να εχει δυο)

Ενω η διευθυντρια ειχε ενημερωσει απο τον Αυγουστο την αρμοδια υπηρεσια οτι τουλαχιστον για εναμιση μηνα,(που οπως φαινεται πλεον μιλαμε για τουλαχιστον εως τελος Οκτωβριου)το νηπιαγωγειο θα χρειαζοταν αναπληρωτρια,αυτη δεν εχει ερθει

Και οι δυο εκπαιδευτικοι που εχουν παραμεινει με μεγαλη αγωνια προσπαθουν να βρουν με ποιο τροπο μπορει επιτελους να λειτουργησει το ολοημερο (μια και ολοι εμεις που εχουμε γραψει τα παιδια μας στο

ολοημερο, οπως καταλαβαινεται εχουμε τρελαθει μια και πρεπει καθε μερα να βρισκουμε τροπο για το ποιος θα τα παραλαβει στις 12 και ποιος θα τα κρατησει εως το απογευμα....)

Οταν ρωτησα την Παρασκευη,για ποιο λογο το Υπουργειο δεν εχει στειλει ακομα την αναπληρωτρια, ενημερωθηκα οτι δεν δεχονται την θεση αυτη γιατι ειναι για μικρο χρονικο διαστημα.....Υφισταται κατι τετοιο....?Εννοω οτι καποιος αναπληρωτης μπορει να αρνειται μια θεση γιατι ειναι για 2 μονο μηνες και οχι για περισσοτερο....??Δεν επιβαλλεται η θεση να καλυφθει???

Ευχαριστω εκ των προτερων

Διαφημίσεις

θα σου απαντήσω με βάση τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται σε νομό με βάση τα κενά που υπάρχουν για όλο το έτος.Δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν τη θέση γιατί χάνουν τη σειρά τους. Τη χειρότερη θέση την πιάνει αυτός με τα λιγότερα μόρια όταν τους δίνονται κενά για να επιλέξουν. Προφανώς στην περιπτωση σου δεν έχει δοθεί το κενό ωστε να έρθει αναπληρωτής και ροκανίζουν το χρόνο μέχρι τον Οκτώβρη. ΄όταν επιστρέφει αυτός που κατέχει την οργανική από την αδειά του ο αναπληρωτής καλύπτει άλλο - όσο το δυνατόν κοντινό κενό-. δεν είμαι σίγουρη αν ισχύουν τα ίδια για την πρωτοβάθμια.

elpatra σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου

Οποτε για να καταλαβω,απο οσα μου λες, πιστευεις οτι δεν εχει γινει αιτηση για αναπληρωτρια...?Για να ειμαι ειλικρινης,επειδη στο ιδιο νηπιαγωγειο εστελνα περυσι την κορη μου,και γνωριζω πολυ καλα και τις 3 νηπιαγωγους,θεωρω απιθανο το να μην εχουν κανει ολες τις απαραιτητες διαδικασιες απο την πλευρα τους (ουσιαστικα η διευθυντρια) Ειναι εξαλλου τοσο αγχωμενη και η ιδια με την ολη κατασταση που καθε μερα ψαχνει να βρει πατεντες για το πως θα κατασθει δυνατο να λειτουργησει το ολοημερο....Εμεις ως γονεις,μπορουμε να απευθυνθουμε καπου για να μαθουμε τι γινεται...?

Και παλι σε ευχαριστω

Δεν είναι ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το σχολέιο. Αυτές, είμαι σχεδόν σίγουρη, ότι έγιναν.

2 τινά μπορεί να συμβαίνουν:

1) Να μην στέλνει το υπουργείο αναπληρωτή (εποχή λιτότητας γαρ)

2) Να έχουν σταλεί λιγότεροοι αναπληρωτές στο νομό από όσε οι θέσεις, και από την πρωτοβάθμια να προτιμούν να τους βάλουν σε σχολεία που δεν έχουν καθόλου εκπαιδευτικό και όχι σε κάποιο σχολείο που η εκπαιδευτκός θα επιστρέψει σύντομα....

Αυτό που μπορείτε να κάνετε οι γονείς είναι να κάνετε μια παράσταση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια και να περιμένετε.....

emmaki σε ευχαριστω πολυ κι εσενα.....ουφ.....ειναι πολυ δυσκολο για εμας αυτο που γινεται, και με πιανει τρομος να σκεφτομαι οτι για εναν ακομα μηνα θα συνεχισουμε ετσι.........κι εγω για να ειμαι ειλικρινης,την παρασκευη ειπα αυτο που κι εσυ εγραψες...οτι λογω λιτοτητας δν στελνει το Υπουργειο αναπληρωτρια.Και η απαντηση της διευθυντριας ηταν αυτη που σας εγραψα στο πρωτο ποστ.........Anyway,ας ελπισω οτι θα γινει καποιο θαυμα γιατι αλλιως λεω να ξεκινησω το κλαμμα απο τωρα.............:(

Διαφημίσεις

emmaki σε ευχαριστω πολυ κι εσενα.....ουφ.....ειναι πολυ δυσκολο για εμας αυτο που γινεται, και με πιανει τρομος να σκεφτομαι οτι για εναν ακομα μηνα θα συνεχισουμε ετσι.........κι εγω για να ειμαι ειλικρινης,την παρασκευη ειπα αυτο που κι εσυ εγραψες...οτι λογω λιτοτητας δν στελνει το Υπουργειο αναπληρωτρια.Και η απαντηση της διευθυντριας ηταν αυτη που σας εγραψα στο πρωτο ποστ.........Anyway,ας ελπισω οτι θα γινει καποιο θαυμα γιατι αλλιως λεω να ξεκινησω το κλαμμα απο τωρα.............:(

Δεν έχουν δικαίωμα να μην δεχτούν θέση, αλλιώς αποκλείονται από τους πίνακες αναπληρωτών για φέτος και για του χρόνου.

Βέβαια, υπάρχει και η εξής περίπτωση: Έχει ο νομός 8 κενά νηπιαγωγών (λέμε τώρα). Το ένα κενό είναι το δικό σας, για 1μιση μήνα (πλέον για 20 μέρες) και τα υπόλοιπα 7 είναι για ολόκληρη τη χρονιά. Προσλαμβάνουν 7 αναπληρωτές. Αυτοί όταν παρουσιάζονται, τους δίνεται μια λίστα με τα κενά και δηλώνουν σχολείο. Αν κανένας από τους 7 δεν δηλώσει το δικό σας κενό, και δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που "περισσεύει", τότε η θέση μένει κενή μέχρι την επόμενη φάση διορισμού αναπληρωτών....

Πάντως, όπως και να έχει οι γονείς είστε σε πολύ άσχημη θέση.......

Επίσης (και δεν τολέω για σένα, γιατί η στάση σου είναι εξιοπρεπέστατη) οι νηπιαγωγοί του σχολέιου δεν φταίνε σε τίποτα!!!!!!!

Σε παρόμοιες καταστάσεις (που είναι πολλές κάθε χρόνο και ειδικά φέτος) την πληρώνουν οι νηπιαγωγοί. Ξέρω περίπτωση που οι γονείς απαιτούσαν από τη νηπιαγωγό του ολοημέρου να κάνει και τις 2 βάρδιες μέχρι να έρθει άλλος συνάδελφος, σε άλλη περίπτωση γονείς επιτέθηκαν στη διευθύντρια του σχολείου κρίνοντας ότι εκείνη φταίει....

Πάντως, όπως και να έχει οι γονείς είστε σε πολύ άσχημη θέση.......

Επίσης (και δεν τολέω για σένα, γιατί η στάση σου είναι εξιοπρεπέστατη) οι νηπιαγωγοί του σχολέιου δεν φταίνε σε τίποτα!!!!!!!

Σε παρόμοιες καταστάσεις (που είναι πολλές κάθε χρόνο και ειδικά φέτος) την πληρώνουν οι νηπιαγωγοί. Ξέρω περίπτωση που οι γονείς απαιτούσαν από τη νηπιαγωγό του ολοημέρου να κάνει και τις 2 βάρδιες μέχρι να έρθει άλλος συνάδελφος, σε άλλη περίπτωση γονείς επιτέθηκαν στη διευθύντρια του σχολείου κρίνοντας ότι εκείνη φταίει....

emmaki εννοειτε οτι εχουν ακουστει τα παντα!!οως επισης καποιος γονιος ειπε ,να ερχεται η μια νηπιαγωγος το πρωι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ τμηματα (κοινως 40 (!!!!!) παιδια(!!!!!!!!) και το απογευμα η αλλη για το ολοημερο-αυτο εκ περιτροπης,μια εβδομαδα η μια,μια η αλλη!!!!Ενταξει, η κατασταση για εμας που δουλευουμε ειναι ασυζητητι τραγικη,αλλα μην ακουγονται και παλαβομαρες.........!!!!και το λεω εγω που ΔΥΣΤΥΧΩΣ οχι στις 4 δεν μπορω να ειμαι σπιτι μου αλλα ουτε στις 7...............

emmaki εννοειτε οτι εχουν ακουστει τα παντα!!οως επισης καποιος γονιος ειπε ,να ερχεται η μια νηπιαγωγος το πρωι ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ τμηματα (κοινως 40 (!!!!!) παιδια(!!!!!!!!) και το απογευμα η αλλη για το ολοημερο-αυτο εκ περιτροπης,μια εβδομαδα η μια,μια η αλλη!!!!Ενταξει, η κατασταση για εμας που δουλευουμε ειναι ασυζητητι τραγικη,αλλα μην ακουγονται και παλαβομαρες.........!!!!και το λεω εγω που ΔΥΣΤΥΧΩΣ οχι στις 4 δεν μπορω να ειμαι σπιτι μου αλλα ουτε στις 7...............

Πάντως, εντελώς πληροφοριακά, για λόγους ασφαλείας δεν μπορεί μια νηπιαγωγός να έχει πάνω από 25 παιδιά στην τάξη της...

Επίσης, για λόγους παιδαγωγικούς, δεν μπορεί να είναι τόσα παιδιά στην τάξη.

Τέλος, για λόγους εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να είναι τόσα παιδιά (εκτός αν ξεκάθαρα πλέον μιλάμε για baby sitting και αυτό με πάρα πολλά ερωτηματικά για το αν γίνεται με τόσα παιδιά)!

Ας είμαστε όλοι λίγο λογικοί!!!!! Όπως λες και η ίδια, ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...