Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SALOSPIR ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα

Εχθές πήγα στην γυναικολόγο και είμαι στην 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Επειδή τον Φλεβάρη είχα μια αποβολή λόγω αντιβίωσης που πήρα κατα την διάρκεια της σύλληψης, μου είπε να ξεκινήσω να παίρνω μια φορά την μέρα SALOSPIR ή αλλιώς ασπιρίνη. Εμένα αυτή η ιδέα και μόνο με τρομάζει να παίρνω για 8 μήνες κάθε μέρα ασπιρίνη...Αλήθεια είχε καμμιά σας παρόμοια περίπτωση...??? Ενημερώστε με αν ξέρετε κάτι γιατί ανησυχώ...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα

Εχθές πήγα στην γυναικολόγο και είμαι στην 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Επειδή τον Φλεβάρη είχα μια αποβολή λόγω αντιβίωσης που πήρα κατα την διάρκεια της σύλληψης, μου είπε να ξεκινήσω να παίρνω μια φορά την μέρα SALOSPIR ή αλλιώς ασπιρίνη. Εμένα αυτή η ιδέα και μόνο με τρομάζει να παίρνω για 8 μήνες κάθε μέρα ασπιρίνη...Αλήθεια είχε καμμιά σας παρόμοια περίπτωση...??? Ενημερώστε με αν ξέρετε κάτι γιατί ανησυχώ...

Το salospir δρα σαν ελαφρύ αιμολυτικό. Η θρομβοφιλία είναι σημαντικός κίνδυνος αποβολής. Έχεις τέτοιο προηγούμενο? Νομίζω ότι σου δίνει την ασπιρίνη προληπτικά, αλλιώς θα έκανες κατ'εξοχήν αγωγή θρομβοφιλίας. Προσωπικά εγώ πάντως, θα του έλεγα αφού έχει τέτοια υποψία, να μου έγραφε τις εξετάσεις για τον έλεγχο της θρομβοφιλίας να μάθουμε τελικά αν υπάρχει προδιάθεση ή όχι.

Η Salospir όπως και η ασπιρίνη είναι θρομβολυτικό (το παίρνει ο μπαμπάς μου γιατί έχει κάνει μπαλονάκι στην καρδιά, γι' αυτό το ξέρω).

Ίσως ο γιατρός σου να θέλει να προλάβει θρομβώσεις.

Απ' όσο ξέρω δεν είναι επικίνδυνο για την εγκυμοσύνη. Χρειάστηκε να πάρω κι εγώ salospir αυτές τις μέρες - για άσχετο λόγο, κι ο γιατρός μου το επέτρεψε.

μην ανησυχείς

εγώ την salospir την παίρνω πριν απο την εγκυμοσύνη και εξακολουθώ να την παίρνω σε μεγαλύτερη δόση και τώρα ...

απλά εσένα σου τη δίνει προληπτικά

καλό θα ήταν να ζητήσεις να κάνεις εξετάσεις για να ξέρεις και για ποιο λόγο σου την έδωσαν :wink:

πάντως δεν βλάπτει το μωράκι

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας.

Εγώ δεν είχα κάποιο οργανικό πρόβλημα που απέβαλα απλώς έκανα αγωγή προφύλαξης για ουρολοίμωξη με αντιβιοτικά. Ακριβώς το 10ήμερο της αγωγής έγινε η σύλληψη(είδες όταν δεν το θές!!!!!!!) και μετά απέβαλα 10 μέρες αφότου είχα καθυστέρηση...Πολύ light κατάσταση. Αν δεν είχα πάει στον γιατρό να την ψάξω ούτε που θα καταλάβαινα ότι ήμουν έγκυος. Εξάλλου έχω ένα αγοράκι 5 ετών στου οποίου την εγκυμοσύνη τα πήγα περίφημα. Εβγαλα έναν παίδαρο 4.200kg. Θα δω...Ισως να πάω σε κάποιον άλλον γιατρό τελικά!!!

• 4 years later...

καλημερα επαναφερω το θεμα γιατι εχω την εξης απορια:

παιρνω σαλοσπιρ των 100 εδω και ενα μηνα περιπου και κλομιφαιν εχω καθυστερηση 3 μερες εχω κανει χοριακη η οποια εδειξε 0,1 υπαρχει περιπτωση να εχω καθυστερηση λογω του σαλοσπιρ γνωριζει καποια κοπελα?

qOUNp2.png.

καλημερα επαναφερω το θεμα γιατι εχω την εξης απορια:

παιρνω σαλοσπιρ των 100 εδω και ενα μηνα περιπου και κλομιφαιν εχω καθυστερηση 3 μερες εχω κανει χοριακη η οποια εδειξε 0,1 υπαρχει περιπτωση να εχω καθυστερηση λογω του σαλοσπιρ γνωριζει καποια κοπελα?

καθυστέρηση λόγω salospir όχι.

Καθυστέρηση λόγω εγκυμοσύνης ναι.

Αν περάσει μια βδομάδα κι πάλι η περίοδος άφαντη, ξανακάνε χοριακή. Καμιά φορά γίνεται καθυστερημένη σύλληψη - εμφύτευση κλπ και καθυστερούν να ανέβουν οι ορμόνες.

s-age.png

pAfOp2.png

• 4 years later...

Καλημέρα κορίτσια από Αλεξανδρούπολη...

Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ, γιατί πρόσφατα έγινα μέλος, παρόλο που διαβάζω συχνά τα όσα γράφεται, διότι αποτελούν πολύτιμες πληροφορίες. Είμαι σχεδόν 38 χρονών και είμαι στην 7η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου κι επειδή τον Μάρτιο που μας πέρασε είχα μια παλλίνδρομη κύηση στην αρχή της 9ης εβδομάδας, ο γιατρός μου μου συνέστησε αυτή τη φορά να παίρνω Salospir(1 κάθε μέρα των 100mg) προληπτικά. Να σημειώσω πως έχω κάνει εξετάσεις για θρομβοφιλία κι έχουν βγει αρνητικές. Χθες είχα μια μικρή αιμορραγία, που με τρόμαξε απίστευτα πολύ, και όταν τηλεφώνησα στο γιατρό με καθησύχασε λέγοντας πως υπάρχει πιθανότητα να είναι από το Salospir, καθώς το αίμα αραιώνει και μπορεί να στάζει και από τον κόλπο. Στο γιατρό ήμουν προχθές και στον υπέρηχο ήταν όλα εντάξει.. Έχει κάποια κοπέλα παρόμοια εμπειρία;

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα..