Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σα;ς κοριτσια μου.... δεν μου λετε εχω μια αρια... ΠΡΩΤΑΡΑ ΕΙΜΑΙ!!!!!. χθες το βραδυ και απο προχθες μπορω να πω καπου καπου , δηλαδηκαθε 3 ωρες ακονονιστα εχω κατι πολυ ψιλα χαμηλα πονακια στην κοιλια, χωρις πετρωμα??? εινι συπασεις απο τωρα?? Δωστε μου τα φωτα ολες οσες ξερετε... please... γιατι φοβαμι για προωρο, χωρις λογο βε βαια, δικια μου κουλαμαρα και αυτη...

Διαφημίσεις

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Rachel, εγώ όποτε έχω συσπάσεις τις βιώνω μαζί με πέτρωμα της κοιλιάς. Δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς θα μπορούσε να είναι αυτό που νιώθεις. Μην αγχώνεσαι όμως και πάρε τηλ. το γιατρό σου. Ίσως χρειαστεί να σε δει για να ηρεμήσεις και συ.

Rachel μου,

Είμαι στην 30η εβδομάδα προς 31 και την τρίτη που είδα την γιατρό μου και τις είπα ότι έχω πονάκια χαμηλά στην κοιλιά μου σαν περιόδου μαζί όμως με πέτρωμα της κοιλιάς μου, όχι πολύ συχνά βέβαια, μου είπε ότι είναι συσπάσεις και μάλιστα μου έδωσε και pre par 1/2 κάθε 8 ώρες μέχρι το τέλος.....

dev305pb___.png

και γω τις συσπάσεις τις βίωνα με πέτρωμα της κοιλιάς, αλλά τις τελευταίες μέρες νιώθω κάτι πονάκια χαμηλά στην κοιλιά και μια ελαφρά πίεση (σαν να με πιέζει το κεφαλάκι του μωρού). Η γιατρός μου είπε ότι και αυτές συσπάσεις είναι.

Διαφημίσεις

Sorry αλλά επειδή έβαλα λάθος ticker το ξαναστέλνω....χι χι

Rachel μου,

Είμαι στην 30η εβδομάδα προς 31 και την τρίτη που είδα την γιατρό μου και τις είπα ότι έχω πονάκια χαμηλά στην κοιλιά μου σαν περιόδου μαζί όμως με πέτρωμα της κοιλιάς μου, όχι πολύ συχνά βέβαια, μου είπε ότι είναι συσπάσεις και μάλιστα μου έδωσε και pre par 1/2 κάθε 8 ώρες μέχρι το τέλος.....

dev244pb___.png

Κοριτσια αυτα τα πετρωματα τα εχω και εγω απο τωρα και με τη γνωστη δυσφορια εδω και λιγες μερες , οχι πολλες φορες τη μερα 1 το που 2 αλλα υπαρχουνε.

Παντως το οτι εχεις ειδη braxton hicks ειναι καλο σημαδι , στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα τα παντα απο αρκετα νωρις και γεννησα μεσα σε 7 ωρες στις 38 και 4 βδοαμαδες . Αν και καλο ειναι να αρχησεις να ξεκουραζεσαι πλεον και να ριξεις λιγακι ρυθμους .

Κοριτσια αυτα τα πετρωματα τα εχω και εγω απο τωρα και με τη γνωστη δυσφορια εδω και λιγες μερες , οχι πολλες φορες τη μερα 1 το που 2 αλλα υπαρχουνε.

Παντως το οτι εχεις ειδη braxton hicks ειναι καλο σημαδι , στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα τα παντα απο αρκετα νωρις και γεννησα μεσα σε 7 ωρες στις 38 και 4 βδοαμαδες . Αν και καλο ειναι να αρχησεις να ξεκουραζεσαι πλεον και να ριξεις λιγακι ρυθμους .

grafistrioula μου σαν να με ενθαρύννεις με αυτό που μου λές γιατί έχει αρχίσει να με πιάνει ο γνωστός φόβος και πανικός της επικείμενης πρώτης γέννας.....

Εμένα μου έδωσε την τρίτη και pre par 1/2 κάθε 8 ώρες και 2 χάπια μαγνησίου την ημέρα... Δεν είναι πολλές αλλά έχουν αρχίσει ήδη.....

Είναι καλό σημάδι λες....;;;;;;

dev244pb___.png

Μακαρι κουκλα μου να εχεις εναν ευκολο τοκετο και ολα να πανε πολυ πολυ καλα , εμενα δεν μου ειχε δωσει τπτ , απλως μου ειχε συστησει ξεκουραση και να ριξω ρυθμους . Με το καλο το μωρακι σου σε 2 μηνες :D

Μακαρι κουκλα μου να εχεις εναν ευκολο τοκετο και ολα να πανε πολυ πολυ καλα , εμενα δεν μου ειχε δωσει τπτ , απλως μου ειχε συστησει ξεκουραση και να ριξω ρυθμους . Με το καλο το μωρακι σου σε 2 μηνες :D

Καλά και εμένα μου είπε ξεκούραση και μάλιστα μου είπε να σταματήσω από τη δουλειά σιγά σιγά αλλά επειδή είναι δουλειά γραφείου και το air condition είναι στο φουλ εδώ λέω να το τρενάρω λίγο.....

Με πηγαινοφέρνουν κι όλας που σημαίνει δεν οδηγώ......

Αχ μακάρι να είναι εύκολος ο τοκετός γιατί από όλη την εγκυμοσύνη αλήθεια σου λέω είναι το μόνο που με κάνει να αγχώνομαι τόσο πολύ.

dev244pb___.png

Διαφημίσεις

Και εγω εχω τις ιδιες συσπασεις κανενα 10ημερο τωρα. Ο γιατρος ειπε οτι ειναι φυσιολογικο αλλα δεν μου εδωσε Pre Par η καποιο συμπληρωμα. Επρεπε ή απλα το αφηνουν ετσι.

Παντως οταν τον ρωτησα με τι να ανησυχω μου ειπε μονο με πολυ, πολυ εντονους πονους στην κοιλια και σε τακτα χρονικα διαστηματα. Αρα οι συσπσεις μαλλον δεν πρεπει να μας ανησυχουν και χαιρομαι που εμαθα οτι ισως μας κανουν καλο κιολας.

Ειναι λογικο να σε αγχωνει ο τοκετος ειναι κατι πρωτογνορο , εδω εγω που γεννησα και το φοβαμαι ξανα :D , αλλα σκεψου οτι ειναι η καλυτερη εμπειρια στη ζωη μας και οτι ολοι καπως ετσι γεννηθηκαμε αρα ειναι κατι εντελως φυσιολογικο και μονο για αυτο δεν θα πρεπε να το φοβομαστε .

Ειναι λογικο να σε αγχωνει ο τοκετος ειναι κατι πρωτογνορο , εδω εγω που γεννησα και το φοβαμαι ξανα :D , αλλα σκεψου οτι ειναι η καλυτερη εμπειρια στη ζωη μας και οτι ολοι καπως ετσι γεννηθηκαμε αρα ειναι κατι εντελως φυσιολογικο και μονο για αυτο δεν θα πρεπε να το φοβομαστε .

έχεις δίκιο βρε κοριτσάκι... Δεν μπορούμε να κάνουμε και πίσω άλλωστε... Όταν λοιπόν έρθει η ώρα ακόμα και εσύ που το έχεις ξανακάνει θα χορέψεις... Όταν μπεις στο χορό δεν μπορείς να κάνεις πίσω.....

Να μην είναι πολλές ώρες όμως βρε παιδί μου.... Αμάν μια απογοήτευση είναι αυτό για τις πρώτες γέννες...

12 ώρες και παραπάνω... α πα πα πα πα αυτό νομίζω είναι που μας αγχώνει ακόμα περισσότερο.....Γιατί αν σου λέγανε 3 ας πούμε θα έλεγες ε δε βαριέσαι 3 ώρες από τη ζωή μου με πόνους θα τις αντέξω αλλά δυστυχώς.....................

dev244pb___.png

να να αυτά ακούω και πανικοβάλλομαι. Θυμάμαι και την αδελφή μου που έκανε 17 ώρες να γεννήσει, με φρικτούς πόνους, είχε γίνει άσπρη σαν πανί, και γενικότερα όλο αυτό το σκηνικό μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό για αυτό και είμαι τρομοκρατημένη.

να να αυτά ακούω και πανικοβάλλομαι. Θυμάμαι και την αδελφή μου που έκανε 17 ώρες να γεννήσει, με φρικτούς πόνους, είχε γίνει άσπρη σαν πανί, και γενικότερα όλο αυτό το σκηνικό μου έχει μείνει χαραγμένο στο μυαλό για αυτό και είμαι τρομοκρατημένη.

Ηρέμησε, δεν είναι πολύωρες όλες οι πρώτες γέννες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δικό μου (φυσιολογικός τοκετός, χωρίς επισκληρίδιο): Γέννησα σε τρεις ώρες. Από αυτές τις τρείς ώρες πονούσα τη μια- μιάμιση ενώ οι πολλοί έντονοι πόνοι δεν κράτησαν παραπάνω από 30 λεπτά. :D Να μην σε ανησυχεί τίποτα, με το καλό το μωράκι σου! :D

Διαφημίσεις

Καλημέρα σα;ς κοριτσια μου.... δεν μου λετε εχω μια αρια... ΠΡΩΤΑΡΑ ΕΙΜΑΙ!!!!!. χθες το βραδυ και απο προχθες μπορω να πω καπου καπου , δηλαδηκαθε 3 ωρες ακονονιστα εχω κατι πολυ ψιλα χαμηλα πονακια στην κοιλια, χωρις πετρωμα??? εινι συπασεις απο τωρα?? Δωστε μου τα φωτα ολες οσες ξερετε... please... γιατι φοβαμι για προωρο, χωρις λογο βε βαια, δικια μου κουλαμαρα και αυτη...

Είχα πονάκια στον 8ο και στον 9ο μήνα αλλά δεν ήταν τίποτα. Είχα δείξει και στο γιατρό μου πού ακριβώς πονούσα και μου είχε πει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ρώτα όμως κι εσύ το γιατρό σου για να ησυχάσεις... :)

Ηρέμησε, δεν είναι πολύωρες όλες οι πρώτες γέννες!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δικό μου (φυσιολογικός τοκετός, χωρίς επισκληρίδιο): Γέννησα σε τρεις ώρες. Από αυτές τις τρείς ώρες πονούσα τη μια- μιάμιση ενώ οι πολλοί έντονοι πόνοι δεν κράτησαν παραπάνω από 30 λεπτά. :D Να μην σε ανησυχεί τίποτα, με το καλό το μωράκι σου! :D

Ακριβώς τον ίδιο τοκετό είχα ! :D:D

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 2 weeks later...

καλημερα κοριτσια..χτες πηγα στο γιατρο και μου ειπε οτι κανω πολλες συσπασεις γεγονος που λιγο με τρομαξε..

η μητρα μου κανει κατι καρουμπαλα που εγω η τρελη νομιζα πως ηταν το μωρο :shock::shock: που μαζευεται απτη μια μερια στην αλλη..αφου δεν ποναω..απλα σκληρενει η κοιλια μου σε εκεινο το σημειο..αυτος ειπε ομως οτι ειναι συσπασεις και μαλιστα αρκετες και θελει ξεκουραση τα απογευματα αφου το πρωι δουλεω.. :shock::shock::shock:

ετσι ειναι βρε κοριτσια οι συσπασεις?????

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Σε εμενα τουλαχιστον, πετρωνει η κοιλια μου και εχω εναν ελαφρυ πονο σαν περιοδου για λίγα δευτερολεπτα. Εχω παρατηρητισει οτι γινονται πιο συχνες στην πολυ ζεστη και ταλαιπωρια τωρα το καλοκαιρι.

Πριν αρχίσουν οι ωδίνες, οι ορμόνες που εκκρίνονται από τη μήτρα προετοιμάζουν το σώμα σας για τη γέννα. Στις εβδομάδες που απομένουν θα παρατηρήσετε ορισμένες ενδείξεις του επικείμενου τοκετού σας. Μαζί με τους προπαρασκευαστικούς πόνους που ονομάζονται Braxton Hicks, θα αισθανθείτε την... κάθοδο του μωρού σας. Τις συσπάσεις Braxton Hicks μπορεί να τις αισθανθείτε από τον όγδοο μήνα. Αν ακουμπήσετε το χέρι στην κοιλιά σας, μπορεί να νοιώσετε τη μήτρα σας να τεντώνεται και να χαλαρώνει, κάτι που διαρκεί περίπου 25 δευτερόλεπτα. Αντίθετα από τις κανονικές συσπάσεις, αυτές είναι ανώδυνες, παρ' όλο που ορισμένες γυναίκες τις βρίσκουν δυσάρεστες.

Οι συσπάσεις Braxton Hicks θα γίνουν συχνότερες και πιο δυνατές, καθώς πλησιάζει ο τοκετός, διότι προετοιμάζουν τη διαστολή του τραχήλου και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα. Κατά τη διάρκεια αυτών των διεργασιών, το κεφάλι του εμβρύου πιέζεται πάνω στον τράχηλο και αυτή η διαδοχική πίεση του κεφαλιού με απελευθέρωση, προκαλεί έκκριση προγεστερόνης, η οποία μαλακώνει τον τράχηλο και τον κάνει έτοιμο να υποστεί τη διαστολή όταν θα έρθει η ώρα του τοκετού.

http://www.iatronet.gr

Υπαρχουν οι λεγομενες φυσιολογικές συσπασεις που ειναι ανωδυνες και δεν γινονται από την εγκυο αντιληπτές - μπορουμα να τις διαπιστωσουμε και στο καρδιοτοκογραφημα μετά την 24η εβδομαδα (οι λεγομενες συσπάσεις Braxton - Hicks ) και υπαρχουν οι επωδυνες συσπασεις, που τις θεωρουμε '' εν δυνάμει '' παθολογικές και προσπαθουμε να τις αναστειλουμε με αγωγή.

Το ανωδυνο ΄΄πέτρωμα'' της μητρας, π.χ. στην εβδαμάδα που διανύεις, δεν ειναι παθολογικη κατάσταση.

Σην 1η μου εγκυμοσύνη άρχισα να καταλαβαίνω αυτό το πέτρωμα και την ελαφριά πίεση αό τα τέλη του 7ου μήνα. Ο γιατρός συνέστησε ξεκούραση, αποφυγή της ζέστης, & αν οι συσπάσεις ξεπερνούσαν τις 15 ημερησίως να πάρω μισό pre-par. Εμένα τις ξεπερνούσαν, αλλά δεν πήρα την αγωγή. Τελικά τις είχα ώσπου να γεννήσω, δε συνέβη τίποτε κακό, σε μένα τουλάχιστο δεν ήταν ενδείξεις πρόωρου τοκετού, αλλά ο γιατρός μου ήταν λίγο θορυβημένος.

Σ'αυτήν την εγκυμοσύνη έχω ήδη συσπάσεις & μόλις μπήκα στον 5ο!! Δε μ'ενοχλούν, αλλά θα ήθελα να μην είχαν ξεκινήσει ακόμη..

Σην 1η μου εγκυμοσύνη άρχισα να καταλαβαίνω αυτό το πέτρωμα και την ελαφριά πίεση αό τα τέλη του 7ου μήνα. Ο γιατρός συνέστησε ξεκούραση, αποφυγή της ζέστης, & αν οι συσπάσεις ξεπερνούσαν τις 15 ημερησίως να πάρω μισό pre-par. Εμένα τις ξεπερνούσαν, αλλά δεν πήρα την αγωγή. Τελικά τις είχα ώσπου να γεννήσω, δε συνέβη τίποτε κακό, σε μένα τουλάχιστο δεν ήταν ενδείξεις πρόωρου τοκετού, αλλά ο γιατρός μου ήταν λίγο θορυβημένος.

Σ'αυτήν την εγκυμοσύνη έχω ήδη συσπάσεις & μόλις μπήκα στον 5ο!! Δε μ'ενοχλούν, αλλά θα ήθελα να μην είχαν ξεκινήσει ακόμη..

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΠΗΓΕΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ???ΤΙ ΕΓΙΝΕ????

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

Στην 28 εβδομαδα ξυπνησα το βραδυ μετα απο μια πολυ κουραστικη μερα 12ωρου στη δουλεια με πονους που ξεκινουσαν απο την μεση και με σφιγγανε μεχρι μπροστα χαμηλα. εκει πετρωνε η κοιλια μου και μετα απο λιγο χαλαρωνε . αρχισα να τις χρονομετρω και ειδα οτι ήταν ανα 20 λεπτα περιπου . Τα ειδα ολα!!!! Στο πρωτο μου εκανα καισαρικη και δεν καταλαβαα τιποτα ουτε πονους ουτε συσπασεις.Την αλλη μερα πηρα τον γιατρο μου πηγα με ειδε ήταν ολα καλα ευτυχως αλλα πηρα για 15 μερες prepar . Τωρα ειναι ολα καλα αλλα γενικως μικροπονακια ειναι φυσιολογικο νομιζω να εχουμε απο δω και περα. Υπομονη μεχρι να γεννηθουν τα μπεμπακια μας :D:D

dina27 όχι ακόμη. Είμαι όμως πολύ καλύτερα! Ένιωσα το μικρό να κάνει τούμπες, το αίμα σταμάτησε (κάτι καφέ υγρά έχω μόνο πια) & στο γιατρό θα πάω σε 10 μέρες. Είναι αισιόδοξος όμως πως τίποτε άσχημο δε συνέβη. Εννοείται πως δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι, ούτε πλευρό δεν αλλάζω...