Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλαγη στο ενοικιο

Recommended Posts

Καταρχην δεν ηξερα που αλλου να ανοιξω αυτο το θεμα και θεωρησα οτι μαλλον εδω πρεπει. Λοιπον μενουμε σε ενα σπιτι 2 χρονια και πριν απο λιγους μηνες ανανεωσαμε το συμβολαιο για αλλα 2 χρονια μενοντας το ενοικιο στην ιδια τιμη. Τωρα ομως και μετα τις μειωσεις που δεχθηκαμε στους μισθους μας φαινεται οτι θα βγαινουμε πιο δυσκολα,εχοντας κανει περικοπες απ'όπου μπορουμε. Γινεται, αν ζητησω απο τη σπιτονοικοκυρα,να μας μειωσει το ενοικιο. Μπορουμε να κανουμε ενα αλλο συμβολαιο?

Διαφημίσεις

Είναι στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη αν θα το δεχτεί! Αν το δεχτεί, τότε κάνετε νέο συμβόλαιο, αν όμως όχι τότε θα πρέπει για αυτά τα 2 χρόνια να πληρώνετε σ'αυτή τη τιμή!

Γιατί ακόμη να θές να φύγεις, ο ιδιοκτήτης μπορεί νομικά να σε κυνηγήσει για τα ενοίκια του εφόσον υπάρχει συμβόλαιο!!

Η μιννιε εχει απολυτο δικιο αλλά συνηθως με αυτες τις περιστάσεις και αν μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη σε φιλικο πλαισιο μπορεις να πετυχεις καποια μειωση. Καλο ειναι βέβαια μετά να κανετε νεο συμβολαιο. Πάντως όντως ειναι στην ευχερεια του ιδιοκτητη να συναινέσει.

s-age.pngs-age.png

Εχω ακουσει και εγω οτι μπορει να διεκδικησει τα ενοικια,σε περιπτωση που θελησουμε να φυγουμε αλλα δεν ειναι πολυ λογικο να "απαιτεις" ενοικια απο καποιον που απλα δε μπορουσε να σου δινει οσα ηθελες και γι αυτο αναγκαζεται να φυγει. Δεν γνωριζω ακριβως το νομικο πλαισιο,εχω ακουσει απο την αλλη οτι δεν ισχυει κατι τετοιο. Θα μιλησω σημερα,εξαλλου εχουμε μια καλη επικοινωνια. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Γι'αυτό όμως υπογράφεται συμβόλαιο μεταξύ των ενδιαφερόντων. Για να είναι κατοχυρωμένες και οι δύο πλευρές, και ο ιδιοκτήτης να μη του φύγει ο ενοικιαστής ξαφνικά και ο ενοικιαστής για να μη μπορεί να τον διώξει ο ιδιοκτήτης!

Αν δε σου φαίνεται λογικό από την άλλη γιατί υπογράψατε συμβόλαιο? Αφού όπως λές είναι συζητήσιμοι, θα τη βρείτε την άκρη!

Διαφημίσεις

O ενοικιαστής μπορεί να φύγει όποτε θέλει από τη σπίτι.Δεν είναι υποχρεωμένος να μείνει 2 χρόνια.Το συμβόλαιο κατοχυρώνει οτι ο ιδιωκτήτης δεν θα διώξει τον ενοικιαστή(που και πάλι μπορεί, βλεπε ιδιοχρηση κλπ) και δεν θα αυξήσει αυθαίρετα το ενοίκιο.Εννοείται οτι όποτε θες μπορείς να φύγεις σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη.

Θεωρώ όμως οτι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα είναι πολύ πιθανό να δεχτει μια (λογική)μείωση, προκειμένου να χάσει έναν καλό νοικάρη.

QqmLp3.png

Αν δε σου φαίνεται λογικό από την άλλη γιατί υπογράψατε συμβόλαιο?

υπογραφεις ενα συμβολαιο με βαση συγκεκριμενες συνθηκες,αυτο δε σημαινει οτι δεν εχεις δικαιωμα να αλλαξεις γνωμη οταν αλλαζουν και οι συνθηκες!

νοικιαζω σπιτι και το εχω ψαξει επειδη η προηγουμενη ενοικος μου εφυγε στο εξαμηνο αν ηθελα μπορουσα μεχρι να ληξει το συμβολαιο να μου πληρωνει τ ενοικιο κανονικα και ας δεν εμενε μεσα η να μου βρει η ιδια αλλους ενοικιαστες,οκ επειδη η κοπελα εμενε μονη της κ εφυγε ν παει στο χωριο της γιατι οικονομικα δεν εβγαινε κρατησα μονο την εγγύηση γιατι ειχε κανει σ ολο το σπιτι απιστευτα πολλες τρυπες στους τοιχους και αναγκαστήκαμε και το ξαναβαψαμε απο την αρχη

παντως νομιζω οτι αυτα δεν ισχυουν αν μετακομιση ο ενοικιαστής απο καποια χιλιομετρα μακρυά και πανω

Διαφημίσεις

και εμείς ζητήσαμε μείωση ενοικίου και αλλάξαμε συμβόλαιο. Για όλες τις απορίες όμως υπάρχει και σύλλογος ενοικιαστών που σε βοηθάνε και με τα νομικά αν έχεις πρόβλημα.

παιδια νοικιαζω σπιτι εδω και δεκα χρονια

οποτε θελουνε φευγουνε

καθονται και την εγγυηση μετα απο συνεννοηση

ολα ευνοουν τον ενοικιαστη

τι λετε τωρα ποιος πληρωνει νοικι σε σπιτι ενω εχει φυγει??????????

και για τα συμβολαια ξερω πως οτι και να γραφει πανω ο νομος οριζει

2+1 ετος δηλαδη 3, παλι προς οφελος του ενοικιαστη

δε μπορεις να τον βγαλεις

εμενα μου εφυγαν μεσα σε 3 μηνες

λετε να μου δινουν και νοικι αλλα δυομιση χρονια και???

η να μου βρουν αλλους>>>>???????

πρωτη φορα τα ακουω αυτα!!!!!!

εγω ξερω παντως οτι αν φυγει ο ενοικιαστης με εξωδικο ο ιδιοκτητης μπορει να ζητησει ενοικια μεχρι να το ξανανοικιαση

κ αυτο μου το εχει πει δικηγορος που ρωτησα,μπνο στην περιπτωση δημοσιου υπαλληλου που παιρνει μεταθεση δεν εχει κανενα δικαιωμα ο ιδιοκτητης

παντως καλο θα ηταν να ρωτησεις και στον συλλογο ενοικιαστων αλλα νομιζω εκει για να σου δωσουν νομικη συμβουλη η να σου ορισουν δικηγορο πρεπει να πληρωσεις μια μικρη συνδρομη( αυτο με καθε επιφύλαξη)

συμφωνω με την boyboom,και εγω αυτα ξερω.επισης υπαρχει μια τηλεφωνικη γραμμη που λειτουργει καθε απογευμα περιπου 2 ωρες για οτι αποριες εχουμε σχετικα.....

vanesa και εμεις στην ιδια θεση ειμαστε ακριβως,ακομα και τα χρονια που εγραψες ιδια ειναι:P.αυτη την εβδομαδα θα του πουμε για μειωση (χλωμο αλλα θα κανουμε μια προσπαθεια)και εαν δεν...μετακομιζω!!!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Το να πληρωνει εφ οσον εχει φυγει, μεχρι να ληξει το συμβολαιο το εχω ξανακουσει

Και προπερσυ που εμενα σε ενα σπιτι καναμε συμβολαιο για 2 χρονια αλλα στο 2 μηνο μετακομισαμε γιατι το σπιτι ειχε παρα πολλα κατσαριδακια μικρα παντου μεχρι και μεσα στα ντουλαπια της κουζινας, οποτε δεν υπηρχε περιπτωση να κατσω κι αλλο και η ιδιοκτητρια με απειλουσε οτι αν φυγω πριν να ληξει το συμβολαιο θα με παει δικαστικως για να εισπραξει τα ενοικια μεχρι να ληξει το συμβολαιο.

Εγω ομως εφυγα στο διμηνο ακριβως και αυτη δεν μου εκανε τιποτα!

Διαφημίσεις

Μετακομισαμε τον Απριλιο του 2010 Λαγονησι και καναμε συμβολαιο για 2 ετη.

Μετα απο 9 μηνες για προσωπικους και οικογενειακους λογους ξαναμετακομισαμε και ηρθαμε Αγιο Δημητριο.

Ο ιδιοκτητης του σπιτιου απειλουσε πως θα παει σε δικηγορο για να του πληρωνουμε τα ενοικια εκτος κι αν του βρισκαμε αλλους ενοικιαστες.

Εν τελει με το συμβολαιο πηγαμε σε δικηγορο και μας ειπε πως δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να καταβαλουμε ενοικιο εφοσον δεν μενουμε μεσα οπως επισης δεν ειμαστε και υποχρεωμενοι να του βρουμε ενοικιαστες.

Τελος, στην τελευταια σελιδα του συμβολαιου (εκει που γραφει προσθετοι οροι ή καπως ετσι), ο ιδιοκτητης ειχε γραψει ενα κατεβατο (π.χ. να καθαριζουμε το σπιτι, να εχουμε καλες σχεσεις με τους γειτονες κλπ).. Ο δικηγορος μας ειπε πως ουτε αυτα ισχυουν και ας ειχαμε υπογραψει ακριβως απο κατω.

Εν τελει ο ιδιοκτητης δεν μας ξαναενοχλησε γιατι -λογικα- και ο δικος του δικηγορος τα ιδια θα του ειπε (φανταζομαι).

Για τη μειωση ενοικιου που ρωτησε η κοπελα αρχικα: Χαιρομαι πολυ που βρηκατε ακρη! :D

Αυτα..

Ελπιζω να βοηθησα! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Παντως σιγουρα το συμβολαιο ειναι για να ειναι κατοχυρωμενος ο ενοικιαστης οτι δεν θα τον διωξει ο ιδιοκτητης......

και οπως ειπε και η sweet_february προφανως γιαυτο δεν με κυνηγησε και εμενα η δικια μου ιδιοκτητρια, επειδη θα πληροφοριθηκε οτι δεν ισχυει το να της πληρωνουμε τα ενοικια απο τη στιγμη που θα ξενοικιασουμε εστω και πριν τη ληξη του συμβολαιου!

παιδια νοικιαζω σπιτι εδω και δεκα χρονια

οποτε θελουνε φευγουνε

καθονται και την εγγυηση μετα απο συνεννοηση

ολα ευνοουν τον ενοικιαστη

τι λετε τωρα ποιος πληρωνει νοικι σε σπιτι ενω εχει φυγει??????????

και για τα συμβολαια ξερω πως οτι και να γραφει πανω ο νομος οριζει

2+1 ετος δηλαδη 3, παλι προς οφελος του ενοικιαστη

δε μπορεις να τον βγαλεις

εμενα μου εφυγαν μεσα σε 3 μηνες

λετε να μου δινουν και νοικι αλλα δυομιση χρονια και???

η να μου βρουν αλλους>>>>???????

πρωτη φορα τα ακουω αυτα!!!!!!

Είναι από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με αυτά που γράφεις!!!:lol::lol:

Εννοείται ότι οι ενοικιαστές είναι απόλυτα προστατευμένοι και σπάνια τους πειράζει κάποιος.Εμένα μου έφυγαν στους δύο μήνες.Με έβριζαν με τα χειρότερα λόγια στο τηλέφωνο.Όχι μόνο δεν βρήκαν άλλους στην θέση τους,όχι μόνο δεν μου πλήρωσαν τους επόμενους μήνες μέχρι να λήξει το συμβόλαιο,αλλά μου πήραν τα κλειδιά και δεν μπορούσα να μπω για πολύ καιρό στο ίδιο μου το σπίτι,ούτε με αστυνομία,ούτε με εισαγγελέα.Και αν τολμούσα να φέρω κλειδαρά,θα μπορούσα να βρω και τον μπελά μου.

Μετακομισαμε τον Απριλιο του 2010 Λαγονησι και καναμε συμβολαιο για 2 ετη.

Μετα απο 9 μηνες για προσωπικους και οικογενειακους λογους ξαναμετακομισαμε και ηρθαμε Αγιο Δημητριο.

Ο ιδιοκτητης του σπιτιου απειλουσε πως θα παει σε δικηγορο για να του πληρωνουμε τα ενοικια εκτος κι αν του βρισκαμε αλλους ενοικιαστες.

Εν τελει με το συμβολαιο πηγαμε σε δικηγορο και μας ειπε πως δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να καταβαλουμε ενοικιο εφοσον δεν μενουμε μεσα οπως επισης δεν ειμαστε και υποχρεωμενοι να του βρουμε ενοικιαστες.

Τελος, στην τελευταια σελιδα του συμβολαιου (εκει που γραφει προσθετοι οροι ή καπως ετσι), ο ιδιοκτητης ειχε γραψει ενα κατεβατο (π.χ. να καθαριζουμε το σπιτι, να εχουμε καλες σχεσεις με τους γειτονες κλπ).. Ο δικηγορος μας ειπε πως ουτε αυτα ισχυουν και ας ειχαμε υπογραψει ακριβως απο κατω.

Εν τελει ο ιδιοκτητης δεν μας ξαναενοχλησε γιατι -λογικα- και ο δικος του δικηγορος τα ιδια θα του ειπε (φανταζομαι).

Για τη μειωση ενοικιου που ρωτησε η κοπελα αρχικα: Χαιρομαι πολυ που βρηκατε ακρη! :D

Αυτα..

Ελπιζω να βοηθησα! :)

μου εδωσες μια ελπιδα!!! :P

στους προσθετους ορους ο δικος μας εχει βαλει να του αφησουμε το σπιτι βαμμενο οπως το βρηκαμε :?δηλαδη οταν θα ξενοικιασω θα πρεπει και να το βαψω οεο ???πρωτη φορα το ακουω αυτο αλλα οταν το ειδα στο συμβολαιο ηταν αργα,ο αντρας μου ειχε υπογραψει.......

Kht7p2.png

3iVPp3.png

στους προσθετους ορους ο δικος μας εχει βαλει να του αφησουμε το σπιτι βαμμενο οπως το βρηκαμε :?δηλαδη οταν θα ξενοικιασω θα πρεπει και να το βαψω οεο ???πρωτη φορα το ακουω αυτο αλλα οταν το ειδα στο συμβολαιο ηταν αργα,ο αντρας μου ειχε υπογραψει.......

Θα πω κάτι και δεν το λέω φυσικά για σένα...απλά επειδή το ανέφερες...

Όταν κάποιος δίνει ένα σπίτι βαμμένο και σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, είναι σωστό όταν φεύγει ο ενοικιαστής μετά από κάποια χρόνια να το αφήνει αχούρι και με τους τοίχους χάλια??Στο κάτω κάτω είναι υπεύθυνος για τις φθορές,μια και αυτός τις έκανε.Φυσικά κανείς δεν βάφει το σπίτι όταν φεύγει και σπάνια πληρώνει τις ζημιές που έχουν γίνει.Όταν έφυγε ο τελευταίος μου ενοικιαστής,έδωσα περίπου 3.000 ευρώ,για να το ξανακάνω ανθρώπινο.Το ενοίκιο ήταν 330 ευρώ,γιατί είναι σε επαρχιακή πόλη.Έχασα δηλαδή τα ενοίκια ενός σχεδόν χρόνου.

Κάποιος που ψάχνει να νοικιάσει,δεν θα απαιτούσε να μπει σε ένα καθαρό σπίτι,που είναι σε καλή κατάσταση?Γιατί λοιπόν να μην έχει και ο ιδιοκτήτης την απαίτηση να το παραλάβει όπως το έδωσε?

Το σπίτι υποτίθεται οτι το αφήνεις στην κατάσταση που στο έδωσε ο ιδιοκτήτης.΄Για τον λόγο αυτό δίνεις την εγγύηση την οποία ο ιδιοκτήτης κρατά για να καλύψει τις φθορές που θα αφήσει ο ενοικιαστής πίσω.

Αλλο, αν η εγγύηση πριν 10 χρόνια που θα έχεις δώσει δεν τον φτάνει να φτιάξει ούτε πόμολο όταν ο ενοικιαστής φύγει και αφήσει συντρίμμια.Τρέχα γύρευε...

QqmLp3.png

Το σπίτι υποτίθεται οτι το αφήνεις στην κατάσταση που στο έδωσε ο ιδιοκτήτης.΄Για τον λόγο αυτό δίνεις την εγγύηση την οποία ο ιδιοκτήτης κρατά για να καλύψει τις φθορές που θα αφήσει ο ενοικιαστής πίσω.

Αλλο, αν η εγγύηση πριν 10 χρόνια που θα έχεις δώσει δεν τον φτάνει να φτιάξει ούτε πόμολο όταν ο ενοικιαστής φύγει και αφήσει συντρίμμια.Τρέχα γύρευε...

Αυτό ακριβώς...και μια και είπες πόμολο,κάποτε έφυγε ένας άλλος από το ίδιο σπίτι και ξήλωσε τα πόμολα,έσπασε πλακάκια,γενικά έκανε διάφορα για να μας εκδικηθεί επειδή προσπαθούσαμε να τον βγάλουμε γιατί είχε να πληρώσει πάνω από χρόνο.Πληρώσαμε 1.000.000 σε δραχμές για να το επισκευάσουμε.Τί να μου κάνει λοιπόν μια εγγύηση??

Ακόμα και σε περιπτώσεις που όλα κυλήσουν φυσιολογικά,η εγγύηση που ισούται με ένα ενοίκιο δεν φτάνει για να βάψεις το σπίτι,ώστε να είναι έτοιμο για τον επόμενο.

χριστινακι δεν το ηξερα οτι ειχαμε θεμα διαφωνιων!

λοιπον κι εγω θα συμφωνησω, ολα μα ολα ειναι υπερ του ενοικιαστη....οποτε θελει φευγει, δεν μπορεις να κανεις τιποτε, οπως να ναι το αφηνει, πληρωνεις μετα τα μαλλιοκεφαλα σου, την εγγυηση συνηθως την καθεται πριν δεις εσυ πως εχει γινει το σπιτι σου, και αμα λαχει κανει και κανενα μηνα να σου παραδωσει τα κλειδια σου...

αυτο με το βαψιμο ισχυει και ειναι δικαιο

οπως το παιρνεις το δινεις..........

εμενα παντως η πεθερα μου μετα απο δικη μας προτροπη και χωρις να μας το ζητησουν κατεβασε το ενοικιο του πατρικου του αντρα μου κατα 50 ευρω και εγω στο ισογειο μου το κατεβασα κατα 70 ευρω γιατι το ειχα 10 μηνες ξενοικιαστο

Ανθρωπινο ειναι........

μου εδωσες μια ελπιδα!!! :P

Θα συμφωνήσω με την Christina112: ότι παραδίδεις το σπίτι όπως το παρέλαβες. Αν δηλαδή το παρέλαβες βαμμένο, το παραδίδεις βαμμένο. Ο ενοικιαστής είναι λογικό και δίκαιο να το παραδίδει πάνω κάτω στην κατάσταση που το παρέλαβε.

Θα συμφωνήσω με την Christina112: ότι παραδίδεις το σπίτι όπως το παρέλαβες. Αν δηλαδή το παρέλαβες βαμμένο, το παραδίδεις βαμμένο. Ο ενοικιαστής είναι λογικό και δίκαιο να το παραδίδει πάνω κάτω στην κατάσταση που το παρέλαβε.

Αυτό βέβαια μόνο στα λόγια γίνεται...δυστυχώς...

Στα 37 χρόνια της ζωής μου,μόνο μία φίλη μου άκουσα να λέει ότι θα φέρει συνεργείο να βάψει το σπίτι,γιατί θα μετακόμιζε και ήθελε να το αφήσει όπως το βρήκε.Και η συγκεκριμένη έμεινε μόνο έναν χρόνο.

Και αν θέλετε να το πάμε και παραπέρα...όλοι οι ενοικιαστές μου χρέωναν πάντα τις ζημιές που έκαναν.Δεν μπορεί να μένεις μέσα 8 χρόνια και να μην ευθύνεσαι εσύ για την βρύση ή το καζανάκι που χάλασε,όταν εγώ στα παρέδωσα σε άριστη κατάσταση.Αλλά είπαμε...ο ενοικιαστής έχει πάντα δίκιο!