Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανάπτυξη Τριδύμων


jomani

Recommended Posts

Καλησπέρα,

είμαι καινούργιος στο site και θα ήθελα να θέσω και εγώ τον προβληματισμό μου για ένα θέμα που μας απασχολεί στην οικογενειά μας.

Έχουμε αποκτήσει με εξωσωματική γονιμοποίηση 2 αγοράκια και 1 κοριτσάκι που είναι τώρα 4ετών και 10 μηνών.

Γεννηθήκανε την 36η εβδομάδα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Το πρόβλημα είναι ότι το κοριτσάκι μας παρουσιάζει υστέρηση στην ανάπτυξη του.

Περπάτησε σε ηλικία 20μηνών ενώ τα αγόρια 11 και 12 μηνών ενώ μίλησε σε ηλικία 2,5χρονών.

Παρακολουθείτε απο την Κα Θωμαίδου στο Παίδων και κάνει εργοθεραπεία και λογοθεραπεία άπο 3,5χρονών και έχει συμαντική βελτίωση.

Επίσης έγινε μαγνητική εγκεφάλου η οποία ευτυχώς δεν έδειξε κάτι ενώ πρόσφατα πήγαμε και σε δέύτερη αναπτυξιολόγο για μια γνώμη ακόμη και μας συνέστησε να κάνουμε και εξέταση ακοής.

Επίσης φέτος ξεκινήσαμε στο νηπιαγωγείο και η νηπιαγωγός μας συνέστησε να απευθυνθούμε σε άλλο νηπιαγωγείο που θα έχει τμήμα ένταξης γιατί δεν έχει τις γνώσει για να την βοηθήσει.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος άλλος γονέας έχει παρόμοια εμπειρεία για να μας βοηθήσει γιατί θεωρώ ότι ακούγωντας την παιδίατρο και διάφορους άλλους χάσαμε αρκετό πολύτιμο χρόνο.

 

ευχαριστούμε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δεν ειμαι ειδικη για να σου απαντησω αλλα ξερω απο την οικογενεια μου περιπτωση που το παιδακι μεχρι 2.5 ετων ελεγε μονο μαμα και μπαμπα και μετα μεσα σε 6 μηνες τα ειπε ολα.

ο γιατρος σας εχει πει οτι υπαρχει καποιο προβλημα?

περιμενω και εγω τριδυμα και μπορω να πω οτι χαρηκα μαυτο που εγραψες οτι γεννηθηκανε στην 36 εβδ γιατι μου εδωσες κουραγιο να ελπιζω πως δε θα γεννησω πολυ προωρα!τι βαρος ειχανε?

οσο για το κοριτσακι μηπως απλα ειναι θεμα παιδιου?εκτος και αν καποιος ειδικος σας ειπε οτι οντως υπαρχει κατι.

απο ομιλια πως τα παει?

npbIp1.png

 

jqdhp1.png

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα Αναστασία και σε ευχαριστώ.

να σου ευχηθώ τα καλύτερα και με το καλό να έρθουν τα τριδυμάκια σου.

εμείς γεννηθήκαμε με βάρος 2500,2460 και 1850 και χρειάστηκε μόνο ο μικρούλης μας να μείνει για 10 ημέρες στην παρακολούθηση.

σχετικά με το θέμα μας υπάρχει πρόβλημα και γίνετε τώρα εργοθεραπεία και λογοθεραπεία αλλά δεν είναι ξεκάθερο σαν διάγνωση και θέλει αρκετό και συνεχή αγώνα για την κατάκτηση ακόμη και των αυτονόητων.

 

 

σου εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κ απο μενα...δε ξερω αν μπορω να σε βοηθησω,αλλα θα σου πω οτι κ γω βεβαια εχω τριδυμα,3 αγορια,30μηνων,κ με τον μεγαλο,εχουμε δει,ειχαμε μαλλον δει μια,πως να το πω ,καθυστερηση στην αναπτυξη..δε περπατουσε,ενω οι αλλοι δυο ναι,(περπατησε κανονικα μετα τους 25μηνες)κ ετσι αρχισαμε να το ψαχνουμε...καταληξαμε να κανουμε ηδη 1χρονο φυσικοθεραπεια κ αρχισαμε τους τελευταιους μηνες κ εργοθεραπεια,κ ειδαμε κ μεις μεγαλη εξελιξη,κ στο λογο..καναμε κ μαγνητικη εγκεφαλου,μας το συνεστησε η νευρολογος(παιδων πεντελης)κ ολα ηταν ενταξει,αν λαβουμε υποψιν κ τη προωροτητα(γεννησα 28 εβδομαδων,κ τα 3 ειχαν βαρος 1000γρ,μεινανε 3 μηνες στην ενταντικη του μητερα,κ χειρουργησαμε τα δυο)...οταν λες εξεταση ακοης,φανταζομαι οτι εννοεις το ακουογραμμα,ετσι δεν ειναι?κ μεις εχουμε κανει,δεν υπηρχε κατι.αν θες να με ρωτησεις κατι συγκεκριμενο,πες μου

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου Νάνσυ και σε ευχαριστώ, έυχομαι τα καλύτερα για τα παιδάκια σας.

Ναι για ακουόγραμμα εννοώ αν και δεν πιστεύω ότι είναι θέμα ακοής μιας και έχουμε δεί ότι συνδέεται και κινητικά (ανάπτυξη λεπτής / αδρής κινητικότητας).

Θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την φυσικοθεραπεία να έχεται δεί διαφορά και πρόοδο γιατί πιστεύω ότι στα θέματα της αδρής κινητικότητας μπορεί να βοηθήσει.

 

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εχω δει μεγαλη διαφορα...οπως σου ειπα,κανουμε 1χρονο φυσικοθεραπεια,κ ειπαμε να αρχισουμε κ εργο....δε κανουμε πολυ καιρο,αλλα εχω δει μεγαλη διαφορα,ειδικα στο λογο,τον εχεο βοηθησει πολυ κ φαινεται...εχουμε βεβαια μελλον ακομη κ με τα δυο,αλλα προς το παρον παει καλα,τον βοηθαει...για λογο ακομα δεν κανει,θα δουμε,εχουμε ακομα περιθωρια...(να σου πω οτι την φυσικοθεραπεια την αρχισαμε γιατι ο μικρος εχει ενα θεματακι με το ενα ποδαρακι,λογω θεσης οταν ημουν εγκυος,στριμωγματος,κ ετσι αρχισαμε να το ψαχνουμε)

Link to comment
Share on other sites

Γειά σας κορίτσια,

κι εμενα τα δικά μου ειναι ακόμα 15 μηνών, ειχαμε κι εμεις ενα θεματάκι με το ποδαράκι της μικρής αλλα το βρήκαμε νωρίς, και με μερικές ασκησούλες μονη μου της διορθώθηκε η κλίση και περπατάει μια χαρα.

 

Εσεις ομως απο την εμπειρία σας, γενικότερα, υπαρχει κάτι να μας πείτε που πρέπει να προσέξουμε? Καποια συμβουλή? Τί να προσέχω γενικότερα??

xx

SM

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...