Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επιδείνωση διάτασης

Recommended Posts

Γεια σας μανούλες!

Είναι η πρώτη μου δημοσίευση στο φόρουμ, αν και σας διαβάζω καθημερινά εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Έγινα πρόσφατα μητέρα, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες κι έχω ένα γιο 2 μηνών.

Το πρόβλημά μας είναι η διάταση.

Είχε απ την αρχή και μέχρι τον 1ο μήνα μια ελαφριά διάταση στον ένα νεφρό των 6 χιλιοστών, κάτι το οποίο δε μας ανυσήχησε ιδιαίτερα.

Στον επαναλληπτηκό ηπέρηχο όμως, η διάταση είχε φτάσει τα 0.9 cm, επίσης δε παρουσιάστηκε διάταση και στον άλλο, 0,7 cm.

Η ερώτησή μου είναι η εξής.

Για πιο λόγο είχαμε αυτή την επέκταση? Αφού υποτίθεται ότι συνήθως η διάταση παραμένει στο νεφρό που παρουσιάστηκε αρχικά.

Έχει τύχει σε καμιά σας?

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω, στον πρώτο υπέρηχο ήταν νηστικός, ενώ στο δεύτερο μόλις είχε φάει. Παίζει αυτό ρόλο?

Έχω χάσει την ησυχία μου, ο νους μου πάει συνέχεια στο χειρότερο!

Περιμένω εναγωνίως τα φώτα σας

Διαφημίσεις

val καλημέρα!καταρχήν να σου ζήσει ο μπεμπούλης σου, και κατα δευτερον μην βάζεις τον εαυτό σου σε μία διαδικασία άσχημη θα σου πω εγω τι έχει γίνει με τον δικό μου μπέμπη 8 μηνών τώρα,

λοιπόν εμάς την διάταση την είχαν βρέι στην αυχενική διαφάνεια με 1.2. τότε έιχαμε τρελαθεί γιατι ήταν πολύ μεγάλη και ο γιατρός μου μας σύστησε αμνιοπαρακέντηση για να είμαστε σίγουροι. όταν βγήκαν τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και απλά μας ενημέρωσε για το τι μπορεί να σημαίνει αυτή η διάταση αλλα δεν μπορούσε να γίνει τίποτα όσο ήμουν έγκυος. κάθε μήνα κάναμε συγκεκρημένο υπέρηχο για να βλέπουμε την κατάστασή του. τελικά ο μικρός μου γεννήθηκε με διάταση 0.9 στο δεξί νεφρό και 0.7 στο αριστερό. μόλις σαραντήσαμε κάναμε εξέταση για παλινδρόμηση ούρων(την έχεισ κάνει εσύ?)όμως δεν έιχε οπότε δεν μπορόυμε να ξέρουμε το τι το προκάλεσε. απο την πρώτη μέρα στο μαιευτήριο παίρνουμε αντιβιωση(amoxil) μέχρι και σήμερα κάθε μέρα. πρίν 20 μέρες περίπου ξανακάναμε υπέρηχο και το αριστερό νεφράκι είχε μειωθεί σχεδόν τελείως αλλα στο δεξί έχει κατέβει στο 0.7 περίπου. ο γιατρός μας μας έχει πεί ότι δίνουν 2 χρόνοα περιθώριο για να εξαφανιστεί τελείως η διάταση (με καθημερινή χρήση amoxil προληπτικά)και απο εκεί και πέρα βλέπουμε συνήθος γίνεται επέμβαση απο ότι έχω διαβάσει και μάθει και εγώ. το θέμα μου τώρα προς εσένα είναι:

έχεις κάνει εξέταση για παλυνδρόμηση ούρων?

αμοχιλ παίρνει το μωράκι σου σε καθημερινή βάση?

οπότε μην ανχόνεσε είναι κάτι που συνήθως μέσα σε δύο χρόνια έχει εξαανιστεί τελέιως!

Δεν έχουμε κάνει ακόμα κάτι εκτός από υπέρηχους.

Ο κ. Καπόγιαννης που τον πήραμε τηλ μας είπε απλά να το παρακολουθήσουμε ως τον 3ο μήνα υπερηχητικά μόνο, χωρίε χημειοπροφύλαξη και μετά θα ξαναμιλήσουμε. Είναι παιδονεφρολόγος στο Αγία Σοφία, δεν ξέρω αν τον έχετε ακούσει, μας τον συνέστησε η παιδίατρός μας.

Εσένα όμως το αγοράκι σου είχε εξ αρχής και στα 2, εμένα είχε μόνο στο 1, πως έγινε και παρουσιάστηκε και στο άλλο προσπαθώ να καταλάβω.

Σήμερα κάναμε την πρώτη καλλιέργεια, αναμένω αποτελέσματα.

Να σου ζήσει το αγοράκι σου, πάντα γερό να είναι

• 8 months later...

Διαφημίσεις

• 5 months later...

χτες βγηκαμε απο το νοσοκομειο μετα απο ουρολοιμωξη και ενω δεν ειχαμε ευτυχως παλλινδρομηση ουρων, εχει μια πολυ μικρη διαταση στον αριστερο νεφρο.ξεκινησαμε αντιβιωση για 2 μηνες κ θα κανουμε σπινθηρογραφημα σε 2 μηνες.Η διαταση δεν ειχε φανει στην εγκυμοσυνη. Ειχε καποιος παρομοια εμπειρια και πως εξελιχθηκε?Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε λιγο σοκαρισμενοι. Ο ουρολογος πιστευει οτι θα περασει μονο του.Να δουμε!

3otVp2.png

χτες βγηκαμε απο το νοσοκομειο μετα απο ουρολοιμωξη και ενω δεν ειχαμε ευτυχως παλλινδρομηση ουρων, εχει μια πολυ μικρη διαταση στον αριστερο νεφρο.ξεκινησαμε αντιβιωση για 2 μηνες κ θα κανουμε σπινθηρογραφημα σε 2 μηνες.Η διαταση δεν ειχε φανει στην εγκυμοσυνη. Ειχε καποιος παρομοια εμπειρια και πως εξελιχθηκε?Η αληθεια ειναι οτι ειμαστε λιγο σοκαρισμενοι. Ο ουρολογος πιστευει οτι θα περασει μονο του.Να δουμε!

καλησπερα ελενιτσα...περαστικα για το μωρακι σου..το τελευταιο να ειναι...ποσο μηνων ειστε????γιατι κατευθειαν σπινθιρογραφημα...πιστευω πως πρεπει να δειτε αν αυξηθηκε η διαταση.θα σου γραψω την δικη μου εμπειρια και ελπιζω να σε χαλαρωσω...

στο ΝΤΟΠΛΕΡ βρεθηκε ηπια διαταση στο αριστερο νεφρο του μπεμπη μου..

μεχρι να γεννησω μια υπηρχε η διαταση ,μια εφευγε...ολα θα φενοντουσαν μολις γενναγα...οταν ειμασταν 20 ημερων καναμε υπερυχο και ειχε φυγει απο το αριστερο κ ηταν στο δεξι νεφρο με διαταση 0.75...ξανα κανουμε υπερυχο οταν ηταν 3 μηνων και ειχε αυξηθει σε 1.05....καναμε κυστεοσκοπιση να δουμε αν υπαρχει παλλινδρομιση...ευτυχως δεν ειχαμε ..ξανα καναμε υπερυχο οταν ημασταν 6 μηνων και παπαλα!!!!!!!εφυγε η διαταση κ ηρεμισαμε....αν ειχε ανεβει η διαταση θα καναμε σπυνθιρογαραφημα....

στον χρονο ωρομαζει το ουροποιητικο συστημα των μωρων γιαυτο κ καποιοι παιδιατροι δεν αφηνουν μπανιο στην θαλασσα μεχρι να χρονισει..οπως η δικια μου παιδιατρος...τωρα ειμαστε 8 μηνωνκ δεν θα ξανα ασχοληθουμε ποτε πια με το θεμα!!!!

οντως ηταν ενθαρρυντικη η απαντηση κ ευχαριστω πολυ!ειναι 7 μηνων σχεδον ο μπεμπης κ θα το παρακολουθησουμε κι εμεις αρχικα κ βλεπουμε.Θα μας κατευθυνει ο γιατρος μας.Ελπιζω να μην ταλαιπωρηθει πολυ!Ευχαριστω και παλι και να χαιρεσαι το μωρακι σου!

3otVp2.png

οντως ηταν ενθαρρυντικη η απαντηση κ ευχαριστω πολυ!ειναι 7 μηνων σχεδον ο μπεμπης κ θα το παρακολουθησουμε κι εμεις αρχικα κ βλεπουμε.Θα μας κατευθυνει ο γιατρος μας.Ελπιζω να μην ταλαιπωρηθει πολυ!Ευχαριστω και παλι και να χαιρεσαι το μωρακι σου!

ολα καλα θα πανε!!!!ειμαι σιγουρη:P

Να χαιρεσαι τον μπεμπακο σου...περιμενω νεα!!!