Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

3 χαρακτήρες, 3πλα προβλήματα...

Recommended Posts

Ειμαι νεα τριδυμομαμα :D, εχω 2 αγορακια κι 1 κοριτσακι 15 μηνων. Γενικότερα θα ελεγα οτι ειμαστε σε καλή κατάσταση απο αποψη οργάνωσης, υπνου, φαγητού και δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα τα μωρά μας να ειναι ησυχα, οσο γίνεται να ειναι ήσυχα τα τρίδυμα. Μεχρι στιγμής δεν ειχαμε σοβαρα θεματα συμπεριφοράς, καθοτι και πιο μικρά βέβαια, ομως τελευταία τα πράγματα εχουν αλλάξει, και αυτό με ανησυχει.

Τα αγορια: ο ενας πιο ήσυχος ασχολειται με τα παιχνιδια/βιβλια του, ανακαλύπτει, ο αλλος πιο δραστηριος, χορευταρας, πειραχτήρι, ενω το κορίτσι, ναι μεν δραστηρια και εξυπνη, εχει αρχισει τελευταια και εχει εκρηξεις θυμου. Της παίρνεις το παιχνίδι (οχι εγω, τα αδερφια της), και χτυπαει το κεφαλι της στο πάτωμα, ουρλιαζει, ανοιγει τα χερια και τα κουναει προς ολες τις κατευθυνσεις, και οποιον παρει ο χαρος!! Το χειρότερο? Δαγκώνει.

Οταν θυμώνει κοβει κατι δαγκωνιές στους αλλους 2, και εκει γινεται ο χαμός! Δεν ξέρω τί να κάνω! Δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα, ουτε θέλω να αρχισω απο τώρα τιμωρίες και τέτοια, πιστεύω ειναι νωρίς, ομως κάτι πρέπει να γίνει. Πιστεύω καταλαβαίνουν τι κάνουν, αλλα δεν εχω τρόπο να κανω αυτο που πρεπει, για να καταλάβει οτι πρεπει να το σταματήσει!!

Απο την άλλη, βλέπουν οι αλλοι 2 τις εκρήξεις της μικρής, και σιγα σιγά εχουν αρχίσει και οι ιδιοι. Φυσικα ουτε δαγκώνουν, ουτε χτυπανε το κεφαλι τους στον τοίχο, αλλα σπρώχνωνται και ριχνουν ο ενας τον αλλον κατω, ή χτυπουν τα χέρια τους.

Προσπαθώ να την απομακρύνω με ήρεμο τρόπο, και της λέω ʽΟΧΙ, δεν δαγκώνουμεʼ, δείχνει να μαζεύεται, αλλα εχει κανα δυο εβδομάδες τώρα, που εχει γεμίσει τα μπρατσακια των αλλων με μελανιες απο τα δαγκώματα. Κι εχει μονο 4 δοντια!!! Προσπαθώ να τους έχω απασχολημένους με διαφορα, αλλα οπως και ναʼχει, καποιος παντα θελει κατι που το κραταει καποιος αλλος. Και τί γίνεται τοτε…???

Τι να κάνω???

Καποια τριδυμομαμα ή διδυμομαμά με ανάλογη εμπειρία ισως μπορεί να με βοηθήσει??

Ισως καποιος ειδικός?

Γνώμες, συμβουλές, ΟΛΑ ευπρόσδεκτα,

ευχαριστώ

xx

SM

Διαφημίσεις

Γουάου, μια χαρά ακούγεται να τα πηγαίνεις...

Πιστεύω ότι χρειάζεται πιο ενεργή εμπλοκή του γονιού στην αρχή, πριν παγιωθεί μια κατάσταση. Εγώ με δίδυμα έκανα κάτι που εκ των υστέρων αποδείχτηκε λάθος, να αφήνω τα παιδιά να τα βρουν μόνα τους. Πιστεύω καλο είναι να δείχνεις το σωστό, με λόγια, έτσι ώστε σε λίγο καιρό να μπορούν τα ίδια τα παιδιά να κάνουν μόνα τους το σωστό και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους με λόγια...

Εν ολίγοις, γιατί στη λεπτομερεια θα έγραφα πολλά. Πολλά εξαρτώνται από το αν και πότε θα πάνε τα παιδιά παιδικό.

Σ'ευχαριστω Αθηνά! Βασικά, το ίδιο πιστεύω κι εγώ, απλά δεν ξέρω αν ο τρόπος μου ειναι ο σωστός, ή αυτός που εν καιρώ θα εχει αποτέλεσμα και δεν ειμαι σίγουρη. Χτες το βράδυ, παλι ειχαμε τα ίδια, αρχισε να χτυπαει το κεφάλι της στο πάτωμα!!! Και την ειδε κι ο μικρός και το εκανε κι αυτος! νομιζε οτι ... δεν ξερω κι εγω τι νόμιζε!!!

Σκεφτομαι οτι ισως αν την αγνοησω, με την εννοια οτι δεν της δίνω προσοχη για να συνεχίσει την αντίδραση, ισως σταματήσει, αλλα και πάλι, δεν γίνεται να χτυπιεται ετσι.

Αλλες φορές την παιρνω και την βαζω να κάτσει λιγο πιο περα, οχι τιμωρία, ουτε και μακρυα, απλα την βαζω πιο κει να κάτσει.. αλλα .. τιποτα....

Ισως στον παιδικο να ειναι καλύτερα, αλλα δεν σκοπευω να τα στείλω πριν τον Σεπτ του '12...

Μεχρι τότε όμως....?????????

xx

SM

Κορίτσια βοήθεια!!! τους εχει κάνει παντού μελανιές και δαγκωνίες!!

Δεν ακούει με τίποτα! Δεν ξέρω τί να την κάνω, δεν ξέρω τί αλλο να κάνω!!

Χτες δάγκωσε το μικρό τοσο δυνατά που μάτωσε το μπρατσάκι του!!!

Και το χειρότερο ειναι οτι πλεον, οταν τον πλησιάζει εκεινος αρχίζει τα κλάματα γιατι την φοβάται και καταλαβαίνει οτι θα τον δαγκώσει!! Τι να κάνω!

Χελπ!!!!

xx

SM

Κορίτσια βοήθεια!!! τους εχει κάνει παντού μελανιές και δαγκωνίες!!

Δεν ακούει με τίποτα! Δεν ξέρω τί να την κάνω, δεν ξέρω τί αλλο να κάνω!!

Χτες δάγκωσε το μικρό τοσο δυνατά που μάτωσε το μπρατσάκι του!!!

Και το χειρότερο ειναι οτι πλεον, οταν τον πλησιάζει εκεινος αρχίζει τα κλάματα γιατι την φοβάται και καταλαβαίνει οτι θα τον δαγκώσει!! Τι να κάνω!

Χελπ!!!!

Εχω διδυμα και εχω το ιδιο προβλημα. Δαγκωματα, τραβηγμα μαλλιων, χτυπηματα, οταν ο ενας παρει το παιχνιδι του αλλου. Προσπαθω να ειμαι διπλα τους οταν παιζουν για να αποφυγω τα χειροτερα. Ειναι τωρα 27 μηνων και καταλαβαινουν και τους προειδοποιω οποιος πειραξει τον αδερφουλη θα τον παρω. Εσενα ειναι μικροτερα και δε μπορει να πιασει καποιο ειδους τιμωρια, οποτε νομιζω μεχρι να μεγαλωσουν πρεπει να εισαι διπλα και οποτε παει να δαγκωσει να την αποτρεπεις και να την κοιτας και να της λες οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανει γιατι ο αλλος ποναει. Διαβασε λιγο και εδω

http://parents.org.gr/psych/a42

http://parents.org.gr/psych/a183

αν το κανει για να σου τραβηξει την προσοχη πρεπει να δινεις προσοχη στο αλλο παιδακι.

Κι εμενα ξεκινησαν απο πολυ μικρα και ακομα δε το εχουν σταματησει, παρολο το λεγε λεγε λεγε. Τους εχω πει τον αδερφουλη δεν το χτυπαμε, τον φιλαμε, ε, μολις κανουν τη ζημια (τραβηγμα μαλλιων, δαγκωμα κλπ) μετα ριχνουν και το φιλι. :shock: Τωρα εχω αποφασισει να αρχισω τις τιμωριες, δηλ να τον απομακρυνω απο το σημειο του παιχνιδιου...

Διαφημίσεις

ΕυχαριστΩ!

Eννοειται το μαλλιοτράβηγμα παει σύννεφο, το σπρώξιμο? το τράβηγμα? γίνεται πανικός! Σφαλιάρες? της κακομοίρας!

Καταλαβαίνω οτι ισως ειναι για να μου τραβήξουν την προσοχή, αλλα η μικρή κυριως με ανησυχει που το κάνει οταν θυμώνει, και θυμώνει συχνά, πολύ συχνα...(γυναικα βλεπεις...:lol:)

Θα διαβάσω και τα λινκ που μου στέλνεις, ευχαριστώ, και θα δούμε τι θα γίνει.

Αν και μ'αυτα που μου λες, εχω πολυυυυυυυ δρομο μπροστά μου... :o

xx

SM

Αν και μ'αυτα που μου λες, εχω πολυυυυυυυ δρομο μπροστά μου... :o

εχεις δρομο...και οταν παιρνει το παιχνιδι ο αλλος και αυτον πρεπει να τον "μαλωσουμε", νομιζω. Εγω τους λεω δεν τραβαμε το παιχνιδι απο τον αλλο του λεμε παρακαλω μπορεις να μου δωσεις το παιχνιδι, ε μια στις 10 το λενε..σιγα σιγα θα το μαθουν. Ο ενας ειδικα μολις δει κατι να εχει ο αλλος τρεχει και το παιρνει και δε του το δινει με τιποτα. Μονο φασαρια να γινεται. Η λυση που εχω εγω προς το παρον ειναι να δινω το παιχνιδι σε αυτον που το ειχε απο την αρχη και να λεω ελα να σου δωσω εγω κατι αλλο, οποτε εκει πρεπει να σκεφτεις (γρηγορα) να βρεις κατι αλλο εξισου ενδιαφερον να δωσεις. Αμα πω ελα να σου δωσω κατι αλλο τοτε τις μισες φορες το αφηνει.

Θελει μεγαλη προσοχη! μια στιγμη και μονο αρκει, μια φορα ο ενας κραταγε ενα σπαθακι (φαινομενικα οχι επικινδυνο), θυμωσε και χτυπησε τον αλλο με το χερι που κρατουσε το σπαθακι! Ειμασταν τυχεροι με μονο μια μεγαλη γρατσουνια στο μαγουλο και οχι βγαλσιμο ματιου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...