Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τριμηνιαιο βοηθημα οαεδ-βοηθεια

Recommended Posts

καποιος που ειναι στον οαεδ και ξερει ας μου πει

λοιπον πηρα το βοηθημα αυτο μια φορα και ηταν να το παρω και σημερα αλλα μου ζητησαν το νεο εκαθαριστικο...το πηγα και μου ειπαν πλεον οτι υπερβαινω το εισοδημα 9.097,58 το θεμα ειναι ομως οτι εγω εχω συνολικο δηλωθεν 3.618 και ο συζηγος δεν εχει τιποτα γιατι εκλεισε την επιχειρηση με ζημια δηλαδη στο συνολικο δηλωθεν δεν γραφει τιποτα και ο υπαλληλος μου ειπε οτι μετραει το φορολογητεο που εχει...μα δεν ειναι ασχετο το ενα με το αλλο????υπαρχει περιπτωση να εκανε λαθος?στο δικο μου το φορολογητεο γραφει 9.738 αλλα παντα το δηλωθεν δεν κοιτανε?ευχαριστω εκ των προτερων.

Διαφημίσεις

Δ/νση Ασφάλισης

ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:

· παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89.

· Υ.Α. 30659/31-3-1989

· Υ.Α. 33196/23-2-1995

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Ειδικό βοήθημα, δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες και έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο αυτό ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των εξήντα ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Επίσης ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει τεθεί, σε όλο το καθοριζόμενο σ’ αυτές χρονικό διάστημα, στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2010 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 9.097,58 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος.

ΥΨΟΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ:

Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο προς το 15πλάσιο του βασικού επιδόματος ανεργίας, που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την χορήγησης του βοηθήματος.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1)Ένσημα του τελευταίου 12μήνου πριν από την ημερομηνία της αίτησης.

2) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης .

3) Δελτίο ανεργίας θεωρημένο ανά μήνα για όλο το χρονικό διάστημα καταβολής.

ευχαριστω δηλαδη ειναι αυτοπου θα λαβω τωρα που τελειωσε η τακτικη επιδοτηση μου... αλλα δεν ηξερα οτι το καταβαλουν καθε τριμηνο...αλλα δεν καταλαβα κατι ,,πρεπει το ετος π.χ τωρα 2012 να εχω αργαστει εστω 60 μερες????

ευχαριστω δηλαδη ειναι αυτοπου θα λαβω τωρα που τελειωσε η τακτικη επιδοτηση μου... αλλα δεν ηξερα οτι το καταβαλουν καθε τριμηνο...αλλα δεν καταλαβα κατι ,,πρεπει το ετος π.χ τωρα 2012 να εχω αργαστει εστω 60 μερες????

οχι αν διαβασεις καλυτερα ειναι γι αυτους που δεν συμπληρωσαν τα ενσημα για τακτικη επιδοτηση αλλα εχο\ουν κανει την προηγουμενη χρονια 60 ενσημα.εσυ θα παρεις τωρα αν τελειωσε το ταμειο σου ενα ακομα βοηθημα αρκει να εχεις εα συγκεκριμενο ποσο εκκαθαριστικου-αν μπεις στον οαεδ θα τα βρεις.

Διαφημίσεις

οταν ληγει η επιδοτηση και παραμενεις ανεργος ενα μηνα νομιζω και εχεις εισοδημα γυρω στα 9000 δικαιουσαι μια εφααπαξ παροχη...θα σου δωσουν χαρτι οταν τελειωσει το επιδομα

οχι αν διαβασεις καλυτερα ειναι γι αυτους που δεν συμπληρωσαν τα ενσημα για τακτικη επιδοτηση αλλα εχο\ουν κανει την προηγουμενη χρονια 60 ενσημα.εσυ θα παρεις τωρα αν τελειωσε το ταμειο σου ενα ακομα βοηθημα αρκει να εχεις εα συγκεκριμενο ποσο εκκαθαριστικου-αν μπεις στον οαεδ θα τα βρεις.

οταν ληγει η επιδοτηση και παραμενεις ανεργος ενα μηνα νομιζω και εχεις εισοδημα γυρω στα 9000 δικαιουσαι μια εφααπαξ παροχη...θα σου δωσουν χαρτι οταν τελειωσει το επιδομα

ευχαριστω!!!

αυτο το ξερω για το βοηθημα το δικαιουμαι...αυτο που δεν καταλαβα ειναι οτι αν παραμεινω ανεργη στο 2012 μαλλον δεν θα το δικαιουμαι επειδη δεν εχω δουλεψει καθολου μεσα στο 2010-2011

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...