Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Χρειάζομαι απαντήσεις για ένα θέμα που με έχει ζορίσει σχετικά με την 2,5 χρονών κόρη μου.

Εχει γίνει απότομη με τα ζώα(σκυλια) σχεδον επιθετική. Τα κλωτσάει ή με κάποιο τρόπο τα κάνει να πονάνε. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την αλλαγή αν σκευτείς ότι απο νεογέννητο μεγαλώνει με 2 σκυλιά μέσα στο σπίτι και πάντα τα πρόσεχε. Φαγητό, νερό κλπ. Οταν της φωνάζω για τον τρόπο της μου λέει ότι τα αγαπάει. Υπάρχει περίπτωση αυτό να είναι ζήλια;

Πριν απο κάτι μέρες γυρίσαμε απο την αδελφή μου που ζει σε νησί και εκει είμασταν με δέκα σκυλιά συν της φιλοζωικής. Εκει να δεις δράμα. Να έχω συνέχεια το νου μου μην τα πειράξει. Και φυσικά κάποιο την δάγκωσε,αλλά αυτό δεν την άλλαξε...Δεν έχω σηκώσει πότε χέρι επάνω της αλλά αυτη ήταν η πρώτη φορά που μου πέρασε απο το μυαλό αλλά ευτηχώς κρατήθηκα γιατι θα το έχανα το παιχνίδι σίγουρα. Κάτι την έχει πειράξει και δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν είναι παιχνίδι εξουσίας δεν θα το έκανε μόνο στα σκυλιά του σπιτιού;; Εκτος αν έχει καταλάβει ότι είναι το ευαίσθητο κομμάτι μου τα ζώα και με παίζει..

Διαφημίσεις

μάλλον θυμός είναι για κάτι,

εγω δεν λεω τη λεξη ζήλια τοσο ευκολα πιστευω οτι ζηλια καθαυτή νιώθουν τα παιδιά τα πιο μεγάλα.

τα πιο μικρά, νιώθουν θυμό και φοβούνται για κάτι, και τους βγαίνει σε επιθετικότητα.

ειναι πιθανόν εάν έχεις πολύ μεγάλη αγάπη για τα σκυλιά, και είσαι πολυ εκδηλωτική να αισθάνεται για αυτό έτσι.

υπάρχει περίπτωση με τα σκυλιά να μιλάς με άλλο τονο φωνής απο οτι στην κόρη σου?

τα μαλώνεις το ίδιο συχνά, και οταν χαίρεσε μιλάς με τον ίδιο χαρούμενο τόνο?

τεσταρε το αυτό λίγο,

πιστευω ότι αν υπάρχει καποια διαφορά εκεί, αν αλλαζες τις τονικότητες να ειναι καλυτερα.

απο την άλλη μπροεί και απλώς να οφείλεται σε καποια αλλη αλλαγή,

αλλαγή του καλοκαιριού,..πολλά πράγματα μπορουν να άνουν ενα παιδί τετοιας ηλικίας να θυμώσει ¨-)

επειδή δεν ξερει πως να διαχειριστεί ακόμα το θυμό βγαίνει ατόφιος.

Είναι ένας λόγος αυτός για το οτι δεν χρειαζεται να ανησυχούμε για κάτι τέτοιο και απλώς να το οριοθετουμε, αναζητώντας και στο τι μπορεί να πυροδότησε το θυμό αυτό,

αλλά πάλι χωρίς μεγάλη υπερβολή,

καθώς αυτή η ηλικία είναι γνωστή για τις προσπάθειες ελέγχου και εκρήξεων θυμού...

απλώς καθοδηγείς προς την σωστή συμπεριφορά όπως και αν συνεβαινε αυτο προς ένα αλλο παιδί, και τα υποστηρίζεις πως να πάρουν αυτό που θέλουν χωρίς ανεπιθυμητες συμπεριφορές.

επίσης αν εχει μεγαλωσει με τα σκυλιά σαν αδέρφια της, εάν ξαφνικά βρέθηκε σε χώρο με άλλα 10 σκυλάκια "αδέρφια" πιθανώς να αισθάνθηκε απειλη του ότι θα έπρεπε να σε μοιραστεί και με όλα τα άλλα αυτά "αδέρφια".

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι μια καλή ευκαιρία να τσεκάρω την συμπεριφορά μου ως προς αυτό. Μάλλον ο τόνος της φωνής μου είναι διαφορετικός και απο την άλλη ίσως να εχω πιο πολλές απαιτήσεις απο εκείνη σε αυτό το θέμα σε σχέση με τα χρόνια της. Ενας ψυχολόγος μου είπε ότι δεν επιτρέπεται να δίνουμε ευθύνες σε παιδιά σε σχέση με τα ζωα.Φαγητό,βόλτες...Τότε το προσπέρασα αυτό που μου είπε γιατί απλά αυτές ''οι δουλειές'' της ήταν ευχάριστες. Ισως και αυτό να κρύβει κάτι.