Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δάγκωσε πέφτοντας την γλώσσα του

Recommended Posts

Ο μικρός μου έπεσε και χτυπώντας δάγκωσε τη γλώσσα του και σχίστηκε. Το πρόβλημα είναι οτι το κόψιμο είναι λίγο βαθύ. Με το μάτι το υπολόγισα γύρω στον μισό΄πόντο βάθος.

Η παιδίατρος μου είπε να του δίνω να πίνει και να τρώει κρύα πράγματα και οτι θα αργήσει να περάσει γιατί η γλώσσα είναι συνέχεια βρεγμένη. Πήρα όμως τηλέφωνο και μια ΄΄αλλη παιδίατρο που δουλεύει στο ΙΚΑ τα πρωινά και μου είπε να το πάω να το δουν στο νοσοκομείο γιατί αν είναι βαθύ το κόψιμο θα πρέπει να του κάνουν ράμματα για να κλείσει.Αυτή μου είπε να του δίνω χαμομήλι χλιαρό.

Το πρόβλημά μου είναι να το πάω να το δουν αλλά αν μου πουν να του κάνω ράμματα πως θα του τα κάνουν μεσα στη γλώσσα!

Είναι σωστό να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και φαντάζεσται τα κλάμματα που θα κάνει. Είναι 18 μηνών και δεν μπορεί να συνεργαστεί. Ποια είναι η γνώμη σας? Εχεται καμμιά εμπηρεία για κόψιμο στη γλώσσα?

Απαντήστε μου άμεσα αν μπορείται.

Ευχαριστώ πάρα πολύ~

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

δεν νομιζω να κανουν ραμματα στη γλωσσα ....

θα σου πω την εμπειρια μου ...πριν λιγες μερες κοψαμε το χαλινο που ειναι κατω απο τη γλωσσα

ο γιατρος ειπε να του δινω για λιγες μερες χλιαρο γαλα......δηλ γενικα καθολου ζεστα.....

ειναι δυσκολο σημειο η γλωσσα για παρεμβασεις γιατιμπορει να πρηστει.....απο κει και περα κανε οτι σε οδηγει το ενστικτο σου...αν πιστευεις οτι ειναι τοσο μεγαλο το κοψιμο , πηγαινε στο παιδων κι εκει θα σου πουνε...

τρεχει αιμα ακομα?

Όχι δεν τρέχει αίμα σταμάτησε γρήγορα αν και στην αρχή είχε γεμίσει το στόμα του. Μόνο τώρα που του έδωσα ένα γιαούρτι σαν να είδαέλάχιστο αιματάκι μαζί με το σάλιο, ίσως από το κουτάλι.

Εγώ δεν θέλω να περάσει την ταλαιπωρία που έχουν τα΄ράμματα και όπως το βλέπω μου φαίνεται οτι μπορεί να κλείσει μόνο του όμως δεν είμαι γιατρός και δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Μήπως είναι πιο βαθύ απ΄όσο φαίνεται? Αυτό φοβάμαι. Λέω να πάω τώρα να το δουν και στο νοσοκομείο. Όχι στο Παίδων γιατί δεν μένω Αθήνα. Ογιατρός στο Νοσοκομείο εδώ είναι καλός και δεν ταλαιπωρεί τα παιδιά χωρίς λόγο.

Φοβάμαι όμως μήπως δεν εφημερεύει αυτός και πέσω σε κανέναν μαθητευόμενο.

Αντιβίωση σου έδωσαν, εμένα μου είπε πως δεν χρειάζεται. Ηταν μεγάλο το κόψιμο? Ελπίζω τώρα να είναι καλά.

716217ybmeeuyfgz.gif

Διαφημίσεις

πάρε ενα τηλ. και ρώτησε ποιός γιατρός εφημερέυει... αν μπορείς , έυχομαι όλα να πάνε καλά και να μην πονάει άλλο ο μικρός σου!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Βασικά για να ησυχάσεις εσύ περισσότερο και να είσαι σίγουρη

δεν πας από το νοσοκομείο να του ρίξουν μια ματιά?

Κι ας μην είναι τίποτα!

Δε θα αισθάνεσαι καλύτερα αν κάποιος ειδικός σου πει οτι όλα είναι καλά?

Ακόμα κι ένας ειδικευόμενος γιατρός κάτι παραπάνω ξέρει από 'μας..

Αν και λιγο αργα τωρα ευχομαι να εχεις ηρεμησει και εσυ και το μωρο!Αλλα και αν σου πουν για ραμματα εκεινη την ωρα αν δεν θελεις να το κανεις παιρνεις το μωρο σου και φευγεις δεν ειναι υποχρεωτικο. Μια γνωμη θα παρεις.

Κορίτσια ειλικρινά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Πήγα τελικά στο νοσοκομείο και το είδαν δυο χειρούργοι (μάλλον ειδικευόμενοι). Μου είπαν οτι είναι αρκετά βαθύ αλλά και χωρίς ράμματα θα κλείσει. Είναι δύσκολο να κάνεις ράμματα σε τόσο μικρό παιδί. Μου έγραψαν αντιβίωση τη ΖΙΝΝΑDOL και θα πάω και αύριο το μεσημέρι να το ξαναδούν. Θα είναι εκαί και ο χειρούργος.

Το πρόβλημα είναι τώρα με την αντιβίωση γιατί δεν μπορεί να την πιεί. Μόλις του την έδωσα μου έκανε έναν περιποιημένο εμετό και τα έβγαλε όλα. Τον έκανα μπάνιο και τον έβαλα για ύπνο. Αύριο θα προσπαθήσω να του τη δώσω με την κρέμα γιατί δεν βλέπω να την πίνουμε αλλιώς. Από μωρό ήταν δύσκολος στα σιρόπια. Κατευθείαν έκανε εμετό και το συνεχίζει ακόμα.

Λίγο δυσκολεύεται με το φαγητό , λογικό είναι οτι θα πονάει. Απορρώ πως τα καταφέρνει και θηλάζει. Πάντως πρέπει να πονάει πολύ γιατί ώρες ώρες τον πιάνει το παράπονο το καημενούλι μου.

Σήμερα ήταν δύσκολη μέρα εύχομαι αύριο όλα να είναι καλύτερα.

Καλήνύχτα κορίτσια και σας ευχαριστώ πολύ!

716217ybmeeuyfgz.gif

Διαφημίσεις

Το χαμομήλι σου το έιπε η γιατρός γιατί έιναι αντισιπτικό (χωρίς ζάχαρη) ...

περαστικά του του μικρούλι σου

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Βρε το καημενουλι!!!!!! :(:(:(:(

Στενοχωριεμαι μονο που σκεφτομαι ενα μωρακι να υποφερει ετσι!!!!!! :roll:

Περαστικα σας και κουραγιο Ελενη!!!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Βρε το καημενουλι!!!!!! :(:(:(:(

Στενοχωριεμαι μονο που σκεφτομαι ενα μωρακι να υποφερει ετσι!!!!!! :roll:

Περαστικα σας και κουραγιο Ελενη!!!!!!

:D

απιστευτο...περαστικα σας...

αν ειμασταν εμεις στη θεση του θα ειμασταν πολυ χειροτερα..

τα μικρουλια μας ειναι τελικα ποιο ανθεκτικα...

1134365k7z3s0v109.gif

ειχαμε παρομοια εμπειρια πριν λιγες ημερες οχι στην γλωσσα αλλα στο χαλινο,ηταν αρκετα βαθυ ομως επουλωθηκε αμεσα κι απο οτι μου ειπε η γιατρος αναπλαθονται αμεσα οι πληγες των μωρων μας..περαστικα σας..

my baby was my reborn...

Να σας πω τα νεότερα. Το βράδυ που πέρασε ήταν λίγο ανήσυχος και το πρωί ξύπνησε χωρίς πολύ διάθεση. Του έβαλα θερμόμετρο και είχε 37,7.

Τον ξαναπήγα νοσοκομείο και τον είδε κανονικός χειρούργος. Ή πληγή σήμερα φαίνεται να έχει κλείσει. Απίστευτο πόσο γρήγορα επουλώνεται. Ο γιατρός μου είπε οτι δεν είναι τίποτα το σοβαρό και να μην του δώσω ούτε αντιβίωση. Ο πυρετός πρέπει να είναι ίωση γιατί μου ξανάκανε πάλι σήμερα εμετό.Εντομεταξύ ο μεγάλος μου γιος είχε Δευτέρα Τρίτη ίωση γαστρεντερίτιδας και πιθανόν κόλλησε και το μωρό.

Πήγα και τον είδε και παιδίατρος και μου είπε ότι δεν βλέπει κάτι άλλο.

Πάντως ο χειρούργος ήταν πολύ καθησυχαστικός.

Τώρα κοιμάται και έχει 38,5 πυρετό. Του έβαλα ένα υπόθετο και βλέπουμε.

ΙΟΚΑΣΤΗ εσένα σου έδωσαν αντιβίωση?

Στο νοσοκομείο μου είπαν οτι είναι συχνό φαινόμενο να πηγαίνουν παιδιά με δαγκωμένη γλώσσα και οτι περνάει γρήγορα λόγω του σάλιου. Οι άλλες δυο παιδίατροι μου έλεγαν οτι αργεί.

Επίσης η παιδίατρος του νοσοκομείου μόλις της είπα οτι τον θηλάζω ακόμα , μου είπε οτι αρκετά θήλασε και να τον σταματήσω γιατί αργότερα θα δυσκολευτώ να του το κόψω. Εγώ όμως δεν θέλω να σταματήσω. Εξάλλου 18 μηνών είναι ακόμα γιατί να του δώσω ξένο γάλα αφού εγώ έχω τόσο πολύ.

Αυτά είναι τα νέα μου. Τα λέμε αργότερα.

Φιλιά σε όλες σας που ενδιαφέρεστε και σας ευχαριστώ!

:wink:

716217ybmeeuyfgz.gif

Τελικά και η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη , όχι εξαιτίας της γλώσσας αλλά της ιώσης. Η γλώσσα του είναι αρκετά καλά δείχνει να έχει κλείσει η πληγή. Όμως το βράδυ μου έκανε πυρετό 39,4 και αφού του έβαλα υπόθετο σε 3 ώρες ξανανέβασε πυρετό και δεν μπορούσα τόσο σύντομα να του βάλω κι άλλο υπόθετο. Έπρεπε να του δώσω postant κάτι που ήταν αδύνατο γιατί με το που του έβαζα λίγο στο στόμα κατευθείαν το έκανε εμετό. Το μωρό έδειχνε και ήταν χάλια και δεν μπορούσα να του δώσω τίποτα. Τελικά του έβαζα στα χέρια και στα πόδια πανάκι με νερό και ξύδι και τον άφησα να τσαλαβουτάει τα χέρια του σε μια λεκάνη με νερό.Μ΄αυτό τον τρόπο έπεσε λίγο ο πυρετός και του έβαλα υπόθετο στο 6ωρο.Σήμερα έχει 37,4 και είναι καλύτερα.

Τι μεγάλο πρόβλημα αυτό, όταν δεν μπορεί να πιει σιρόπι!

Εσείς τι κάνετε σε παρόμοια περίπτωση?

716217ybmeeuyfgz.gif