Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

δεν τον προλαβαινω..

Recommended Posts

εχω θεμα! τα φωτα σας μητερες!! ο μικρος μου τρεφεται με μητρικο γαλα αλλα εδω και εναμιση μηνα εχω ξεκινησει δουλεια.. μεχρι εδω ολα καλα.. και τραπεζα καταφερα να κανω και στην αρχη τουλαχιστον ο μικρος ετρωγε 3 απο τα 6 γευματα απο το στηθος της μαμας.. εδω και μια εβδομαδα μ εχει απορριψει :cry::cry: πια και προτιμαει μονο μπουκαλι εκτος τις πρωινες ωρες που λογω τεραστιας πεινας να πω, λογω νυστας τρωει απο μενα.. τωρα! στο θεμα μας.. ο μικρος τρωει 6 γευματα την ημερα εκ των οποιων το ενα μονο στηθος και τα αλλα μπουκαλι (παντα μητρικο γαλα) αλλα βλεπω οτι δεν προλαβαινω να αναπληρωσω τα φαγωμενα αποθεματα της τραπεζας μου.. αντλω στην δουλεια αλλα λογω φορτου εργασιας και ενω προγραμματιζα 2 αντλησεις στο 7ωρο συνηθως καταφερνω 1 των 340ml. σε περιπτωση που τελικα δεν καταφερω να αναπληρωσω γευματα και να χρειαστει να του δωσω ξενο εστω και για λιγο διαστημα γιατι λογικα σε ενα μηνα θ αρχισουμε κρεμουλα ποια αναλογια ειναι η πιο σωστη ωστε ουτε υποσιτισμο να παθει το παιδι ουτε να του δωσω ξαφνικα μονο ξενο? διαβαζοντας διαφορα εδω ειδα οτι οι αντιδρασεις των μωρων ποικιλουν στην αντιδραση του ξενου και ο μικουλης μου ζητημα να ηπιε 3 μπουκαλια ξενο στην τοοοοοοσο μεγαλη του ζωη και αυτο οταν ηταν ακομα ημερων.. τοτε το δεχτηκε μια χαρα, τωρα ομως?? δωστε μου ενα φως στο τουνελ μουυυυ! :roll:

Διαφημίσεις

μπορεί να πώ χαζομάρα,πολλά μωρά όμως αρχίζουν άνετα στους 5 μήνες τις κρέμες,μπορεί στους 6 να είναι το καλύτερο,αλλά μήπως θα ήταν καλύτερα λίγο πχ.μήλο απο ξένο γάλα?? :roll: θα σου πεί η Αγλαία βέβαια...

μανινα μου η παιδιατρος μου ειπε στους 5 μιση θα ξεκινησουμε λογικα φρουτακια οποτε ως τοτε περιμενω.. σημερα θα τον παμε για την τυπικη του εξεταση - μετρηση οποτε θα εχω μια απαντηση και κανω τα παντα για ν αποφυγω το ξενο αλλα ειναι και φαγανουλης ο ατιμος (φτου-φτου σκορδα) και δεν τον προλαβαινωωωωωωωω.. :cry::cry:

μανινα μου η παιδιατρος μου ειπε στους 5 μιση θα ξεκινησουμε λογικα φρουτακια οποτε ως τοτε περιμενω.. σημερα θα τον παμε για την τυπικη του εξεταση - μετρηση οποτε θα εχω μια απαντηση και κανω τα παντα για ν αποφυγω το ξενο αλλα ειναι και φαγανουλης ο ατιμος (φτου-φτου σκορδα) και δεν τον προλαβαινωωωωωωωω.. :cry::cry:

Έλενα να σου ζήσει και συγχαρητήρια που τα κατάφερες τόσο καλά! :)

Μην σε αγχώνουν μερικά μπουκάλια ξένου γάλακτος, αν αυτό που δεν σου φτάνει είναι ένα γεύμα, απλά δώσε του ένα γεύμα. Ετοιμάζεις το μπουκάλι και το δίνεις. Μην το σκέφτεσαι. Όταν με το καλό ξεκινήσει στερεές τροφές θα αντικαταστήσεις το ξένο με τις στερεές!

Καλή συνέχεια! :)

Διαφημίσεις

Αφού ο μικρός σου είναι 5 μηνών γιατί είπε όχι στις στερεές η παιδίατρος? Κι εγώ την Τετάρτη που θα πάμε (και το μωρό μου 5 είναι) περιμένω ότι θα μας αφήσει να φάμε γιατί κι ο μικρός μου δεν αντέχει να περιμένει. Βλέπει τους άλλους να τρώνε ή να πίνουν έστω και νερό και μελαγχολεί! :)

ʼσε που του τρέχουν τα σάλια του κακομοίρη..

Αφού ο μικρός σου είναι 5 μηνών γιατί είπε όχι στις στερεές η παιδίατρος? Κι εγώ την Τετάρτη που θα πάμε (και το μωρό μου 5 είναι) περιμένω ότι θα μας αφήσει να φάμε γιατί κι ο μικρός μου δεν αντέχει να περιμένει. Βλέπει τους άλλους να τρώνε ή να πίνουν έστω και νερό και μελαγχολεί! :)

ʼσε που του τρέχουν τα σάλια του κακομοίρη..

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συστήνεται η εισαγωγή των στερεών τροφών μετά το κλείσιμο του 6ου μήνα για να μειωθεί ο κίνδυνος της εμφάνισης αλλεργιών.