Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Το δικό μου το μωράκι γεννήθηκε 4 kg. Ήδη είναι 9 στον 5ο μήνα. Αντιμετωπίζουμε όμως το εξής πρόβλημα: τρώει πολύ, κάθε 3ωρο κλαίει όταν τελείωνει το γάλα του και μπορεί να φάει όσο και να του δώσεις. Το θέμα είναι ότι τρώει γιατί είναι λαίμαργος και μετά βγάζει συνέχεια γουλίτσες. Σκέφτομαι να πώ στην παιδίατρο να αρχίσει να τρώει γιατί δεν γίνεται άλλο.

Να μην σας πω πως κάνει μόλις βλέπει άνθρωπο να τρώει ή να πίνει. Στηλώνει το βλέμμα του μελαγχολεί και του τρέχουν τα σάλια. Για να μην πω πόσες τύψεις σε κάνει και νοιώθεις γιατί εσύ τρως!

Επίσης τον θηλάζω αλλά το γάλα μου δεν του φτάνει... :cry:

Διαφημίσεις

είναι θρεφταράκι ε???

η μπουπού μου είναι σχεδόν 6 μηνών και ξεκινήσαμε φρούτο πριν ένα μήνα και μετά από δεκαπέντε ημέρες βανίλια ρυζάλευρο. το σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουμε χορτόσουπα.

και στον βασίλη μου τους ίδιους μήνες είχα ξεκινήσει.

πάντως καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον παιδίατρο.

Την Τετάρτη έχω ραντεβού με την παιδίατρο και είπαμε να το συζητήσουμε. Το βάρος μας είναι εκτός ορίων και πιο παλιά μου είχε πει ότι άν συνεχίσει έτσι δεν θα φάει κρέμες. Σκέψου οτι κάναμε εξετάσεις και μάλιστα τώρα θα πάρω να δώ αν βγήκαν τα αποτελέσματα της τελευταίας απλά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν συντρέχει άλλος λόγος!

Και εμεις 5 μηνων αρχησαμε ρυζαλευρο και φρουτοκρεμα .Και ο Κωνσταντινος εκτος οριων ηταν τοτε , αλλα δεν την ανυσηχησε την παιδιατρο μας ελεγε παντα οτι θα κοψει μονος του ρυθμους και ειχε δικιο τελικα , τωρα ειμαστε σχεδον λιγο πιοπανω απο τη μεση και ειναι ενα φυσιολογικο σε βαρος παιδακι και τρωει τον αμπακα κοριτσια .

Διαφημίσεις

δε νομίζω να υπάρχει λόγος ανησυχίας. αν λες ότι το μωρό γεννήθηκε 4 κιλά λογικό και επόμενο είναι να έχει φτάσει τα 9 κιλά τώρα.

Ο δικός μου σε γενικές γραμμές δεν φαίνεται πολύ χοντρούλης αν εξαιρέσεις τα μαγουλάκια του και τις δίπλες στα μπουτάκια. Κοιλίτσα δεν έχει ιδιαίτερη και πιστέυω ότι μόλις περπατήσει θα είναι καλύτερα. Είναι πολύ δυνατό μωρό. Βέβαια κι εγώ στην ηλικία του έτσι ήμουν οπότε είναι και λίγο κληρονομικό :wink:

δε νομίζω να υπάρχει λόγος ανησυχίας. αν λες ότι το μωρό γεννήθηκε 4 κιλά λογικό και επόμενο είναι να έχει φτάσει τα 9 κιλά τώρα.

Τώρα έχει αρχίσει και πλησιάζει την καμπύλη του ανώτατου φυσιολογικού! Σκέψου ότι 3 μηνών ήταν 7.850γρ.

Κορίτσια η απάντηση που πήρα δείχνει την τιμή της ινσουλίνης λίγο αυξημένη δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Θα μιλήσω το απόγευμα με την ενδοκρινολόγο να την ενημερώσω να μου πει τι γίνεται :cry:

Θα σας πω αύριο.

Υ.Γ. Τώρα είδα ότι έγραψα σε λάθος σημείο. Εδώ είναι για άνω των 2 ετών και το δικό μου είναι μηνών. Μάλλον λίγο πιο πάνω έπρεπε να πατήσω αλλά δεν πειράζει ε?

Διαφημίσεις

Ευτυχώς οι παιδοενδοκρινολόγος μου είπε ότι είανι φυσιολογική η τιμή γιατί το μωρό ήταν φαγωμένο. Θα ήταν αυξημένη άν έκανε την εξέταση 8-10 ώρες νηστικό. Και σκέφτομαι εγώ τώρα...

Φαντάζεσαι το μωρό μου νηστικό 8 ώρες? Μετά θα ήθελα ένα βόδι για να το χορτάσω :D:D:D

Το δικό μου το μωράκι γεννήθηκε 4 kg. Ήδη είναι 9 στον 5ο μήνα. Αντιμετωπίζουμε όμως το εξής πρόβλημα: τρώει πολύ, κάθε 3ωρο κλαίει όταν τελείωνει το γάλα του και μπορεί να φάει όσο και να του δώσεις. Το θέμα είναι ότι τρώει γιατί είναι λαίμαργος και μετά βγάζει συνέχεια γουλίτσες. Σκέφτομαι να πώ στην παιδίατρο να αρχίσει να τρώει γιατί δεν γίνεται άλλο.

Να μην σας πω πως κάνει μόλις βλέπει άνθρωπο να τρώει ή να πίνει. Στηλώνει το βλέμμα του μελαγχολεί και του τρέχουν τα σάλια. Για να μην πω πόσες τύψεις σε κάνει και νοιώθεις γιατί εσύ τρως!

να σου ζησει το μωρακι!!!

τα μωρακια που θηλαζουν ξεκινουν τις στερεες πιο μετα συνηθως μετα τους 6 μηνες!!

αλλα εγω θα σταθω στο σημειο που λες οτι δν του φτανει το γαλα σου!!!

ειναι πολυ λαθος αυτο,αν θελεις να συνεχισεις να θηλαζεις,μπορεις να ρωτησεις την Αγλαια και φυσικα θα αυξηθει και το γαλα σου,αν θες βοηθεια μπορουμε να σε βοηθησουμε.....

αν θελεις κανε 1 ποστ στο τοπικ του θηλασμου!!!

εμεις ξεκινησαμε με φρουτα :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

να σου ζησει το μωρακι!!!

τα μωρακια που θηλαζουν ξεκινουν τις στερεες πιο μετα συνηθως μετα τους 6 μηνες!!

αλλα εγω θα σταθω στο σημειο που λες οτι δν του φτανει το γαλα σου!!!

ειναι πολυ λαθος αυτο,αν θελεις να συνεχισεις να θηλαζεις,μπορεις να ρωτησεις την Αγλαια και φυσικα θα αυξηθει και το γαλα σου,αν θες βοηθεια μπορουμε να σε βοηθησουμε.....

αν θελεις κανε 1 ποστ στο τοπικ του θηλασμου!!!

εμεις ξεκινησαμε με φρουτα :wink:

Έγραψα ήδη στην Αγλαία σε ευχαριστώ. Δεν θηλάζει αποκλειστικά όμως έχει και ξένα γεύματα. Δεν ξέρω αν θα αντέξει να περιμένει ένα μήνα ακόμη.

Ευχαριστώ

Ο γιός μου άρχισε ρυζάλευρο στους 5 1/2 μήνες. Η αλήθεια είναι ότι είχα κι εγώ την λαχτάρα να τον δω να τρώει, ήταν και αυτός φαγανός, τον ξεκίνησα περίπου 15 μέρες πιο νωρίς από όταν είπε η γιατρός. Στο δεύτερο θα προσπαθήσω να το καθυστερήσω όσο μπορώ, γιατί με τον αποκλειστικό θηλασμό το φαγητό δεν είναι καμία δέσμευση, ενώ όταν αρχίζει 'κουτάλι', πρέπει να είσαι σπίτι, πρέπει να έχεις τα εξαρτήματα όσο και να το πεις, ένα μικρό προβληματάκι είναι. Βέβαια όλα εξαρτώνται από το παιδί!

Εγώ δυστυχώς δεν είχα την χαρά του αποκλειστικού θηλασμού και μάλλον από μια σειρά λαθών που έχω κάνει. Το συζήτησα και με την Αγλαία και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου. Τουλάχιστον θα προσπαθήσω στο δεύτερο παιδί μου και μπορεί να τα καταφέρω και να μην πάρει συμπλήρωμα!!

Διαφημίσεις

η κορη μου ειναι 2,5 ετων και κατι και εχει υψος 92 εκ και βαρος 14 κιλα και ο γιος μου ειναι 5 μηνων και ειναι 68 εκ.και 7.5 κιλα.αν και ο γιατρος μου λεει οτι ειναι μια χαρα εγω δεν μπορω να πω αν εμαι ευχαριστιμενη οσο αφορα το υψος λογω του κομπλεξ που εχω για τον εαυτο μου γιατι ειμαι 1.60!εσεις τι λετε?επισης και τα 2 αρχισαν κρεμες απο 4 μηνων και τροφες και φρουτα απο 4,5 μετα απο συμβουλη γιατρου.(στη γερμανια τα αρχισουν πιο νωρις)

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχείς γιατί τα παιδιά είναι μια χαρά για την ηλικία τους. Ο γιός μου που είναι στα ανώτερα φυσιολογικά 4 μηνών ήταν 66 εκ και τώρα στους 5 αν τον μέτρησα καλά πρέπει να είναι 69 εκ αλλά το βάρος του μέχρι τώρα εκτός ορίων. Αν την κόρη σου την συγρίνω με τα ανήψια μου που είναι 2 και κάτι και 92 εκ πάλι για φυσιολογικά πράγματα μιλάμε. Μην ανησυχείς όμως δεν νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο και κακώς κι εσύ έχεις κομπλεξ. Οι άνθρωποι μετριούνται για την αξία τους! Κι επίσης για να ξέρεις λένε ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια :wink: