Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υστερία μπροστά στο μωρό μου


Recommended Posts

Δημοσιεύτηκαν

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάπου αλλού το θέμα.

Αισθάνομαι χάλια... το τελευταίο μήνα 3 φορές έχω μαλώσει με το σύζυγο και με πιάνει υστερία (φωνάζω ωρίομαι, σήκωσα και χέρι) κάνω σαν τρελή... (είχε ξανασυμβεί κατα την εγκυμοσύνη μου)

το θέμα είναι οτι έγινε μπροστά στο μωράκι μου. την 3η φορά μου είδα τα ματάκια του μέσα στο τρόμο πανικοβλήθηκα.

Έχω τύψεις και στεναχωριέμαι που έγινε αυτό.

Να οφείλεται κάπου? Έχουν πειραχθεί οι ορμόνες? Να απευθυνθω κάπου?

95Jqp2.png

 

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!


Διαφημίσεις


Δημοσιεύτηκαν

δεν νομιζω να χρειαζεσαι ειδικο...απλα θελεις χρονο να ξεκουραστεις,νομιζω πως κουραστηκες απο διαφορες καταστασεις που ισως σου συμβαινουν και θελει λιγη ηρεμια να γεμισεις μπαταριες για να ανταπεξελθεις,προβληματα εχουν ολοι και νομιζω πως οταν ξεσπαμε μπροστα στα παιδια μας δεν ειναι και το ιδανικο...χαλαρωσε,παρε το μωρακι καμια βολτα και οταν βλεπεις πως παει να ξεσπασει καταιγιδα να την κοπανας η να κανεις καμια δουλιτσα για να μην εχεις τυψεις μετα...ειναι δυσκολο αλλα προεχει η ψυχικη υγεια του παιδιου σου και μετα ολα τα αλλα...να σου ζησει και προσπαθησε να εισαι ηρεμη γιατι αυτα ολα τα καταλαβαινουν...

Δημοσιεύτηκαν
Να οφείλεται κάπου? Έχουν πειραχθεί οι ορμόνες? Να απευθυνθω κάπου?

Προφανώς οφείλεται κάπου, εφόσον δεν είναι θέμα χαρακτήρα. Πού οφείλεται είναι αδύνατον να σου πούμε εμείς, αφού δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για τις συνθήκες της ζωής σου. Σίγουρα το στρες της εγκυμοσύνης, της γέννας και της μητρότητας δεν βοηθάει. Θα σου έλεγα να το συζητήσεις με τον σύζυγό σου ή μια φίλη σου που σε ξέρει καλύτερα από εμάς.

 

Αν οφείλεται σε έλλειψη ξεκούρασης ή χαλάρωσης, φρόντισε να το διορθώσεις με περισσότερη ...ξεκούραση ή χαλάρωση - αρκετό ύπνο, καλή διατροφή, βόλτες, μπάνια στη θάλασσα ή τέλος πάντων ό,τι σε αναζωογονεί. Αν είσαι συνέχεια με το παιδί, θα μπορούσες να το αφήνεις πού και πού σε κάποιο φίλο ή συγγενή ώστε να βγαίνεις βόλτα (ή να μείνεις σπίτι!) μόνη σου ή οι δυο σας με τον άντρα σου.

 

Αν το πρόβλημα οφείλεται σε κάτι περισσότερο από κούραση, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον ψυχολόγο. Ρώτα στο δήμο σου, γιατί μερικοί δήμοι προσφέρουν ψυχολογικές υπηρεσίες δωρεάν ή με πολλή μικρή χρηματική συμμετοχή. Μπορείς ενδεχομένως να μιλήσεις και στον γιατρό σου ή στη μαία σου ή στον παθολόγο σου.

Δημοσιεύτηκαν

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ναι είμαι κουρασμένη καθώς δεν κοιμάται εύκολα, δεν με αφήνει να αποθηλάσω, δεν κάθεται στο πάρκο, στην κούνια. Δεν έχω χρόνο για τον εαυτό μου. Η κούραση όμως δεν δικαιολογεί την κατάσταση.

 

Πήγα σε ενδοκρινολόγο να μου γράψει εξετάσεις για θυροειδή. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά αλλά μια ορμόνη την είδα αρκετά ανεβασμένη. Περιμένω την επίσκεψη στον γιατρό αρχές Σεπτέμβρη.

Δεν μου έχει έρθει περίοδος ακόμα και μπορεί να οφε'ιλεται και σ αυτό σκέφτομαι.

 

Δεν ήμουν ποτέ νευρική και γι αυτό απορώ με την συμπεριφορά μου.

95Jqp2.png

 

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Δημοσιεύτηκαν
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ναι είμαι κουρασμένη καθώς δεν κοιμάται εύκολα, δεν με αφήνει να αποθηλάσω, δεν κάθεται στο πάρκο, στην κούνια. Δεν έχω χρόνο για τον εαυτό μου. Η κούραση όμως δεν δικαιολογεί την κατάσταση.

Μπορεί να μην τη δικαιολογεί, αλλά ενδεχομένως την εξηγεί. Αν νομίζεις ότι εκεί οφείλονται τα νεύρα, μην περιμένεις να έρθει ο Σεπτέμβρης και να σου βρει ο ενδοκρινολόγος τη λύση, άρχισε από τώρα να λύνεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Βρες χρόνο για τον εαυτό σου (άσε το μωρό σε κάποιον άλλο), ζήτα συμβουλές αποθηλασμού (κάτι θα μπορείς να κάνεις που δεν το έχεις σκεφτεί), βάλε το μωρό στο ρηλάξ αν δεν κάθεται στο πάρκο ή στην κούνια κ.λπ. Δηλαδή μην προσπαθείς να διορθώσεις τα νεύρα, τα νεύρα είναι το σύμπτωμα και όχι η αιτία (αν τα πράγματα είναι όπως μας τα λες). Στον παιδίατρο του παιδιού, έχεις μιλήσει;


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...