Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΗΤΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ 'Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

STEVIA

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι,

Θα σας περιγράψω κάτι που μου συνέβει με τον Έκτορα μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε λιγάκι. Το Σάββατο που μας πέρασε είμασταν σε ένα νησάκι και ενώ η ημέρα μας ήταν έντονη και περάσαμε πολύ καλά ήρθε η ώρα του βραδυνού ύπνου...Στις 1 το πρωϊ ο Έκτορας άρχισε να ουρλιάζει και να τραντάζει το σωματάκι του πολύ έντονα προς τα πίσω, τα μάτια του παρέμεναν κλειστά έδειχνε σαν να ήταν ακόμα κοιμισμένος. Δεν μπόρεσα να τον ηρεμίσω, δοκίμασα να τον αγκαλιάσω να του δώσω στήθος να παίξω ένα παιχνίδι μέχρι και να βγούμε στο μπαλκόνι και τίποτα. Κάποια στιγμή ύστερα από 10 λεπτά δοκίμασα να του δώσω στήθος όπου και το δέχθηκε και αυτό με διακοπές έτρωγε λίγο μετά έκλεγε με παράπονο και ξανά από την αρχή και όλο αυτό το διάστημα που σας περιγράφω τα μάτια ήταν κλειστά......Τι ήταν αυτό δεν ξέρω.....τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, προσπαθούμε να το ξυπνήσουμε .......σας έχει συμβεί...μήπως πρέπει να το προσέξουμε σαν συμβάν και σημαίνει κάτι?????

line_m121_beg_40_time_1187323200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

8dbf853a10.png

Διαφημίσεις

Αν μιλάμε για το νυχτερινό τρόμο (μας το έκανε και εμάς ο δικός μας κάποιους μήνες πριν) έκλαιγε στον ύπνο του, άνοιγε τα μάτια του πολλές φορές αλλά δε μας αναγνώριζε... εμείς καθόμασταν δίπλα του χωρίς να κάνουμε πολλές προσπάθειες να τον ξυπνήσουμε (ακόμα και την πρώτη φορά που προσπαθήσαμε να το κάνουμε ήταν σχεδόν αδύνατο) και παραμέναμε δίπλα του μέχρι να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί...

Και σε μας έχει συμβεί όταν ήταν πιο μικρούλα. Δεν μπορούσα να την ηρεμήσω αλλά ούτε και να την ξυπνήσω. Την παρακαλούσα να ανοίξει τα ματάκια της για να μας δει και να ηρεμήσει. Πέρναγαν 5-10 λεπτά έτσι, που έκλαιγε το παιδί κατατρομαγμένο. Εγώ να μην ξέρω τι να κάνω. Στο τέλος άνοιγε τα ματάκια και ηρεμούσε σιγά σιγά στην αγκαλιά μου σταματώντας και το κλάμα λίγο λίγο. Εγώ τρόμαζα και στεναχωριόμουν γιατί το παιδί ήταν σε έξαλλη κατάσταση, τρομοκρατημένο. Ήταν μια φάση που ευτυχώς πέρασε χωρίς να υπάρξει μέχρι τώρα κι άλλο επεισόδιο.

Πάντως αν βάλεις στο google "νυχτερινοί τρόμοι" ή "νυχτερινές τρομάρες" θα λάβεις αρκετές πληροφορίες.

Εύχομαι να ήταν το τελευταίο.

STEVIA

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς :)

Συμβαίνει σύχνα κάτι το οποίο εμείς δεν ξέρουμε να ταράξει τον ύπνο των μωρών μας. Αυτό που περιγράφεις μάλλον με όνειρο που τον τρόμαξε μοιάζει :( Ίσως η έντονη ημέρα και η αλλαγή περιβάλλοντος να συνέβαλαν σε αυτό :?

Κάποια περίοδο και ο Κωστής είχε ανάλογα "πετάγματα" από τον ύπνο του. Όχι πολύ συχνά, αλλά αρκετές φορές...Ξαφνικά φοβερά κλάμματα και δεν ηρεμούσε εύκολα.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να τον πηγαίνω σε άλλο χώρο και να ανάβω τα φώτα και να τον ξυπνάω μαλακά-μαλακά και είδα ότι από τη στιγμή που άνοιγε τα μάτια του, ηρεμούσε ραγδαία :) Που υποθέτω σημαίνει ότι έβγαινε από το όνειρο που τον είχε ταράξει και αισθανόταν πάλι ασφαλής. Όσο κοιμόταν δεν ηρεμούσε με τίποτα. :roll:

αυτά από τη δικιά μου εμπειρία :D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κι εμάς μας συνέβη το ίδιο εχτες το βράδυ...Τελικά αναγκάστηκα να την πάρω στο κρεβάτι μας για να ηρεμήσει...Παντώς κι εγω πιστεύω ότι μάλλον είδε κάποιον εφιάλτη...Αααα και οποωσδήποτε να του δίνεις νεράκι γιατί με αυτήν τη ζέστη μπορεί απλά να διψάει :)

Διαφημίσεις