Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παγωμένα/ιδρωμένα άκρα

Recommended Posts

Παρατήρησα την τελευταία εβδομάδα ότι η μικρή μου κόρη που είναι 3 μηνών έχει πολύ συχνά μέσα στην ημέρα ιδρωμένα ποδαράκια και χεράκια.Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα ζεστά, μάλλον κρύα θα τα χαρακτήριζα.Το υπόλοιπο κορμάκι έχει φυσιολογική θερμοκρασία και δεν είναι ιδρωμένο, μόνο τα άκρα της.Τα πιάνω και είναι σαν να βγάζουν νερό....Θυμάμαι ότι μια γνωστή μου είχε πει ότι ο γιατρός της την είχε καθοδηγήσει να κάνει εξετάσεις αίματος στη μικρή της που είχε κάτι παρόμοιο.Έχει κανεις ανάλογη εμπειρία?

Διαφημίσεις

Kαι η δικη μου κορη ετσι ηταν στους πρωτους μηνες της ζωης της. Τωρα ειναι 9,5 μηνων, και εχει παψει αυτο το φαινομενο.

Εχω μια φιλη με το ιδιο προβλημα, ειχε κανει ενδοκρινολογικες εξετασεις, αλλα της ειπαν τελικα οτι απλα συμβαινει σε καποιους ανθρωπους.

Μη βιαστεις ομως για εξετασεις, το δικο μου μωρο ειναι μια χαρα τωρα!

Tara σε ευχαριστώ, με καθησυχάζεις....θα το αναφέρω φυσικά στην παιδίατρο να μου πει τη γνώμη της....αλλά θα πάμε σε δύο εβδομάδες και δεν το θεώρησα τόσο επείγον ώστε να επικοινωνήσω άμεσα μαζί της.

Εμένα η κορούλα μου είναι 5 μηνών και κάτι, και έχει το ίδιο "πρόβλημα". Στην αρχή δεν ήταν τόσο έντονο όσο είναι τώρα. Η παιδίατρος μου είπε ότι απλά το έχει και ίσως το κληρονόμησε από μένα ή τον μπαμπά. Πράγματι, εμένα όταν ήμουν μικρή τα πόδια μου ήταν πάντα παγωμένα και ιδρωμένα, ενώ τα χέρια μου τα θυμάμαι πάντα να είναι παγωμένα.

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Και ο δικός μου το είχε στην ηλικία αυτή.

Ειχα ακούσει ότι ο ιδρώτας στα χέρια μπορεί να υποδεικνύει υπολειτουργία του θυροειδή. Ο γιατρός μου όμως όταν του το είπα ούτε εξετάσεις δε μας έστειλε να κάνουμε, μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην ανησυχώ. Τώρα (χρόνισε πριν λίγες μέρες) τα χεράκια του είναι μια χαρα΄.

Καλύτερα να ρωτήσεις τον γιατρό σου, μην κινδυνολογούμε χωρίς λόγο. ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Καλησπέρα! Ο μπέμπης μου (2 μηνών) από χτες το απόγευμα, έχει που και που παγωμένες παλάμες και πατουσάκια και είναι και ιδρωμένα, όσο και να τα σκουπίζω. Χτες το κανε για κανα μισάωρο,μετά σταμάτησε λιγάκι, μετά από καμιά ώρα πάλι. Τον έντυσα μετά και του έβαλα και καλτσάκια και σταμάτησε. Σήμερα μου το έκανε πάλι πριν από λίγο (μία φορά) και τον έντυσα. Δεν ξερω αν θα το ξανακάνει.

Εχετε καμιά παρόμοια εμπειρία?

Καλησπέρα! κι εμένα της μπέμπας μου (2 μηνών) είναι σχεδόν μόνιμα παγωμένα αλλά όχι ιδρωμένα. Δεν της φοράω καλτσούλες απλά την σκεπάζω με ένα σεντονάκι.Από ότι ξέρω οι παγωμένες πατούσες δεν είναι πάντα ένδειξη ότι κρυώνει.

Ας πει καμιά πιο έμπειρη μαμα!!!!

2XNsp3.png

Kαλησπέρα! Ξέρω ότι επαναφέρω μια κάπως παλιά συζήτηση, αλλά έχω θέμα με τον μπέμπη μου. Είναι δυο μηνών και εδώ και τρεις μέρες οι παλάμες και τα πατουσάκια του (κυρίως οι παλάμες όμως) είναι πολύ κρύα και ιδρωμένα. Το παθαίνει κανα δυο φορές μέσα στη μέρα, κρατάει καμιά ώρα περίπου.Το θέμα είναι ότι ξεκίνησε απότομα, δεν νομίζω να έχει να κάνει με τη θερμοκρασία, γιατί τον είχα και σε κλιματισμό και σε ζέστη όταν το έκανε. Η παιδίατρος στο τηλ την πρώτη φορά που της το είπα μου είπε δεν είναι τίποτα. Τη ίδιο βράδυ που ξαναμιλήσαμε είπε κατι του στυλ "το βλέπουμε, μπορεί να μην μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία το σώμα του ακόμα", δεν με καθησύχασε και τόσο αυτό.

Διαφημίσεις

Ναι το έχω δει, απλά αναφέρει η κοπέλα στο ποστ της ότι το έχει το μωράκι απο γεννησιμιου του, ενω ο δικός μου το εμφάνισε απότομα.

Ναι το έχω δει, απλά αναφέρει η κοπέλα στο ποστ της ότι το έχει το μωράκι απο γεννησιμιου του, ενω ο δικός μου το εμφάνισε απότομα.

• 3 months later...