Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

για ευαισθητες μανουλες ονλι...παρακαλω τα φωτα σας ....

Recommended Posts

λοιπον ....εχω θεμα σοβαρο ...

η μικρη ειναι μικρη αλλα εχω ενα θεμα που αφορα δικους μου προβληματισμους για την δικη μου συμπεριφορα στο παιδι μου οταν αδικηται κατα τα δικα μου μετρα και σταθμα και κατα τις δικες μου αντιλειψεις ως μανα...

και λέω λοιπον...ειμστε καπου με αλλα παιδακια και καποιος την τσιμπαει ή την χτυπάει ...εγω ειμαι καθετως αντιθετη με το μαλωσω ενα ξενο παιδι ...δεν ειναι δικο μου και δεν με αφορα ο τροπος (αν υπαρχει) με τον οποιο ο γονιος θα εκμεταλευτει την ευκαιρια για μαθημα κοινωνικης συμπερηφορας στο δικο του παιδι ....

και το θεμα μου ειναι το ακολουθω...εγω δεν θα μαλωσω κανεναν ...απλα (οπως εχει συμβει και παρολο που το παιδι μου δεν μιλαει ) θα πλησιασω την κορη μου να της εξηγω οτι υποθετω οτι το αλλο παιδακι δεν το ηθελε να την πονεσει και θα την ρωτησω πως νιωθει ..η κορη μου μετα απο τετοια συμβαντα συνηθως ειναι αρκετα ηρεμη και δεν εχω προβλημα μαζι της (ειναι ειπαμε ακομα πολυ μικρη και δεν μιλαει ) αλλα εχω μια απορεια ...μηπως την αδικώ....μηπως την κάνω να εχει συμπεριφορες αντιθετες με αυτες του νομου τις ζουγκλας στον οποιο ζουμε και θα διαφερει πολυ και χαρακτηριστικα?

επισης...λεω εγω τωρα ενα αλλο παραδειγμα ...εγω ειμαι τελιεως αντιθετη με το να μαλωσουν το δικο μου το παιδι για κατι που εκανε...αυτη ειναι δικη μου δουλεια..αλλα αν καποιος το κανει (που το δικαιολογω) και υποπεσει στην αντιλειψη μου πάλι θα της εξηγησωω στο ιδιο πνευμα οτι ... εκανε κατι που στον αλλο δεν αρεσε και οτι δεν εχουμε ολοι τους ιδιους τροπους κλπ κλπ ..και επαναλαμβανω μηπως όμως εστι το παιδι μου θα μεγαλωσει αντιθετα με τους νομους της ζουγκλας της οποιας ζουμε και τελικα της κανω κακο???

(φιλοσοφικα ερωτηματα)

θελω να πώ οτι τελικα μήπως η οδο που ακολουθω αδικει το παιδι μου ?

αλλα απο την αλλη η σταση μου ειναι αυτη που διαπεδαγωγει το ιδιο μου το παιδι απο μονη της ...και να της πω κατι αλλο θα με δει πως φαιρομαι στην ζωη και η αντιθεση θα ειναι μεγαλη ..θελω να πω και γαϊδουρι να θέλω να την κανω δεν μπορω γιατι δεν ειμαι εγω...(λεω εγω τωρα μονη μου μιλαω παλι)..τεσπα ...για αυτο λεω γι αευαισθητες μανουλες..ονλι....)

Διαφημίσεις

Αριανη μου καλη

θελω να σου πω πως η διαπαιδαγωγηση του παιδιου σου ειναι αποκλειστικα δικη σου υποθεση,κανεις αυτο που θεωρεις σωστο,αυτο σου συνβαδιζει με τον τροπο σκεψης και ζωης σου.

Οσο ειναι μικρο το παιδι σχεδον ολα ειναι απλα.

Εκει που θα προβληματιστεις ειναι οταν το παιδι μεγαλωνει,διεκδικει,νευριαζει,αδικειται,προκαλειται.

Απο τα 4 και μετα δηλαδη και αργοτερα στο σχολειο τα πραγματα ειναι λιγο αγρια.Τα παιδια σε αυτη την ηλικια ειναι μερικες φορες σκληρα και στο λογο αλλα και στην πραξη.Αν δεν θελεις να κανεις το παιδι σου επιθετικο(και σωστα) τουλαχιστον πρεπει να μαθει να αμυνεται και να μην ανεχεται λαθος καταστασεις.

Αλλα αυτο θα το κανεις σταδιακα και αναλογα τις συνθηκες...

κ εγω μια απο τα ιδια εχω,εμενα ειναι 20μηνων κ εχω μεγαλο θεμα οταν την παω καπου χωρις να εχει κανει κατι τα αλλα παιδακια την βαρανε,την σπρωχνουν την δαγκωνουν κ η δικια μου δεν κανει τιποτα κι οταν λεμε τιποτα εννοουμε τιποτα απολυτως,ουτε καν κλαει απλα καθεται κ κοιταει με ενα απορημενο υφος.Εγω το μονο που κανω ειναι να σταματαω το αλλο παιδακι που την χτυπαει χωρις να το μαλωνω,απλα περνω την κορη μου κ της εξηγω οτι αυτο που εκανε το αλλο παιδακι δεν ειναι σωστο κ οταν γινεται αυτο πρεπει να σηκωνεται να φευγει, η να φωναζει για να σταματησει.Δεν πιστευω οτι κ να μαλωσω το χ ψ παιδακι οτι δεν θα το ξανα κανει ουτως η αλλως δεν με αφορα κ το τι θα κανει,οσο για την δικια μου κορη δεν το εχει κανει ποτε αυτο σε αλλο παιδακι αλλα κ να το κανει θα προσπαθησω να της εξηγησω οτι ειναι λαθος κι οτι δεν το κανουμε με τιποτα αυτο.Τωρα δεν ξερω εαν ειναι κ το πιο σωστο πραγμα που κανω αλλα θεωρω οτι ειναι καλο, κ δεν θελώ ουτε τωρα ουτε μετα απο χρονια να καθεται να παιζει ξυλο οτι κ να της κανουν τα αλλα παιδια

Αριανη μου καλη

θελω να σου πω πως η διαπαιδαγωγηση του παιδιου σου ειναι αποκλειστικα δικη σου υποθεση,κανεις αυτο που θεωρεις σωστο,αυτο σου συνβαδιζει με τον τροπο σκεψης και ζωης σου.

Οσο ειναι μικρο το παιδι σχεδον ολα ειναι απλα.

Εκει που θα προβληματιστεις ειναι οταν το παιδι μεγαλωνει,διεκδικει,νευριαζει,αδικειται,προκαλειται.

Απο τα 4 και μετα δηλαδη και αργοτερα στο σχολειο τα πραγματα ειναι λιγο αγρια.Τα παιδια σε αυτη την ηλικια ειναι μερικες φορες σκληρα και στο λογο αλλα και στην πραξη.Αν δεν θελεις να κανεις το παιδι σου επιθετικο(και σωστα) τουλαχιστον πρεπει να μαθει να αμυνεται και να μην ανεχεται λαθος καταστασεις.

Αλλα αυτο θα το κανεις σταδιακα και αναλογα τις συνθηκες...

θα συμφωνησω με την μαρια70...

μην προβληματιζεσαι ακομα...εχεις ολα τα χρονια

μπροστα σου για να προβληματιστεις για πολλαααααα

θεματααααααα.....ψυχραιμια,ηρεμια κ cool fm!!!

αλλα εχω μια απορεια ...μηπως την αδικώ....μηπως την κάνω να εχει συμπεριφορες αντιθετες με αυτες του νομου τις ζουγκλας στον οποιο ζουμε και θα διαφερει πολυ και χαρακτηριστικα?

Χτύπησες μια ευαίσθητη χορδή μου άν και γενικά δεν είμαι ευαίσθητη μανούλα :lol:

Ωστόσο καταλαβαίνω αυτό ακριβώς που λες και με προβλημάτισε πολύ όσο η μικρή μου ήταν πολύ μικρούλα.

Εκείνο που σκέφτηκα συγκεκριμμένα είναι πως η ζωή δεν είναι αγγελικά πλασμένη και πως το αντίθετο του να γίνεις ένα με τη ζούγκλα δεν είναι η απραξία.

Θέλω να πω, το παιδί μου, όσο μικρό και να ΄ναι, οπωσδήποτε καταλαβαίνει την προσβολή του προσωπικού του χώρου και στρέφεται σε μένα, που ωφείλω να το προστατεύσω.

Η προστασία που του προσφέρω είναι φυσικά στήριξη και αγκαλιά αλλά πρέπει να δει και την δική μου αντίδραση στην επίθεση που του γίνεται, προκειμένου, μέσω και της μίμησης, να αναπτύξει τους δικούς του αμυντικούς μηχανισμούς.

Συνήθως δεν αναμιγνύομαι στα παιδικά παιχνίδια και δεν μου αρέσει καθόλου η προσποιητή γλυκύτητα κάποιων μαμάδων και γιαγιάδων που επιμένουν να μοιραστεί το σπλάχνο τους το κουβαδάκι του ντε και σώνει με τα υπόλοιπα πιτσιρίκια, ενώ κάθε τρεις και λίγο πετάγονται τσιρίζοντας για να παρέμβουν στις παιδικές ζαβολιές.

Εχω παρατηρήσει οτι συνήθως τα παιδιά που επιτίθενται είναι εκείνα που έχουν καθόλου, ελάχιστη ή λίγη επιτήρηση απ'τους γονείς, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα.

Σ'αυτές τις περιπτώσεις κοιτάζω το παιδί μου που συνήθως με κοιτάζει σαν αποκούμπι, το διαβεβαιώνω οτι αυτή η συμπεριφορά που υφίσταται δεν είναι φυσιολογική και -απόντος του συνοδού- λέω στον ταραξία κάτι με ήρεμο και σταθερό τρόπο όπως π.χ. "σταμάτα δεν μας αρέσει αυτό που κάνεις" και πάντα αυτό έχει αποτέλεσμα.

Θα θεωρούσα άδικο -όπως το λες κι εσύ χαρακτηριστικά- προς το παιδί μου, να ανεχτώ μια συμπεριφορά απέναντί του, που άν στρεφόταν σε μένα προσωπικά, οπωσδήποτε θα αντιδρούσα.

Σήμερα ευτυχώς που η κόρη μου είναι μεγαλύτερη έχω απαλλαγεί απ' το άγχος της επίλυσης διαφορών γιατι τα περισσότερα τα λύνει μόνη της πια.

Σου εύχομαι να βρεις ένα δρόμο διαμεσολαβητή που να προστατεύει το παιδί σου χωρίς ναι εγκλωβίζεσαι κι εσύ σαν προσωπικότητα.

Διαφημίσεις

Όχι βρε κορίτσια, τί λέτε? Θα επιτρέπουμε στα παιδιά μας να ασκούν βία σε πιο αδύνατα παιδιά, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι αναίσθητοι γονείς δεν μπαίνουν στον κόπο να τα επαναφέρουν στην τάξη? Νομίζω ότι η συμπεριφορά σας είναι απολύτως σωστή! Τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν μέτρο, αν του επιτρέψουμε να χτυπάει, θα το κάνει χωρίς διάκριση και μπορεί και να του αρέσει. Εμένα ο γιος μου είναι ιδιαίτερα δυνατό παιδί από τη φύση του. Τον έχω απο κοντά και πες πες τώρα δεν αγγίζει άλλο παιδάκι παρά μόνο κατά λάθος, που και πάλι του τονίζω να προσέχει. Αν όμως τις φάει από κάποιο μεγαλύτερο, πάλι βρίσκω ευκαιρία να του πώ ότι αυτή είναι απαράδεκτη συμπεριφορά. Γενικά πάντως έχω καταλάβει ότι τα παιδιά, μέχρι κάποια ηλικία, .... δέρνονται. Γι αυτό πρέπει να είμασε πάντα κοντά. Και αγαπητή Aria πρόσεχε μην το θυματοποιήσεις το παιδί χωρίς λόγο. Στα παιδιά αρέσει η θυματοποίηση γιατί αισθάνονται προστατευμένα. Ο γιος μου βάραγε των 4 ετών ξάδερφό του που κλαιγόταν συνέχεια, αλλά την 18 μηνών ξαδέρφη, ούτε που τολμούσε να την αγγίξει! Έβαζε η μικρή μία αγριεμένη κραυγή και όπου φύγει φύγει ο 'άντρακλας' ο δικός μου!

λοιπον θα γινω λιγο πιο σαφης...εγω απο την φυση μου ειμαι αρκετα ευαισθητη και ειρηνοποιω στοιχειο...δεν μου αρεσουν οι καυγαδες οι δ=φασαριες και πανω απο ολα η βια...δεν θέλω με τιποτα να κανω το αριανοπαιδο μου θυμα..να δεχεται δλδ την βια σαν μια συμπεριφορα που ειναι αποδεκτη ..γιατι ετσι ειναι ο ηλιθιος κόσμος που ζούμε....θέλω να καταλαβει απο τωρα οτι ειναι απαρεδεκτο να γινεται (να το κανει και να της το κανουν ) αλλα ...επανερχομαι ...αλλα ο προβληματισμος μου ειναι φιλοσοφικος ...εχουν δει πολλα τα ματια μου πολλα χρονια τωρα και λέω ....μηπώς αυτη μου η σταση αποκλεινει πολυ απο την ζουγκλα (οχι του Μάκη) που ζουμε....εχω προβληματισμούς τυπου σε τι κόσμο εφερα το παιδι μου Νικο Ευαγγελατο και τετοια...πολυ σωστα στο παρελθον η παιδοψυχιατρος μου ειχε πει ¨η συμπεριφορα σας μαλλον ειναι η σωστη αλλα....στις μερες μας η ψυχοπαθολογεια θεωρειτο κατι φυσιολογικο ενω σταση σαν την δική σας θεωρειτο περεκληνουσα συμπεριφορα για τον λόγο που προαναφερατε κα ...... ζούμε σε μια ζουγκλα...καλο θα ήταν να κρατησετε την σταση σας αμετακλητη και σταθερη ...δεν κανετε κατι κακό απλα πατε κοντρα στο κυμα΄κι επιδη λοιπόν ...επανερχομαι, χρόνια τωρα ταξιδευω εγω , απο επιλογη κόντρα στο κύμα λέω ....εσας μου ειστε μανουλες...μήπως αυτο το κόντρα στο κυμα ειναι αδικο να το περασει και το παιδι μου... αλλα πάλι απο την αλή θεωρω αδιανόητο να προσπερασω το είναι μου για να μπορεσει το αριανοπαιδο να είναι ΟΠΩς ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΟΙ και οτι συμαινει αυτο...

θεωρω αδιανόητο να μαλλωσω και να προσβαλω ενα αλλο παιδακι επιδη χτυπησε το αριανοπαιδο μου ...θεωρω κακιστη συμπεριφορα το να υποβάλω το αριανοπαιδο να προσαρμοστει σε μια κοινωνια που ο πιο δυνατος (σωματικα ) κερδιζει...

το οτι μια μανα πχ βλεπει το παιδι της να ναι ο ταραξιας της γειτονιας και να γελα πάλι αδυανοητο μου ειναι.... αλλα δεν μπορω να αλλαξω τον κόσμο ...δεν μμπορω επισης τις μαμαδες με την μυτη στα υψη να λενε ελα μωρε παιδι ειναι και να κανουν τις διθεν ψαγμενες ...και τα δικα τους τα παιδια να κραζουν για προσοχη μεσο της βιας και αυτοι να υποβαλουν τους υπολοιπους σε μια ταξη ...γιατι ειναι φωνακλαδες και εχουν μαθει να περνα το δικο τους....

εγω δεν ειμαι απο φυση μου....

και ερωτω ( οσαν ευαισθητο βλαμενο που ειμαι ) ( φιλοσοφικα παντα ) μιπως τελικα αδικο τοπ αρινοπαιδο? μηπως τελικα εγω ειμαι η βλαμενη κι ολοι ειαναι οι σωστοι? μήπως τελικα ΕΙΜΑΙ ΟΥΦΟ? :lol::lol::lol::lol:

καταρχην δεν ειναι ευαισθησια..ειναι καλλιεργια ψυχης. δεν εχει να κανει ουτε με μορφωση ουτε με βιβλια ουτε με ευαισθησιες... ειναι θεματα αρχης και ιδεολογιας. συνηθως οι ανθρωποι που λειτουργουν με αυτο τον τροπο ειναι πιο δυνατοι γιατι η ζωη τους ειναι πιο δυσκολη. οτι κανουν το κανουν με κοστος και απλα αποφασιζουν οτι ετσι ειναι..

φανταζομαι οτι τωρα σε απασχολει το θεμα της βιας σε μικρα παιδακια.. αυριο θα σε απασχολουν πιο σημαντικα θεματα...ξερω το εχεις σκεφτει...

ποιος ειναι πιο ευτυχισμενος? αυτος που σκεφτεται η αυτος που παιρνει τη ζωη οπως ερχετε χωρις να το ψαχνει και χωρις ιδιαιτερους ενδοιασμους?

πολλες φορες εχω αναρωτηθει αν πρεπει στο παιδι μου να δωσω αρχες και ηθικες αξιες, αν πρεπει να το κανω σκεπτομενο ανθρωπο, αν πρεπει να του πω μη κοιτας πως ειναι ο κοσμος εσυ να εισαι σωστο. δεν εχω αποφασισει ακομα...

αν ομως οι γονεις ειναι ετσι για πειτε μου πως θα πουν στα παιδια εσυ γινε κατι αλλο? το παιδι βιωνει τις αποψεις και τις θεσεις μας..δεν ξερω αν ειναι εφικτο το να του περασουμε αλλα πραγματα απο αυτα που εμεις οι ιδιοι πιστευουμε και αν στη τελικη αυτο ειναι ειλικρινες εκ μερους μας.

Συγνωμη Αρια αλλα δεν συμφωνω με τιποτα μαζι σου , τι παει να πει να ακολουθησει το κυμα της εποχης????????????Δηλ επειδη πολλοι ειναι μαλ@@@ θα γινω κ εγω???????????Αφου ολοι ξερουμε οτι ειναι λαθος να δερνονται τα παιδια μεταξυ τους,γιατι να της το μαθω δεν καταλαβαινω,το μονο που θελω να της μαθω ειναι πως να το αποφευγει οταν γινεται απο καποιο αλλο παιδακι.Διαφορετικα θα την πηγαινα να μαθει καρατε για να ειμαι ησυχη οτι θα τους βαραει κ δεν θα την βαρανε.Εγω θελω να μαθω στο παιδι μου,αυτο που πιστευω εγω οτι ειναι το σωστο κ αναλογως να πραξει κ ειμαι καθετη σ αυτο,οταν ειναι κατι λαθος δεν προκειται να της το μαθω για να μπορει να επιβιωσει,θα της μαθω ομως οσο γινεται να το αποφευγει,κ πιστεψε με ειναι πολλα παιδακια που εχουν γονεις με μυαλο μεσα στο κεφαλι τους,οποτε θα βρισκει να κανει παρεα εστω κ σε μειονοτητες

Άρια μου τους ίδοιυς προβληματισμούς με σένα έχω κι εγώ. Δεν ξέρω να θα πρέπει να κάνω τα κορίτσια μου χαϊβάνια όπως λέει ο άντρας μου ή τσαμπουκαλούδες.

Νομίζω όμως πως πρέπει νατους μάθουμε τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στους άλλους και απο εκεί και πέρα ας προσπαθήσουν μόνα τους να λύσουν τις διαφορές τους με τα άλλα παιδάκια.

Όμως ποτέ δεν θα μου άρεζε να βλέπω το παιδί μου να χτυπάει κάποιο άλλο γιατί τον χτύπησε. Προτιμώ να το απομακρύνω και να του πώ να μην γίνει σαν κι αυτό και να μην κάνει αυτό που δεν θα ήθελε να της κάνουν. Βέβαια εσένα είναι πολύ μικρή ακόμη για να το καταλάβει αλλά θα το καταλάβει κάποια στιγμή. Εμένα η μεγάλη η κόρη μου (4 και κάτι) όταν την χτυπάνε κλαίει σαν μωρό και δεν αντιδρά. Ακόμη και η μικρή μου που της τραβάει τα μαλλιά δεν την ακουμπάει αλλά της λέει: θα ήθελες να σου τα τραβήξω κι εγώ? να δείς πώς πονάει? αλλά μέχρι εκεί δεν την ακουμπάει καθόλου απλά κλαίει. Από την μια μου αρέσει που δεν είναι βιάιη αλλά μερικές φορές εκνευρίζομαι που είναι τόσο ευαίσθητη και κλαέι τόσο εύκολα. Γιατί σε μερικά παιδάκια αρέσει να προκαλούν κλάμα σε ένα άλλο. Αλλά τι να κάνω προτιμώ ''χαϊβάνι'' παρά ''γαϊδούρι''.

Η δε μικρή 19 μηνών είναι λίγο πιο δυνατή αλλά μόνο με την αδερφή της. Γιατί κατά τ' άλλα κάθετε και της τρώει από τα άλλα παιδάκια.

Για να πώ και την αλήθεια κι εγώ τις έτρωγα όταν ήμουν μικρή. Οικογένεια χαϊβανιών μάλλον ήμαστε εκτός ίσωα από τον άντρα μου που είναι λίγο πιο απόλυτος σ' αυτά τα θέματα.

Αυτά ελπίζω να σε βοήθησα Άσε πάντως την καρδούλα σοτυ να σε οδηγήσει και όχι τον ''κόσμο τον κακό''

Διαφημίσεις

Συγνωμη Αρια αλλα δεν συμφωνω με τιποτα μαζι σου , τι παει να πει να ακολουθησει το κυμα της εποχης????????????Δηλ επειδη πολλοι ειναι μαλ@@@ θα γινω κ εγω???????????Αφου ολοι ξερουμε οτι ειναι λαθος να δερνονται τα παιδια μεταξυ τους,γιατι να της το μαθω δεν καταλαβαινω,το μονο που θελω να της μαθω ειναι πως να το αποφευγει οταν γινεται απο καποιο αλλο παιδακι.Διαφορετικα θα την πηγαινα να μαθει καρατε για να ειμαι ησυχη οτι θα τους βαραει κ δεν θα την βαρανε.Εγω θελω να μαθω στο παιδι μου,αυτο που πιστευω εγω οτι ειναι το σωστο κ αναλογως να πραξει κ ειμαι καθετη σ αυτο,οταν ειναι κατι λαθος δεν προκειται να της το μαθω για να μπορει να επιβιωσει,θα της μαθω ομως οσο γινεται να το αποφευγει,κ πιστεψε με ειναι πολλα παιδακια που εχουν γονεις με μυαλο μεσα στο κεφαλι τους,οποτε θα βρισκει να κανει παρεα εστω κ σε μειονοτητες

συμφωνω απολυτα μαζι σου ,απολυτα ομως....

my baby was my reborn...

ΙΟΚΑΣΤΗ να φερνεις το δικο σου να κανουν παρεα με την δικια μου γιατι δυστυχως μας βλεπω μπλε απο το ξυλο που εχουμε να φαμε

when.gif

Αυτό ,το τύπωσα (εδώ και πολύυυυ καιρό) το κόλλησα στην πόρτα του ψυγείου μου και διαβάζοντας το έμαθα απ'έξω...

Εντάξει άρια?????

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

χμμ νομιζω πως με καλυψες! εμενα τουλαχιστον! καταλαβα οτι το παιδι μας θα παρει οχι αυτο που θελουμε/αποφασισει να του περασουμε αλλα αυτο που ουσιαστικα ειμαστε! γι αυτο ο μονος τροπος να κανουμε ενα καλο παιδι ειναι να ειμαστε εμεις πρωτα καλοι ανθρωποι....δυσκολο μου ακουγεται...

Διαφημίσεις

Sofia- nefeli δεν είσαι εκτός θέματος. Αυτό είναι το θέμα μας. Θα σου πω όμως τη γνώμη μου. Δεν είναι χαϊβάνι όποιος δεν δέρνει, ή αργότερα στη ζωή του όποιος δεν πατάει πάνω στους άλλους. Αυτή είναι μία κακή αντίληψη που βαραίνει τα παιδιά. Ο άντρας μου κάνει μία πολεμική τέχνη από τις πιο επιθετικές. Ο δάσκαλός του είναι ένα 'γομάρι' που βάζει κάτω 10 ελέφαντες, συμπαθέστατος κατά τα άλλα. Μία μέρα που βρέθηκα εκεί, έλεγε στην τάξη 'των μικρών'. '

'Τί κάνουμε όταν μας επιτεθούν στο δρόμο πχ.?' Τα μικρά έλεγαν διάφορα. Αφού τα άφησε να λένε, τους απαντά: 'το βάζουμε στα πόδια. Είμαστε δυνατοί για εμάς, όχι για τους άλλους. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω.'

Αφού αυτό το 'τέρας' (με την καλή έννοια) καταδέχτηκε να λέει στους μαθητές του ότι το βάζει στα πόδια, δεν νομίζω να μην μπορώ εγώ να το πω στο παιδί μου. Η απάντηση στη βία είναι για μένα αποχώρηση. Σε χτύπάει ο τάδε? Μην τον κάνεις φίλο. Είσαι καλύτερός του μόνο και μόνο επειδή δεν απάντησες με τον τρόπο του!

συμφωνω απολυτα μαζι σου ,απολυτα ομως....

Και εγω το ίδιο! Με καλύψατε πλήρως!

'οπως επίσης:

Η απάντηση στη βία είναι για μένα αποχώρηση. Σε χτύπάει ο τάδε? Μην τον κάνεις φίλο. Είσαι καλύτερός του μόνο και μόνο επειδή δεν απάντησες με τον τρόπο του!
G9FN.jpg.png

Πάντως Aria καταρχήν συμφωνώ ότι δεν μιλάμε στο ξένο παιδάκι. Εμένα μου έτυχε το εξής: Παραλία, αμμουδιά, τα μικρά έπαιζαν με την άμμο και ένα λίγο μεγαλύτερο πλησιάζει. Το παιχνίδι΄χαλάει αυτομάτως, γιατί το μεγαλύτερο σηκώνει άμμο και την πετάει στα μάτια τους. Οι δικοί του, ... ξάπλα τύπου... 'ο δικός μου είναι ο νταής, εσείς κάντε ό,τι καταλαβαίνεται΄. Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να πάρω το παιδί μου από εκεί. Πέρναγε θαυμάσια. Δεν ξέρω αν το εγκρίνεις αλλά πλησίασα και είπα πολύ αυστηρά: 'Λοιπόν παιδάκια, παίζουμε ωραία και κυρίως δεν πετάμε άμμο. Κάθομαι εκεί απέναντι, αν δω κάποιον να ξαναπετάξει άμμο στα μάτια του άλλου, θα φωνάξω τον κύριο που είναι υπεύθυνος για την παραλία, εντάξει?'

Τώρα εσύ, σαν σωστή μάνα, αν το αριόπαιδο πέταγε άμμο στα μάτια του άλλου και δεν το έβλεπες, θα παρεξηγιόσουν να άκουγες μία άγνωστή σου μαμά να μιλάει έτσι?

Και εγω σαν την Μaya αυτο θα εκανα...... Αν δω οτι οι γονεις του αλλου παιδιου αδιαφορουν το κανω εγω συσταση στο στυλ με το μαλακο και γελωντας........

Αλλα οντως υπαρχουν παρα πολλοι γονεις που δεν χωνονται στα μαλωματα των παιδιων τους. Τα αφηνουν μονα τους. Τωρα δεν ξερω αν αυτο και κατα ποσο ειναι σωστο ιδιως αν εχεις μικρο παιδακι... Πιστευω οτι εσυ ο γονιος πρεπει να το προστατεψεις αλλα και να το μαθεις να αμυνεται, οχι προς θεου να γινεται επιθετικο αλλα να του μιλας συνεχεια πως να συμπεριφερεται σε αναλογη περιπτωση ισως κατι κερδισει............ :D:D:D:D:D

Και εγω σαν την Μaya αυτο θα εκανα...... Αν δω οτι οι γονεις του αλλου παιδιου αδιαφορουν το κανω εγω συσταση στο στυλ με το μαλακο και γελωντας........

Αλλα οντως υπαρχουν παρα πολλοι γονεις που δεν χωνονται στα μαλλωματα των παιδιων τους. Τα αφηνουν μονα τους. Τωρα δεν ξερω αν αυτο και κατα ποσο ειναι σωστο ιδιως αν εχεις μικρο παιδακι... Πιστευω οτι εσυ ο γονιος πρεπει να το προστατεψεις αλλα και να το μαθεις να αμυνεται, οχι προς θεου να γινεται επιθετικο αλλα να του μιλας συνεχεια πως να συμπεριφερεται σε αναλογη περιπτωση ισως κατι κερδισει............ :D:D:D:D:D

Kι εγώ, αν ήταν πιο μεγάλος (είναι δύο) και αν δεν κινδύνευαν τα ματάκια του, θα τον άφηνα, ή τουλάχιστον δεν θα έτρεχα με την πρώτη. Όπως και αργότερα που πήγε και χώθηκε σε μία παρέα πεντάχρονα και τους χάλαγε τους πύργους, τον απομάκρυνα, δεν μάλωσα τα ξένα παιδάκια που τον έδιωχναν. Νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε με τον τρόπο μας και στα παιδιά μας, πότε έχουν δίκιο και πρέπει να το υπερασπίζονται και πότε έχουν άδικο και πρέπει να 'την κάνουν'.

θα σου απαντησω εγω ΜΑΥΑ, στο δικο μου παιδι δεν θα προλαβαινες να κανεις την παρατηρηση γιατι θα ειχα ηδη σηκωθει κ θα ειχα παει να την σταματησω,(γενικοτερα την κυνηγαω πολυ για να μαθει μερικα πραγματα απο νωρις)αλλα εαν τυχον δεν την εβλεπα κ εβλεπα εσενα να κανεις παρατηρηση στο δικο μου παιδι, θα νευριαζα.Εαν ο τροπος σου ηταν καλος δεν θα με πειραζε <<τοσο>>,εαν ομως ειχες παει αγριεμενη νομιζω οτι θα νευριαζα πολυ κ θα την επερνα επιτοπου να φυγουμε .

Maya...(οχι οτι δνε εχω να πω κι αλλα αλλα με εχει πνηξει η δουλεια )

σαφως και δεν θα παρεξηγιομουν καταρχας ο τροπος σου ειναι υπεροχος ...γιατι να παρεξηγηθω ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ καλα εκανες.... γιατι αν προσεχα θα ειχα σπεφσει να κανω εγω παρατηρηση στο Αριονοπαιδο μου....

και πολυ καλα επραξες....

αλλα το θεμα μου ειναι το εξης...αν ο τυπος αραχτος σε ακουγε και ερχοταν και σου λεγε συγνωμη κερια μου αλλα γιατι μιλας ετσι στον γιο μου ή αν ερχοταν και σου λεγε ...συγνωμη κερια μου το παιδι σου πεταξε το κουβαδακι(που ξερεις οτι το εκανε καταλαθος γιατι την ειδες την φαση) του στον γιο μου πες του να ζητησει συγνωμη τι θα κανες ? ? ?

ελπίζω να εχετε καταλαβει το πνευμα μου (αν και συχνα γραφω αλαμπουρνεζικα....)

Vann kai λοιπες αυτο ειπα εξαρχης ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΙ για τον λογο που η gavrias εβαλε αυτην την εικονα...γιατι ξερω οτι τα παιδια δεν μαθαινουν απο τα λογια ...αλλα απο τις πραξεις....

αν εμενα με βαραει στο σπιτι ο αντρας μου δεν γινεται να μαθεις στο παιδι ν α μην βαραει ...οσο και να το εξηγησεις η βια σαν ιος μπηκε ....οσο και να θελω να πω στο παιδι μου να μιλα ευγενικα αν εγω ειμαι γαιδουρα δεν γινεται....οσο και να θελω να μαθω στο παιδι μου να εχει χιουμορ αν εγω δεν εχω χιουμορ δεν θα το μαθει ποτε...

δεν ειμαστε οτι λεμε αλλα οτι κανουμε.... απλα ηθελα να μιλησω μαζι σας γιατι καλη η θεωρεια αλλα η πραξη????

καλα μου λενε οτι τα κανω αλλα για να δω αν τα κανους κι αλλε ςτελικα ποσο δυσκολο η ευκολο ειναι να μεγαλωνεις ενα παιδι ¨κοντρα στο κυμα¨....αυτα...θα επανελθω...συντομα ....

οπως και να χει χαιρομαι που συμμετεχεται σε μια τετοια κουβεντα ...και ευχαριστω που με μαθαινεται τοσα....

Άρια η Μ.Στυλιανάκη έχει γράψει κάτι : εδώ

εγώ πάντως νιώθω πάρα πολύ ασχημα όταν το δικό μου παιδί "επιτεθεί" σε κάποιο άλλο παιδάκι :oops: ... βέβαια πιστεύω πως τα παιδία που χαρακτηρίζονται απο επιθετικότητα , συνήθως είναι ανυπάκουα , αρνητικά , δείχνουν απάθεια και παρουσιάζουν αντιδραστική & προκλητική συμπεριφορά πρός τα μέλη της οικογενείας τους ( και το παιδί μου είμαι σίγουρη πως δεν εχει τετοια χαρακτηριστικά) ...

αυτό που γράφει η gavrias είναι πολύ σωστό πάντως , τα παιδία γίνονται αντίγραφα δικά μας ... για σένα Άρια είμαι σίγουρη πως θα καταφέρεις να είσαι για την κόρη σου τόσο "αυστηρή" & "παραχωριτική" μαμά χρειάζετε! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Εξακολουθώ να πιστεύω πως το να μάθει ένα παιδί τρόπους άμυνας, δεν αφορά μόνο στο πώς θα περάσει όσο τον δυνατόν "αναίμακτα" την ώρα του στο σχολείο και στην παιδική χαρά, αλλά και στο πώς θα μάθει να διεκδικεί τα δικαιώματα του στην κοινωνική του ζωή και πώς θα παλεύει για τα δίκια των άλλων που αδυνατούν να τα διεκδικήσουν.

Τρόπος άμυνας δεν είναι μόνο η χειροδικία.

Είναι να μάθει να λέει οτι κάτι το ενοχλεί.

Είναι να μάθει να απευθύνεται εκεί που μπορούν να το βοηθήσουν.

Δεν σας κρύβω πως άν το παιδί μου μάθει απλά να γυρίζει την πλάτη στην αδικία που γίνεται στο ίδιο ή σε άλλο αδύνατο παιδί, θα αισθανόμουν πως κάτι δεν έχω κάνει σωστά.