Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Oστικη κυστη στον αριστερο βραχιωνα


Recommended Posts

Πριν 20 μερες ειμασταν διακοπες εκτος Αθηνων και ο 5χρονος γιος μου γλιστρισε στις σκαλες και χτυπησε το χερι του. Στην ακτινογραφια που καναμε προληπτικα μιας και ο ορθοπαιδικος ηταν σχεδον σιγουρος οτι δεν ειναι σπασιμο αλλα ηθελε να αποκλεισει καθε πιθανοτητα βρηκαμε οτι ο μικρος εχει κυστες στο κοκκαλο. Τυχαιο ευρυμα μας ειπαν. Σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις το βρισκουν μετα απο καποιο χτυπημα. Ευτυχως το κοκκαλο δεν εχει σπασει. Αρχικα μας ειπαν να μην αγχωνομαστε και οτι ειναι κατι που απλα θελει παρακολουθηση και οταν γυρισουμε να τον δει ορθοπαιδικος. Γυρισαμε λοιπον και πηγαμε στο παιδων οπου μας εστειλαν αμεσως στον διευθυντη Κ.Χαγερ (εκει καταλαβα οτι τα πραγματα ειναι αρκετα πιο σοβαρα απο οτι μας ειχαν πει αρχικα). Ζητησε και του εκαναν αμεσως αξονικη οπου ειδαμε οτι η μια κυστη ειναι 7εκ!!!!!!!!!! Το κοκκαλο οπως καταλαβαινετε που εχει ειναι υπερβολικα λεπτο πια και πολυ πολυ ευθραυστο. Πρεπει να κανει και μαγνητικη για να δει ακριβως τι ειδους κυστη ειναι μονηρης η ανευρισματικη και μας ειπε οτι η λυση ειναι χειρουργειο και στις 2 περιπτωσεις μιας και η μια κυστη ειναι τοσο μεγαλη! Εκει εχασα την γη κατω απο τα ποδια μου...... Επισης μας ειπε οτι μεχρι τοτε θελει το παιδι να μην σπασει το χερι του. Αντε κρατα ενα 5χρονο αγορακι στη γυαλα!!! Εδω και 3 μερες ψαχνω στο ιντερνετ για πληροφοριες και κυριως για αλλες περιπτωσεις στην Ελλαδα. Δεν εχω βρει ακομα κατι δυστυχως. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει αναλογο περιστατικο. Επισης οπως καταλαβαινετε θελω οπωςδηποτε να παρουμε και αλλες γνωμες πριν προχωρησουμε σε χειρουργιο. Ο ορθοπαιδικος ο πρωτος μας συστησε τον Κ. Κανελλοπουλο που ηταν αρχικα στο ΚΑΤ στην παιδοορθοπαιδικη αλλα τωρα ανακαλυψαμε οτι ειναι στο ΙΑΣΩ παιδων. Επισης μας ειπαν για τον Κ.Φλιγκερ στο Αγ.Σοφια. Ξερει καποιος κατι για αυτους η εχει να προτεινει καποιον αλλο παιδοορθοπεδικο?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αυτο εννοεις?

 

ΜΟΝΗΡΗΣ (ΜΟΝΟΧΩΡΗ) ΚΥΣΤΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ Είναι καλοήθης επεξεργασία που σπάνια εμφανίζεται στην μετάφυση των βραχέων οστών. Ακτινολογικά απεικονίζεται σαν μια ακτινοσκιερή έκκεντρη αλλοίωση στην μετάφυση και μπορεί να υπάρξει και κάποιο παθολογικό κάταγμα στον φλοιό.

Δεν υφίσταται κακοήθη εξαλλαγή. Η πιο συχνη εντόπιση είναι το περιφερικό άκρο της κερκίδας. Η θεραπεία εξαρτάται από το μέγεθος της βλάβης. Τελευταία η ενδοοστική έγχυση πρεδνιζολόνης έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια και υπάρχουν μερικά καλά αποτελέσματα.

Η πιο τυπική βέβαια θεραπεία είναι να ανοίξουμε ένα ωοειδές παράθυρο στον ραχιαίο φλοιό του οστου, να καθαρίσουμε την κύστη και να πληρώσουμε την κοιλότητα με σπογγώδες μόσχευμα.

η ακτινοβολία αντενδείκνυται, ενώ έχει ανακοινωθεί και αυτόματη ίαση.

 

Tεχνική έγχυσης στεροειδών στις κύστεις των φαλάγγων και των μετακαρπίων Η επέμβαση γίνεται κάτω από γενική ή περιοχική αναισθησία. Χρησιμοποιείται ένα σε λήψεως μυελού των οστών με την πρόσθεση και μιας βελόνης GRAIG " 15 με μια μικρή μήλη προσαρμοσμένη σε μια σύριγγα των 5 CC και τέλος μια βελόνη " 18 σε σύριγγα των 5CC. Οι βελόνες τοποθετούνται υποδόρια και κάτω από ακτινολογικό έλεγχο μπαίνουν στην κύστη.

Το υγρό της κύστης απορροφάται και αποστέλλεται προς κυτταρολογική εξέταση. Αφού αδειάσουμε την κύστη ενίοτε 40-50 MC μεθυλπρεδνιζολόνη με την βελόνη GRAIG( σε μεγάλες κύστεις μπορούν να ενεθούν και 200MG). Η κύστη επανελέγχεται κάθε 6 εβδομάδες και η έγχυση μπορεί να επαναληφθεί 2-3 φορές.

 

Δες λιγο και αυτα αν και δεν ξερω αν ειναι αυτο ή οχι

http://www.e-rheumatology.gr/scientific-articles/monoxori-ostiki-kysti

http://www.e-rheumatology.gr/scientific-articles/paradoksi-parostiki-osteoxondromatodis-yperplasia-bizarre-parosteal-osteochondro

 

link check 2023

 

Κρινε εσυ που ξερεις τι ακριβως ειναι

 

Ευχομαι ολα να πανε καλα

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

elenik σε ευχαριστω πολυ, βασικα ειναι οτι οτι ακριβως εγραψες αν τα εχω καταλαβει και εγω καλα. Κλεισαμε για αυριο ραντεβου για την μαγνητικη στο babymed στις 10.30 το πρωι και εχω αρχισει και αγχωνομαι. Μας ειπαν οτι θα του κανουν μεθυ, το περιμενα αλλα τωρα που ειναι σιγουρο καπως μου κανει....

Προσπαθω να κλεισω ραντεβου με τον Καννελοπουλο αλλα μας ειπε να τον παρουμε απο 1 Σεπτεμβρη.

Σκεφτομαι να κλεισω και με τον Αναστασοπουλο (ετσι νομιζω ειναι το ονομα του) στο Αγ. Σοφια μιας και για τον Φλιγκερ που θα δουμε δεν βρισκω ακομα τιποτα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 5 χρόνια μετά...

Καλημέρα σας, ο ανιψιός μου ηλικίας 7 ετών παρουσίασε και αυτός "ανευρισματική οστική κύστη" στο οστό του βραχίωνα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως εσείς το αντιμετωπίσατε και τελικά που απευθυνθήκατε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 4 χρόνια μετά...

Και το αγορι μ 6 ετων παρουσίασε τυχαίο εύρημα,  πηγαμε να βγαλουμε ακτινογραφία ποδοκνημικης.  Εχει το αγορι μ στην πτέρνα . Μας ειπε χειρουργική αντιμετώπιση με μόσχευμα βιουλικου. Πως πηγε η εγχείρηση? Βλεπω οτι περασαν 9 χρόνια απο τοτε σε ποιο παιδορθοπαιδικο τελικα πηγατε ? Πως πηγε η εγχείρηση και μετα αποκατάσταση του μικρου ? Εχω τρελαθεί , περιμένουμε και εμεις να κάνουμε μαγνητική για να διευκρινίσουμε εαν ειναι μονηρης η ανευρισματικη κύστη . 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 χρόνια μετά...

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας στον μικρο μου 5 χρόνων μετα απο παθολογικο καταγμα στο βραχιονα ενφανιστηκε στη ακτινογραφια μια οστικη κυστη αρκετα μεγάλη μας είπαν ότι ειναι πανω απο 8εκ γνωρίζετε κάποιον γιατρό καλό παιδοορθοπαιδικο? Ακομα μας ειπαν οτι πρέπει να κάνουμε μαγνητική για να δούμε αν ειναι απλη ή ανευρισματικη ποία είναι η διαφορά τους?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...