Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καλοκαιρινή φρουτόκρεμα (για μωρα 8 μηνών)

Recommended Posts

Βρε παιδιά τί φρουτάκια βάζετε στη φρουτόκρεμα αυτή την εποχή;

Εμείς έχουμε κολήσει σε μήλο, μπανάνα και πορτοκάλι. Εκτός εποχής (τα δύο) αλλά τί να δώσω; Δοκίμασα βερύκοκο αλλά τον ξινίζει...

Διαφημίσεις

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εγώ συνήθως του βάζω μπανάνα-μηλο-ροδάκινο-βερύκοκο(ξεφλουδισμένα)-πεπόνι(το πάνω πάνω μέρος όχι το πράσινο).

Τα βερύκοκα και τα ροδάκινα είναι πιθανό να ξινίζουν, γι' αυτό τα αφήνω εκτός ψυγείου να ωριμάσουν. Και αποφεύγω να του βάζω το τμήμα του φρούτου που είναι κοντά στο κουκούτσι.

Αν μου βγει πολύ ξινή (ειδικά όταν του βάζω και ακτινίδιο για τη δυσκοιλιότητα) προσθέτω στην κρέμα λίγο φτιαγμένο γάλα (30-60 ml το πολύ) και γλυκαίνει αρκετά. . .

Ματ.

Μήλο-μπανάνα-αχλάδι-πορτοκάλι. Από την παιδίατρο έρχομαι που μου είπε πως ανάλογα με το τι αρέσει στο μωρό, μπορώ να προσθέσω κάποιο φρούτο εποχής, ΕΚΤΟΣ από φράουλες. Κανείς δεν τις πλένει -μου είπε- όσο χρειάζεται για να μη διαλυθούν.

Από αύριο θα δοκιμάσω & εγώ βερύκοκο.. Τρώει τα πορτοκάλια, πόσο να τον ξινίσουν πια τα βερύκοκα??

Κοριτσια εμες θα φαμε φρουτα σε ενα μηνα!

Προχτες της δωσαμε να γλειψει λιγο βερικοκο απο τα δικα μας δεντρα,εντελως βιολογικο δηλαδη και πολυ ωριμο και γλυκο και ξετρελαθηκε!!Οταν της το πηραμε ουρλιαζε σαν να της καναμε εμβολιο! :shock::lol::lol:

Ο γιατρος εμενα μου ειπε οτι πορτοκαλι ακτινιδιο θα δωσουμε κοντα στον χρονο γιατι ειναι αλλεργιογονα!Φραουλες μετα το χρονο!

Για το πορτοκαλι χαρηκα γιατι εχω ακουσει απο αλλες μαμαδες οτι το δινουν απο τα πρωτα φρουτα και δεν ηθελα καθολου γιατι ουτε εμενα μου αρεσει και με πειραζει στο στομαχι κιολας και το θεωρω και πολυ ξινο για ενα μωρακι!!

Διαφημίσεις

εμείς βάζουμε μήλο αχλάδι ροδάκινο βερύκοκα και ενίοτε και κανα νεκταρίνι (αν δεν τα έχουμε φάει εμείς :oops: )

κι επειδή όντως ξυνίζει, του ρίχνω και 2-3 μπισκοτα μιράντα μέσα γίνεται και πιο πηχτή και την τσακίζει... σταθερά 200-230μλ τρώει :D

να σας ρωτήσω κάτι ρε κορίτσια εσεις όταν πάτε έξω και παραγγέλνετε χυμό πορτοκάλι είναι παντοτε γλυκός?Οχι φυσικά αλλά τον πινετε γιατί έχει παρα πολλές βιταμίνες.Οποτε και τα παιδάκια γιατι να μην τον πιούνε ας τα ξινίζει λίγο και τι έγινε.Εγώ της έχω δώσει τα περισσότερα φρούτα (είναι 10 μηνών) και φράουλες παρόλο που λένε ότι κάνουν αλεργία εμένα δεν έκανε αν δεν της έδινα όμως δεν θα το διαπίστωνα.Όσον αφορά τα μπισκότα στην φρουτόκρεμα θεωρω ότι η γεύση της φρουτόκρεμας δεν θα πρέπει να είναι γλυκια οπότε σκέφτομαι μήπως με τα μπισκότα συνηθίζει στις γλυκιές γεύσεις.Η γνώμη μου είναι βέβαια αυτή.

Κι εγώ τα αποφεύγω τα μπισκότα γιατί εκτός του ότι θέλω ο μικρός να καταλαβαίνει τις γεύσεις των φρούτων χωρίς ζάχαρη, αυτά τα μπισκότα είναι γεμάτα συντηρητικά...

Η μητέρα μου βέβαια επέμενε "να φάει το παιδί ένα μπισκοτάκι να το πιάσει" κι έτσι φτιάξαμε μόνες μας σπιτικά. Ο Ιάσονας ζήτημα είναι αν έχει φάει ένα... τα έχω τσακίσει όλα.... :lol::lol:

Ακτινίδιο,αχλάδι και μπανάνα είναι τα αγαπημένα της φρούτα.Τη φρουτόκρεμα την έκοψε πάνω στο χρόνο,τα τρώει κομματάκια.Επίσης το χειμώνα τσάκιζε πορτοκάλια και μανταρίνια.Καλοκαιρινά φρούτα δεν της έχω δώσει ακόμα.

Τα νεκταρίνια να τα βάζεται μόνο αν είναι βιολογικά γιατί γίνονται δύσκολα

και γι΄αυτό βάζουν πολλά φάρμακα(τα ραντίζουν).

Και πάντα να τα ξεφλουδίζεται όλα τα φρούτα.Εγώ πάντα ψάχνω τα βιολογικά αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.Και ειδικά για τα φρούτα με λεπτή φλούδα που απορροφούν πιο εύκολα τα φυτοφάρμακα.

e723c56eac.pngb1b12d4c11.png

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

Τα νεκταρίνια να τα βάζεται μόνο αν είναι βιολογικά γιατί γίνονται δύσκολα

και γι΄αυτό βάζουν πολλά φάρμακα(τα ραντίζουν).

Και πάντα να τα ξεφλουδίζεται όλα τα φρούτα.Εγώ πάντα ψάχνω τα βιολογικά αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.Και ειδικά για τα φρούτα με λεπτή φλούδα που απορροφούν πιο εύκολα τα φυτοφάρμακα.

Ελενη μου καλησπερα!!Να σου πω μονο οτι, επειδη ειμαι απο Βεροια που ως γνωστον ειναι φουλ στο ροιδακινο :lol: και γενικα ειναι αγροτικη περιοχη και ασχολειται και η οικογενεια μου με την γεωργια, ΟΛΑ τα ζαρζαβατια και τα φρουτα ραντιζονται φουλ!!!Και οχι τα νεκταρινια παραπανω ουτε γινονται πιο δυσκολα.Ραντιζονται ολα προληπτικα για ολες τις ασθενειες και οχι κατασταλτικα.Οποτε να ξερετε οτι παιζει παντου πολυυυυυυυυυυυ φαρμακο δυστυχως!

Ολη την ανοιξη ολο ο καμπος ραντιζε!!

Οι γεωπονοι δινουν φαρμακα και οι αγροτες ραντιζουν αναγκαστικα,δεν μπορουν να ρισκαρουν να χασουν την παραγωγη τους!

Εγώ το είπα αυτό για τα νεκταρίνια απο πρωσοπική πείρα.

Ή μάλλον από του πατέρα μου.Τα νεκταρίνια για να γίνουν

στρογγυλά χρειάζονται πολλή φάρμακο, διαφορετικά

γίνονταικάπως ...όχι στρογγυλά αλλά με ακανόνιστο σχήμα.

Ο πατέρας μου είχε ένα τέτοιο δέντρο και δεν μπορούσε να κάνει

σωστό νεκταρίνι,αντίθετα 2-3 ροδακινιές που έχει δεν τις ραντίζει

και τα ροδάκινα είναι ΟΚ.

Τώρα είναι γνωστό οτι όλα τα φρούτα ραντίζονται και δυστηχώς

τα τρώμε.Γι΄αυτό για τα παιδιά προσπαθούμε να παίρνουμε βιολογικά.

Εγώ πρωσοπικά δεν είμαι ούτε γι΄αυτά σίγουρη.Κάποιος από το Χημείο μου έχει πει οτι υπάρχουν φάρμακα που βάζουν και δεν ανιχέύονται.

Δυστηχώς ζούμε σε δύσκολες εποχές.

e723c56eac.pngb1b12d4c11.png

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

• 2 weeks later...

Μπορεις να του βάλεις βερυκοκο, ροδακινο, πεπονι, ή και καρπουζι (με οποιον συνδυασμο θες εσυ βεβαια)... Εκτος κι αν σας εχει απαγορεψει κατι απο αυτά ο γιατρος..

Το καλοκαιρι εχει πολύ ωραιότερα φρουτα :)

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Τρίπτυχο δεν έχω, αλλά στη μικρή μου δίνω σιγά σιγά όλα τα φρούτα, εκτός από φράουλες και κεράσια. Δεν της τα δίνω αλεσμένα, αλλά τα πατάω λίγο με το πηρούνι. Χθες δοκιμάσαμε λίγο καρπουζάκι.

Διαφημίσεις

έχω βάλει και ροδάκινο και βερύκοκο και κεράσια,όλα κλασικά για τρεις μερες τουλαχιστον το καθετι καινουργιο για να δω αν υπαρξει καμια ασχημη αντιδραση...όλα καλά όμως :)

πχ. έχω βάλει ροδακινο-μηλο

ροδακινο-μηλο-μπανανα

βερικοκο-αχλαδι-μπανανα

κερασι στο κλασικο μηλο-μπανανα-αχλαδι (δυο-τρια κερασια,ελαχιστο ειναι)

και θα δοκιμάσω σιγα σιγα και το πεπονι αυτες τις μερες...

έχω δοκιμάσει πεπόνι που δεν του άρεσε καθόλου λογω της έντονης μυρωδιάς

πλέον του φτιάχνω αχλάδι, ροδάκινο, βερίκοκο (κάποιες φορές και νεκταρίνι) και επειδή βγαίνει πολύ ζουμερή, βάζω μέσα μπισκότα μιράντα να βγει λίγο πιο παχύρρευστη και να μπορέσει να τη φάει

πλέον του φτιάχνω αχλάδι, ροδάκινο, βερίκοκο (κάποιες φορές και νεκταρίνι) και επειδή βγαίνει πολύ ζουμερή, βάζω μέσα μπισκότα μιράντα να βγει λίγο πιο παχύρρευστη και να μπορέσει να τη φάει

..αν του έβαζες μεσα μπανανα η λίγο ρυζαλευρο? το λέω επειδή δε θέλω ακόμα να δίνω τροφές με ζάχαρη.

..αν του έβαζες μεσα μπανανα η λίγο ρυζαλευρο? το λέω επειδή δε θέλω ακόμα να δίνω τροφές με ζάχαρη.

είμαστε δυσκοίλιοι εμείς και η μπανάνα καθώς και το ρυζάλευρο είναι απαγορευμένες τροφές :?

έχω βάλει και ροδάκινο και βερύκοκο και κεράσια,όλα κλασικά για τρεις μερες τουλαχιστον το καθετι καινουργιο για να δω αν υπαρξει καμια ασχημη αντιδραση...όλα καλά όμως :)

πχ. έχω βάλει ροδακινο-μηλο

ροδακινο-μηλο-μπανανα

βερικοκο-αχλαδι-μπανανα

κερασι στο κλασικο μηλο-μπανανα-αχλαδι (δυο-τρια κερασια,ελαχιστο ειναι)

και θα δοκιμάσω σιγα σιγα και το πεπονι αυτες τις μερες...

και εμείς ακολουθούμε αυτό το μοντέλο της δοκιμής για 3-4 μέρες του νέου φρούτου με λίγη ποσότητα μαζί με φρούτα που έχει ήδη φάει χωρίς πρόβλημα

έχουμε δοκιμάσει απ' όλα σχεδόν εκτός από καρπούζι (ακόμα) και φράουλες που δεν κάνει

καλό είναι και το δαμάσκηνο για εμάς τους δυσκοίλιους "μαμά του Ωρίων"!!!

να ρωτήσω και κάτι: εσείς πόσα γεύματα τους δίνετε;;;

παντού διαβάζω ότι από 6-12 μηνών πρέπει να τρών 5 γεύματα

γάλα, φρούτα, κρέας με λαχανικά, γιαούρτι και πάλι γάλα

η παιδίατρος μας όμως μου είπε για 4 γεύματα αποτέλεσμα για να χορτάσει τρώει περισσότερο και φοβάμαι μήπως ανοίξει το στομάχι της - είναι που είναι φαγού...

άσε που λένε ότι ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα με πολλά μικρά γεύματα... Help !!! :?

age.png

Εμεις απο περσυ τα δοκιμασαμε ολα τα φρουτα...ενα νεο φρουτο καθε εβδομαδα για το φοβο αλλεργιας.Αλλα αφου δεν ειχαμε προβλημα με κανενα στη φρουτοκρεμα εβαζα λιγο απο ολα...

Ροδακινο-νεκταρινι-πεπονι-καρπουζι-βερυκοκο-κερασι-βανιλια...τα παντα...και γινετε φανταστικη!!!!Φτανουν τα χειμωνιατικα φρουτα..αφου υπαρχουν φρεσκα γιατι να τρωνε τα παιδακια μας φρουτα ψυγειου;;;; :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

nano,

εγώ δίνω 2 γευματα στερεης τροφης (φρουτοκρεμα και κρεατοχορτοσουπα) και τα υπόλοιπα είναι θηλασμός,οποτε ποικιλλει και δεν μπορω να σου πω με ακριβεια. Γενικά όμως ξέρω/ακούω για 5 γεύματα,τα 4 λίγα δεν είναι?? :roll:

και εμείς ακολουθούμε αυτό το μοντέλο της δοκιμής για 3-4 μέρες του νέου φρούτου με λίγη ποσότητα μαζί με φρούτα που έχει ήδη φάει χωρίς πρόβλημα

έχουμε δοκιμάσει απ' όλα σχεδόν εκτός από καρπούζι (ακόμα) και φράουλες που δεν κάνει

καλό είναι και το δαμάσκηνο για εμάς τους δυσκοίλιους "μαμά του Ωρίων"!!!

να ρωτήσω και κάτι: εσείς πόσα γεύματα τους δίνετε;;;

παντού διαβάζω ότι από 6-12 μηνών πρέπει να τρών 5 γεύματα

γάλα, φρούτα, κρέας με λαχανικά, γιαούρτι και πάλι γάλα

η παιδίατρος μας όμως μου είπε για 4 γεύματα αποτέλεσμα για να χορτάσει τρώει περισσότερο και φοβάμαι μήπως ανοίξει το στομάχι της - είναι που είναι φαγού...

άσε που λένε ότι ο μεταβολισμός λειτουργεί καλύτερα με πολλά μικρά γεύματα... Help !!! :?

τα δαμάσκηνα όμως δεν είναι χειμερινά φρούτα?

δεν ξέρω κι όλας η άσχετη μάνα :lol:

όσο για τα γεύματα σας... τι να σου πω... εγώ δίνω 5 από μόνη μου με την ευγενική βοήθεια του γιου μου :lol:

δλδ μόνος του ουσιαστικά το κανόνισε αυτό, κι εγώ απλά έπαιξα λίγο πάνω κάτω με τις ώρες που του τα δίνω

Γεια σου Μαμά του Ωρίων!

Και ο γιος μού είναι 7 μηνών και για τη δυσκοιλιότητα ο γιατρός μου συνέστησε λίγο ακτινίδιο στην φρυτόκρεμά του, καθώς και φασολάκια-αρακά-μαρούλι στην χορτόσουπα. Από τότε που προσέθεσα τα παραπάνω έχουμε δει ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ αποτελέσματα στα κακάκια(παραγωγή από μαλακά κακάκια, 3 φορές την ημέρα), παρότι τρώμε και μια μπανάνα την ημέρα :D

Ματ.