Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ

baggi

Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα κοριτσάκι 1 μηνών..μικρή αλλά με πολύ πολύ μαλλί το χρυσό μου. Έχω παρατηρήσει ότι βάζει το χεράκι της πίσω στον αυχένα και τραβά με μανία τα μαλλιά της. Η παιδίατρος μου είπε ότι πιθανόν να δείχνει τον εκνευρισμό της αλλά τώρα τελευταία το έχω παρατηρήσει και σε στιγμές που είναι ήρεμη (τουλάχιστον έτσι δείχνει). Αν όντως σημαίνει εκνευρισμό και θυμό άρα κάτι δεν κάνω εγώ καλά και την εκνευρίζω...Από χθες αποφάσισα να της κόψω τη συνήθεια αυτή έτσι μόλις τη βλέπω παίρνω το χεράκι της από τα μαλλιά της και της λέω απαλά "όχι το χεράκι εκεί" Δεν ξέρω αν κάνω σωστά και επίσης δεν ξέρω και τι σημαίνει η αντίδραση αυτή.

Διαφημίσεις

Μήπως το κάνει επίσης όταν νυστάζει; Η δική μου τράβαγε τα μαλλιά της δυνατά (από τη δεξιά πλευρά) και το δεξί αυτί της όταν ήταν κουρασμένη και νύσταζε. Ο ύπνος την έπαιρνε συνήθως με το χέρι να είναι είτε στα μαλλιά είτε στο αυτί. Ευτυχώς γύρω στον 5ο μήνα το σταμάτησε (είχα και ένα άγχος μήπως από το πολύ τράβα τράβα το αυτί μείνει πεταχτό).

Καλημέρα ,

Εχουμε κι εμεις ακριβως τι συνηθεια αυτή και μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ... Στην ηλικια που ειναι η δικια σου μπεμπουλα τα τράβαγε και τα εβαζε και στο στόμα ... Καποια στιγμη το έψαξα στο ιντερνετ και φρικαρα .. τριχοτιλομανία λέγεται και τριχοφαγία οταν τα τρωει . Τωρα που είναι περιπου 2.μιση ετων μονο τα τραβάει , Συνηθως το κάνει σε καταστάσεις άγχους , οταν θέλει να κοιμηθεί και περισσοτερο γιατι θελει να εχει τις τριχες στα χερακια της και να παίζει Ευτυχως δεν τις τρωει πια.

Κι εγω κάνω ακριβως το ίδιο δηλ της λέω αυστηρα Δεν τραβαμε μαλλιά και της δινω κάτι αλλο να κρατά στα χέρια .Δεν πιάνει πάντα όμως Ακομα το κάνει και στο αυτοκινητο όταν βαριέται . Το βλεπω πως τις εχει γίνει συνηθεια πλέον και είναι δυσκολο γι αυτη να το σταματήσει .Αν καταφερετε να το σταματησετε παρακαλω πειτε μας τον τροπο γιατί εχουμε φρικάρει..Η δικιά μου εχει 5 τρίχες ολες κι ολες κ τις ξεριζωνει κι αυτες και φοβομαστε πως σε λίγο θα έιναι εμφανές ... Ισως η κα Στυλιανακη να μπορουσε να δωσει κάποια καθοδηγηση. Σκεφομαστε το παιδοψυχολόγο απο Σεπτέμβρη.

Συνεχίζω να την παρακολουθώ και μάλλον είναι θέμα εκνευρισμού και νύστας. 2411konmar αυτά διάβασα κι εγώ και φρίκαρα επίσης γι αυτό την παρακολουθώ στενά πλέον...

Διαφημίσεις

Συνεχίζω να την παρακολουθώ και μάλλον είναι θέμα εκνευρισμού και νύστας. 2411konmar αυτά διάβασα κι εγώ και φρίκαρα επίσης γι αυτό την παρακολουθώ στενά πλέον...

ακριβως αυτο πιστευω κι εγω...

Μήπως το κάνει επίσης όταν νυστάζει; Η δική μου τράβαγε τα μαλλιά της δυνατά (από τη δεξιά πλευρά) και το δεξί αυτί της όταν ήταν κουρασμένη και νύσταζε. Ο ύπνος την έπαιρνε συνήθως με το χέρι να είναι είτε στα μαλλιά είτε στο αυτί.

μια από τα ίδια και η δικιά μας, τα τραβούσε και τα στριφογύριζε πριν κοιμήθει, σαν να "νανουρίζεται" κάπως. Μερικές φορές απο τον εκνευρισμό τα τραβούσε τόσο δυνατα που ξερίζωνε τρίχες και μετά ούρλιαζε ακόμα περισσότερο... η παιδίατρος μας είπε να μην ανησυχούμε πάντως.

Σιγά σιγά που συνήθισε την πιπίλα το ψιλο-έκοψε το τράβηγμα και τώρα που είναι 2,5 μηνών και ανακαλύψε ένα μαλακό ζωάκι που αγκαλιάζει και σφίγγει πριν κοιμηθεί, τα μαλλιά τα ξέχασε σχεδόν τελείως.:oops:

7Y7np3.png

Εμένα πάντως και πιπίλα που έχει το άλλο χεράκι είναι μονίμως στα μαλλιά της. Σήμερα εκεί που κοιμόταν άρχισε να κλαίει τόσο δυνατά...τρόμαξα...πάω πάνω από την καλαθούνα της και τι να δω...τράβαγε τόσο δυνατά τα μαλλιά της που πόναγε. Μόλις της κατέβασα το χέρι σταμάτησε..Αφήστε που όσο την παρατηρώ τόσο περισσότερο αγχώνομαι γιατί βλέπω ότι βάζει τα χέρια της με δύναμη στο πρόσωπο της και στα μάτια της...Φοβάμαι να μην γραντζουνιστεί καμιά ώρα αν και φροντίζω τα νύχια της να είναι περιποιημένα..Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι βλέπω επιθετικότητα προς τον εαυτό της..Εκτός αν αυτό είναι συμπέρασμα δικό μου και όλα τα μωρά κάπως έτσι αντιδρούν. Τι να πω!!!

Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι βλέπω επιθετικότητα προς τον εαυτό της..Εκτός αν αυτό είναι συμπέρασμα δικό μου και όλα τα μωρά κάπως έτσι αντιδρούν. Τι να πω!!!

Όχι βρε συ, το πας πολύ μακριά...

είναι μικράκια ακόμα, δεν μπορούν να συντονίσουν τα άκρα τους, δεν ξέρουν πώς να απασχοληθούν και να νανουριστούν και καταφεύγουν σε ότι έχουν πρόχειρο, δεν έχουν συναίσθηση ότι τραυματίζονται και ότι φταίνε τα ίδια που πονάνε. Κάνε λίγη υπομονή και θα δεις ότι όσο περνάνε οι μέρες δεν θα πιστεύεις τις αλλαγές, θα αρχίσει να τα κόβει αυτά και να φέρεται πιο "φυσιολογικά" και ήρεμα, θα προσπαθεί να πιάσει την πιπίλα ή την κούκλα και δεν θα κάνει τέτοια νευρικά.

7Y7np3.png

baggi Ειναι πολύ μικρή για να εκδηλώνει συνειδητα επιθετικοτητα . Συμφωνω με τη fourka πως δε ξέρουν να συντονισουν τα άκρα τους ακόμα.

Τωρα στις διακοπες την ειχα κι εγω απο κοντά .

Κατεληξα πως το κάνει για να την πάρει ο ύπνος και επίσης οταν βαριέται οπότε έτρεχα και την απασχολούσα αμεσως.

Στο αυτοκινητο ειναι το δύσκολο... Πιπιλα δεν αποχωριζόμαστε αλλά δεν μας έχει βοηθησει.

Σκεφτομαι πως είναι μια κακιά συνηθεια που όμως την ευχαριστεί προφανως όποτε πρέπει να αντικατασταθεί με μια εξίσου ευχαριστη συνήθεια οχι όμως το ίδιο κακιά . Προσπαθησα να της μάθω να τα χαιδευει ή να τα στριφογυριζει στα δαχτυλάκια της τα μαλλιά .

Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ. Το καλό είναι πως μιλαει και συννενοουμαστε τέλεια αλλά και πάλι δεν μπορω να βρω τρόπο να την πεισω να μην το κάνει.

Την εχω πιάσει να παει να τα τραβηξει και αμεσως να κατεβαζει το χερακι της και να μην το κάνει χωρις εμεις να παρεμβουμε, αρα το χει πιάσει το νόημα. Απο Σεπτεμβρη αν δε το χει κόψει θα ψαξω καποιον ειδικό Τουλ εμεις απο μονοι μας κάναμε κάθε δυνατη προσπαθεια να το κόψει οπότε θεωρω πως επιβάλλεται...

Διαφημίσεις